Vzgoja otrok in učiteljeva avtoriteta

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 871
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 04. Maj. 2008 19:07

Bloodelf napisal/-a:Če je možno, da so dijaki pri določenih predmetih mirni kot "bubice", pri drugih pa so delali kar so hoteli, potem je to znak, da ni krivda v dijakih, ampak v profesorjih. Eni pač znajo držati/vzpostaviti mir, drugi ne.

Ravno s tem bi se tudi lahko merila zrelost dijaka. Pomembno je, da se zna kontrolirat in ne razgraja tudi takrat, ko bi lahko. In še zdaleč to ni samo profesorjeva krivda, temveč je problem tudi v starših in v načinu vzgoje.

Se mi zdi, da je to dandanes velik problem. Profesor nima nobene moči, da bi lahko kaznoval otroka, starši valijo krivdo samo na učitelje in profesorje, sami pri sebi se pa nikoli (predvidevam) ne vprašajo, če so oni mogoče storili kakšno napako. Starši morajo otroku razložiti, kakšno je kulturno obnašanje in jim skušati razložiti, da primarni namen šole je pridobivanje znanja, ne pa razgrajanje in podje*** profesorjev.

Na drugi strani pa so profesorji, kateri bi si po mojem mnenju lahko privoščili malo več avtoritete. In s tem ne mislim fizičnega in psihičnega nasilja. In meni se zdi denirova ideja super. Vsak, ki bi dobil cvek, bi se vsaj malo zamislil in ga skušal popraviti (razen ekstremni dijaki, katerim se j*** za šolo).
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2523
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 04. Maj. 2008 19:09

Zato pa so v ameriki najboljse sole zasebne. Ker ce je sola zasebna, lahko preprosto izkljucijo vse zatezence. To dejstvo plus financno breme prisili starse, da pritisnejo na svojega otroka, namest da tezijo ucitelju, kako je njihov otrok priden pa da jih bodo tozili, ker se jim sola samo smeji v glavo.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2523
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 04. Maj. 2008 19:17

deniro napisal/-a:
Letty napisal/-a:Jaz sem mnenja, da bi bilo treba vsakega dijaka, ki moti pouk, odstraniti iz razreda.


Dobremu učitelju nikoli ne bo potrebno nekoga odstraniti iz razreda. Če je učitelj vešč profesionalnega in discipliniranega izvajanja pouka, potem se takih prijemov nikoli ne bo posluževal. Histerične krave ali zafrustrirani sadisti pa seveda morajo poseči tudi po takih metodah :roll:

Najboljša metoda, če profesor vidi da dijak goni svoje, je ta, da začne z izpraševanjem direkt iz klopi: prvo, drugo, tretje vprašanje. Aha, ne znaš, kol!

Jaz osebno bi izbral še taka vprašanja, na katera bi vedel, da dijak ne zna odgovorit. Pa se lahko njegovi starši na glavo obrnejo. Dol bi mi viselo za njih!

Sicer se takšno izvajanje sprva zdi arogantno in primitivno, ampak dejstvo je, da se dijakom na tak način vbije red in disciplina, kar daje kasneje dobre rezultate.
Kaj pa naredis, ko te nadrejeni poklicejo na zagovor, ker ima pol razreda popravca?
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 814
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 05. Maj. 2008 7:34

deniro napisal/-a:Dobremu učitelju nikoli ne bo potrebno nekoga odstraniti iz razreda. Če je učitelj vešč profesionalnega in discipliniranega izvajanja pouka, potem se takih prijemov nikoli ne bo posluževal.

jz se strinjam s tem. pri nas na SŠ smo mel enga profesorja, pri katerem si slišu samo brnenje računalnikov in njegov glas, ki je razlagu snov.
je že kr dolg na šoli, malo morje dijakov in staršev se je bunilo zard njega, usi so se ga hotl losat, tud z odvetniki ipd. ampak jim to ni ratal.
tud sama sm mela kr ornk konflikt z njem v prvem letniku, pršlo je tud do tega, da sm hotla na drugo šolo se prepisat. na srečo so se stvari uredile naslednje leto.
fora tega profesorja je bla, da je v prvem letniku nad dijaki dobesedno izvaju teror. zakaj? zato, da smo ga mi začel spoštovat (mogoče tud negativno) in da se je vedl, da je on glavni ti si pa en šit. v drugem letniku smo mi doživel šok, ker se je ta isti profesor obnašu čist drugač, zajebaval smo se pr urah, obnašu se je do nas normalno, sam se je vedl k smo delal smo pa delal in je biu red.
smo pa mel respekt do njega tud izven učilnic.

je pa stanje dons katastrofalno. mam doma mljašga brata k hod še v OŠ, kaj to delajo v šoli sploh ne morš verjet :eek:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2627
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 05. Maj. 2008 9:28

Madisson napisal/-a:Men se zdi čist prav, da se ne spoštuje mevž, nesposobnih in nezanimivh učiteljev.

Če profesor ni sposoben na kvaliteten način izvest pouka, potem ne vem, zakaj bi mi morali biti tisti, ki bi se mu klanjali in oh in sploh spoštovali njegovo avtoriteto?!

Tako kot je rekla Frenkie - vsak si zasluži spoštovanje. Nekdo je kot oseba bolj avtoritativen, nekdo drug pač drugačen - vsak pa je pred katedrom zato, ker obvlada določeno snov, učenci so pa tam zato, da se je naučijo.
Kakšen naj bi bil "kvaliteten način pouka"? V stilu BB in komercialne televizije nasploh - ko opaziš, da gledanost oziroma pozornost pada, je treba uvesti kakšen šok, da zbudiš publiko? :? Nekaj časa bi mogoče delovalo, če bi profesorica poplesovala pred tablo na glasbo po izboru učencev (lahko bi uporabili televoting z sms-i, katero glasbo bi si učenci želeli :D ) in vmes razlagala enačbe; čez čas to ne bi več delovalo in bi lahko poskusila to početi v kopalkah.
Alergična sem na izjave "profesor je dolžan pripraviti tako zanimiv pouk, da otročiči ne bodo imeli časa pomisliti na neumnosti". Ja, fino, če je pouk zanimiv, ampak nekatere snovi so take, da jih ne moreš ravno atraktivno podajati. In kar je nekomu zanimivo, drugemu mogoče ni - v skupini smo se pa dolžni toliko prilagajati, da stvari normalno potekajo.

Strinjam se s tistimi, ki so tule omenili, da je velik problem v starših in permisivni vzgoji nasploh. Učitelj se mora danes obnašati huje kot diplomati in politiki - za vsako napačno besedo, bognedaj kretnjo, lahko starši prinorijo v šolo, grozijo z ministrstvom, sodiščem itd. Otrok pa dobi sporočilo: Počnem lahko, kar hočem, starši me bodo vedno krili. Ampak prej ali slej ga ne bodo več mogli (čeprav obstajajo že tudi primerki, ki prinorijo na faks in težijo profesorjem, kako so lahko vrgli na izpitu njihovo čudežno dete :roll: - ampak ko dobiš v službi odpoved, pa verjetno mamica in očka ne bosta več mogla posredovati :cry: )

Nobeden profesor ni idealen. Nekateri imajo verjetno resno sporne metode ... ampak v spominu mi je ostal pogovor z eno mamo, katere sin je bil razporejen v razred profesorice, ki je bila strah in trepet in zaradi katere so se starši stalno pritoževali ravnatelju in zahtevali premestitev svojega otroka v drug razred.
No, in ta mama je rekla "Sinu sem povedala, da tudi meni ne bi bilo všeč, če bi se kdo tako drl v razredu in uporabljal žaljivke - ampak v življenju boš srečal različne ljudi. Gospa je očitno bolj kolerične sorte (mimogrede razlaga temperamentov :wink: ) in se hitro razburi. Poskusi ne jemati tega osebno in ne pozabi, da je ta profesorica hkrati znana po tem, da odlično nauči snov. Odnesi čimveč od pouka in poskusi preslišati vpitje ... seveda ni prav, da nekdo kriči nate, ampak ljudje ne reagiramo vedno idealno".
:gut:

Tisti profesorji, ki so po temperamentu bolj flegmatični, si prav tako zaslužijo spodobno obnašanje - tako kot si ga vsakdo. Kriv je tisti, ki se grdo obnaša, ne tisti, ki tega ni preprečil.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 567
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 05. Maj. 2008 10:23

Never-ending-story napisal/-a:Za moje pojme so za otrokovo obnašanje najbolj krivi starši. V večini primerov je namreč obnašanje otrok v šoli odraz domačih razmer in predšolske domače vzgoje.

Danes je prav šokantno kaj vse se najde v osnovnih šolah, in to preprosto zato, ker jih starši ne vzgajajo primerno. Tudi sama cenim marsikaj "novodobnega", ampak to, kako so začeli popuščati otrokom pa je prava katastrofa.

Starši morajo nudit primarno vzgojo. Šola pa je za učenje in sekundarno socializacijo.

Ampak folk res hoče kar vse "outsourcat" na šole in potem resno grozijo učiteljem kadar skušajo otrokom bolj ostro povedat kaj lahko in česa ne. Otroci so v še v "učnem modelu" in pač iščejo meje. Starši jim jih nočejo postavljat (ker so kul, liberalni..) nekateri tamali so pa prave male pošasti.

Tele nove generacije bodo še hudo problematične, ker starši preprosto ne znajo ali nočejo prevzet svojega dela odgovornosti.

Imam zelo slabo mnenje o mnogih mladih starših. Hudo popuščajo pri svoji vlogi in to v škodo otrok.


Se strinjam s to izjavo.
Dodal bi še tole, da se mi ne zdi primerno, da so danes odrasli v službi do 17ih, 18ih ali celo več, medtem časom pa otroci prepuščeni sami sebi, ali pri kakšni varuški, hišni pomočnici,... In zvečer, ko končno pridejo starši domov, se utrujeno usedeje pred TV, namesto, da bi se vsaj takrat posvetili svojim otrokom. Pogosto jih zaslišujejo samo kar je v zvezi s šolo (ocene, kontrolke,...), ostali vzgoji pa enostavno ne posvečajo časa.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 874
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 05. Maj. 2008 10:29

deniro napisal/-a:
Letty napisal/-a:Jaz sem mnenja, da bi bilo treba vsakega dijaka, ki moti pouk, odstraniti iz razreda.


Dobremu učitelju nikoli ne bo potrebno nekoga odstraniti iz razreda. Če je učitelj vešč profesionalnega in discipliniranega izvajanja pouka, potem se takih prijemov nikoli ne bo posluževal. Histerične krave ali zafrustrirani sadisti pa seveda morajo poseči tudi po takih metodah :roll:

Najboljša metoda, če profesor vidi da dijak goni svoje, je ta, da začne z izpraševanjem direkt iz klopi: prvo, drugo, tretje vprašanje. Aha, ne znaš, kol!

Jaz osebno bi izbral še taka vprašanja, na katera bi vedel, da dijak ne zna odgovorit. Pa se lahko njegovi starši na glavo obrnejo. Dol bi mi viselo za njih!

Sicer se takšno izvajanje sprva zdi arogantno in primitivno, ampak dejstvo je, da se dijakom na tak način vbije red in disciplina, kar daje kasneje dobre rezultate.


Mislim, da se tukaj precej motiš. Smo imeli kar veliko dobrih učiteljev, a vedno so se našle v razredu izjeme, ki so se požvižgale na dobrega učitelja in zanimivo snov.
Spraševanje je danes napovedano, isto količina ocen.
Za starše ti ne bi dol viselo, ker so se nekateri za svojega otroka pripravljeni postavljati celo z odvetnikom pa čeprav vedo, da nimajo prav. Ampak za čast njihovega otroka vse.
Učitelj v današnjem časi nima nobene pravice, otroci pa vedno več in vedno manj dolžnosti.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 874
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 05. Maj. 2008 10:40

Mahagonij napisal/-a:
deniro napisal/-a:
Letty napisal/-a:Jaz sem mnenja, da bi bilo treba vsakega dijaka, ki moti pouk, odstraniti iz razreda.


Dobremu učitelju nikoli ne bo potrebno nekoga odstraniti iz razreda. Če je učitelj vešč profesionalnega in discipliniranega izvajanja pouka, potem se takih prijemov nikoli ne bo posluževal. Histerične krave ali zafrustrirani sadisti pa seveda morajo poseči tudi po takih metodah :roll:

Najboljša metoda, če profesor vidi da dijak goni svoje, je ta, da začne z izpraševanjem direkt iz klopi: prvo, drugo, tretje vprašanje. Aha, ne znaš, kol!

Jaz osebno bi izbral še taka vprašanja, na katera bi vedel, da dijak ne zna odgovorit. Pa se lahko njegovi starši na glavo obrnejo. Dol bi mi viselo za njih!

Sicer se takšno izvajanje sprva zdi arogantno in primitivno, ampak dejstvo je, da se dijakom na tak način vbije red in disciplina, kar daje kasneje dobre rezultate.
Kaj pa naredis, ko te nadrejeni poklicejo na zagovor, ker ima pol razreda popravca?


Se strinjam. In poznam primer šole - srednje šole na kateri je malo vpisa in se bojijo za svoj kader, ko je ravnatelj zaposlenim naročil, da manjkajočim ne smejo dajati neopravičenih ur, in ne smejo dajati negativnih ocen, ker bodo ob službo zaradi premajhnega števila učencev. Vsak se bori za svoj kruh.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1411
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 05. Maj. 2008 10:58

Kako se pa da npr. matematiko razlagati na zanimiv način :roll: Tisti, ki ga ne zanima ga bo učitelj bolj težko prepričal v to.
Današnja napaka je predvsem v tem, da so bili včasih starši na učiteljevi strani, danes pa so na otrokovi. Dokler bodo otroci imeli nekoga, ki jih bo za vsa dejanja zagovarjal, bodo to še kako izkoriščali.
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 814
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 05. Maj. 2008 11:34

sanjaanja napisal/-a:Kako se pa da npr. matematiko razlagati na zanimiv način :roll: Tisti, ki ga ne zanima ga bo učitelj bolj težko prepričal v to.
Današnja napaka je predvsem v tem, da so bili včasih starši na učiteljevi strani, danes pa so na otrokovi. Dokler bodo otroci imeli nekoga, ki jih bo za vsa dejanja zagovarjal, bodo to še kako izkoriščali.

s temle se čist strinjam.
Uporabniški avatar
deniro
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 156
Na forumu od: 4. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a deniro » 05. Maj. 2008 12:26

Mahagonij napisal/-a:Zato pa so v ameriki najboljse sole zasebne. Ker ce je sola zasebna, lahko preprosto izkljucijo vse zatezence. To dejstvo plus financno breme prisili starse, da pritisnejo na svojega otroka, namest da tezijo ucitelju, kako je njihov otrok priden pa da jih bodo tozili, ker se jim sola samo smeji v glavo.

Krasno, ane! Uvedimo privat šole, kjer bo denar opravil tisto, česar država in javni izobraževalni sistem ne moreta... beda :roll:

Vsakemu otroku mora biti omogočeno normalno šolanje, nepogojeno s finančnim stanjem njegovih staršev. Stroški so tukaj sekundarnega pomena. Ekskluzivno privatno šolstvo velikemu delu otrok onemogoči šolanje. Kar pa ni niti v ekonomskem interesu države.

Mahagonij napisal/-a:Kaj pa naredis, ko te nadrejeni poklicejo na zagovor, ker ima pol razreda popravca?

Zakaj misliš, da bi imelo pol razreda popravca? Jaz bi problematičnega osebka sicer prvič res sesul z vprašanji, vendar zgolj zaradi tega, da se mulc strezni, vendar naslednjič bi ga povsem normalno izprašal... in če ne bi znal bi bila to v celoti njegova krivda, prav tako tudi to, če bi imel popravca.

V osnovi je zelo zmotno mišljenje, da bo učitelj nasrkal, če bo pol razreda imelo popravca. Mislim, da je *zeljka* zgoraj opisovala primer, ko učitelju niso mogli nič... tako dijaki, učitelji kot odvetniki.

Jaz se že ne bi pustil zajebavat nekim mulčkom, še manj pa bi se bal prepotentnih staršev, ki bi mulca prišli zagovarjat. V obraz bi jim povedal, da so kiksnili pri vzgoji, in da je posledično problem izključno pri njih, in ne pri meni.

Vsakemu staršu, ki bi se postavil v bran, svojemu nevzgojenemu otroku, bi očital bukvico, da se bi jim do konca življenja bliskalo v glavi o tem ali je pametno biti pameten. Ni šola tukaj, da bi take ujčkali.
Uporabniški avatar
Bumerang
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 191
Na forumu od: 6. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bumerang » 05. Maj. 2008 12:45

Mah, starši so v največji meri krivi za vse. Namesto, da bi svojemu mulcu sami očitali par krepkih in mu dali ornk kazen, se grejo idioti reje kregat v šolo. V smislu: "naš otrok pa tega nikoli ne bi naredil!" Ali še boljše: "naš tega ni naredil", če pa slučajno je, mu pa vseeno nimate kaj! :roll:

Največji problem so tisti nesmiselni pravilniki. Po domače povedano je to drek in pol. Otroci in mladostniki so dandanes preveč inteligentni za kaj takega. Vsi dijaki znajo danes najti luknje v sistemih. Danes celo velja pravilo, da se dijaka, ki moti pouk, ne sme poslati ven, ne se mu dati neopravičene, ampak mu morajo dati zadolžitev. Če dijak reče, da nima naloge, po pravilih, ne more dobiti minusa, ker ocenjevanja z znaki in delnimi ocenami ni več. (Čeprav se mnogo učiteljev še vedno ne drži tega pravila).

Drugi problem je pa opustitev delnih ocen. Bedarija po celi črti. Ni minusov, ni malih ocen, kazensko spraševanje je prepovedano itd. Če ne narediš naloge - ni nič, če ne sodeluješ - ni nič, če motiš - ni nič, če žališ - ni nič. Kje je potem sploh bistvo šole kot vzgojno izobraževalne ustanove??? Otroci se praviloma ne zavedajo, da se učijo zase in za bodoči poklic, zato jih mora nekdo motivirati ali prisiliti v učenje!

Tretji problem, ki ga dijaki nonstop izpostavljajo so "slabi" učitelji. To je bilo vedno in vedno bo. Kao stara profesorica, ki ima zafurano življenje se znaša nad dijaki, kjer se le lahko. Ja, to je ponekod res. Pa vendar dijaki vgriznejo v "drek" in naredijo letnik! Sčasoma pogruntajo kako je treba in to je to. Je mogoče to tudi pomemben del odraščanja? Včasih se je treba sistemu prilagodit, sej ne traja večno, ne pa ga probavat na vsak način spremenit, ne glede na posledice.

Vsi pravilniki in podobno so fajn, dokler se na to gleda z zdravo pametjo. Samo kaj, ko je te med starši vsak dan manj.
Uporabniški avatar
Hanah
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 85
Na forumu od: 11. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Hanah » 05. Maj. 2008 12:51

@Bumerang: dobro povedano!

In za poslastico, letos v srednjih šolah, razen na gimnaziji, ne moreš več pasti letnika!

Juupi... pravilnik za dol past :roll:
Uporabniški avatar
Pikado
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 24
Na forumu od: 29. 6. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Pikado » 05. Maj. 2008 13:06

Če bi meli boljše učitelje bi imeli boljše politike. Če bi imeli boljše politike, ki bi starše osvestil kako se vzgaja froce, bi imeli boljše starce in s tem boljše froce. Skratka, profoksi so krivi za vse ušive stvari :D

K bistvu:

- starši:
delajo 8 ur na dan + furajo se vsaj pol ure v eno smer. Potem so tukaj še vsakodnevni opravki, tako da je to skupaj 10 ur. Nato se morajo še najesti, pa na wc, tako da znese skupaj 12 ur. Ostane še 12 ur. Oz. 8 ur prespijo -> torej 4 ure :D Profesorji so pa z otroci vsaj 5 ur na dan... Torej bi jih profesorji lahko prej naučili vzgoje, kot starši.

- strici in tete imenovani prfoksi, 4 vrste:
1. Gre v šolo, da napizdi par folka in pobere keš. Boli njega, sam da ima denar.
2. Gre v šolo, važno da pove kar ima za povedat, pobere keš.
3. Gre v šolo, noben ga nima rad, sam predmeta jih pa nauči. Isti k prvi sam, da še kaj nauči.
4. Gre v šolo, je tak, ki ga imajo otroci radi+on jih nauči kar je pomembno in kar je treba znat.
Kakorkoli že, 8 ur dela, naj kaj naredi.

- jaz, bivši dijak, zdaj ponosni študent (:D):
Pridem v šolo, rečem: "ne mi težit, ker imam slab dan" ali pa ne grem k pouku sploh. Če pa grem se pa itak zabavam s frendi, ker drgač "school sucks". Grem ven takoj po šoli, pridem domov zvečer in grem spat. Itak imam dedka in babico, ki pazijo name in se bodo šli naslednji dan kregat s profesorji. In jim dotajčali kako sem jaz v redu otrok.

No... tako je mišljenje večine današnje populacije otrok.
Uporabniški avatar
Black Amber
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 81
Na forumu od: 12. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Black Amber » 05. Maj. 2008 13:12

Pikado napisal/-a:- starši:
delajo 8 ur na dan + furajo se vsaj pol ure v eno smer. Potem so tukaj še vsakodnevni opravki, tako da je to skupaj 10 ur. Nato se morajo še najesti, pa na wc, tako da znese skupaj 12 ur. Ostane še 12 ur. Oz. 8 ur prespijo -> torej 4 ure :D Profesorji so pa z otroci vsaj 5 ur na dan... Torej bi jih profesorji lahko prej naučili vzgoje, kot starši.


Četudi so starši po cele dneve v službi to ne pomeni, da morajo vzgojo otrok prepustiti nekomu drugemu. Vseeno se najde čas, da starši otroka vzgojijo družbi primerno, tako da nima nekih izpadov. Poznam ogromno staršev, ki so po cele dneve v službi, pa vendar njihovi otroci ne delajo neumnosti in ne špricajo šole. Dober starš se bo vedno znal organizirat in uskladit stvari tako, da določenih stvari, kot je vzgoja otrok, ne bo zanemarjal.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov