Egipt

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Perchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 84
Na forumu od: 12. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Perchy » 30. Okt. 2009 14:49

morje ima tam okrog 23 sopinj, težko je iti noter in zaplavati...sam pol gre sam morš skos plavati pa še veter piha, sam v egiptu itak skos piha...drugač je pa na koralnem grebenu, morje je fll toplejši, sam to so tisti koralni grebeni do katerih se pripelješ z ladijco..
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1360
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 30. Okt. 2009 18:00

emanuela napisal/-a:Pa ste kaj razmišljale o vremenskih razmerah takrat? Sicer sem slišala, da naj bi bilo morje takrat tako toplo kot poleti na hrvaškem, ampak vseeno.A ni boljše potem iti kakšne 3, 4 mesece kasneje in doživeti Egipt v boljši, gostoljubnejši luči?Sploh zaradi "zimskega vetra" ter temperatur, ki se ponoči kar znižajo.


lani sem bila konec novembra pa ni bila huda.
drugace bi pa sla takrat ko pravis pa je kriza s faxom (bolonjski sistem), sluzbo s tipom se morava uskladit....takrat sva pa res frej.... :roll:
kati00
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 4. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kati00 » 16. Feb. 2010 22:51

Hey punce...

Da malo obnovim temo. :D Midva s fantom grema konec aprila v Hurgado...
Zanima me s katerimi letalskimi družbami ste letele dol in kak ste ble zadovoljne?
SHAKIE
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 25. 7. 2008
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a SHAKIE » 18. Feb. 2010 22:24

za vse ki boste potovali v egipt toplo priporocam hotel steigenberger v hurgadi res ni bolsega hotela...
tud ce boste ksnga egipčana uprasal bo vsak povedou da je to najbolsi hotel v hurgadi...
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 12. Maj. 2010 11:13

Meni pa se poleg hotela zdi zelo pomembno kakšna je plaža. Nekatere imajo koralne grebene (oz. večina tamkajšnjih plaž) in je težko plavati. Zasledila sem otok Mahmya in Giftun Island v Hurghadi, in me zanima če je že kdo bil tam ter kateri hotel priporoča (najmanj 4* in lepa čista plaža)? :)
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 12. Maj. 2010 19:06

a hodite vsi sam v hurgado v 4* hotel al grete tut v kak res egiptovski kraj...js sm sla v kairo v center mesta, ki je reeees umazan, reven, vids svašta in sm bla ful bl zadovoljna z doživljanjem mesta kot pa kasneje ko smo se še za par dni ustavl v hurgadi in sm komej da kakšnega egipčana vidla..
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 13. Maj. 2010 7:37

Inaa, jaz ti lahko zase odgovorim - v Egipt idr. dežele tja dol ne hodim zato, da bom videla umazanijo in po možnosti doživela krajo ali kaj podobnega, pred čemer te itak svarijo v TA in tisti, ki so že bili tam ter to odsvetujejo. Sama bi si sicer tam želela ogledat piramide, skratka zgodovinske stvari, kar verjamem da ima tudi kakšno mesto, a tam je pač umazanija in gneča ljudi, kar me pa sploh ne mika. Tudi v Tuniziji nisem šla na ogled mest ali česar koli (čeprav tam ni taka poostrena varnost oz. ko bom spet šla tja, bom šla samo na ene par ogledov, za katere zdaj vem, da se splačajo, ostalo je pa itak ogled "umazanije, revščine itd.", kar mene osebno ne zanima). Če grem na morje, grem tja, kjer imajo lepe plaže, seveda pa je takoj zatem pomemben tudi soliden hotel. Na ogled znamenitosti hodim drugam, kjer je dejansko kaj videt, razen če obstaja kakšna stvar, ki se (meni osebno) zdi vredna ogleda.
Vsakemu svoje pač. Če nekaterim paše en teden ali pa celo dva ležat na plaži in se pražit, je to njihova stvar - in kontra. :wink:
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1624
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 13. Maj. 2010 11:59

Tamala_mrha napisal/-a:Meni pa se poleg hotela zdi zelo pomembno kakšna je plaža. Nekatere imajo koralne grebene (oz. večina tamkajšnjih plaž) in je težko plavati. Zasledila sem otok Mahmya in Giftun Island v Hurghadi, in me zanima če je že kdo bil tam ter kateri hotel priporoča (najmanj 4* in lepa čista plaža)? :)


Jaz sem bila na Giftun Island. Šli smo na enodnevni izlet. Najprej smo snorkljali na koralnem grebenu- nepozabno. Kot da bi se znašel v ogromnem akvariju. Potem pa smo se zasidrali na Giftun Islandu. Peščen otok z najbolj mehko in belo mivko kar sem kdaj videla. Mislim, da je po Unescovo zaščito. Prav tako božansko.
Sicer pa sem bila v hotelu La Pacha Resort v samem centru Hurgade. Hotel ima 4zvezdice, do morja imaš 30m, zelo lep, čist, hrana kar dobra, osebje prijazno. Priporočam :)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 15. Maj. 2010 16:51

Sem na holidaycheck-u prečekirala ta hotel in ni slab. :) Sem pa na eni sliki videla, da je ob hotelski plaži sicer že ob vstopu v morje koralni greben. Kako je s tem, a je tako po celi plaži ali je morje normalno dostopno? In kakšno je bilo večinoma morje (čisto, so bili pogosto navali alg)? A tam na Giftun Island pa ni hotelov in so možni samo izleti tja? Ker mi je tamkajšnja plaža res prekrasna. :)
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1624
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 15. Maj. 2010 17:22

Morje ob plaži je bilo čisto, tam ne poznajo alg in morske trave. Za koralni grben nisem slišala, čisto mogoče da je bil, vendar kar oddaljen od plaže- bolj na odprtem, ker kar sem se jaz potapljala ga nisem videla.
Ne, na Giftun Island ni hotelov, še stranišča ne :) Le lesena koliba, ki naj bi bila bife. Samo mivka, kamorkoli pogledaš.

Sicer pa se mi zdi, da ima veliko ljudi predsodkov o Egiptu, pa to, da mora biti hotel čimbolje ocenjen. Ni nujno, da je hotel s 4 zvezdicami perfekten in prav lahko se zgodi, da je hotel s 3 zvezdicami boljši od tistega s štirimi. Na splošno pa velja, da so vsi hoteli, ki imajo vsaj 4 zvezdice zelo dobri, tako da se ne sekirat preveč v kateri hotel iste kategorije greš.
In še en nasvet za šoping- kupuj v trgovinah, ker je fffuuulll bolj poceni kot na tistih njihovih štendih,ker te bodo obrali. Svetujem trgovino, ki je tik ob krožnem križišču- ne spomnim se imena, zdi se mi, da je Kleopatra ali nekaj takega. Ni je mogoče zgrešit. Tam imajo fiksne cene in za kupljene izdelke dobiš račun. Cene so pa približno 70% nižje kot drugje. Imajo vse, kar hočeš, v spodnjem nadstropju je tudi market z živili.
Perchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 84
Na forumu od: 12. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Perchy » 15. Maj. 2010 17:58

Drugač na Giftun Islandu je wc, ker sm sla jst na wc tm in je pred tem lokalom, ki je full velik lokal...in ma full dobro kavo..drugač sm bla pa v Hurgadi v http://www.caribbeanworldresorts.com/ in je blo vse odlično...drugač sm bla p v Egiptu že dostkrat
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1624
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 15. Maj. 2010 18:43

Perchy napisal/-a:Drugač na Giftun Islandu je wc, ker sm sla jst na wc tm in je pred tem lokalom, ki je full velik lokal...in ma full dobro kavo..drugač sm bla pa v Hurgadi v http://www.caribbeanworldresorts.com/ in je blo vse odlično...drugač sm bla p v Egiptu že dostkrat


Ja, saj vem, da je, sam tako se reče.
Jaz tistemu ne bi rekla lokal. Gre za malo večjo leseno kolibo in približno petnjastimi mizami- pod strho iz slame al karkoli že je tista reč.
Lilah
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 402
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 16. Maj. 2010 9:06

baje je tam opazit kakšno meduzo (govorim nasplošno za plaže v hurgadi, najbrž tudi v sharm el sheikhu) :? mene je tega tako strah da me takoj odvrne od dopusta tam!
Perchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 84
Na forumu od: 12. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Perchy » 16. Maj. 2010 9:39

meduze so povsod, še v Jadranskem morju...mene je v Jadranskem morju oplazla, v Egiptu pa do zdej še ne...če bi se vsega izogibal bi blo najboljš da smo doma in nikamor ne gremo
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1624
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 16. Maj. 2010 10:43

Jaz sem v Egiptu videla meduzo samo ko smo šli z ladjico na izlet. Sicer je pa to slika z lanskega dopusta v Primoštenu:

Slika


Če boš na tak način razmišljala, potem je najbolje, da ostaneš doma in hodiš na bazen :D

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov