Volitve 2011

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 17. Nov. 2011 11:59

Mogoče komu prav pride :)
http://www.delo.si/dzgodbe/interaktivno/volilna-anketa


(hvala, Tammy, for bringing it to my attention :D)
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 17. Nov. 2011 22:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 17. Nov. 2011 14:16

:D
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 17. Nov. 2011 18:51

Dobu sem Zares, a zdaj grem v zapor? :D
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2157
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 29. Nov. 2011 16:38

O fak kk sm se vstrašla, ko mi začne radovanček tam lapat, jz pa zvočnike do konca na glas...
Na drugem mestu pa zmago :D
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 29. Nov. 2011 17:54

hahaha. jaz sem pa očitno lds, na drugem pa zmago :D
Vsak raj ima svojo kačo.
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 849
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 30. Nov. 2011 10:07

Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 439
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 30. Nov. 2011 13:20

Meni je pa Jankovič prišel na prvo mesto.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 30. Nov. 2011 21:45

Men pa stranka, s katero se precej strinjam, sam je ne morm volit v mojem okraju :?
Uporabniški avatar
Gracia
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 151
Na forumu od: 25. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Gracia » 02. Dec. 2011 9:58

Jaz sem naklonjena SDS-u. V Janševem mandatu je naša država živela bolje, pa recite karkoli hočete. Ni samo kriza kriva, da smo zdaj v takem podnu (in še hujši sledi), ampak loleki, ki mešajo meglo. Vsak je dobil svojo "etiketo", zdaj se pa odločite, komu bolj zaupate. Logično, da je vsak pač za svojega. "Jankovići" me bodo zdaj napadli, a jebat ga. :D
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 02. Dec. 2011 10:49

Dej noooo, razmere danes pa v Janševem mandatu so kot dan in noč. Takrt smo mel tako gospodarsko rast, da glava peče in namest, da bi se gospodarno ravnal s tem kar smo ustvarl, se je na veliko trošl, dogajal so se menežerski prevzemi, tajkuni so večal svoj kupčk, sprejemal se je pogubne plačne sisteme, ki so nas kasneje v krizi pahnl še globje v recesijo - v javnem sektorju je že tko ogromn odstotek fiktivno zaposlenih, folk dela po 6 urc ali manj, plače pa bolše kot v zasebnem sektorju, ki je prevzel nase skor celotno breme krize. Ok, si za Janšo, vsak ma pravico podpirat kaj hoče, sam ne mi pa govort, da forma svetovnega gospodarstva ni tok slabša, kokr je Pahor use zavozu. Da se razumemo - ne bom volila Pahorja, ker mislm, da ni bil kos položaju, AMPAK reforme, ki jih je pripravlju so nujne, če nočmo it v bankrot. Delal bomo dlje, zdravstvo rabi reformo, javni sektor rabi odpuščanje in reorganizacijo, študenti bomo mogl začet prispevat v pokojninsko blagajno, drugače je konec z medgeneracijsko solidarnostjo. Prej k se sprijaznete, bolš bo. Zanimiv bo sam vidt, kako bo Janša obrnu ploščo, ko pride na oblast, ker tut on še predobr ve, da so reforme nuja in ne opcija, drugače nas res čaka Grški scenarij.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 02. Dec. 2011 10:58

iz Janševega poročila:

Povprečna mesečna plača v času, ko sem bil poslanec, je bila cca. 2.200 evrov, povprečna neto plača v štiriletnem mandatu predsednika vlade pa cca. 3.500 evrov," je poudaril.

Ministrska plača, ki jo je prejemal približno štiri leta, je bila prav tako nekje med tema številkama.


vprašanje: se splača za takšen denar tako/toliko izpostavljati? je vodenje države res vredno "samo" 3500€ mesečno???

ok, zdaj ne vem, če so tukaj še kake dnevnice, dodatki, karkoli, zanimivo bi bilo vedeti, koliko je dejanski neto mesečni priliv na račun, pa vseeno...
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 02. Dec. 2011 11:08

Iz finančnega vidika se itak ne splača bit v politiki (če ne upoštevamo tistga kar folk nakrade :D ) - kr mau sramotno, da ima usak direktor srednjega podjetja višjo plačo, kot naš premier. Ampak itak osebam, ki kandidirajo na visoke položaje v politiki ne gre za bogatenje ampak prestiž in ugled, ki ga položaj prinaša :) Tut če use skup zavozjo, jbg, v zgodovini Slovenije bojo vseen zapisani kot bivši predsedniki in premieri.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Prispevkov: 3231
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 02. Dec. 2011 11:15

haylee napisal/-a:Dej noooo, razmere danes pa v Janševem mandatu so kot dan in noč. Takrt smo mel tako gospodarsko rast, da glava peče in namest, da bi se gospodarno ravnal s tem kar smo ustvarl, se je na veliko trošl, dogajal so se menežerski prevzemi, tajkuni so večal svoj kupčk, sprejemal se je pogubne plačne sisteme, ki so nas kasneje v krizi pahnl še globje v recesijo - v javnem sektorju je že tko ogromn odstotek fiktivno zaposlenih, folk dela po 6 urc ali manj, plače pa bolše kot v zasebnem sektorju, ki je prevzel nase skor celotno breme krize. Ok, si za Janšo, vsak ma pravico podpirat kaj hoče, sam ne mi pa govort, da forma svetovnega gospodarstva ni tok slabša, kokr je Pahor use zavozu. Da se razumemo - ne bom volila Pahorja, ker mislm, da ni bil kos položaju, AMPAK reforme, ki jih je pripravlju so nujne, če nočmo it v bankrot. Delal bomo dlje, zdravstvo rabi reformo, javni sektor rabi odpuščanje in reorganizacijo, študenti bomo mogl začet prispevat v pokojninsko blagajno, drugače je konec z medgeneracijsko solidarnostjo. Prej k se sprijaznete, bolš bo. Zanimiv bo sam vidt, kako bo Janša obrnu ploščo, ko pride na oblast, ker tut on še predobr ve, da so reforme nuja in ne opcija, drugače nas res čaka Grški scenarij.


:hail:

Pahor je zelo dobro zastavil vse svoje reforme in nasploh politiko in bi vse super delovalo, če ga ne bi velepametni Janša in cela opozicija vključno z delom kvazi koalicije načrtno rušla. Njegova edina slabost je, da ni dovolj odločen in to ga je potolklo. Janši vsaj odločnosti pri prihodu na oblast ne moremo očitat. Ker itak je dejstvo, da se popolnoma vsi motijo oz. nimajo prav samo velestranka SDS ima prav. Pahor je še vedno najbol pošten premier kar jih je slovenija imela po osamosvojitvi. Vsem nekaj očitajo samo njemu ne. Ker mu nimajo kaj.
Govorite kak nam je šlo kao slabo pod Pahorjem, pa dobro pod Janšo? En dober članek na to temo takoj po volitvah leta 2008: http://www.mladina.si/45434/clanek/

Žal je v Sloveniji tak, da ima Janša svojih 25-30 procentov večnih volilcev oz. direkt zagledancev v njega, ki bi mu verjeli pa, če bi jim reko, da morejo familijo pobit, da bo jim šlo bolje. Vse vemo kateri in kakšni ljudje so v veliki večini to (spomnimo se samo kaj župniki pridigajo pri mašah v zadnjih tednih). Kar je pa najbol žalostno.

Aja pa ne bom volil Pahorja, da ne bo pomote kake.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 02. Dec. 2011 11:39

Dioniz napisal/-a:Pahor je zelo dobro zastavil vse svoje reforme in nasploh politiko in bi vse super delovalo, če ga ne bi velepametni Janša in cela opozicija vključno z delom kvazi koalicije načrtno rušla. Njegova edina slabost je, da ni dovolj odločen in to ga je potolklo.


Točno tko, ideje sploh niso ble slabo zastavlene, ampak Pahor je očitno človek, ki bolje deluje v ozadju. Men kr slabo ratuje k berm te Janševe pravljice, ki jih obljublja volilcem, na konc se bo pa mogu lott enakih reform zard katerih je Pahor letel. In to me najbolj skrbi - da je Janša človek, ki ne zna postavt interes države na prvo mesto in bo zato zavozu državo za naslednjih 20 let, zadolženost države bo pa iz dneva v dan večja. Only time could tell :)

Dioniz napisal/-a:Žal je v Sloveniji tak, da ima Janša svojih 25-30 procentov večnih volilcev oz. direkt zagledancev v njega, ki bi mu verjeli pa, če bi jim reko, da morejo familijo pobit, da bo jim šlo bolje. Vse vemo kateri in kakšni ljudje so v veliki večini to (spomnimo se samo kaj župniki pridigajo pri mašah v zadnjih tednih). Kar je pa najbol žalostno.


Ovčke pač. Men se je Janša še tok bolj zameru zato, ker niti v hudi krizi v keri smo bli zadnja 3 leta ni požru ponosa pa bil konstruktivna opozicija. Res se ne spomnm, da bi bli v njegovem mandatu priča tok intenzivnemu metanju polen pod noge s strani opozicije in v defoltu rušenju čist usake vladne ideje (dobre ali slabe).
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 403
Na forumu od: 5. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a shinee » 02. Dec. 2011 11:51

haylee napisal/-a:AMPAK reforme, ki jih je pripravlju so nujne, če nočmo it v bankrot.


zakaj je bil pa folk potlej tako proti?

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron