Vinjete

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Apr. 2009 20:40

UG84 napisal/-a:Dajte no že mir s tem, da se tujci samo mimo peljajo in onesnažujejo! Mi pa nikoli nikamor ne gremo in nikjer se ne zadržujemo kot samo v Sloveniji, al kaj? V obe smeri gre lahko ta izjava, sam tolko....


ja ampak mi tud plačamo in ne tolk mal :wink: sedem eurou austrijske vinjete+20 za benz, tud ni tolk mal če greš na en izlet nekam :wink:
in zakaj tujci?ker se lih uni ki se peljejo dvakrat na let gor pa dol na hrvaško na morje, najbolj pritožujejo.in če lahko svinjajo in use, naj pa še plačajo.Mamo usaj kej do tega, če se samo peljejo mimo.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Apr. 2009 20:46

Sej lih dons v Žurnalu pisal, da se 1/5 (al 1/10) turistov pelje po lokalnih cestah ali pa mimo Slovenije. Če grejo mimo, tud ni dobro za našo gospodarstvo, pa tak jo še priložnost nimajo vidt, da bi dejansko kdaj prišli sem kot turisti, ne ustavljajo se na črpalkah, ne kupujejo v trgovinah/restavracijah.

Ja, mi plačamo 7 evrov avstrijske vinjete za velik več avtoceste, kot oni za naših 15 evrov. Kera bedarija je ta cena vinjete.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1401
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 14. Apr. 2009 20:47

Vožnja po "tujih" cestah je zelo draga, in na cestninah se ponavadi nabere skoraj za celo vinjeto...

Pomojem bi mogli uvest kako kratkotrajno vinjeto, ker res ni fer do nekoga ki hoče samo prečkat državo da plačuje za pou leta... Samo potem pa spet ni fer do nas; rednih voznikov, ker se bo "naša" vinjeta zaradi njihove nejevolje podražila... Nekje mora vseen denar pridt v blagajno..

Nikol ne bo za vse prav... :wink:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 16. Apr. 2009 20:11

saq
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 01. Dec. 2010 18:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Apr. 2009 21:14

tist ni cestnina, tist je letna dajatev za uporabo vozila v cestnem prometu oziroma cestna taksa :lach:
prispevek da lahko na približno jame poštukajo :D

ne mormo rečt da je fer, ampak men se tud drugje ne zdi fer.Če grem do Celouca recimo čez Ljublej se peljem po avtocesti zelo malo pa morm dat 7 € za vinjeto.Če primerjamo, da sm učas za celo malenkost manjšo ceno prišla do Portoroža iz Ljubljane, s tem da je kr zajeten kup kilometrou več.Pač...
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 23. Apr. 2009 10:39

~NIA~ napisal/-a:satelitsko cestninjenje?

pa mogoče gradnja boljših avtocest, ki jih ne bo treba vsako leto popravljat in ki bojo vredne tistih 55 (al 95) evrov! pa pol ni treba da bi pr tehničnem in temu zravn računal še cestnino, idioti


se cist strinjam. totalno u k#?)#$ so ceste, tut 10 km ne peles da ne bi blo nek neki zaprt. uni delavci pa itak ob 3 pop delajo k gremo usi domov..no da se ne razgovorim... mau nej se po kasnih nemcih al pa komu zgledujejo k postavjo reflektorje in lepo ponoc muckajo kar majo pac za muckat...no sej mogoc pa zj k bomo tok preplacal vinjete bojo pa uspel kj tazga narest
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 671
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 07. Maj. 2009 10:00

Men se ne zdi fer do nas Slovencev, ker bomo zard tega, ker se Evropa buni pa mi nastradal (da se lepše izrazim). Itak je nekomu velik, če da 35 evrov, pa se sam gor pa dol pele, to zastopim, sam zakaj pa pol Hrvaške v rit ne brcnejo ko morš še več plačat, če želiš iz Zagreba do Splita pa nazaj? Če že morjo dat krajše vinjete nej pol vsaj ne dajo take cene za letno. Sploh pa, v čem je finta da so zdj mesečne 35, ko pa so ble prej poletne tok? Turisti morjo čist isto plačat, k večina ne gre na počitnice za slabih 6 dni, da bi se lahko s tedensko peljala, in jih dve tedenski pol stanejo itak 30evrov. V čem je pol finta? Če bodo mesečne 35 evrov, ne bo nč manj šlo v blagajno, vsaj kolkr jz razumem. In ne vem zakaj bi moral za 40 evrov podražat letne? P***a, sam dnar si bašejo v žepe...dab pa pol vsaj normalno cesto spelal pa ne, m v Trebnjem že tisoč let delajo avtocesto, kamioni pa tm skor ves cajt stojijo ko se peleš mimo. Pol pa še ne znajo povedat, kdaj je gužva in kolone, ampak rečejo, da promet poteka brez posebnosti. Ne vem če je zanje brez posebnosti to, da se peleš po cesti čez Trebnje 20km in da pred koncem avtoceste stojiš pol ali uro k butl. Nej naprej porihtajo mau, da bojo ljudje bolj zadovoljni, pol pa nej višajo cene, ne pa da se cene višajo kr tko brezveze, ker se njim tko zdi.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 07. Maj. 2009 16:03

amyZ napisal/-a:Men se ne zdi fer do nas Slovencev, ker bomo zard tega, ker se Evropa buni pa mi nastradal (da se lepše izrazim). Itak je nekomu velik, če da 35 evrov, pa se sam gor pa dol pele, to zastopim, sam zakaj pa pol Hrvaške v rit ne brcnejo ko morš še več plačat, če želiš iz Zagreba do Splita pa nazaj? Če že morjo dat krajše vinjete nej pol vsaj ne dajo take cene za letno. Sploh pa, v čem je finta da so zdj mesečne 35, ko pa so ble prej poletne tok? Turisti morjo čist isto plačat, k večina ne gre na počitnice za slabih 6 dni, da bi se lahko s tedensko peljala, in jih dve tedenski pol stanejo itak 30evrov. V čem je pol finta? Če bodo mesečne 35 evrov, ne bo nč manj šlo v blagajno, vsaj kolkr jz razumem. In ne vem zakaj bi moral za 40 evrov podražat letne? P***a, sam dnar si bašejo v žepe...dab pa pol vsaj normalno cesto spelal pa ne, m v Trebnjem že tisoč let delajo avtocesto, kamioni pa tm skor ves cajt stojijo ko se peleš mimo. Pol pa še ne znajo povedat, kdaj je gužva in kolone, ampak rečejo, da promet poteka brez posebnosti. Ne vem če je zanje brez posebnosti to, da se peleš po cesti čez Trebnje 20km in da pred koncem avtoceste stojiš pol ali uro k butl. Nej naprej porihtajo mau, da bojo ljudje bolj zadovoljni, pol pa nej višajo cene, ne pa da se cene višajo kr tko brezveze, ker se njim tko zdi.


To je pa ja razumljivo - zakaj pa bodo nečlanico v rit brcal? Ko bodo pa tudi oni v celoti del notranjega trga EU, bodo pa tudi v luft skočili, če bodo diskriminirali druge državljane, s tem ko ne bi omogočili kratkotajnih vinjet po nižjih cenah. No, sicer pa tam so še cestnine, tk da tega pač ne bo.

Tak cena je zato, ker imajo naši že z višjo ceno miljonske izgube. Cestnina je bila še vedno najbolj donosna ravno zato, ker je bila precenjena. Nekdo, ki se je vsak dan vozil iz Štejerske v LJ v službo je letno zapravil tudi po 1500 EUR cestnin, zdaj pa bo dal 95 EUR. Kr računaj kakšen izpad dohodka imajo zdaj - zdej pa ne vejo kje bi dnar potegnil...sam to bi loh prej pomislil na to.

S ta trejim boldanim se čist strinjam - za turiste je zdej čist isti d**k.

Ta četrti boldani test - Balkan, kaj češ. Mislim tle glede cest smo pa res svetlobna leta zadaj....sem se pa na POljskem, ko smo se zdej peljali po njej mal potolažila - 80km del na cesti - 2,5 ur vožnje!! To je šele obup.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 08. Maj. 2009 10:46

buubbika napisal/-a:Največji keč je v turistah, ki se sam peljejo mim (pa tut državljanih navsezadnje). Zdaj, lohk sam za njih nardijo spešl vinjete, da bojo mel cenej, ker je itak predrago plačat 55€ za pol leta, sam če bi na račun tega trpeli državljani, pa tut neb blo fajn.

Zdaj, 1 človk, ki je vsak dan na avtocesti (službeno) se men 95€ ne zdi ful neka ogromno, jbat ga, zastonj itak nč ni.. Sam za enga, ki gre kaj vem, 3x na morje na Hrvaško, in zarad tega rab letno vinjeto, je pa tut tu mač!

Najboljš bi blo met vinjete za:
-1 dan (če že moraš po avtocesti.. pa magari turist al pa magari jst od Celja - Lj.)
-10 dni (ker nikol ne grem za 7 dni na dopust :D)
-pol leta
-1 leto

Neka podobnega, kot ma trola; žetoni, dnevna, tedenska, mesečna. Vsak "najde" tisto najboljše zase. Pr teh vinjetah je pa ubitačno..


Ja, ja, to se pa čist strinjam. Sam kaj ko bodo naši potem tudi tem kratkim nabili cene. Jaz mislim, da pri nas vinjete nkol ne bodo poceni, ker imajo z njimi že sedaj ogromne izgube.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 08. Maj. 2009 12:29

Mene dnevne vinjete nič ne motijo, samo ceno naj prav postavijo.
Če hoče človek prit do Schladminga ali Splita, ga to v eno smer stane okrog 20 evrov (raje kakšnega več kot manj, točnih zneskov se pa ne spomnim več).


Kar se pa zgražanja tujcev nad nami tiče, bi se bilo pa še najbolje zgledovat po naših sosedih (zgornjih in spodnjih), ki lepo zaračunajo vsak most in tunel posebej, režim plačevanja pa je za turiste "u prolazu" bistveno manj ugoden kot za domačine, ki jih letni pavšal ne udari tako močno po žepu, kot slovenske smučarje, ki za avstrijske tunele dajejo vsakič po 7 evrov.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 08. Maj. 2009 14:54

Se čist strinjam s tabo Julija, sam roko na srce, kaj pa mamo mi tunelov...? To je drgač, ko jih maš do Linza že ene 20 za seboj. In to res doooooooooolgih. Tistih par, ki jih mamo mi, za Avstrijce še omembe vredno ni.

Mene pa druga stvar moti - če so že uvedli te vinjete pa to, bi pa res loh bli tok dosledni pa vsaj podrli te vražje cestninske, ne pa da se plaziš čez njih. Sam za tovornjake bi jih še pustil, ne pa da celoten kompleks tam stoji, pa gužvo dela...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 08. Maj. 2009 14:57

Daš posebno tarifo za Črni Kal in Trojane :)

Čeprav se mi to sploh ne zdi več tako dobra ideja, ker bi bile potem kolone zaradi plačevanja. Vzamem nazaj :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 08. Maj. 2009 15:41

Ne, ravno to sem hotela povedat. Avstrijska desetnevna vinjeta je 7 evrov (kar je samo po sebi čisto solidno), samo da imajo oni potem sistem doplačil.
Nisem hotela povedat, da bi morala naša dnevna vinjeta sama po sebi bit 20 evrov.
Vprašanje je že sploh, zakaj bi morali dnevno nujno imet. Iz enega ekstrema v drugega - najprej pol premoženja za polletno vinjeto, zdaj pa dnevna. In če bo dnevna vinjeta 5 evrov, bo to dejansko še ceneje od bivših cestnin. Takrat si dal cca. 8 evrov za relacijo Lj-Portorož in nazaj.
3x pa lahko ugibamo, kdo bo ta izpad prihodka pokril :)


Kar se pa tiče dolžine predorov in tunelov, se pa lahko malo k Hrvatom obrnemo. Oni znajo tistih par metrov mosta na Krk kar lepo colat :)
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 543
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 16. Avg. 2009 13:08

Koliko stane tedenska vinjeta?
MIS_MAS
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 251
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a MIS_MAS » 16. Avg. 2009 13:22

nivea9 napisal/-a:Koliko stane tedenska vinjeta?


15 eur :?

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov