Klepetalnica

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 16. Jul. 2018 10:13

Cryselle napisal/-a:-Kar se tiče tega kontakta z bivšim sem se spomnila, da me še zdaj vprašajo domači in ožji prijatelji, če imam še kaj kontakta z bivšim. Mi gre to malo na živce, priznam, ker se mi zdi, da je kar nekako pričakovano, da si v stikih še po koncu, kao prijateljsko. :eek: Ne vem, od kje ljudem ta pričakovanja, da ohraniš stik. Meni ni do tega niti najmanj, ker vem, da bi šlo samo za neko prcanje in spraševanje po ovinkih iz njegove strani, s kom sem že bila odkar sva šla narazen. Tu mam res močna načela, da bivši nimajo mesta več v mojem življenju, sploh ko čutiš, da nikoli iz njihove strani ne bi bilo samo prijateljsko. Drugo je, če se vidiš na ulici in itak pozdraviš.


Hm a imaš res tak občutek? Ker v mojem krogu je kar normalno, da nisi več v stikih z bivšimi. Nihče ne čuti potrebe in želje, da bi bil še v stikih z bivšim, še posebej če je bil razhod bolj grd. Tako, da mi je čudno, da imaš pa ti čisto drugačne izkušnje. :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7524
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Jul. 2018 10:28

Mene so starsi za prvega fanta tudi veckrat sprasevali ce sem se v stiku, ma so ga dobro poznali, je bil veliko pri nas.. se pred krakim so me kdaj vprasali ce imam se kaksen stik z njim.. Aja pa se spodbujali so me kdaj k nekim prijateljskom odnosom in podobno..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 16. Jul. 2018 11:07

Ok, sej mene je tudi prababica večkrat vprašala za bivšega, če sva v stiku še, samo ona je bla takrat stara cca. 92 let :D Samo ona je druga generacija - je itak misla da bova z bivšim skupaj za vedno, ker sva bila ful dolgo skupaj in itak ji je je bilo nenavadno, da sva šla po tolkih letih narazen.
Samo od 'mlajših' generacij pa tega nisem nikoli doživela...ne od staršev in ne od kolegov.
Flavij
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 353
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 26. Jul. 2018 2:59

Ananhas napisal/-a:- meni je pa bolj od komentiranja izgleda tipov od kolegic (odkar smo odrasle itak vemo, da se gleda še vse kaj drugega kot izgled) neprijetno, ko je treba komentirat dojenčke. Ker roko na srce velika večina novorojenčkov ni ravno cute (vsaj meni). In se potem vedno počutim kot najbolj grozna oseba na svetu, ko mi kolegice pošljejo slike njihovih novorojenčkov in seveda komentiraš z "aww luškan/cute" ali kaj podobnega. Itak je vsaki mamici njihov dojenček najlepši. Mislim rojstvo in novo življenje je lepo samo po sebi, da ne bo pomote. Je pa res, da ratajo res luštni čez kake pol leta, leto :) Cukri.


hayley napisal/-a:...
- meni so tudi dojenčki grdi. Ful lepši so kakšni 'živalski' dojenčki, ala majhni mucki, kužki ali zajčki.. :D Meni noben ne pošilja slik dojenčkov, tako da je ok. No nazadnje mi je sodelavka enga kazala, od svoje sorodnice, glih rojenega. Dejansko še niti ni zgledu tako grd, napram kakšnim drugim. :D


Firestorm napisal/-a:jaz si pa pri slikah novorojenčkov to tako vzamem, da pač pokomentiram, da je lep, ampak s tem gledam na vse, kar tista slika zajema -neko novo, čisto, nedolžno bitjece, ki ima potencial, da zraste v super osebo. ker pač ja, na videz so itak vsi kot pomečkan krompir :D
...




Adorable. :lach:



Have you seen it? Up close? :lach: :lach:
All is vanity, nothing is fair.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 02. Sep. 2019 9:28

Sem danes opazila da pišem na forum samo ko mi je ultra bedno :D. Še kdo z istim sindromom? : D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7524
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 02. Sep. 2019 9:47

I guess, ker nisem aktivna na nekih socialnih omrezjih in podobno, pogledam malo tu, ko rabim pavzo.. bi pa lahko bolje porabila cas, se strinjam..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7524
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Sep. 2019 7:14

V bistvu imaš prav ja, tudi jaz pišem, ko mi je bedno, ali se rabim malo zluftat.. posebi v Trenutno.. Razen, ko mi je res ekstremno bedno, da me prav zategne, takrat pa mi niti do pisanja ni.. :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
andi31
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 7
Na forumu od: 20. 8. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a andi31 » 22. Okt. 2019 14:03

sem samski fant star 31 let s 7. stopnjo izobrazbe in želim spoznati partnerko za skupno življenje. Prosti čas rad preživim v naravi, obiskujem razne aktivnosti na prostem, preberem kako knjigo ali pa pogledam kak film, rešujem križanke, spremljam šport, zanima me tehnika... Visok sem 190 cm normalne postave, komunikativen, iskren, preprost, prijazen, pozitivno naravnan, pošten ter zvest fant. Ne kadim in ne pijem alkohola.
Že kar nekaj časa sem samski in čeprav je samsko življenje včasih veliko preprostejše, kot življenje v dvoje je sprehod po mestu, film v kinu, druženju ob toplem napitku ali kosilo veliko lepše v dvoje, zato bi rad spoznal žensko, ki je iskrena, preprosta, simpatična, izobražena, si želi nekega dne ustvari družino in skupno življenje, nekadilka in je katoličanka. Vsaka ženska je na svoj način lepa, vendar ni vse v zunanji lepoti pomembna je tudi tista lepota, ki jo žensko nosi v sebi. Razdalje med kraji ni ovira, da se nebi spoznala. Tudi če ne izpolnjuješ vseh mojih pogojev mi kar piši, ker bom vesel vsakega sporočila, ki ga bom dobil.

Moj kontakt samskifant1987@gmail.com
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 03. Dec. 2019 22:39

hayley napisal/-a:Ne nekako v fitnes ne hodim, nimam časa/ ni mi taka prioriteta, da bi si vzela čas. Hujšanje je 80 - 90% prehrana, ne telovadba


to je neverjetno pogosto napačno razumevanje teh procentov. to je približno kot da bi rekel da avto je 90% vožnje, bencin pa 10% - z avtom brez bencina ne prideš na 90% poti, ampak nikamor, in obratno seveda tudi ne.
te procenti dejansko pomenijo pomembnost planiranja - pri prehrani je treba določati kaj jesti, koliko in kaj (in paziti na raznovrstnost), česa ne jesti, računanje kalorij glede na obrok in porazdelitev teh obrokov po dnevih itd itd.. medtem ko je pri gibanju za zdravje popolnoma vseeno kaj počneš (fitnes ni nujen), samo da se telo razmiga in se požene srce in ožilje (če se greš pa bildat, je pa treba to malo bolj točno planirat).

hujšaš s telovadbo, s prehrano pa preprečuješ, da bi se nadalje redil. s pomanjkljivo prehrano brez gibanja ne izgubiš niti grama maščobe, ampak mišično maso - št. kil namreč ne pove popolnoma nič, če ne veš, koliko % maščobe imaš v telesu.

dva človeka imata lahko enako višino in enako kil, pa imata popolnoma različni postavi - pri nekom, ki je fit, je telo čvrsto z manj maščobe, pri drugem, ki se ne rekreira, pa bistveno več maščobe in zelo malo mišične mase (skinnyfat). ampak postava nikakor ni tako pomembna kot zdravje - aktiven človek ima precej več energije, volje in se na splošno mnogo boljše počuti, medtem ko je drugi dobesedno "zaležan" (kakršen sem jaz zadnjih 14 dni, nič se mi ne da, nobene motivacije). človek lahko je najbolj zdravo hrano na svetu, ampak če ni niti minimalne rekreacije, ni zdrav.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7524
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Dec. 2019 22:47

Haha, lej js sm fit, telovadim, v fitnes pa ne hodim.

Kako in zakaj se hujša, ne pametovat, (iz napisanega bi sklepala, da nisi nikoli načrtno izgubljal teže) če nisi nikoli sam tega delal. Js govorim to iz prakse, iz jebanja ježa ( še premil izraz) v prvi osebi, ne iz neke teorije. :wink: Glavni je kalorični deficit, ki se ga veliko prej doseže z zmanjšanim vnosom kalorij, s športom se zanemarljivo malo porabi v primerjavi z vnosom s hrano. Sem veliko telovadila in migala tudi v času, ko sem težo pridobivala, jo imela na višku, samo če imaš prehransko/ psihično motnjo tipa prenajedanje, ne pomaga noben šport, mogoče še v kombinaciji s kakšnim hormosnkim neravnovesjem, stresom.. in si gotov.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 03. Dec. 2019 23:49

noben ni rekel da nisi. in nima veze a si ali nisi - prehrana NI 90% hujšanja, in lakota NI hujšanje, ampak hiranje.

manj sklepaj in več beri. jaz te ne napadam tukaj in ne pišem tukaj da bi pameten izpadel, ampak da bi ti pomagal, ker so te miti, v katere verjameš, škodljivi, pa ne samo zate. če meni ne verjameš (in ne bom pisal svojega življenjepisa tukaj, samo da bi bil zate kredibilen - če verjameš, verjemi, če ne, pa ne) pa razišči stvar še sama, in poskusi pri sebi. zelo dvomim da ti paše biti lačna vsak večer (men bi se zmešal).

teža =/= maščoba. že res, da moraš zaužit manj kalorij, če hočeš shujšat, ampak bistveno je to, da če se ne giblješ, razpadajo beljakovine iz mišic in ne maščobe. ko je tvoje telo lačno, poseže po tistem, kar ima - in beljakovine iz mišične mase so prva izbira. če pa ti mišice redno uporabljaš in rabiš hranila, da jih celiš, pa telo, če ne dobi zadosti kalorij, črpa maščobo.
je pa bistveno kaj ješ - če je to visokokalorična hrana (ali pijača, smutiji npr.), zaužiješ ogromno kalorij pa si hitro spet lačen. zato je pri hujšanju boljše jest nizkokalorično hrano in imaš poln želodec, kalorij pa ne zaužiješ toliko.

prenajedanje je prenajedanje. tudi če se giblješ in porabljaš kalorije, če jih zaužiješ še več, se naprej rediš. vse jasno. na psihične motje in drugi vzroke, ki so to povzročil, ki si jih imela, pa se ne spoznam, ampak to nima veze tukaj - to kar sem povedal, sem govoril na splošno.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7524
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 04. Dec. 2019 15:23

Ja glede napisanega, mi ni pasalo bit lačna vsak večer, mi je pa zelo pasal rezultat, ki je sledil. :D

Ja prenajedanje je že samo po sebi psihična motnja (si lahko poguglaš kompulzivno prenajedanje) ni psihičnih motenj, ki bi povzročili prenajedanje oz. ga povzročijo razne čustvene, psihične težave, ja.

Lej na ostalo se mi ne da odgovarjat, jaz sem svoj cilj dosegla.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 04. Dec. 2019 17:58

super da si dosegla cilj :) sej dostikrat je več pravih načinov in ima vsak svojega, edino tale lakota je mal tako.. mislim da obstaja boljši način no :)

odgovarjat ni treba, sicer odvisno, če bi rada kej povedala, kar, ampak ne imet občutka, da te kritiziram in bi mogla zdaj svoje zagovarjat.. na splošno je tako da je boljše slišat več različnih mnenj (to je tud pomemben del fitnesa, čim več informacij in raziskovanja je ključno, če se nekdo neki na pamet loti, težko doseže (nerealne) cilje in obupa - tega je OGROMNO), jaz sem povedal svojega ker sem imel občutek da ti bo koristno.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7524
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 04. Dec. 2019 18:05

Ja pač nisem se strinjala s tistim, kar si ti napisal, ma se mi ne da dvakrat ponavljat eno in isto. Sem napisala v priznanjih moje stališče glede fitnesa/ hujšanja.

Ne vem, obstaja, da hujšaš in nisi lačen? Za moje pojme to ni realno/ mogoče. Čeprav js sem imela ful povišan apetit, ko sem imela višek kg in mogoče imam že na splošno visok apetit, ne vem.. Jaz sem vedno, bolj kot sem bila lačna, bolj sem shujšala. Si ne predstavljam, kako je možno kako drugače..

Ne, ne, js ne obupam, js sem bolj uno - achieve the goal or die trying.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 04. Dec. 2019 20:41

sem prebral, ampak se nisem strinjal in dopisal in preselil sem :D tako pač gre debata.

ni čisto nujno da si lačen - kot sem že napisal, odvisno, kaj ješ. zelenjava kot tipična hrana z veliik balastnimi snovmi te hitro nasiti, kalorij pa od tega ni veliko. sicer se hitreje lačen, ampak imaš kmalu še en tak obrok. tako imaš lahko 5 obrokov na dan, pa ne bo velik kalorij iz tega (zato se vegan skrajno težko zredi)
po drugi strani, če poješ par žlic arašidovega masla pa spiješ par smutijev, zaužiješ kalorij za cel dan, ampak čez 2 uri si pa spet lačen.

bistvo več manjših obrokov je tudi to, da se bolj efektivno prebavljajo. telo sproti dobi tisto kar rabi, in to je to. če pa poješ nek ogromen obrok, pa telo porabi kar mora, ostalo je pa odveč in se kopiči v maščobo (tukaj je sicer tudi odvisno od presnove).

še ena stvar je velikost želodca. če poješ 1 ali 2 velika obroka na dan, se želodec razširi. če redno ješ majhne obroke, se zmanjša. v kakšnih resnih primerih si dajo ljudje tudi z operacijo zmanjšat želodec.
en način je tudi ta, da pred ali po obroku piješ vodo.

z lakoto sigurno izgubiš težo, ja :) sam je razlika a izgubiš 10kg mišične mase (kar se da v enem mesecu doseči, če imaš neko dieto s čajčki, in to dostikrat označujejo kot uspeh, ampak to je v bistvu katastrofa za zdravje), ali pa 10kg maščobe.

jaz npr. ko sem začel redno telovadit, sem imel 63kg, pri 19ih. čez par let sem imel 67kg. teža se ne pozna, ampak jaz sem v tem času izgubil precej maščobe in dobil precej mišične mase in imel popolnoma drugačno postavo, čeprav je bila razlika 4kg, kar v bistvu ni veliko.
v osnovni šoli npr. sem bil suhljat, ampak podkožne maščobe sem imel pa skoraj tok kot najdebelejši sošolec (maščobo je najbolje merit z merjenjem kožne gube). to pač zato ker sem bil neaktiven in nisem imel nobene mišične mase (in tudi moči ne), pa tudi prehrana je bila nezdrava (predvsem velik sladkih pijač, vode sploh nisem mogel pit). marsikdo bi rekel, saj si vitek, to je ok.. mja.. ne :P imaš ljudi ki imajo "idealne kile" in "dobre gene", mislijo da so zdravi, upehani so pa po 100m teka, holesterol pa astronomski.. in to bo vedno večji problem v naslednjih generacijah.

seveda ne boš obupala :D ampak veliko jih je, ki imajo nerealna pričakovanja.. predvsem kakšni mladi fantje, ki jih nekdo nategne da bo v enem mescu dobil 5 kil mišic al pa popolnoma izklesan, če bo delal vsak dan sklece.. mja.. po 3h dneh ga musklfibr ubije, po 14ih dneh vsakodnevnega tehtanja pa vidi, da ni dobil niti grama, in pošlje vse v k. še bolj grozen je pa biznis, ki služi na takih in jim prodaja vse sorte bedarije z raznim obljubam. saj denarja sicer ni škoda, samo zdravja pa zelo..

no sem se mal razpisal.. upam da se ti bo dalo prebrat. če pa ni dosti pa še kaj vprašaj :D
hej norci :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov