Letalski prevozniki

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 08. Mar. 2014 10:35

Letališče v Istanbulu je sicer kar veliko in se boš malo nahodila, ampak če ne bo zamud, boš verjetno ujela naslednji let. Če ne, te morajo dati na naslednji možni let. Pazi, slednje velja le, če imaš vezan let. Če letiš najprej z eno, nato pa z drugo družbo in si karte kupila posebej, je tvoj problem, če zamudiš.
Pa še to - manj kot je časa med letoma, večja je verjetnost, da ti "izgubijo" prtljago oziroma lahko, da bo ta prišla za tabo na naslednjem letu. Imej to v mislih, ko pakiraš ročno prtljago.
Uporabniški avatar
Ewyx
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 197
Na forumu od: 15. 12. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ewyx » 08. Mar. 2014 11:58

Najlepša hvala obema :)
Ja, letim s Turkish Airlines. Ima kdo izkušnje z njimi- zlasti me zanima glede kakšnih komplikacij (recimo ob zamujenem povezovalnem letu, izgubljeni prtljagi ipd)?
In pa kako je z njihovimi Economy restricted in Economy Semi-flexible kartami- nikjer nisem našla preverjenih info (če bi zaradi nenačrtovanih okoliščin morala spremeniti datum povratka).
See I'm so far off the map the sun is shining... :fluffy:
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 08. Mar. 2014 15:37

Imam že kar nekaj izkušenj s Turki in so ena mojih naj letalskih družb. Nimam izkušenj s kakimi nevšečnostmi kot so zamujeni leti itd, ker do tega preprosto ni prišlo :) So pa drugače tako na letališču v Lj kot stevardese na letalu vedno prijazni in pripravljeni pomagat. Skratka, nobenih negativnih pripomb. Kot rečeno, če zaradi zamude prvega leta zamudiš vezan let (z njimi) brez skrbi, bodo že zrihtali. Malo se tudi počaka, če kako letalo zamuja. V primeru več kot 6 ur - se mi zdi - čakanja (v primeru, da boš zamudila let in počakala na naslednjega) ti bodo priskrbeli še obrok, imaš tudi možnost brezplačnega ogleda Istanbula, če je tvoj postanek več kot - se mi zdi :) - 8 ur. Na koncu si boš še želela zamude :)
Za pogoje sem pa poskusila na njihovi strani najt, pa ne najdem. Najbolje, da za to pokličeš njihovo poslovalnico v Lj. Sama sem imela podobno vprašanje in so mi res prijazno vse razložili. Je pa tako, da če je Promotional Fare, je ponavadi nemogoče karkoli spreminjat.
Grem pogledat, kakšna kategorija je bil moj zadnji let z njimi, ker sem nekaj spreminjala, pa ti sporočim :)

EDIT: ok, našla staro karto, ampak razen tega, da gre za class V Economy, nič uporabnega. Blo je pa možno spreminjat tako datum kot kraj odhodnega letališča (naredila oboje :) ) za doplačilo cca 120€, kar je znašalo fee za spremembo cca 50€ in doplačilo za takse za drugo letališče. V primeru, da na novem letu ni na voljo tvoje klase (s tem mislim tudi razred znotraj economy classa), moraš doplačati še razliko do nove cene. Tako da res pokliči na Brnik
Uporabniški avatar
Ewyx
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 197
Na forumu od: 15. 12. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ewyx » 08. Mar. 2014 17:02

Joj super si, zdej se mi je kr en mejčken kamenček odvalil od srca :flower:

Promotional fare mislim da ravno ni, je pa pač najcenejša opcija in brez dodatkov (brez doplačil za semi-flexible in podobno).
See I'm so far off the map the sun is shining... :fluffy:

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov