Prenova hiše, problem - fant obseden s tehnologijo

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

schpeLLaAlj
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 11. 8. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeLLaAlj » 11. Avg. 2011 17:34

Živijo! Mi2 s fantom sva si končno skupaj kupila hišo, ki je neopremljena (kar je opremljeno mi pa ni všeč - posebno kuhinja je katastrofalna - rumena :S) in sedaj je nastopila težava. Moj fant je zelo obseden z zvočniki, računalniki oz. z vsemi temi stvarmi in si hoče kupiti en malo boljši hišni kino za v dnevno sobo. Meni pa zvočniki niso niti malo všeč, vsaj ne takšne, ki hoče on. Nato me je prejšni teden vzel seboj v trgovino v Ljubljano, da bi si tam ogledala zvočnike in ostale stvari. Tja sem šla zelo pesimistično, saj ko si nekaj zamisli mora zmeraj tako biti. Že skoraj sem se vdala v usodo, potem sem pa v trgovini videla kakšni so pravzaprav ti zvočniki. Imajo tudi sobo kakor neka dnevna in sem opazila, da se zvočnike da vgraditi v steno, ki se jih lahko tudi prebarva in sem bila takoj za.

klik

klik

Mogoče vam tukaj ne bodo delovali lepi, vendar če jih vidite v živo in ko so v steni so res lepi. Zelo dobro je bilo tudi ko so nama pustili probati tam zvočnike ob ugledu filma.

Tam sem opazila, da bi si dala lučke recimo pod postejo, kar naredi vsaj meni prostor zelo lep.

klik

Končno moje vprašanje je - kaj si menite o tašni dnevni sobi, da imaš zvočnike skrite, izkušnje, poznate kakšne boljše kompromise, ki jih lahko naredim s fantom. Tudi kaj menite o telih lučkah se jih splača, posebno pod pojstlo se mi zdijo res najlepši. :)
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 11. Avg. 2011 18:03

no ja meni to zgleda reklama za digitalijo... sam vseeno meni so teli zvocniki vsec. pa lučke tudi, sicer če bi jaz/midva opremljala bi lučke nabavla pri kitajcih prek neta, zvočnike pa na sejmu in fant bi sestavil kakor želi. :P ziher bi bilo bolj poceni, ker led diodice so tukaj smešno drage. pri kitajcih dobiš 30 trakov ledic za 30 eurou. so mi pa všeč take zadeve ja.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 11. Avg. 2011 18:06

oz sem šla prav pogledat k kitajcm - 60 trakov dobis za 26 dolarjev. lol.
schpeLLaAlj
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 11. 8. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeLLaAlj » 11. Avg. 2011 18:08

hvala za odgovor :) ja jst se nisem posebno poglobila v to in tut nimam pojma o teh zadevah, sam tako kot sem rekla, ko se fant v nekaj zapiči tako bo in ne vem kako ga bom prepričala v to, da bi šla pogledat drugam.. Zanima me tudi kakšen je pohištvo v Ikei, k tam je res najbolj poceni, sam ponavadi je potem tudi vse bolj tako, ali pač? kkašne izkušnje s tem?
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 11. Avg. 2011 18:17

pa nevem... jaz imam mizo od ikee in mi je ful vsec, ki se jo da neki dosestavit pa omare so mi vsec ker so praktične. zavese in podobno mi pa tam ni kul. tko da nevem. pejdi pogledat pa možno da najdeš kaj v redu. ;)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 11. Avg. 2011 19:31

take lučke pod posteljo so samo za okras. potem moreš vseeno računati na neko splošno razsvetljavo in lučke za branje ipd. od podsvetlitve postelje boš dobila nekih 50w, ki ti bodo razpršeno svetili naokoli in bodo bolj ali manj samo za kič (razen če nimaš minimalistično opremljene spalnice z stalimi elementi razporejenimi tako, da se svetloba lomi pod različnimi koti in dejansko ustvarja nek poseben učinek) če nimaš nekega ultra lepega poda,potem nima smisla delat podosvetlitve postelje.

če hočeš zvočnike vgrajevat v steno, ptem upam, da sten še nimaš postavljenih. in da niso betonske. v kej drugega kot v knauf težko kej vgradiš. ptem računaj, da mooore bit knauf toliko ddaljen d osnovne plošče, da ti spodaj stoji vsa inštalacija za zvočnike. in v primeru, da gre kej narobe, se pokvari, je vse not v steni. jupi! poleg tega ti bo stena vibrirala :D tako, da če nimajo vsaj 10-letne garancije se ti ne splača nič vgrajevat.

ikea ma pohištvo različnih cenovnih razredov. od lack mizic za 5€, ki jih ima vsako študentsko stanovanje in kavčkov za 100€, do čisto konkretnih in fino zdizajniranih kosov, ki so, primerno temu, tudi občutno dražji.

in vgradni zvočniki/ dmači kino in računalnik ni obsedenost s tehnlogijo. ko se bo dimala vsaka luč v bajti, ko bo vse na telekomando, ko bodo vse ledice na dmx kntrolerju, ko bo računalnik v vsaki sobi in čez pol dnevne 2-metrski lcd, takrat se mogoče lahko začneš pritoževat ;)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 11. Avg. 2011 20:19

ali pa še takrat ne, ker bo imela robotski sesalec, digitalne okvirje za slike,... :D

meni tudi ni najbolj praktično imet zvočnik v steni. je pa njabolj funkcionalno. dokler česa na prestaviš, dokler se kaj ne pokvari,...- kot je rekla že floribunda.

une lučke so pa že tako poceni, da če so ti všeč ni razloga da jih ne bi imela.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
schpeLLaAlj
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 11. 8. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeLLaAlj » 11. Avg. 2011 22:12

hvala za vse vaše dogovore :) sej tok fejst že spet nism proti tehnologiji, sam pač ni mi navadn, da bi tok dala za zvočnike oz. tut sama ne slišim razlike med 100e vrednim zvočnikom in 1000e :) ja s fantom sva se dogovorila, da bom jst mela večjo oblast nad celotno hišo, on pa samo nad dnevno :) se mi zdi kar dober kompromis :P za vgradne zvočnike se mi niti ni zdelo da bi se kaj tresle stene, ko sva poslušala v trgovini... sem fantu omenila in bo malo bolj povprašal :) tam kjer hočeva met zvočnike je knauf, tok da upava s fantom, da ne bo problema :) lučke pa bodo u spalnici, kar se mi zdi da bo pričaralo malo bolj romantično vzdušje :) pa še lepe so :P
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3438
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 12. Avg. 2011 8:21

Ja, in vsak večer te bodo opominjale da spet nisi posesala :D.
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Prispevkov: 1697
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 12. Avg. 2011 8:32

Stena kjer bodo zvočniki vgrajeni mora biti bolje podprta zaradi vibracij npr. preden se da knauf na steno se da leseno desko, potem pa knauf. Pri zvočnikih je tak, da odvisno koliko si dovzeten do perfektnosti (tudi pri hičnem kinu je pomembno kje stojijo zvočniki v prostoru). Če je samo knauf in ko se da "bolj" na glas bo vibriralo, zvok ne bo perfekten pa še spoji knaufa znajo razpokati (knauf je štukan in je vprašanje kako imata narejenega - če ni dobre bandaže lahko pride do tega, kjer je spoj, da popoka in se vidi razpoka).

Midva bova ledice (lučke) imela v kopalnici, kjer bodo služile bolj kot ne za okras ter v kuhinji, kjer bo svetilo na pult. Imaš veliko različnih jakosti in veliko različnih barv ledic in načinov svetenja 1, 2 - zgolj primera, sedaj pa odvisno kakšne so tvoje želje in potrebe. Pa kakšen kontroler bosta imela - to je odvisno tudi od jakosti lučk, ki jih bosta imela.
Jaz jih ne bi dala v spalnico pod posteljo, ker se ves prah na tleh vidi. Bi raje dala višje, lepo mi je videti pod stropom (npr. dvojni strop).

Kar sem jaz videla iz Ikee, se mi zdi čisto ok, služi svojemu namenu.
Uporabniški avatar
Marx
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 33
Na forumu od: 14. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Marx » 12. Avg. 2011 9:49

Ko sem zagledal naslov teme, sem mislil, da bom tukaj bral o tem, da hoče z računalnikom povezati celo hišo (kurjava, klima, prezračevanje, okna, rolete, žaluzije, alarm, vrata, luči, glasba, pralni stroj, hladilnik, štedilnik, akvarij, tv...), pa zdaj vidim, da bi ubožec rad nabavil samo hišni kino :D

Za nakup hišnega kina res ni treba biti obseden s tehnologijo.
Sploh, če je toliko prizanesljiv, da bi nabavil vgradne zvočnike, ki stanejo nekaj stotakov. Pri meni zagotovo ne bi prišla tako dobro skozi, ker bi ozvočenju namenil nekaj tisočakov. Kvaliteten zvočnik brez težav presega ceno tisoč eur (en zvočnik, ne cel komplet).

Med zvočniki so seveda razlike, moraš pa vedeti, da bosta ob kvalitetnih zvočnikih lahko uživala deset, dvajset let. In če strošek nakupa razmejiš na vsa ta leta, ugotoviš, da je nakup npr. mobilnih telefonov vsaki dve ali tri leta večji strošek.
Verjetno imamo moški drugačen pogled na te stvari kot ženske :)
Per aspera ad astra.
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Prispevkov: 1697
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 12. Avg. 2011 9:57

Je treba popravit naslov teme :D.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1778
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 13. Avg. 2011 11:23

Pomoje je vgradnja zvočnikov v stene bedarija. To, kako bo zvočnik deloval, je odvisno od škatle v kateri je. Zid je pa pač zid...edini učinek bo tresenje zidu in pokanje gips plošč.

Tiste lučke...sej je lepo pa vse, sam kaj pa ko se bo prah nabral pod posteljo? To moraš potem sleherni dan prah brisat. Sleherni. Ker te lučke prah poudarijo 10x.. Če misliš zganjat romantiko je imo boljše, da jo na kak drug način...

Pa še nekaj glede zvočnikov za 100€ al pa za 1000€. To je tako, kot če furaš polota, pol pa prešaltaš v bmw-ja 3, in rečeš da je isti k***c... Ni blo ne...
:D
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
zapomnisi
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 3. 8. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a zapomnisi » 02. Okt. 2018 15:01

Za zvočno izolacijo priporočam: izbrisana reklama

Moj igra bobne in sva v hiši uredila posebno sobo, kjer lahko igra. Je v kleti in sva jo toplotno in zvočno izolirala. Sve res izjemno zadovoljna - on lahko nabija, jaz imam pa mir :D
infohunter
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 23. 10. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a infohunter » 23. Okt. 2018 9:45

Pozdravljeni, sem nov na forumu ter da ne odpiram nove teme, bom kar tu vprašal.
Ima kdo izkušnje s to spletno stranjo ? Zanimamo se za nakup hiše na obali, pa sm pristal na tej strani. Poslal sem povpraševanje, sedaj pa čakam odgovor! :)

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov