Dopust in računalnik

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1411
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 20. Sep. 2012 10:40

Mene pa zanima, če s seboj na dopust vzamete računalnik, oziroma je vaš pogoj, da imajo tam kjer bivate dostop do interneta?

Razumem, da imate takšno službo, da je to za vas nuja. Moja tega k sreči ne zahteva.

Ampak ali bi storili to zaradi 10 in 15 letnega otroka? Opazujem ljudi okrog sebe in se zgražam. Poznam družino v kateri otroci nočejo na morje, če tam nimajo dostopa do interneta. Potem spet družino kjer to hočeta starša, da imata mir, ko so otroci na internetu in jih ni potrebno paziti v vodi in tako vsi skupaj igrajo igrice. In spet drugo družino, ki sicer nima veze z morjem kjer mama nosi sinu kosilo pred računalnik, če ne ji ta grozi.

A se vam to zdi sprejemljivo? Meni na kraj pameti ne pade, da bi se na morju zabavala za računalnikom. To lahko počnem doma. Na morju pa vidim precej lepše izzive. Kakšnega mnenja ste vi?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3411
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 20. Sep. 2012 10:48

Racunalnik na dopustu?? No way!

Jaz nisem nikoli niti pomislila, da bi ga vzela kdaj sabo.
Imam pa prijatelje, s katerimi vecinoma hodimo na morje skupaj, za katere je racunalnik nujni del opreme za morje (ali v gore). Ce ne drugega, zato da mamo svojo glasbo. Ampak potem se velikokrat zgodi, da igrajo igrice gor....kr neki. Tega pa ne stekam. Isto kot druzabnih iger na morju... :roll:
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1411
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 20. Sep. 2012 11:14

Mislim, mene je kar groza ob vsem tem, ko poslušam ljudi. Moj otrok je sicer še tako majhen, da ne ve kaj je računalnik, oz. vsaj ne ve zakaj se ga uporablja, ampak me pa že zdaj skrbi, da bi prišlo do takšne odvisnosti, da bi on zahteval in izsiljeval, da to kramo vlačimo s seboj na morje, in da bi tam visel in igral igrice, namesto da bi se zabaval v naravi.

Dopust je zame dopust dobesedno.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 20. Sep. 2012 11:16

ni šans. Če je kaj nujnega že lahko pogledam na telefon, drugače pa mi je to brezveze. Oz me ne moti če ga ima kdo sabo in gre na 2 dni za pol urce kaj gor pogledat, ampak mi gre pa blazno na živce da potem ljudje gor igrajo igrice. Halo, skupaj smo na morju!?? :mad:
Don't worry, be happy!!
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1411
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 20. Sep. 2012 11:28

Saj pravim razumem, da je to službena potreba. Ampak, da se pa dopust preživlja na takšen način to pa res ne štekam.

In da starši dopustijo, da osnovnošolci zahtevajo internet na dopustu in tam preživljajo dopust, ko se pa da početi toliko zanimivih stvari.

Pa tale mularija bo vsa rahitična in slepa. Oprostite izrazu, ampak res vidim problem v tem. Potem pa poslušamo po TV o odvisnosti otrok od računalnika.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3411
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 20. Sep. 2012 11:48

Dopust je definitivno za cisti odklop in jaz ne samo da ne surfam na netu na dopustu, tut casopisov ne kupujem - ker me res ne zanima kaj se v tem trenutku dogaja npr. v slovenskem politicnem prostoru. Kaj sele na hrvaskem ipd...me te zadeve prevec zivcirajo.

Na morju je toliko lepsih in boljsih stvari za pocet kot viset na internetu. Enako pozimi nekje v koci...In avtorica, mislim da ce bos znala to otroku pokazat, lahko da ne bos imela problemov z "moj otrok si pocitnic ne zna predstavljat brez interneta!"
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1411
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 20. Sep. 2012 12:31

Tud sama ne kupujem časopisov na morju. Niti knjig ne berem, ker se mi zdi, da to lahko počnem doma.
Uporabniški avatar
disketa
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 267
Na forumu od: 11. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a disketa » 20. Sep. 2012 13:25

Mi ga z družbo včasih vzamemo s sabo zaradi muzike, filmov (če smo kje v toplicah kjer je na voljo 10 kanalov, od tega polovica nemških), za iskanje trgovin, bankomatov in podobnega v okolici.. da bi pa kdo igral igrice in visel na internetu pa ne, raje debatiramo ob pivu, kasneje pa tudi kakšen Activity ni odveč. :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 20. Sep. 2012 13:52

^^tako nekako, ja.
Če imam itak dost placa v prtljagi :), ga vzamem zraven, za svaki slučaj, če bo treba kšno deževno popoldne preganjat dolgčas s filmom (npr. na morju).
Pogosto ga vzamem tudi za nadaljne načrtovanje potovanja (ker pač ne organiziram čist vsega v naprej), iskanje poti, trgovin, muzejev, whatever... - pride prav.
Itak je ogromno odprtih wifi omrežij v ho(s)telih/lokalih/na odprtem in sem prepričana, da se bolj splača svoj prenosnik s sabo nosit kot pa plačevat cyber kafičem.


To, kar pa sanjo skrbi, se pa meni zdi neki čist tretjega oz. drugačen problem (glede mularije, ki se ne zna sama zabavat/je odvisna od kompov), in ne pač splošno jemanje računalnika s sabo.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2441
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 20. Sep. 2012 17:15

Jaz sem si pa, ko sem kupovala računalnik, namenoma kupila netbooka, dosti majčkenega, da lahko gre z mano vsepovsod.
In je šel mislim da na zadnje tri dopuste z mano. Ok, en dopust je bil delno delovni in mi je lastni računalnik prišel zelo prav. Drugače sem ga pa imela čisto tako, za gledanje filmov na vlaku ali v hotelu zvečer, za preganjanje časa na letališču, za urejanje fotografij sproti, kako rezervacijo hotela ali načrtovanje prevoza in ja, celo na FB sem si drznila pokukat :D Čeprav načeloma nimam potrebe po stiku z domom, ko sem na dopustu, ima moj dom potrebo, da je v stiku z mano, zato so veseli, če javim, da še diham vsake toliko. In to raje naredim iz lastnega računalnika, če ga imam pač s sabo zaradi zgoraj omenjenih prednosti. Če pa ne, ga pa tudi ne pogrešam tako zelo.
Na naslednjem dopustu bo pa doma ostal. Ker ne bo ravno na izi dopust in bi bil samo še ena stvar več, za katero bi morala skrbeti, da se kaj ne zgodi.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 20. Sep. 2012 17:24

mi mamo računalnik s sabo zaradi muzike, lani nam je v dveh tednih celo par filmov uspelo pogledat, ker smo meli s sabo še projektor in si nardili kino pod zvezdami. :cool:

drugače ga ne jemljem s sabo. vsaj na dopust ne, če morem zraven delat to pač ni dopust :) pa itak ne morem delat več na laptopu (ker je že bolj priletne sorte pa tudi zmore ne več kakih bolj zahtevnih operacij). ostalo pogledam na telefonu, če morem že kaj vedet. telefon je fajn tudi zaradi viberja in s tem zastojnskih klicev iz tujine, če si le v wi-fi omrežju.

knjige pa obvezno vlačim s sabo. vsaj na poletni dopust. umrem od dolgčasa če nimam na plaži nič za čitat. sploh ne grem na plažo če nimam knjige.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 20. Sep. 2012 18:29

jz ga na dopust ne vzamem, če grem pa na potovanje pa obvezno, ker se ponavadi sproti odločava kam greva in si sproti delava rezervacije prek spleta, ker je gto ceneje ponavadi. imam pa mini prenosnika, tako da je lahko v torbici,
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1411
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 21. Sep. 2012 9:48

Vse kar ste naštele mi je povsem razumljivo. Pridobivanje koristnih informacij, muzika, ipd. A ne, da nekam ne moreš it, ker otroci tam ne morejo igrat igric in viset na FB. Pa pri otrocih, ko imaš že tako ali tako en kup krame.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 21. Sep. 2012 9:55

računalnik in internet sta obvezna.

jaz rabim čas zase. in meni res paše, da se lahko odklopim, za kako urco odprem računalnik, preberem novice, gluposti, ipd. tak relaksing mi je to. isto branje knjige. tak da jaz na dopustu polovico časa def berem al pa surfam. berem na plaži in surfam ko sem v apartmaju.

in mi gre tak na živce folk ki pametuje: sej si na dopustu, deli kaj bolj zabavnega. sploh če odprem komp, začnejo vsi zavijat z očmi. a ko berem knjigo je pa kao kul. ker ni komp. to mi ni jasno. ker v nobenem primeru se takrat ne ukvarjam z njimi. pa sem rada z družbo na morju, sploh ker lahko takrat nemoteno zginem in počnem kaj zase, brez da nekoga pustim samega. ampak to vtikovanje mi je pa blesavo.

zdaj v času pametnih telefonov ima pa folk tone igric na telefonu. in če ne nabijajo igric na računalniku jih na telefonu. kaj vas to tako moti mi res ni jasno.
jaz pač če hočem počet kaj skupnega stvar spromoviram in še nikoli se ni zgodilo, da bi kdo raje igrice igral kot pa npr. šel na večerno odbojko.

btw. z mobilnim internetom lahko greš na precej veliko destinacij. sploh hrvaška ima ugodne ponudbe. tako da je to da ne moreš it ker ni interneta samo brezvezen izgovor.
Vsak raj ima svojo kačo.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1411
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 21. Sep. 2012 10:12

^^ Ne narobe si razumela, ne da ne moreš na morje, ker nimajo tam računalnika in interneta, ampak ena familija ne hodi več tam kjer je hodila, zato ker točno tam nimajo interneta in potem otroci tam ne morejo priklopiti prenosnika.
Oprosti, da ti mulc star 10 let 5 ur na dan igra igrice je meni čist mimo. In da brez tega ne more preživet na dopustu še bolj.

Vsak ima svoj hobi, ampak jaz vem, da morje izkoristim za druge stvari, novice za računalnikom pa prebiram doma. To mene na morju ne bi sproščalo.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov