Križarjenje

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

SarahMeg
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 21. 5. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a SarahMeg » 21. Maj. 2014 13:17

Zdravo punce!

Septembra se s fantom prvič odpravljava na križarjenje pa me zanima če lahko napišete če imate kakšne izkušnje.
Odločava se med zahodnim ali pa vzhodnim sredozemljem, za kakšne čezoceanske fore nimava denarja ker so takšna potovanja potem za več dni, kar pa pomeni tudi več stroškov.

Zanima me predvsem s katero agencijo ste šle, na katero križarko (nama se najbol dopadejo Costa križarke), kako je z ogledi (baje so zelo dragi pa me zanima kolk si kej upate same hodit po mestih pa če so taksiji alpa metroji dragi), pijačo (bom kr povedala da vode na križarki ne mislm plačvt skopuh gor ali dol pač namen imam vzet par plastenk pa v vodomatu filat vodo za izlete pa za v sobo, kar se tiče pa kavic pa koktejlov pa pač mal loh zapravš sam mi je debilizem da bi vodo kupovala),...
Pa recimo kako je s tistimi elegantnimi večerjami, prireditvami, cenami na ladji (baje so duty free trgovine) itd.

Za vse odgovore sem že vnaprej hvaležna, vesela bi bla pa tut kkšnih slikc če se kateri da uploadat.

Lp,

Sarah :D
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 516
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 21. Maj. 2014 14:25

Oj Sarah, js sm šla s familijo križarit 3x. Vedno s Costo Crociere. 1x vzodno sredozemlje in 2x zahodno (ampak drugačne destinacije).

Z agencijo smo šli samo prvič, se pa ne spomnim točno s katero, drugih 2x pa v lastni režiji še z družinskimi kolegi. Z ogledi je tako, mi smo ful redko šli na prou organiziran ogled, ker se enostavno ne splača. Šli smo samo če je šlo za kakšne kraje, ki bi si sicer težje sami ogledali, npr. mi smo šli tako gledat ruševine olimpijskih iger. Tako da se je splačalo it organizirano, kjer imaš vključen prevoz (1h se pelješ) in potem vodiča, ki ti pove vso zgodovino. Drugače smo pa po mestih hodili sami. Če greš sam se moreš sam malo pozanimat, kej prebrat itd. Meni je to boljše :) Vode ne rabiš kupovat, je pitna tudi v sobi, samo ima malo čuden okus, ker naj bi bila prečiščena morska voda.

O cenah na ladji ne bi znala kej dosti povedat, ker nismo nič kej tako kupovali. Edino mami si je kupila Armani sončna očala in dala nekje 150eur.. tko da bi lahko rekli da so tam tam cene. Nism pa sigurna.

Večerje in prireditve so pa tko. Če greš v samopostrežno jest ni neki pomembno, če pa greš prou v restavracijo pa se moreš malo lepše. To ni zdej dolge večerne obleke, sam tko kšna srajčka pa kavbojke so že kul. Najbolj fensi je kao kapitanova večerja, kjer kapitan večerja z vami, pa natakarji imajo svoj šov. Poleg različnih barov z različnimi tipi muzike in diskoteke se še vsak večer neki dogaja v gledališču, al kakšn musical, čarovniški triki,..itd. in sicer sta dva termina, glede na kako imaš večerjo, ker tudi večerja je v dveh terminih. Ena predstava se začne tam okoli 19h (to je za tiste ki imajo večerjo ob 21h), druga pa ob 21h (za tiste ki imajo večerjo ob 19h).

Nič to je to, upam da sm ti kej pomagala :)
SarahMeg
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 21. 5. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a SarahMeg » 22. Maj. 2014 10:46

donna. najlepša hvala za odgovore :) kje ti je bilo pa bolj všeč v zahodnem ali vzhodnem sredozemlju? mene bolj vleče v vzhodno ker bi si rada ogledala grčijo, turčijo pa kkšn cipr alpa malto. v franciji pa španiji sm že bila ampak bi bilo pomoje tut zanimivo.

Ja ti si šla s familijo, midva greva pa sama in nevem kolk je kej varno se po velemestih sam potikat, vedno ko smo šli s prijatelji po marseillu alpa valencii nas je bilo vsaj 8, sama s fantom pa ne upam ker se hitro kje izgubiš pa zamudiš odhod križarke. pa ne mislim tako da fantu ne bi zaupala samo mogoče bi se prvič rajši z vodičem odpravla...

kar se tiče pa vode, jst vode ogromno popijem, tako da ne bi rada kaj zbolela če jo bom iz pipe pila (doma jo valda iz pipe pijem) ampak v drugih državah pa na križarkah pa včasih ni pitna, pa se zdaj odločam če bi plačala dodatno 23 na dan za all inclusive pijačo kar pomeni da lahko pijem ustekleničeno vodo, koktejle, kavice, sokove pa pomoje bom bolj pomirjena. nočem izpadt kot kakšna dama ki ne bo pila vode iz pipe, povsod jo pijem samo v tujini je pa res ne upam ker ko sem bila v španiji smo v alido-tu kupovali plastenke zato ker so nas opozorili da voda ni pitna, pa sem dobila kar en tak strah pred pitjem vode v tujini, smešno najbrž...pa vem da so tudi vodomati na hodnikih ali v restavracijah pa lahko natankaš vodo v plastenko pa jo neseš v sobo, samo k večerji pa res ne bi nosila plastenke sabo, me bodo gostje čudno gledal, če pa naročiš sok ali dva je pa že takoj 4 evre na osebo ...tko da ta all inclusive pijačo morm še mal premislit.

Ful si mi pomagala, pa če imaš čas bi te vprašala še kaj si sabo vzela? a je kej mrzlo? jopco eno bom uzela za dolge hlače pa nevem a se mi splača? mam namen uzet eno lepo obleko pa pete za kapitanovo večerjo čeprav se mi res zdi potrata prostora hehe. brisače maš pa tam ane ob bazenu pa še v sobah jih skos menjajo?

AJA PA ŠE FUUUL POMEMBNO! Eni pravjo da na ladjo ne smeš uzet nobene pijače? Pa mam ja lohk plastenko vode v torbici ko čakam na kufre da mi jih dostavjo al kako?
Iz kje ste pa vi štartal? Večinoma se štarta iz italjanskih mest (Genova, Trst, Pallermo) pa me zanima kako ste šli do tja ker teli prevozi s turističnimi agencijami so okrog 120€...

A ste se vi zavarovali (da potem ni treba plačati ladijskega zdravnika v primeru poškodbe ker jst sm bl štorasta :P ) pa ali ste zavarovali prtljago?

Če boš imela potrpljenje pa čas bom zelo vesela odgovora :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 22. Maj. 2014 10:56

SarahMeg napisal/-a:
Ja ti si šla s familijo, midva greva pa sama in nevem kolk je kej varno se po velemestih sam potikat, vedno ko smo šli s prijatelji po marseillu alpa valencii nas je bilo vsaj 8, sama s fantom pa ne upam ker se hitro kje izgubiš pa zamudiš odhod križarke. pa ne mislim tako da fantu ne bi zaupala samo mogoče bi se prvič rajši z vodičem odpravla...


Eh dej nehi, sej se ne boste v Mogadisu ustavljal :P
Nacrt mesta, kak vodic (magari si v knjiznici sposodi Lonely Planete pa relevantna poglavja ven skopiraj za sabo) in bo. Verjemi, na tak nacin vidis precej vec, tudi ce se izgubis in posledicno nimas ravno veliko casa za eno XY staro stavbo. Jaz sem vcasih najbolj zanimive stvari videla, ko nisem imela pojma, kam grem :) Ce se bosta pa resno izgubila, imas pa usta pa vprasaj za pot ali pa hop v taksi in nazaj v pristanisce. Bo verjetno se vedno ceneje.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Maj. 2014 12:48

Ok, men je že smešno, da se nekdo ne upa sam po mestu hoditi v 2 :D :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 516
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 24. Maj. 2014 10:20

Meni je bilo všeč povsod po svoje. Mogoče še najbolj to zadnjo turo, ki je bila še najdaljša in smo šli do Španije, Maroka, Portugalske in Gibraltarja.

Aja, glede pijače ti tam ponujajo pri večerji tudi nakup raznih paketov pijač, ala junior paket, ki vsebujejo npr. 10 kupončkov brezalkoholnih pijač (sokove itd), al pa 'vino paket' vsebuje tolko in tolko buteljk.. (cena je seveda vsakemu paketu primerna), in potem ko naročiš daš samo kuponček.

Mi smo vedno šli za krompirjeve počitnice, torej oktobra, novembra.. in čeprou smo vedno šli v toplejše kraje, smo vseeno vzeli tudi dolge stvari. Sicer čez dan smo se lahko sončni in kopali zunaj na palubi in okoli hodili v kratkih majcah in hlačah, ampak večinoma zvečer postane mrzlo na palubi ladje, in piha ful. Še posebno če boste šli kam bolj na odprto. Tako da vzami si tudi dolge stvari. In ja, brisač ne rabiš, jih dobiš tam :)

Hmm glede pijače med ukrcavanjem se ne spomnim, mislim da tam ko čakate v čakalnici imaš lahko, pol preden greš čez vse te varnostne kontrole odvržeš, in pol ko prideš enkrat na ladjo lahko itak greš direkt v samopostrežno restavracijo in tam piješ..al pa greš v kabino in tam piješ. Morem pa rečt pa da kufre dostavijo zelo hitro.

Mi smo 2x štartali iz Genove (ko smo šli Zahodno) in 1x iz Benetk (Vzhodno). Takrat ko smo šli z agencijo je itak ona organizirala prevoz, smo šli kot skupina, pač cel slovenski bus, 1x (do benetk) smo šli s svojim avtom in tam avto pustili, tretič smo si pa prevoz organizirali sami, in sicer smo šli s kombijem GoOpti, nas je voznik peljal tja in nas pol prišu tudi iskat. (poglej si malo na njihovi spletni strani, je kar ugodno)

Glede zavarovanja se ne spomnem da bi se kej posebej, pomojem samo kot za vsako potovanje..pač europska zdravstvena kartica.. nič posebnega:)

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov