Au pair

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 411
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 01. Apr. 2009 12:40

Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Apr. 2009 12:41

sončk napisal/-a:Šole nimam več ;) eno leto sem si frej vzela.


o sele zdej to vidim. a ti si pol zdej u parizu al kako?


no js pa vidim da se nism nc oglasila: komaj sm cakala da grem domov ker z druzino smo se proti koncu ze mal grdo gledali, so ble ene cudne scene z njihove strani :roll: ampak vsekakor enkratna izkusnja.

priporocam vsem puncam ki majo par mescev al pa kar celo leto fraj! ;)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 01. Apr. 2009 14:49

Ne, ne, nism več. :)
red_rose napisal/-a:komaj sm cakala da grem domov ker z druzino smo se proti koncu ze mal grdo gledali, so ble ene cudne scene z njihove strani


To ja. :?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Apr. 2009 14:50

kako dolgo si pa bla potem?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 01. Apr. 2009 14:52

1 mesec
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1764
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 01. Apr. 2009 19:15

red_rose napisal/-a:
sončk napisal/-a:Šole nimam več ;) eno leto sem si frej vzela.


o sele zdej to vidim. a ti si pol zdej u parizu al kako?


no js pa vidim da se nism nc oglasila: komaj sm cakala da grem domov ker z druzino smo se proti koncu ze mal grdo gledali, so ble ene cudne scene z njihove strani :roll: ampak vsekakor enkratna izkusnja.

priporocam vsem puncam ki majo par mescev al pa kar celo leto fraj! ;)


jz mam lih zdj take probleme s to družino kjer jim čuvam. res kretenizm na kvadrat...preveč žiučn fotr pa zganja teror nad mano!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 01. Apr. 2009 20:41

Pomoje morš met res fulfulful sreče, da naletiš na normalno družino. Če je kul otrok, bodo pa starši prfukneni. Moja host mother je bla obupna, obsedena z organsko hrano, budizmom in jogo. Bla je neka falirana igralka in slikarka, ni znala nč delat. Hotla je, da ji čistm in rekla je, da nej si sama kupujem hrano, ker njo preveč stane. Ja goni se :roll: Tamala me je mela pa ful rada, skoz je hotla bit z mano, pol jo je pa ta host mother neki našuntala in se sploh ni hotla pogovarjat z mano, k sm šla, mi še adijo ni rekla.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Apr. 2009 21:17

ma sej moji so bli vredu, sam nismo bli kompatibilni skup =) drgac ful vredu zenska in tip, dovolila sta mi da pocnem prakticno vse, hiso sta mi dala za svojo.. (sva bla skor cele dneve sama s tamalim doma)...prej so meli ful dobre izkusnje s puncami, vse so jih mele ful rade in so se u stikih. sam z mano se je rahlo zalomlo ;) bla je taka zenska, da je hotla met vse tipitop porihtano in ful drugacen karakter od mene...js recimo se ne smejim na ves glas ko sm srecna vcasih, pa tut ne zjocem se ko sm zalostna - nekak sm flegma pred ljudmi...in vedno ko me je vprasala ce sm vredu sm rekla da sem, pa nevem kaj si je ona misla, v glavnem tezila mi je, da js ne znam kazat custev, in ada ne ve kaj nej si misli ce ji kaj recem itak...uglavnem wtf :eek: pa dva mesca predn sm sla je biu fant pr men za dva tedna, in sva se mela super (oni so mu dovolili bit zastonj pri nas, je jedu na njihov racun in vse - res so bli gostoljubni !! ful..tut peljali so me kamor sm hotla in vse :) )...pol sm mela pa fuul domotozja pa ful sm ga pogresala ko je sou, pol je slo pa vse navzdol..mislim da sm bla nekak ''jezna'' na njih ker sm se mogla bit tam, navelicala sm se...oni so vidli da je neki drgac, pogovorit se nekak nismo znali...pol je pa vse ful cudno postalo :) drugac so bli ap res ful vredu, bogati, prilagodljivi.. :D otrok sicer ekstremno razvajen ampak jebiga :D men je blo res ful usec. pa na plazi sm bla usak dan, mela sm vs cas k je biu kdo od njiju fraj, sm hodla vsak dan za tri ure na plazo...aja, pa gospodinjskih del nism mela NIC :D sam za sabo sm mogla pospravt, pa za tamalim..drgac sm se mogla pa samo z njim ukvarjat (so meli itak cistilko). ma res, take luksuzne pocitnice..aja, mela sm svojo hisko zraven njihove, garsonjerca s kopalnico - vse v eni taki mali kamniti hiski. =) meli so tut dva psa in ful mack...pa posodli so mi kolo, da sm lahko kolesarla...placano sm mela pa 70€ na tedn, kar ni ravno veliko ampak je blo dovolj. itak sm bla na morju :D barva se mi pa se zdej mal pozna =)))
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1570
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 01. Apr. 2009 21:26

^ celih 10 € na dan? :eek: :?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Apr. 2009 21:28

vikendi fraj, na dan tri ure vmes fraj pa od petih naprej...zastonj prevozi kamorkoli, njihov hladilnik poln hrane 24 ur na dan na voljo, svoj racunalnik plus plazma ogromen TV v lastni sobi + lasten hladilnik za hladne pijace in sladoled (to so mi vse oni kupovali) - aja kupli so mi za jest kar sm hotla, z njimi sm sla u supermarket in sam metala u vozicek, zakonska postelja, velik vrt in zivali, plaza 5 minut stran...nism sla tja zarad dnarja :) dali so mi vse, lahko bi bla tam brez zepnine (ja, to je zepnina, fora au pair ni sluzenje denarja :) )
+ skos sm hodila z njimi na izlete po kreti in ven v restavracije 4x na tedn na kosila in vcasih se na vecerje...

za to zepnino ki sm jo dobivala sm hodila zurat - zapravla za alkohol, pa cote sm si kupovala ki so tam ful pocen, pa za bus do mesta...to je vse kar sm rabla :) aja, pa po mene so hodili ob treh ponoc ce sm sla ven ker ni blo busa.

aja, karto za letalo so mi placali, pa izlet na santorini - za fanta sm se js doplacala.

lej men je blo res dovolj ;) sm pa vedla to ze preden sem sla tja.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1764
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 01. Apr. 2009 22:20

jz se tut sprostim, še preveč ponavad :D sam tole da bi me iskat šli ob 3h zjutri iz žurke v mesto hahaha supr! sej če so ti rekl da ni blema okey, sam tko useen bi mi blo mau tko neprijetn..pa sm res fuuul prlagodliva, hitr si use uzamem (ceu prst pa še roko če mi dajo ZNAK..tri šter zdaj :D) haha sam to pa neupam.

jz bi tut opasila kake bleme mam sam sm čist fertik od tega neta...nism navajena več bit tok douh gor k sm lih doma in ne pr <3 :D


pr men je pa lih tko da jz fulr rada čeblam pa me tle pr tej familiji zatirajo pa sploh ne odgovarjaja na vprašanja, oz. kar jz rečm skor da ne reagirajo..še to kar je v zvezi z otroci..boli njih. itak majo čudn pošlihtam, še kšne zakonske težave kukr uspem razbrat..max 5 besed na dan si rečeta mož pa žena..boli me če vesta gdo sm jz, amapk jebat se ne bom več pustila...sam enkrt morm udart po miz kar bo čist v mojm stilu, ne pa da mi pametuje za ene mini stvari k so nepomembne jz pa sma 'ja,razumem',o'okej','se ne bo ponosil'-kar se nima kej amapk k nevem kva rečt..čist not my style..jz rabm kreativno,da sama šlihtam pa vem da bo izkoriščen dan in da bosta tamale uživale..as always do zdj...zdj k sm pa z njima non stop pa...nč ni dobr za njiju...pa jz zase vem da delam res dobr, pa tut prilagodljiva sm..sam to je pa višek


a vam je to nornaln, da ti fotr reče:

'ti me boš zdj ubogala in poslušala kar bom jz reku, pa se bova razumela - A PROU??' pa skos k kej rečm mi skos Pššttt pa čeprou je čist umesno..pa kombandira, žiučn je,name se znaša, otroke podpali za neki nakonc morm pa jz zdevo rešvat k reče 'CHIQQA URED!'

's tamalima dvema mam več dela če si ti zravn, kukr pa da sm sam!a ti je to onrmalno???' - tamala je stopla na travco za 5 sec, dalo jo stran in fotr to vidu in kr da je loh luža-pa je ni blo!!!-in za sekundo pogledu k tej tamali,tadruga pa padla na rit in valda jok in stok--in pol jima razlaga, da punce moje to je pa tko k opravlam delo (in gleda mene) NAMEST tiste k je za to zadoužena???? mislm neb rekla da bi šla v lužo, na dž, a tko je sam sestopla iz pločnika..kriza.

..in pol da je on skos žiučn in blablaaa in da nemore na pir s frendi in kumi čaka da spizdi

'mi najamemo pomoč, pa dobimo večji direndaj kukr če sm sam z njimi ceu dan'-pa tko res direndaj oz. občasni direndaj je skos kjer so otroc,pa k pridm al pa če ne

'3x sm ti reku -ubistvu si enkrt pa dobr (si mislm)- in jz prvič rečem, drugič opozorim, 3. ti bom tko povedu DA TI BO JA JASN DA ME UBOGI!!!'
ma on tamalo1 in jz tamalo2 in se obira..jo probam prusmert da bi šla bl hitr ker al trmar ker je fotr nima pod roko(če sta mt pa fotr je ceu kažin glede kera bo na boljšem pa mela več pozornosti s strani staršeu)..fotr to opaz in gre prot men in kao jezn tamalo nasilo zagrab da začne še bl jokat, mene pa za jakno in me dobesedn porine'tm maš tamalo drugo, a sm ti reku k se ukvarjam z eno se ti z drugo'-HALO JZ SM MELA TAMALO2 ČEZ in še pršu ni že me povleku k tamali1...res uno mim fore!

pa vodo pijm, nenajdm pokrovčka, pa pač nočm težit mu k vidm d aje žiučn..pa se oglas 'sm najdu pokrovček, od koga je?' in jz da je moj in mi reče 'zapri ker čene boš mela polito OZIROMA ne, naše stanovanje bo polito'--a tko voda na mizi čist pr steni kjer otroc ne dosežejo...in spet brze besed..sam tisto ja, razumm.. AAAAAAAA kriza ker bo voda po mizi, a oni k majo litr soka po preprogi je pa zanemarljivo (valda ker nism bla jz takrat zravn)

in teh situacij je tooook, s tem da mi zadnjo minuto use sporočijo, nism vredna enga klica, ampak enga zanemarljivga sms-a..pa tut če kenslam plane zrt njih, ker nej bi kao mirkala,pridm skor ke pa čaubau nerabmo te.

JEBI SE POL!

mt je pa tut vse bolj čudna..že tko nima nobene besede..pa me ignorira skos,kumi da reče žiujo...čeprou ma stresno službo..sj mata obadva neki odgovornga za delat, baje...kako nj bi vedla če nč nezvem, o men ju pa tut boli k.

Drugač ko smo s tamalo same se mamo supr, res produktivn izkoristmo dan, skos se dogaja neki, mata me rade..k pride mt/fotr pa odklop..vrjetn mislta da se nimata dobr z mano..a da bi kej rekla, ignor..kao jz nč ne vem.

a tm sm 3tedne, on pa z mano ni nikol krau pasu. jz pa čist 'pobožna', tiho prenašam to in držim jezo u seb, nakonc da bi se zjokala če bi še kej reku.


evo pa sm se spovedala.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2891
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 01. Apr. 2009 22:32

kje pa si to?
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Apr. 2009 22:38

chiqqa napisal/-a:jz se tut sprostim, še preveč ponavad :D sam tole da bi me iskat šli ob 3h zjutri iz žurke v mesto hahaha supr! sej če so ti rekl da ni blema okey, sam tko useen bi mi blo mau tko neprijetn..


res so bli ful prijazni, js se drgac sploh ne udomacim tk hitr, pa na zacetku sploh nism nc zahtevala in sm vse odklonla kar so mi ponudli, sam sm se navadla ker sm vidla da so res prijazni in da to hocejo res zato ker jih skrbi zame in ker bi radi da se mam fajn :)

ma sej pravim super druzinica, sam k je blo ze na koncu cist cudno vse, pol sta se mi pa oba mal zamerla. ampak samo meni osebno, se vedno pravim da bi se katera druga odlicno ujela z njima (kot so se ze punce pred mano k so ble tam :) )
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2891
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 01. Apr. 2009 22:40

^^kako si se pa našla z njimi? (sej možno da si že kje napisala, pa sm spregledala)
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Apr. 2009 22:42

na au pair world:

http://www.aupair-world.net/

sej zdej jih ni vec tu gor...so pa drgac hotli slovenko al pa hrvatico - ker mama je bla s hrvaske oce pa grk - otrok je pa znal grsko in hrvasko (in anglesko in mal nemsko...in to pr svojih 4 letih :D )

tako da sm v bistvu s tamalim govorila hrvasko, s starsema pa anglesko...pa se grsko sem se naucila malo :D

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov