Za nesrečo v ljubezni so si krive ženske

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Devica Marija
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 11. 3. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a Devica Marija » 11. Mar. 2018 14:54

Post posvečen vsem, ki ne najdejo sreče v ljubezni...

Večina žensk proti moškim nastopa kot možgansko nefunkcionalna bitja. Osvajajo večinoma jih samo z videzom. Ko pa želiš, da bi ženska naredila nekaj nekonvencionalnega (ogovorila, povabila) stvari pri njej odpovejo. Ne ve kaj naj ti pove, niti ti noče, ker misli da ji kot ženski tega ni treba.

Vse obveznosti vzpostavljanja odnosa prelagajo na moške z izgovorom, da je to naloga moških - ker so moški. Kakšni stereotipi! Tako se (inteligenten) moški takoj začne počutiti ob ženski, da ni nič naravnega ker vse kar se dela, se dela zato, ker se mora. In dokler se bo moški trudil, toliko časa bo vztrajala.

Potem so pa še neinteligentni moški. Moški, ki se bolj kot z razmišljanjem ukvarjajo z vsem, kar je povezano s seksom. Ni jim mar, kakšne nezanimive mumije so ženske. Bistvo je, da izgledajo dobro in da obstaja potencial, da seks bo. Kategorično najbolj privlačen tip moški tradicionalni ženski, saj je v zameno za seks pripravljen povedati vse laži, ki obstajajo. Ni pa zmožen s tako žensko ostati za zmeraj.

Tako ženska, ko da svojo mero zabitih tipov skozi sebe, po faksu začne iskat bolj inteligentne moške, ampak še vedno s to mentaliteto, da njej pripada 101 pravica zato, ker je ženska. Recimo, da dejansko najde nekoga. Nekoga, ki ga je že preveč strah, da bi ostal sam. Ustvarita družino. Ženska, s tem ko kuha, pere, lika, skrbi za otroka, postane prepričana, da zvezi daje vse, kar se od nje pričakuje (je utilitarna), še vedno pa na moškega v 100% meri prelaga breme čustvenega odnosa, da bo moški tisti, ki se bo trudil za to, da bo v tem odnosu ostala njemu zaželjena. Na tak način se, ko moči na strani moškega za vlečenje tega bremena (odnosa) v eni sami osebi zmanjka, odnos propade in sledi ločitev.

A bomo sploh kdaj prišli na tisto točko, ko bodo ženske opustile stereotipna razmišljanja o odnosih, češ da je vso bremene na moških. Od tega da se nekaj začne in do tega, da nekaj ostaja? Je to realno pričakovanje, ali gre tudi v tem primeru za težko pridobljene pravice žensk, ki se jim ne bodo nikoli odpovedale? Vem, da tiste ki so se in so prestopile na isto raven, kjer danes vidijo moške, jim gre v odnosu veliko bolje.

Ta quote lepo pove zakaj si, če si, nesrečna v ljubezni.
Slika
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 11. Mar. 2018 15:37

A si slučajno ti tisti "samski 29-letnik", ki je v zadnjem času že 300 tem odprl tuki pod različnimi nicki? In si zdaj od razočaranja zajadral v MGTOW sceno.

Zeeh.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 12. Mar. 2018 21:33

Praise the lord, I am saved from myself.

Slika
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron