Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 11. Dec. 2019 21:56

hayley to je super da napišeš kaj razmišljaš, sam moraš pa vedet da to ljudje tudi berejo in si ustvarijo neko mnenje :) pa velik prehitro se napadeno počutiš (mislim da zato, ker se izogibaš razmišljanju o tem.. v bistvu se mi zdi da podzavestno kar kličeš po tem da bi se o tem z nekom pogovorila).

a v real life poveš enake stvari kot tukaj? kako reagiraš, če ti človek v živo da neko negativno mnenje? mogoče si ti popolna, da dobiš samo vzpodbudne besede :D mogoče se kažeš v nerealno dobri luči (kar je danes nekaj običajnega). ali pa se ljudem ne ljubi kregat in ti ne povejo realnega mnenja.

vsak ima svoje probleme, ampak imamo različne: eni mogoče nimajo določenih stvari porihtanih v življenju, kot jih nekdo drug ima, imajo pa stvari, ki jih pa nekdo drug nima. tako da je brezveze in tudi otročje primerjat, kdo ma "boljši lajf". boljše je prisluhnit, mogoče kej novega izveš :) škodit ne more.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Dec. 2019 23:15

- ja povem enake stvari kot tukaj, brez skrbi, pac tak pozitiven attitude je pri vsem.. Kar se ljubezebskega zivljenja tice, nisem dobila nobenega negativnega mnenja ((edino mojo mamo vse skrbi in verjetno ji nobeden na zacetku ne bi bil vsec, se ji skoraj boljse zdi da sem samska, niso starsi tipa da bi spodbujali otroka naj si partnerja dobi, familjo, ravno kontra, tipa svobodna zenska..))(komentar je bil samo glede tega podrocja) po pravici povedano, samo vzpodbudo, naj vztrajam, naj ne obupam, ce ni takoj tako, kot bi hotela..(v takem smislu, ce te ze zanima, predvsem od takih kolegic ki so ze vec casa srecno vezane in ze imajo partnerja za lajf in vejo, da jaz nisem imela zdaj ze dolgo casa tega na ljubezenskem podrocju in zato tudi meni privoscijo neko sreco na tem podrocju, I guess, tako si jaz razlagam ..). Ma tukaj jaz niti ne pisem, kot da bi nekomu nekaj razlagala, zgodbo. Pac napisem nek dvom, ki ga v tistem momentu imam, ko pisem, kot tok misli, sama sebi, da dam ven, jaz nobenemu ne razlagam tukaj situacije, kronolosko.. pac ja forumi so taki, nimas kaj..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 12. Dec. 2019 6:25

hayley napisal/-a:boljše da ne pišem niti več tukaj, preveč negativno okolje, karkoli se napiše, je nekaj narobe


- Hayley neeeeeeee, jaz sem na bolniski, kaj naj potem berem :lach:
- Itak upam, da vsi vemo, da se nekaj napisano na internetu bolj slabo prevede in valjda bo ista zgodba, povedana prijateljici v zivo, v drugem kontekstu itd izpadla drugace.
- Da naj se vse roze posusijo tistemu, ki mi je dal ta prehlad. In naj ima vse brisace vedno vlazne, na letalu naj vedno dobi sredinski sedez in vedno stoji v napacni vrsti na blagajni :evil:
- Ljudje, ce ste bolani, bodite doma, ce je le mozno, ne sirit bacilov!
- Da mi je res hudo za dragega, je jeba, ce trdo delas za nekaj, mislis, da si gradis nekaj zase in za svojo druzino, ampak potem ugotovis, da si kljub vsem sladkim besedam samo figurica za kapitalisticne overlorde.
- Ampak ne poznam bolj pametnega, delovnega in postenega cloveka, vem, da bo vse vredu :hearts:
- Se kosila nimam, bo treba nekaj narocit. Hvala bogu sem si vceraj predpripravila vsaj super zajtrk, overnight oats z kokosovim mlekom, banano, ananasom in lanenimi semeni :freude:
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7034
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 12. Dec. 2019 9:28

Ko si na forumu vseeno ni isto, kot da pišeš doma v dnevnik in lahko pričakuješ feedback. Zaradi tega še nismo skupina negativcev, vsak pa gleda na pisanje drugih skozi svoje oči. In s tem, ko kdo kaj opazi še nima sebe za nekoga, ki mu gre "bolje".

-me je včeraj na lučkah nazeblo kot cucka. Bilo je pa prelepo, raje grem v Mozirski gaj kot pa v kako večje mesto.
-ne vem kaj bi še pisala, po eni strani bi imela kaj za pisati, po drugi strani se mi pa kar ne da.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Dec. 2019 10:36

- ja odvisno ne, od cloveka.. jaz se mi zdi da sem ful taka, da tudi ce nekdo napise nekaj negativnega kot izkusnjo, si ne mislim avtomaticno negativno, zelo pozitivno gledam na vse stvari, ne znam tocno opisat.. In tudi ne bi naceloma ne na foeumu, ne v real lifu nekomu nekaj negativno komentirala, rekla.. verjetno je potem kot zrcalo vecina ljudi/bliznji na isti nacin do mene..
- sem lih razmisljala, kako bi bilo ce bi pisala v dnevnik, ma ni prakticno, kaj naj ga nosim s sabo v torbici, mi lahko slucajno kdo vzame in vidi vse napisano..ali mi doma kdo prebere, ce bi mela v nekem wordu na compu je isto.. na netu je tko, naceloma ni dokaza, da si ti tisto pisal, ce ne razkrijes identitete.. nimas nikjer shranjeno na kompu, ne nic :D , ne vem, meni pase tako vn napisat, ce imam kako skrb ali negativno misel, v takem smislu..sicer bolj take neresne stvari kot je ljubezensko podrocje, ostalih bolj resnih zadev ne bi razlagala tukaj..
- ma ja js naceloma pisem v takem smislu, da se ne trudim, da bi dobro izpadla.. je vse cisti tok misli.. ben ja stekam tudi ce mi nekdo rece kaj negativno, me nimajo za brigat tuja mnenja.. samo ce ze prejemam neg. Komentarje/tudi konstruktivne, so bolj na drugih podrocjih, v te osebne reci se naceloma noben ne vtika..

- drugače lahko rečem ja, da Exit in LZ imata običajno oz. na čase tak način komunikacije, ki ga jaz nisem ravno vajena, mi ni blizu.. ma drugače, dobro pač se strinjam, da je moja odločitev, da sploh pišem po forumu in dobiš, kar dobiš, če se na nek način 'javno' izpostavljaš.. na lastno odgovornost
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 13. Dec. 2019 4:41

- Nekateri sodelujejo, nekateri pa lurkajo ane :wave: , je nekoga "zmotila" moja angl. transkripcija cirilice. Nima to nobene veze z zanikanjem slovenščine :D Svašta. Ne začenjat, ker lahko napišem kakšno pikro na račun borŠČa. (Kakorkoli, če pa kdo po kakšnem slučaju kdaj kaj rabi, prevod, razlago, itd. mi lahko piše)
- Patchouli, čestitke! Srečno in zdravo do konca in seveda od začetka z malo/malim. :flower:
Še eno aprilsko dete, če se ne motim :?: Moja ima aprila 1. svečko..*Ananhas še stotič pove kako hitro ji je minilo 2019*
(Sem pa bila malo presenečena, priznam, ker si enkrat na začetku leta omenila svoje misli tu, da te skrbi malo glede materinskosti in biti mamica in me zanima kaj je pretehtalo, da si/sta se odločila za korak? In kakšni so tvoji sedanji občutki?-Če seveda ni preveč osebno/vsiljivo vprašanje. Imam namreč kolegico, ki gre trenutno čez podobna vprašanja in bi bilo zanmivo in dobrodošlo slišat še kakšno perspektivo na to temo.. :))
- Mi je bilo fino prebrat zadnji LZ-jev post, samota in tišina sta underrated
- So bili zadnji tedni čustveno naporni, težki, nepotrebne komplikacije...bljak. Vesela, da sem spet doma in žalostna, da ker sem morala določene ljudi pustit za sabo
- Če grem na bolj pozitivne stvari... Je imela sestra prelepo poroko in kolikor sem spoznala in dobila občutek, so na njegovi strani sorodstva prav fajn ljudje
- So mi posrečene razne babice in tetke, ko začnejo razglabljat med sabo komu je otrok podoben, kot da naju sploh ni poleg :lol:
- Ugotavljam, da se je bolje izognit pogovorom oz. izražanju mnenja glede stanja zadnjih let med državama, ker prvo mi naraste pritisk, drugo pa moje mnenje ni vedno v skladu s tem kar včasih poročajo mediji, kar nekaterim ni preveč všeč...Tretje, moje informacije imajo drug vir, precej bolj direkten, na eni strani zelo subjektiven, na drugi objektiven, pa če mi je to všeč poslušat ali ne. Vem v kaj vodijo taki pogovori in se sedaj raje ugriznem v jezik.
- Je pasal večerni sprehod po prvem snegu, december mora imet sneg...
- Sva bila z dragim na večerji z bivšim šefom in partnerji in mi je bila tko simpatična njegova nova ženska (tujka), ko smo ostali skupaj za mizo in je moj bivši šef pač bil tipičen on z osebjem in se je obrnila k nam "M.... zelo težka človek" :D Ja, vemo.
- Sem končno dobila nekaj knjig, ki sem jih že dlje časa želela, pa naredila cel stolp svojih starih za podarit ali prodat
- Moram nehat gledat razno opremo in dekoracijo, ker potem kupim en tabure in naslednje je v moji glavi že cel nov projekt preobrazbe dnevne sobe. Nepotrebne seveda.
- Trailer za Cats... :lach: Dear Lord. Kdo je mislil, da je to dobra ideja?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Dec. 2019 6:51

- mi je fajn, ker se mi je prenehala nespečnost in nočno zbujanje, odkar sem dobila klic, da sem izbrana za službo :)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3438
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 13. Dec. 2019 7:16

Ananhas napisal/-a:(Sem pa bila malo presenečena, priznam, ker si enkrat na začetku leta omenila svoje misli tu, da te skrbi malo glede materinskosti in biti mamica in me zanima kaj je pretehtalo, da si/sta se odločila za korak? In kakšni so tvoji sedanji občutki?-Če seveda ni preveč osebno/vsiljivo vprašanje. Imam namreč kolegico, ki gre trenutno čez podobna vprašanja in bi bilo zanmivo in dobrodošlo slišat še kakšno perspektivo na to temo.. :)) .

Ananhas, ravno o tem sem razmišljala nedavno in sem sama pri sebi zaključila, da sta pri takem "obratu" dve opcije :D (disclaimer: ne trdim/namigujem da je pri paculi isto)
1. spet je zanosila sodelavka (šla nazaj na porodniško v dobrega pol leta :D.
In je bila na začetku nosečnosti kar malo sesuta, pač mali ni bil planiram tako hitro za prvim :). In sem prav opazovala njen "journey" - od skrbi in "pa ne že spet", do res žareče tik-pred-zdajci mamice, ki kaj čaka da spozna malega :).
2. Prideš v eno življenjsko fazo ko pač čutiš da je to nekaj česar si želiš. Ko se ti ostale potrebe nafilajo, torej da izhajaš iz neke točke ko si v življenju že nekaj ciljev dosegel in imaš izpolnjene določene pogoje (nek bolj ali manj stabilen dohodek, rešena stanovanjska situacija, in predvsem ljubeč partner itd.

So pa seveda tudi ljudje, ki od malega vedo, da hočejo otroke in bodo v tem dobri :)

Aja priznanja.
Nic, sedim v kavarni v službi, ker je petek sem si ravnokar privoščila 10min za kavo in rogljiček.
To je to :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Dec. 2019 9:41

- ma meni se po eni strani zdi normalno, glede materinskosti, da so tudi neki dvomi, skrbi, kako in kaj v naprej, po eni strani se mi zdi še pozitivno imet pomisleke, ker pomeni, da se zavedaš vseh sprememb, dolžnosti in ne greš preveč idealistično v to..
- da priznam da, ko sem bila mlajša, sem imela plan imet otroka nelje 35, 40, zdaj me mogoče mika imet tudi že v 20ih, če bi bilo ostalo urejeno.. (zdajšnji mi je že na začetku celo omenjal, da bi imel čez 2 ali 3 leta.. zdaj zadnji čas je že spremenil v okoli 5 oz, ko bom jaz okoli 30. :D )
- tudi kolegico - mamico zabavajo moje ljubezenske prigode in jaz imam skrbi, da ji že preveč punim glavo s svojimi zadevami in mi je rekla, da ji samo popestri, ker ona kaj več od tega, kdaj previja in kdaj hrani nima za govorit.. :D
- sem tudi jaz bila ravno prej na kava pavzi z njim :D :hearts:
- upam, da popoldan ne bo dežja/ snega in bova lahko se sprehodile s frendico po eno fritelco
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Dec. 2019 13:55

- da bi mogoce poskusila s kaksnim srednje-temnejse rjavim prelivom za lase, ma ne vem kaj bi vzela in kak odtenek, mogoce boljse da grem tudi za preliv k frizerju, kot da kaj prevec sama caram.. :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Dec. 2019 9:50

- jeii, malo sem se spravila telovadit danes zjutraj, pa me še vedno bolijo trebušne od takrat..
- morem si malo pospravit omaro in si razporedit po namembnosti, kaj bi bilo bolj za v službo primerno, pa ugotovit, če bi rabila še kaj novega si dokupit. Mogoče si lahko kaj od mame izposodim, ker itak ima 90% ali več procentov oblek takih poslovnih/ za službo.. Ko sem bila še majhen otrok, se mi je vedno zdelo, da se dolgočasno oblači in tiste trgovine z oblekami, kjer sem jo morala čakat, tudi blazno dolgočasne..
- on je prou malo poseben tip glede par stvari in estetike, glede na komentarje, npr. kavbojke mu niso všeč na puncah/ ženskah oz. najbrž na nobenem spolu ne..
- da js sem bila vedno čisto taka navadna, se nikoli nisem kaj dosti ukvarjala z videzom, oblekami, če že, na zadnje tam na sredi osnovne šole.. :D
- sem ugotovila, da tista punca, ki mu je bila všeč in ga je zdaj začela pozdravjet, je priseljena pol poljakinja, pol makedonka :D
- morem še lih malo več telovadit, malo več mišic dobit..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Dec. 2019 9:22

- slab dan.. ne vem, če bo to z njim sploh zdržalo do konca decembra, ko smo zmenjeni za skupno druženje s še 2ma paroma. Sem ga že prav sita, sem ga že skorajda delno odslovila.. (res, da sva se dobila po tem, ko je on imel naporen dan in bil verjetno še dodatno bolj čuden/ siten, ma ni to izgovor za vse.. pa še js mam pms )
- da dobro, da poskušam gledat na vse s pozitivne strani in si mislim, da ni vse tako slabo. Oktobra sem imela 2 želji, da bi dobila določeno službo na razgovorih in da bi bil on moj fant, in se mi je uresničila taprva, se pravi polovica želj, kar ni slabo..
- P***a prav horoskop sem šla brat danes zjutraj po kakšnem letu ali par letih, prav rabim, da mi nekdo nekaj pozitivnega napove :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 15. Dec. 2019 14:12

* pri magistrski imam probleme na taki tocki, ko si res ne bi mislila... Zbiranje podatkov. Groza. Ze tri tedne... Ampak sem postala zdej rahlo agresivna glede pridobitve podatkov, tko da no matter what, zacnem jutri z analizo.
* Sebi in vsem okoli sebe najedam s tem, ker si pa reees nisem mislila, da bo tako tezavno. Plus, izven moje kontrole je, tako da se se bolj nerviram.
* Je bivsi neki poskusal, pa sem ga odpikala.
* Sem naredila res cistko v sobi in pometala ogromnacil, papirjev... To hrckanje mi je res fuj.
* Je dobra stvar tega, da se je malo zaustavila mag, ker imam posledicno veliko vec casa za branje. Danes zacnem s stevilko 68.
* Sem veliko manj v druzbi, ker mi je res postalo pomembno, da se druzim samo se s pravimi prijatelji. Posledicno sem res veliko sama. Tudi to je dobro.
* Res nimam rada decembra :(
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 16. Dec. 2019 7:39

Ananhas napisal/-a:- Patchouli, čestitke! Srečno in zdravo do konca in seveda od začetka z malo/malim. :flower:
Še eno aprilsko dete, če se ne motim :?: Moja ima aprila 1. svečko..*Ananhas še stotič pove kako hitro ji je minilo 2019*
(Sem pa bila malo presenečena, priznam, ker si enkrat na začetku leta omenila svoje misli tu, da te skrbi malo glede materinskosti in biti mamica in me zanima kaj je pretehtalo, da si/sta se odločila za korak? In kakšni so tvoji sedanji občutki?-Če seveda ni preveč osebno/vsiljivo vprašanje. Imam namreč kolegico, ki gre trenutno čez podobna vprašanja in bi bilo zanmivo in dobrodošlo slišat še kakšno perspektivo na to temo.. :))


Hvala :) Ja, za zacetek aprila se je dete napovedalo.
V bistvu so se mi tista vprasanja porajala ravno zato, ker sva delala na otroku. Po pravici povedano imam se vedno iste dvome in skrbi. Mogoce je to povezano s tem, da v moji druzini ne kazemo ravno custev in mi je posledicno tudi meni tezje custva izrazati. Tudi spremembe precej tezko prenasam, tako da se mi zdi, da sem nekako (se vedno) v avtopilotu: zdravnik, zdravo jesti, treba je kupit to-in-to, spet zdravnik.
Pa ne me narobe razumet, oba se res veseliva otroka, sem imela v tem letu en kup zdravstenih tezav, ki so verjetno bile razlog, da je malo trajalo in sem se vmes ze prepricala, da itak ne bo nikoli nic :)
Bova pac z mozem trdo delala, da bova lahko otroku placala prvovrstno psihoterapijo, ce bo treba ;D

- da res ne bi nikoli starsem v obraz pametovala o vzgoji njihovih otrok, ampak mislim si pa lahko svoje. In damn, je necak razvajen. Njegova sestra je pa njegovo cisto nasprotje. Raje ne napisem nic... :P
- da bi naj zacela delat na novem projektu v sluzbi in mi je bolj meh. Mene noben ne vprasa, ce je to dejansko nekaj, kar bi me zanimalo. Ker me ne. Cisto nic. Komaj cakam, da grem na porodnisko in po pravici povedano, ne vem, ce se bom vrnila. Tole res ni za mene. Prav tecna sem zaradi sluzbe, ker mi gre vse na zivce.
- in neprespana sem zaradi prehlada, ki se je vrnil.
- bi se rada izognila neki brezvezni vecerji danes.
- se bo treba pocasi ocitno poslovit od se zadnjega spominka iz najstniskih let - piercinga v popku... :cry:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Dec. 2019 9:38

_patchouli_ napisal/-a:Bova pac z mozem trdo delala, da bova lahko otroku placala prvovrstno psihoterapijo, ce bo treba ;D

- haha to se slisi skor nekaj kar bi tudi js napisala :D

-mi je danes zobozdravik toliko vrtal in je tolk bolelo, da sem skoraj iz stola skocila vmes :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov