Au pair

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 516
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 27. Nov. 2010 21:20

donna. napisal/-a:Imam eno uprašanje, za use bivše ali aktualne au pair punce. Zanima me, če ima kdo kakršnekoli izkušnje s tem delom v Italiji. Do sedaj še nisem nikjer zasledila kakšnih izkušenj iz italije. Mene že kar nekaj časa mika za to delo in za začetek bi se odpravila nekam bolj blizu, zato se mi Italija zdi ravno pravšnja.

Če ima kdo kakršnekoli izkušnje, ali pa usaj poznate nekoga ali ste karkoli slišali kako je s tem delom dol, prosim pišite. :)

Hvala !




res ni nobenega? :(
Naviga
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 17. 10. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Naviga » 14. Jan. 2011 21:48

Hej!

Torej, jaz sem se odločila za delo Au Pair, ker imam trenutno prosto leto, rada potujem, rada imam otroke... In se mi je zdelo primerno.
Prijavila sem se na spletni strani http://www.aupair-world.net, napisala nekaj o sebi, pobrskala malo in ponudbe so začele kar "deževati".
Najbolj zanimive, exotične recimo Bali(Indonezija), Avstralija, seveda Amerika (New York, Boston...), ampak za prvič sem se odločila ostati v Evropi.
Predvsem zaradi bližine doma(prijatelji lahko pridejo na obisk, letalske karte niso tako drage, vmes bi šla domov za kakšen teden...). In tako sem izbirala samo med družinami v Evropi.
Dobila sem OGROMNO ponudb iz Nemčije in Avstrije, ampak le te sem vse zavrnila, ker si želim angleško govoreče družine, Avstrija mi je tudi malo preblizu.. Kar nekaj ponudb iz Italije, ki so bile sicer zelo zanimive, ampak še vedno - preferiram angleško govorečo družino.. Veliko ponudb tudi iz Nizozemske, Španije, Louxemburga, Francije...
Ampak na koncu sem se odločila za Anglijo. In sicer za družino z enim otrokom, prijetna starša, ona sicer avstralka, on anglež, otrok star dve leti.
Zanj bom skrbela zjutraj medtem ko se starša pripravljata za službo, potem ga onadva odpeljeta v vrtec, ga gresta tudi iskat in mene spet potrebujeta ob večerih, če gresta na večerjo sama ali kaj podobnega. Vikende sem prosta, ali jih lahko preživljam z njimi. Seveda - moja odločitev.
Zagotovila sta mi da moje delo ne bo preseglo 25ur na teden, dobim pa plačano 55 funtov na teden. Seveda to vključuje vso hrano, prenočišče, njihove izlete...
Z družino smo na vezi preko e-maila, skype-a, telefona.. Veliko smo se že pogovarjali, so prilagodljivi, prijazni... Prosila sem jih če lahko grem vmes domov za dober teden, ker bi šli z družino na počitnice in je že vse plačano, so bili takoj za.. Prosili so me če bi šla poleti z njimi na morje.. Skratka super družina. Dobili so ogromno prošenj, ampak smo se ujeli predvsem zaradi potovanj (oni ogromno potujejo, jaz veliko potujem).
Malo me je bilo strah, da se pri družini nebi vključila, se počutila pri njih domače. Ampak se mi zdi da se oba trudita, da bi z njima zgradila prijateljski odnos.
Opozorila sta me, da bi mi lahko bilo dolgčas, predvsem zato ker ne živijo v velikem mestu ( sicer 30km stran od Londona), in ker imam veliko prostega časa. Ampak sem prepričana da bom imela kaj za delat(branje, pisanje bloga, sprehajanje psa, izleti v London...).

Torej prosila bi vas za mnenje in če me lahko opozorite če sem pozabila na kaj, na kaj bi me ve rade opozorile...

P.S.: Odpotujem čez 20dni!

Hvala vam :D
Now that she's back in the atmosphere, with drops of Jupiter in her hair..
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 128
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objavaNapisal/-a poletje06 » 14. Jan. 2011 23:35

No, jaz bom rekla samo to, da se oglasi ko boš tam kakšen mesec, če je res tako fino in fajn, kakor zdaj misliš... Saj veš, ljudje lahko marsikaj govorijo... Pa nisem nek pesimist, ampak tako pač je.

Sicer ti pa želim prijetno izkušnjo in pa srečno pot.
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 516
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 16. Jan. 2011 20:59

Naviga, nujno se nam kej oglasi !!! :)

drugače pa, kako je najbolje da grem, preko agencije ali na lastno pest ? In če kdo ve katere agencije so za to, poleg erazma ?
tjask
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 204
Na forumu od: 28. 4. 2006
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a tjask » 19. Jan. 2011 11:28

ja, javi se. js sm tud misla, kok so super fino fajn oni... pa sem se fajn okrog prnesla, bla sm služkinja tam, otroka sm vidla za 10 min na dan, k sm jima postregla kosilo pa jih peljala na trening... tako da vsekakor upam, da se boš mela ti veliko boljše, kot jaz :)


aja, pa js sm še vedno v londonu, sem šla na svoje, tako da če boš karkoli rabila, me pokliči :wink: piši mi na zs, pa se lahko vse zmeniva :)


enjoy :cool:
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 231
Na forumu od: 23. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a girl92 » 22. Jan. 2011 8:44

mene tud to mika probat :)
Naviga
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 17. 10. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Naviga » 25. Jan. 2011 13:23

Ne bom ravno paničarla preden pridem tja. Če stvari ne bodo kot smo se dogovorili, bom pač odšla. Letalka karta iz Anglije ni draga, poznam kar nekaj ljudi, ki živijo v Londonu, tako da se ne obremenjujem s tem preveč. Ampak mislim da problemov ne bo. No, vsaj upam da ne. Zagotovo pa bom vam sporočila kako in kaj, ko pridem tja. :)

tjask, tebi sem že pisala na zs ;)
Now that she's back in the atmosphere, with drops of Jupiter in her hair..
missxo
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 19
Na forumu od: 8. 2. 2011
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a missxo » 08. Feb. 2011 20:40

jaz sem pred dobrima dvema letoma želela it za au pair... za par mescov... in ti povem da je zelo težko dobiti samo za en mesec.... minimalno je skor pol leta...
Feels so good being bad...There’s no way I’m turning back!
nikca
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 11. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a nikca » 11. Feb. 2011 14:00

Lep pozdrav vsem :)

Tut jst mam eno vprašanje na to temo ... Enkrat marca nameravam it (za dl časa - 3 mesce, lahko tut več) kot au-pair u Nemčijo. Rada bi šla u Berlin al pa Hamburg. Na http://www.aupair-world.net/ mi odpisujejo v glavnem družine iz manjših vasi, agencije pa rajš ne bi najemala. Osebne kontakte sm sicer že prosila za pomoč, jih pa na žalost nimam velik. Ma mogoče kkšna izkušnje z družino iz enga od teh dveh mest?

Vesela bom vsake informacije :wink:
Jasmina
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 19. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Jasmina » 19. Jun. 2011 19:56

Hejla,

mene pa zanima če je že bla kera kot au pair v avstraliji ali pa na novi zelandiji, ter kakšne izkušnje imate?

Znima me tudi kako je z zdravstvenim zavarovanjem ter vizo za dole? Kje se da to urediti ter koliko je za plačat?

Potem me pa še zanima nekaj glede letalskih kart in sicer če rezerviraš povratno moraš ovezno določiti že točen datum povratka? Kolko sem gledala se bolj splača vzet povratno karto vendar pa ne vem če bom točno vedela za kako dolgo časa bi ostala dol.... Pa če veste kje dobiti pocene letalske kar te?

Pa glede vse birokracije pa papirjev, ki so za to potrebni, če bi lahko napisale kaj vse si je treba urediti.

Drugače pa, pišite čim več o svojih izkušnjah - dobrih in slabih. Prosiiiim! =)


Hvala lepa vsem, da delite vaše informacije in izkušnje z nami!!!! =)


lp
Jasmina
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2436
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 19. Jun. 2011 20:18

Jaz ti lahko svetujem sam glede karte, ker o ostalem nimam pojma :)
Kot si že ugotovila, se ponavadi bolj splača vzeti povratno kot pa dve enosmerni (ni pa čist vedno nujno). Če ne boš še vedela, kdaj boš šla nazaj, kupi tako karto, kjer se da spremeniti datum povratka. Ponavadi to niti ni problem, samo nekaj malega moraš doplačati. Samo "rok trajanja" mora imeti dovolj dolg (v tvojem primeru bo karta verjetno enoletna). Jaz se spomnim, da je bilo pri mojih kartah cena spremembe datuma leta od 30-150€, odvisno od let. družbe in vrste karte. Tak da to z datumi ne bo problem ;)
Jasmina
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 19. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Jasmina » 19. Jun. 2011 20:26

O super, najlepša hvala zo tvoj odgovor! =)

Do sedaj namreč še nisem kaj dosti potovala vsaj dlje kot do nemčije pa grčije ne tako da s tem še nimam toliko izkušenj in sem vsake informacije zelo vesela =)

tako da res hvala!

Lp
Jasmina
nika*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 23
Na forumu od: 30. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nika* » 22. Jun. 2011 17:35

Zivjo punce :)
Evo vam pisem iz nizozemske, kjer sem ze 2 leti aupair... hehe ja kar nocem domov in mislim da tudi ne bom vec sla domou... se par meseceu au pair in potem delo:)
Moja izkusnja je bla kar zanimiva:) zacela sem pri druzini kjer sem bila prva au pair in je bla cela zmesnjava... tut oni niso bli glih ne vem kok uredu... ampak se je druzina preselila v Cile in so me vzel s sabo za 4 mesece!!! hehe no potem sem sla nazaj na Nizozemsko in k sosedom (od prejsnje druzine) kjer sem se vedno... ker so pac idealni :) pazim otrocke... 3... v 2h letih sem se naucila nizozemsko... totalni izboljsala anglescin in se prilagodila na dolge dneve in kratke noci, hoje po dezju brez marele ter na poletja z 18 stopinjami hihi. ceprou pravjo da prihaja vrocina nasledn tedn... haha bi rada videla:P
Pred enim mesecem je kolegica (ki bo v bodoce tudi moja sefica) odprla agencijo tukaj na nizozemskem kjer iscemo au pairke iz vsepovsod in jim najdemo druzino tukaj gor... Pozitivna stran tega je, da je agencija nekak mediator ce gre kej narobe... ce delas prevec ur in premalo placajo... pa tko ker je tezko odgovarjat druzini, se posebi ce si prvic au pair... jz prejsneje leto nisem mogla ne rect... zdj pac lahko... ampak mal traja da se vneses....
No ce koga zanima biti au pair na nizozemskem in prit gor preko agencije mi lahko napise email na jasna.millet@gmail.com ... lahko si tut pogledate stran www.huisjeboompjenanny.nl :)
pozdravcke iz severa!!!!!:D
Jasmina
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 19. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Jasmina » 22. Jun. 2011 18:17

Woow ej, pa si že prej znala kaj nizozemsko? Ali ste se na začetku samo angleško pogovarjali?

Kolko si pa stara če smem vprašat?
nika*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 23
Na forumu od: 30. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nika* » 22. Jun. 2011 19:57

Hehe ne nism je nc znala... mela sm namen se mal osnove v slo naucit ampak mi ni retal ker nizozemscine pac ne uporabljas vsak dan... tko da je bil prvi mesec kr zanimiv ker otroci niso znal anglesko... te starsi naucijo par osnovnih besed potem pa kar hitro poberes jezik - no vsaj osnove... za preteklik in te zadeve pogruntat rabis nekaj casa :D ti pa druzina placa tecaj... jaz sem imela VELIKO sreco ker je prva druzina placala en tecaj, druga pa 3!!! pac sem ze mal dle tuki gor tko da sem se zelela naucit in bi tudi sama placala pa so rekli da bodo oni, jaz pa pac malce vec ur delam in pomagam se s kasnimi drugimi jobi :)

stara sem pa 25... bla sem 22 ko sem sem gor prisla :)

pa drugas tut anglescina moja je bla bolj kot ne na podnu pa sem pa z vsemi internacionalnimi kolegicami (spoznas tolko novih ljudi iz vsepovsod) izbrusila tudi mojo anglescino in je sedaj slovenscin manjsi problem hehe :D

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov