Kanarski otoki

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2848
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 13. Jan. 2009 22:10

any_any napisal/-a:Kako je pa tista fora s soncem na Tenerifih. Da če hočeš več sonca pojdi raje na južni del otoka. A to res velja? Da je severni del bolj oblačen.


Tako zelo vela.

Smo bli na severu, sivo, dežeuno mrtvilo, šli en dan z busom na jug, sončno, toplo, živahno in srfarsko :D . Pa ne bi rekla, da gre za ogromno razdaljo od enga konca do drucga, hm, še dons mi ni jasn, kako je možna taka razlika.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
srša
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 5. 4. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a srša » 20. Jan. 2009 23:24

Jaz sem bila na Tenerifih, aprila lansko leto in to z otrokom starim leto in pol. Glede vetra-veter je res, ampak ni mrzel, jaz osebno ga ne maram, pa me tam ni motil. Vreme-klima mi je bila odlična, ni vroče. Všeč mi je bilo, da je zelo dolgo zvečer svetlo. Bili smo na jugo otoka, plaž sanjskih za kopanje ni, morje je vsaj nam bilo premrrrrrzlo. Kopali smo se v bazenih, hoteli(vsaj naš) imajo nekakšne zaščite pred vetrom, da se lahko čisto prijetno kopaš.
Mi smo rentali avto in si ogledali cel otok, res je čudovit. Mene je fascinirala narava. Prehodi med različnimi tipi rastja, klime.
Mislim, da se bomo letos še enkrat vrnili na Tenerife.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 11. Jan. 2012 12:50

gremo maja v Gran canario, pa me zanima če se tam kje da srfat? katere so kaj lepe plaže, kje kaki šoping centri...?
Nekaj sem brala tudi o enem parku z živalmi?
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1112
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 18. Apr. 2012 14:33

Vprašanje za tiste, ki ste že bile na Tenerifih? Se splača v sezoni (konec julija) prej rezervirat (v Slo) rent-a-car ali lahko to mirne duše storiš tam? Nekaj je opozarjala na agenciji, da lahko avtočkov v sezoni zmanjka, pa me zanima, če je res kaj na tem al ne in kakšne so cene v primerjavi.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
saneLcy_
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 33
Na forumu od: 11. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a saneLcy_ » 31. Avg. 2012 12:32

S fantom se pogovarjava da bi šla na Kanarske (Tenerife najverjetneje) za novo leto, za kakih 10 dni v lastni režiji. Pa me zanima če se bolj splača da se letalski prevoz + prenočišče rezervira in plača prej, ali če se gre na varjanto last minute?
bela_cebela
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 17
Na forumu od: 28. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a bela_cebela » 31. Avg. 2012 15:55

saneLcy_ napisal/-a:S fantom se pogovarjava da bi šla na Kanarske (Tenerife najverjetneje) za novo leto, za kakih 10 dni v lastni režiji. Pa me zanima če se bolj splača da se letalski prevoz + prenočišče rezervira in plača prej, ali če se gre na varjanto last minute?


Mene tudi to zanima, kaj je boljša varjanta? :)
But if we hold on to the past
too tight, the future may never come (GG)

http://jutripazacnemzares.blogspot.com/
b.patyy
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 17. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a b.patyy » 17. Nov. 2012 20:39

heila!
jaz sem ravno prispela Kanarskih otokov natančneje Tenerifov.
splača se vzeti Renta car ker so res poceni, okoli 22€ na dan. Odvisno je kam boste šli, jaz definitivno priporočam Južno stran Tenerifov, sama sem bila na Severni strani, kjer se vreme zelo hitro spreminja zdaj je sončno brez oblaka čez pet minut pa že dežuje, tako da brez dežnika ne moreš it nikamor. Meni osebno je bil zelo všeč črni pesek, saj je nekaj posebnega. Ne glede na to kam se odpravite si morate odgledati Loro park, ki je živalski vrt v katerem imajo pripravljene šove delfonov, orh, morskih levov in ptic ti šovi so res fenomenalni, jaz sem bila na vsakem dvakrat, poleg tega imajo veliko drugih živali, vse od pingvino do različnih vrst papih in rib, res vredno ogleda. Priporočam tudi ogled katerega od neštetih Botaničnih vrtov, ki jih imajo. Seveda pa tudi ne smete izpostiti siam park sploh če ste navdušenci nad toboga, ker je res fenomenalno. Po mojem mnenju je najlepša plaža, playa de la america.
Ljudje so zelo prijazni ampak vsaj na severu je bla težava v tem da so redki znali dobro angleško, tako da mi je moja španščina še posebej prišla prav. Je pa tako da se voda kot na vseh otokih ni pita, če ste hudi kafetarji si kaki paket kave prinesite s sabo saj tam res nevejo kaj je dobra kava, redka gostilna je ki premore dobro kavo. Kar se tiče je tam raj za ljubitelje rib in zelenjave, odlične so tudi Paelle.
Cene v trgovina in restavracijah so podobne kot pri nas. Za ženski spol pa naj povem da naj vzamejo kak kos prtlage manj ker imajo tam velike trgovine kot so Bersha, Zara, Stradivarius in tako dalje.
Kadilci nikar ne jemlite veliko cigaret s sabo sam so tam enkrat cenejši kot pri nas, pa tudi žganja kot so tekila, gin... so cenejša kot pri nas.
Glede prenočitev pa pobrskate na netu in si raje rezervirajete sami ker imate veliko hotelov s tremi zvezdicami ali klučki kar je pri njih zelo pogosti, ki so za ljudi iz ekonomskega razreda popolnoma zadovoljili, hrana je pa v hotelih bolj evropska, razen da brez rib seveda ne gre. Če se boste odločili za severni del priporočam hotel Pez azul ker je cenovno dostopen, sobe so zadovoljive, čiste hrana pa tudi ni tako slaba.
Upam da sem vam bila kaj v pomoč, če pa vas še kaj zanima pa kar uprašute :D
The people who are crazy enought to think they can change the world are the ones who do
(Steve Jobs)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 18. Nov. 2012 13:34

Se splača jit konec aprila? Je dovolj toplo za kopanje, oz. če se turisti že kopajo? (na splošno imam rajše hladnejšo morsko vodo in me ne moti malce mrzlejše), pa zunanja temparatura? Za malce barve dobit.

Kakšne izkušnje?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
stylishL
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 7
Na forumu od: 15. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a stylishL » 22. Avg. 2014 22:50

Ravnokar se selim na kanarske otoke, tako da če koga zanima kaj več ste vabljeni k spremljanju mojega bloga, kjer bo "govora" tudi o kanarskih otokim.

Moj blog: http://evelinamalina.blogspot.com/2014/08/tujina-goodbye-slovenia.html
mistique888
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 28. 10. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a mistique888 » 28. Okt. 2014 16:42

Ola
Ce kogarkoli zanima kaj v zvezi z dopustom na Tenerifih nas kontaktirajte na facebook Nav Tenerife kjer najdete vse potrebne informacije.

Lep pozdrav iz vedno vrocih Tenerifov
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 28. Okt. 2014 16:55

^^ Če že delate reklamo, se vsaj naučite, da 'Tenerifi' ne obstajajo, temveč gre za en sam otok z imenom Tenerife (kot del Kanarskih otokov) :nein: Slovenci blazno radi o nekih 'Tenerifih' razpredajo, ne vem, zakaj... očitno se bolj nobel sliši, kot da gre za celo otočje (kot kaki Bahami, Maldivi itd.) :D

Vroče pa tudi ni pretirano tam, še poleti je kar luštno sveže, saj zato se pa imenuje 'otok večne pomladi' :)
mistique888
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 28. 10. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a mistique888 » 05. Dec. 2014 15:54

čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 11. Apr. 2015 11:15

Ni res da na S Tenerifov ni sonca!
Sever je lepši in manj turistične, s avtom je do juga pa itak urca iz glavnega mesta. Priporočam Tenerife, Fuerteventura naj bi tudi bila sanjska.

Hrana je sicer bolj tako tako, omleta in krompir, odvisno seveda kam greš jest. Vina so fantastična, sploh pa sladka vina, saj je na otoku ogromno sonca. Pravtako fige s otoka so njami, grozje in vse ostalo. Cene na tržnici so kar visoke, cene v trgovinah v manjših mestih so nižje. Najboljše so banane, obvezno pojdite na plantaže banan. Rent a car se splača. Na množične turistične atrakcija tipa Loro park in ostalo nisem šla, saj ne podpiram zapiranje živali, v okolje, ki je daleč od njihovega naravnega okolja.
Vulkan je lep, vendar zelo turističen. Otok ima ogromno skritih plaž in kotičkov. Najbolj znana na severu je Las Teresitas, ob lepem vremenu in topli vodi je plaža super. Sicer je malo umazana. Tam najdeš edino belo mivko na otoku, drgače je mivka črna. Valovi so pogosti, temperatura vode se spreminja. Idealni meseci pa so september in oktober, saj je še vedno dovolj toplo in ni več toliko turistov. Imate možnost surfanja. Angleško na severu res ne znajo nekaj, ampak se da vseeno zmenit.
Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 362
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 12. Apr. 2015 0:17

Čuftika vedno bolj ugotavljam da si ti prfect punca ... ali pa samo misliš da si ... No lepo da si vso pamet z eno velko žlico pojedla :rolleyes:. V vseh temah te je polno pa iz teme v temo bolj neumni komentarji, lepo da si nas razsvetlila da je v savnah dosti gejev in da pecajo vse povprek in tudi orgije ne manjkajo namreč bilo je rekla-kazala :D, itd...
Če nimaš kaj za pisat bolje da ne pišeš (ker bolje bo nič kot neumnosti), kot da svoje frostracije na forumu zdraviš očitno te je fant malo po egotu udaril pa je treba malo dvignit, ja vem karma je prasica ...
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 12. Apr. 2015 22:38

Očitno ste zgrešili temo :) Tukaj se pogovarjamo o Kanarcih in ne od tem kaj vas moti, nihče vas ne sili da berete. Ne vem s čem imaš probleme, morda sam s sabo? Soditi ljudi pa je brezveze.
Prosim Admina da pri uporabniki umiri "strasti".

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov