Srbija-Kosovo

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3807
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 24. Feb. 2008 15:25

Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 690
Na forumu od: 7. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *_nincy_* » 24. Feb. 2008 17:51

MilkyWay napisal/-a:
*_nincy_* napisal/-a:Lepo te prosim kod da nam še nič niso vzeli????...borimo se za bogi morje,ki ga imamo že tako za en plunek...Če boš pa malo odprel knjigo za zgodovino boš pa na ozemlju današnje Italije našel tudi slovensko zemljo BTW!!!!


no prou si rekla...borimo se za bogi košček morja...pa ti zdej povem--->mislim d tud ti ne bi mirno gledla, če nam to morje uzamejo...

Defenitivno ne bi šla razbijat in uničevati tujo lastnino!

*_nincy_* napisal/-a:In se ne spomnim da bi kdor koli takrat razgrajal ali se kar koli boril za svoje !


a zato se zdej oni ne smejo? pretiravajo (to je res), ma mislim d se je tud njim tško sprijaznit...



Vsaka stvar ima eno mejo!
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 397
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 24. Feb. 2008 17:55

Ja, Srbija je izgubila velik del njihove države, ZDA pa nekaj oken na veleposlaništvu, saj to je pošteno ne?
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 754
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 24. Feb. 2008 18:11

/\/\4t3j napisal/-a:Ja, Srbija je izgubila velik del njihove države, ZDA pa nekaj oken na veleposlaništvu, saj to je pošteno ne?


nekej oken zgubila, dobila pa eno ornk vojaško bazo, k je noben več ne bo mel pod nadzorom... Pošteno, itak!
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2708
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 24. Feb. 2008 18:21

*_nincy_* ja sej sm rekla d pretiravajo in svoje sm tud argumentirala...
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1085
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 25. Feb. 2008 22:17

Dagi napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:Ja, Srbija je izgubila velik del njihove države, ZDA pa nekaj oken na veleposlaništvu, saj to je pošteno ne?


Ja pa srbija je v tem veleposlništvu še zažgala svojega 19-letnega otroka!!!Bolano do konca res bolano.Kaj al so demonstracije al pa niso,podpisal ne bojo za neodvisno kosovo!
Uporabniški avatar
nlb
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 8. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a nlb » 26. Feb. 2008 4:01

Ironija - na dogajanje v Iraku se je odzvalo tudi slovensko predsedstvo EU. Turčijo poziva, naj spoštuje ozemeljsko celovitost Iraka, človekove pravice in vladavino prava.
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 754
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 26. Feb. 2008 7:47

nlb napisal/-a:Ironija - na dogajanje v Iraku se je odzvalo tudi slovensko predsedstvo EU. Turčijo poziva, naj spoštuje ozemeljsko celovitost Iraka, človekove pravice in vladavino prava.


ane no... :roll:
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 754
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 19. Jun. 2008 10:27

O.k. tema je mal zamrla... pa mečem novo kost.. :D Kaj pravite sedaj o evropski prihodnosti Kosova... Ima Kosovo pogoje, da bo kdaj v EU? Kaj bi po vašem mnenju moralo storiti za to...
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2140
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 19. Jun. 2008 10:36

Če oni pridejo v evropo pol bom vedel da je evropska unija daleč od tega, kar naj bi bila.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 754
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 19. Jun. 2008 10:45

ryu10kyu napisal/-a:Če oni pridejo v evropo pol bom vedel da je evropska unija daleč od tega, kar naj bi bila.


Zakaj?
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2140
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 19. Jun. 2008 11:08

Niti enega pametnega razloga ni zakaj bi bili taki kot so v eu...razlogov je preveč za proti temu in niti enega razloga za to da bi bili noter.

Mislim da že dovolj pove dejstvo, da imajo američani tam svoja oporišča vojaška kamor kosovci nimajo vstopa in imajo notri prav svoje trgovine in svoj režim Američani.
Poleg tega je bil Hašim Tači en izmed najbolj iskanih ljudi za poboje srbskih civilistov na Kosovem...kako se je temu izognil se itak ve.

preberi si malo njegovo zgodovino:
Tači je takođe poznat i kao komandant samozvane Operativne zone OVK u Mališevu i član Dreničke grupe OVK, koju je 1993. god. osnovao Adem Jašari i koja je kontrolisala oko 10-15% od ukupnih kriminalnih aktivnosti na Kosmetu. Grupa je učestvovala u krijumčarenju oružja, ukradenih automobila, nafte i cigareta i prostituciji. U cilju vršenja kriminalnih aktivnosti Drenička grupa povezala se sa Albanskom, Češkom i Makedonskom mafijom. Tačijeve veze sa mafijom učvršćene su rodbinskim odnosima nakon udaje njegove sestre za Sejdija Bajrušija, jednog od poznatih vođa Albanske mafije 17. juna 1996. godine.

Hašim Tači je zajedno sa pripadnicima Dreničke grupe, Rafetom Ramom, Jakupom Nurijem, Samijem Ljustakuom i Iljazom Kadrijuom učestvovao u napadu iz zasede na policijsko vozilo, 25. maja 1993. god. na pružnom prelazu kod Glogovca. Tom prilikom su ubijena dva srpska policajca dok ih je petorica teško ranjeno.

21. septembra iste godine, Rama je po Tačijevom nalogu bacio bombu na kasarnu „Miloš Obilić“ u Vučitrnu. Po njegovom nalogu izvršen je i napad na Srednješkolski centar u Vučitrnu u kojem su bile smeštene porodice izbeglica iz Kninske krajine.

U julu 1997. godine Tači je osuđen u odsustvu, od strane okružnog suda u Prištini na 10 godina zatvora zbog terorizma. U februaru 1998. godine izdata je poternica za njim.

Hašim Tači je kao predstavnik OVK bio član pregovaračkog timu kosmetskih Albanaca tokom pregovora u Rambujeu. Na pregovorima je postignut sporazum da se formira prelazna Kosmetska vlada sastavljena od predstavnika Rugovine Demokratske lige Kosova, Ujedinjene demokratske lige naklonjene OVK i OVK. Premijer ove vlade trebalo je da bude Hašim Tači. Sporazum je takođe predviđao referendum koji nikada nije održan. Međutim, sporazum je propao, a NATO je 24. marta 1999. god. započeo sa vazdušnim napadima na ciljeve na teritoriji SR Jugoslavije. Posle 78 dana bombardovanja, u junu 1999. godine NATO snage su ušle na Kosovo i Metohiju.

Kosovo in droge:

Mladina je opozorila na zaskrbljujoče dejstvo o tem, da je albanska mafija s Kosova, ki je pod mednarodnim protektoratom, ena največjih dobaviteljic prepovedanih mamil v Zahodno Evropo in da je po podatkih nemške obveščevalne službe močno povezana s češkimi nižjimi sferami javne uprave, zaradi česar je Češka postala strateški center kosovske albanske mafije. Mimogrede, balkanska pot droge poteka tudi skozi Slovenijo.

Zelo zanimivi podatki so tudi ti, da je poleg zahodnoevropskih držav, ki so pomagale kosovskim Albancem pri vojni na Kosovu, ena glavnih virov sredstev za kosovske Albance, bila ravno kosovska heroinska mafija.

Zaradi tega nekateri svarijo pred odhodom mednarodnih sil s Kosova in neodvisnostjo Kosova, saj naj bi se tako albanska mafija le še okrepila. Sami se pa sprašujemo, ali je mednarodna skupnost na Kosovu sploh učinkovita, če dovoljuje, da pod njenim protektoratom deluje ena največjih dobaviteljic heroina za zahodno Evropo. Sami bi resno preučili, ali je mednarodna skupnost na Kosovu svoje delo opravila učinkovito, ali pa je še dodatno odgovorna za razmah mamilarske mafije na Kosovu.

Kosovo je po našem mnenju tipičen primer nesposobnosti EU in celotne zahodne politike urejati stanje na spornih področjih, saj tisto, kar ureja EU ali pa Zahod nasploh, postane nestabilno in pa gnezdišče korupcije in kriminala. To je res sramotno za zahodne države, da pod njihovim protektoratom skoraj vsa področja postanejo peklenska in pa gnezdišča raznoraznih mafij. Resda mednarodna skupnost pride na že itak sporna področja, ampak očitno ni sposobna teh področij sama urediti, ampak se zadeve izpridijo. Grozljivo je namreč dejstvo, da je neko področje pod mednarodnim protektoratom največji dobavitelj droge za Zahodno Evropo. To je nepojmljivo. Sprašujemo se, ali je razlog tudi v skorumpiranosti organov mednarodne skupnosti ali pa zgolj nesposobnost teh ustanov zagotavljati pravno državo. Glede na določene informacije verjetno drži kar oboje.

Delo je v svojem članku navedlo še več šokantnih informacij o razbohotenosti albanske mafije, ki naj bi iz žarišča, mednarodnega protektorata Kosovo in tudi Albanije, v dejavnost droge zajela tudi druge države, predvsem Črno goro. Zanimiv je podatek, da je od vseh prekupčevalcev droge v nemških zaporih polovica le teh Albancev, večinoma kosovskih. Kosovo (in tudi Albanija) je torej "žitnica" Evrope za droge. Sicer je pa ogrožena tudi Slovenija, skozi katero teče balkanska pot droge. Kosovski Albanci pa nadzirajo kar 90 odstotkov slovenskega trga z drogo. Precej srhljivo.

Sami smo na podlagi informacije iz 24ur.com še malo pobrskali po interenetu in ugotovili zelo zanimive podatke. Dejansko je mesto, o katerem je govora v članku, locirano na jugu Srbije, vendar v mestu naj ne bi živel noben Srb ali pripadnik druge narodnosti, ampak samo Albanci. Zanimivo je tudi to, da v tem sicer srbskem mestu (niti ne na Kosovu) sploh ni najti nič srbskega. Vse državne oznake in zastave so albanske. Srbska policija v mesto nima dostopa, ker jo ščitijo močno oboroženi pripadniki albanske mafije. Sicer pa to mesto dobavlja v Evropo kar 70 odstotkov vsega heroina. Moramo povedati, da je to srhljivo.

V konkretnem primeru sicer ne gre za Kosovo, je pa pomenljiva ena podobnost. Tako kot na mednarodnem protektoratu Kosovo mednarodne sile očitno dopuščajo, da ta pokrajina postaja evropski dobavitelj za droge, predvsem heroin, pa naj bi zveza Nato v Afganistanu dopuščala neovirano proizvodnjo in prodajo z drogo in si na ta način zagotovila naklonjenost v tej državi očitno zelo močnih narkomafijskih šefov. Zanimivo je tudi to, da afganistanska narkomafija sodeluje z mafijami iz Evrope in Rusije. Sicer je Afganistan pomembna država, proizvajalka opija, območja tipa Kosovo ali pa albansko mesto na jugu Srbije tik poleg Kosova Trnovac, pa so ene vrste evropski logistični centri na poti droge iz Azije v Evropo 8če odštejemo nasade v Evropi, recimo v Albaniji). Zanimivo je tudi to, da so tako Kosovo kot Afganistan pod mednarodnim nadzorom. Sami smo že v enem starejših prispevkov rekli, da je zelo žalostno, da so ravno mednarodni protektorati, nad katerimi "bdi" mednarodna skupnost, največja legla kriminala in mafije na svetu, kar meče zelo slabo luč na mednarodno skupnost, v konkretnem primeru na Nato in ZN.

http://www.dnevnik.si/novice/kronika/323441


Gospodarstvo in brezposelnost na Kosovem:

Priština (Kosovo) - Brezposelnost, revščina in visoke cene so največje težave večine prebivalcev Kosova, potem ko je parlament 17. februarja razglasil neodvisnost, je danes pokazala javnomnenjska raziskava, ki jo je opravil program Združenih narodov za razvoj (UNDP).

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je preko 70 odstotkov prebivalcev Kosova kot največji problem navedlo brezposelnost, revščino in visoke cene. Vodja UNDP na Kosovu Frode Mauring je ob tem pojasnil, da so Kosovci po osamosvojitvi polno pozornost namenili razvojnim izzivom Kosova.

"Niso politična vprašanja tisto, kar skrbi povprečnega moškega ali žensko na ulici. Njih skrbi predvsem vsakdanje življenje," je dejal Mauring in pri tem izpostavil predvsem brezposelnost, ki je na Kosovu med 40 in 50-odstotna.

Približno 37 odstotkov od dveh milijonov prebivalcev Kosova po podatkih Svetovne banke živi pod pragom revščine z manj kot evrom in pol na dan. 15 odstotkov prebivalcev te najmlajše države na Balkanu živi še skromneje in za svoje življenje porabi manj kot evro na dan.

Raziskava, ki jo je UNDP med 1310 prebivalci Kosova izvedel aprila in maja, je med drugim tudi pokazala, da večina kosovskih Srbov manj zaupa varnostnim inštitucijam kot decembra 2007. V obdobju petih mesecev se je stopnja zaupanja z 44 znižala na 28 odstotkov.



***********************************************************
Mislim da je to dovolj za začetek...razlage...če znaš vse skupaj povezati v neko smiselno celoto je odgovor na dlani...
Ugotovili smo kdo je premier Kosova republike...da je 50% ljudi brezposelnih(od česa živijo se vsekakor ve)...ugotovili smo tudi da je to leglo kriminala in trgovine z drogami.
Ali si taka država zasluži biti v EU...po mojem prepričanju ne...
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 754
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 19. Jun. 2008 12:01

Vau... nekej tacga sm hotla ja! In z vsem se do pike strinjam!!
Nej še sama nekej dodam... Tačijevo "partizansko" ime jo blo Kača... ne rabm pisat zakaj...
Kr se tiče pa UNIMIKa in njegove uspešnosti pa tud lahko neham pisat, če navedam samo par dejstev...
- javnih hiš oz. lokalov kjer so na vokjo dekleta je blo pred njihovim prihodom na Kosovo 5-7, dons jih je okol 130, od tega sam v Prištini 6...
- 20% tistih, ki izkoriščajo spolne usluge je pripadnikov mednarodnih enot...
- preprodaja drog se je po njihovem prihodu podvojila, nekje clo potrojila...
- ...

Žal mi je samo vsakega posameznika v teh enotah, ki je tam dejansko z željo po tem, da bi kej spremenu na boljš... Ampak dokler bo plitika toko umazana kokr je... ...
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
dve olivi
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 109
Na forumu od: 2. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a dve olivi » 25. Jun. 2008 23:51

ryu10kyu bravo
dagi, tut ce odmislimo krivico srbom, se za kosovo ve zakaj je postalo neodvisno in ce ga eu sprejme kot drzavo clanico, je sam se eden od mnogih pokazateljev kako v ku*cu je vse skupi, na silo nas bodo spravli skup pa bo
zadnic sem gledla eno oddajo na sloveniji (ne vem al 1 al 2) kako se ostale etnicne skupine, ki so poleg srbov se ostale tam (turki, bosanski muslimani pa se neki), nimajo kam v solo hodit, ni dovolj studentov, ker ni srbov, niti profesorjev ni, ne morjo se sporazumet na nobenmu uradu, ker noben ne govori niti srbsk niti anglesk
multieticno kosovo, ja pa ja
eh
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 754
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 29. Jun. 2008 20:35

Verjento od Eve Ciuk al neki podobneg... super dokumentarc, se strinjam!
Always look on the bright side of life!

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov