London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 439
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 12. Jul. 2013 16:10

V Uniqlo obvezno vsakič zavijem, v Primarku sem pa prvič in zadnjič kupila hlače, ki sem jih imela oblečene natanko enkrat. Če bi jih hotela imeti še enkrat, bi se morala zrediti za kakšnih 50 kg, brez pretiravanja.
Sicer pa meka za shoping: Camden!

Dnevna karta je najbolj brezveze. Če si vsaj par dni, se ti splača tedenska, drugače pa Oyster pay as you go, ki ti potegne dol posamično karto, ko pa dosežeš ceno dnevne karte, se tisti dan naprej pelješ brezplačno. Tako, da z dnevno karto nič ne profitiraš.

Mastermind: glede vožnje v 3. ali katerokoli drugo cono z busom: saj moraš še nazaj priti. Si potem na busu kupil karto za nazaj?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Jul. 2013 16:47

^^ Meni je pa Primark edina trgovina kjer še kupujem jeans in to že 3,4? leta... Imam jih precej, sam so še zmeri super (+ različne dolžine imajo).
Plus par precej kul torbic (niso ravno večne, ampak glede na moje hitro menjavanje več kot super). Pa super so mi še Forever 21, River Island, včasih Dorothy Perkins.
Victoria's Secret se splača pogledat, že zaradi razstavljenih outfitov z modne revije.

Če več kot 3 dni se res splača tedenska. Da si brez skrbi in se voziš in ne izmučiš med hojo povsod. Ni ravno majhno mesto.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 876
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 12. Jul. 2013 23:35

Ja jaz nisem bla gor lih en teden, za moje potrebe po prevažanju se mi je pa točno samo dnevna karta splačala :D Camden, yeah! Tam je kul za šopingirat.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 439
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 25. Jul. 2013 17:46

mastermind napisal/-a:Aja, pa če boš kupila Oyster pass za 1. in 2. cono, pa želela it nekam v tretjo ti svetujem, da greš z busom, ker po mojih izkušnjah se samo na busu ni treba čekirat na vhodu in izhodu, torej nevejo kje si izstopil.. Z metrojem sm šel jst tm do najbližje postaje Wimbledona pa mi je zakasiral funt pa še neki tist jajc.. Ampak to foro z busom sm šele kasnej pogruntu :D balkanc



Z dnevno, tedensko ali mesečno karto za 1. in 2. cono lahko z busom potuješ po vseh conah. Po 1. in 2. lahko potuješ z over- in undergorundom in national rail, za bus so pa vse cone vštete notri. Tako piše na uradni spletni strani londonskega transporta.

Še par dni, pa bom šopingirala v Camden-u. :jump:
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 25. Jul. 2013 18:46

Babs: Priporočam skoraj vse muzeje :D. Jaz sem jih v našem tripu obiskala pomojem rekordno število in vsi so bli awesome in kar je še bolj pomembno za obubožanega študenta - popolnoma zastonj :).
Natural History Museum: res neverjeten, v njem najdeš enega prvih izvodov Darwinove O izvoru vrst
http://www.nhm.ac.uk/nature-online/coll ... index.html

British museum: kot je že mastermind reku - raj za zgodovinofile. Tudi manj navdušeni bodo lahko uživali v ključnih zgodovinskih artefaktih a la kamen iz rozete in podobno :)
http://www.britishmuseum.org/explore.aspx?ref=header

Science museum: neverjeten in moj osebni top muzej! Resnično zanimive in interaktivne tematske sobe. Moja najljubša je bla o zgodovini medicine (ni za ljudi z občutljivim želodcem ;) )
http://www.sciencemuseum.org.uk/onlines ... jects.aspx

The Guards museum: Če te fascinirajo kraljičini grenadirji in njihove oprave, je to mesto zate :). Zaračunajo sicer neko vstopnino, ampak s primernim pristopom se da dogovorit za minimalno ceno oz prost vstop.
klik


National Gallery: Tudi če nisi ljubitelj umetnosti, te bo ta galerija očarala. Vsaj mene je :). Neverjetno vzdušje. Še tak laik bo z veseljem pogledal van Eyckove Arnolfinije :)
http://www.nationalgallery.org.uk/paint ... paintings/

Moji "off-the-beaten-track" must-see:
Hatchard's: Najstarejša londonska knjigarna. V njej te pričaka star sivolas striček z Dumbledore očali in te v najbolj zategnjeni angleščini, ki si jo lahko predstavljaš nadvse vljudno pobara kako ti lahko pomaga :D.
klik

Daunt books: Še ena stara očarljiva knjigarna. Njena posebnost - knjige niso razdeljen po žanrih ampak po državi izvora.
http://www.dauntbooks.co.uk/shops.asp?TAG=&CID=#shop5

Malček preveč sem se razpisala :D.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 529
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 26. Jul. 2013 13:42

Hello! Kam se splača it za novo leto v London? :D Pač, da se gre v en pocen hotel al neki pa da je zraven čim več zanimivih stvari! Vem ja šele julij je ampak se rajš prej pozanimam. :)
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
Babs.
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 146
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Babs. » 27. Jul. 2013 13:12

@Sarissima, ful hvala! to si bom pa kar v en Wordov dokument skopirala, da bo pri roki :D
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 593
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 09. Sep. 2013 23:37

Pozna katera koga gor, ali morda celo kdo od tukaj živi v Londonu oz. UK? Kaka veza iz hotelirstva mogoče? Decembra se selim gor namreč in bi bil hvaležen za kako fajn vezo za službo :)
Uporabniški avatar
*Eliza*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 583
Na forumu od: 28. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Eliza* » 16. Okt. 2013 10:39

Pozdravljene, jaz se odpravljam v London zadnji teden v oktobru in imam par vprašanj za vas :) Vidim, da ste polne koristnih informacij :)

Sem že bila v Londonu pred 5 leti, tako da nekaj sicer že poznam... Zdaj greva s fantom, ki gre prvič, tako da si bova ogledala večinoma najbolj znane točke + malo nakupovanja v Primarku, seveda :) Spala bova v Easy Hotelu na Earl's Court. Je tam kje blizu zjutraj mogoče dobiti kakšne fajn in obilne zajtrke, da se fajn naješ pred ogledi? PA še to - v kateri coni je ta postaja? Na zemljevidu zgleda kot da ravno med prvo in drugo.

Gor bova 5 dni, s tem da prvi dan prideva pozno popoldne, zadnji dan pa letiva že dopoldne. Zanima me, če se mi glede na to splača tedenska Oyster kartica ali raje sproti polnim?
Kako pa je glede vtičnic in adapterjev?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 18. Okt. 2013 13:01

^^

Pri Earl's Court postaji je ravno od easyHotela do podzemne ulica polna lokalov, pubov, fast foodov, krajev za zajtrk, polno trgovin. 100 m naprej od hotela pa je tudi ogromen Tesco z kavarno. Možnosti polno.
Postaja je na meji med 1 in 2 cono, torej spada pod oboje, lahko potuješ tudi samo z karto za 1 cono (čeprov cene za 1-2 večinoma iste).

Odvisno kolk se bosta vozila, cenovno je nekak isto če 3 dnevne+ 2 one way. (Oyster ti itak na dan ne porabi več kot dnevna). Mogoče če preračunaš do funta natančno, oz. če kak dan ne porabita dnevne (cca 4 vožnje s podzemno s prestopanji). Sama bi verjetn kar tedensko kupila, da mir s kešem, k znajo bit lepe vrste včasih.

Vtičnice prodajajo tud v večini hotelov, hostlov, lekarnah, cca 5 funtov. Ali pa vprašaj koga, ki že bil (sama mam že 3 se mi zdi :D)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*Eliza*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 583
Na forumu od: 28. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Eliza* » 21. Okt. 2013 7:29

^^ ooo, hvala za odgovor!

Sem vesela da je tako blizu dosti možnosti za se najest zjutraj, takoj ko štartaš, da imaš potem nekaj časa mir z lakoto :)

Za vozovnico sem preračunala, da se nama nekako res najbolj splača kar tedenska. Mogoče bi s polnjenjem sproti kakšen funt prihranila, ampak je res bolje da kupiš na začetku in se ne sekiraš več s tem.

Zdaj pa samo še upam na lepo vreme! :)

EDIT: Doma sem našla Oyster kartice iz leta 2008, je to še uporabno? :)
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 593
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 21. Okt. 2013 8:24

Če je tvoja Oyster iz 2008 modre barve, bi morala bit uporabna. Sicer pa vzemi s sabo, mogoče dobiš 5 funtov nazaj, če ne drugega.. :)
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 645
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 29. Nov. 2013 13:53

NOVO

Aprila se odpravljam v Anglijo in ker bom najbrz letela z letalom, ki v London prispe zvecer in so ob tisti uri ze slabe povezave s preostalimi deli drzave, noci pa ne bi rada prezivela na letaliscu/zelezniski postaji, me zanima, ce je ze kdo bival v easyHotelu na Lutonu oziroma, ce poznate kak hostel/hotel, ki je poceni in blizu Victoria station? easyHotel tam namrec ni lih poceni :)
Uporabniški avatar
*Eliza*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 583
Na forumu od: 28. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Eliza* » 02. Dec. 2013 8:29

Sicer ne vem kako pozno pristajaš, ampak npr. Terravision busi vozijo v London nekje do polnoči, Easy bus pa celo do enih zjutraj. Easy hoteli so pa itak odprti 24/7, tako da lahko prideš kadarkoli.
Uporabniški avatar
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 192
Na forumu od: 20. 12. 2006
Kraj: =)) kr tuky

Neprebrana objavaNapisal/-a LoLLypoop=)) » 02. Jan. 2014 14:29

No, gledam ponudbo za london povratna karta 22 eur preko FB stani "Leti Ceneje"...pa nevem ali je to kak trik ali potem izveš kaj VSE moraš ŠE doplačati in bo na koncu prišel trikratni znesek ??!?! Zato me zanima lai ima kdo izkušnjo z nakupom te karte?

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov