Schengen - Evropa brez meja

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 23. Jan. 2008 23:12

3. steber evropske unije (maastrichtska pogodba) je sodelovanje na področju varnostne politike. ne preveč na ozko gledat, meni se zdi precej bolje, da policista na meji ni, ampak policije držav sodelujejo med seboj, kot pa da postavimo bodečo žico na ljubelj in se zapremo vase.


aja, pa avtomobile iz lj vozijo večinoma na jug, ne v nemčijo.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 23. Jan. 2008 23:18

sej nisem rekla, da se ljudi zapre z bodečo žico, ampak da je to po mojem mnenju pač ena slaba stran tega.
no sicer pa že prej ni blo nekege aposebnega varovanja, sploh na kšnih manjših prehodih.recimo ko smo se vozili skos čez predel, se ne spomnim, da bi mi enkrat pregledal osebno, kaj šele da bi pregledal avto.

avtomobili pa nevem, nisem tok seznanjena kam jih vozjo, samo vseeno, verjamem da gre kšn tud proti gor.
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1163
Na forumu od: 25. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 25. Jan. 2008 18:41

*purple* napisal/-a:na švercanje so pa pozabl :? Me zanima kako najdt en avto k ga ukradejo v ljubljani pa dopeljejo v nemčijo.zdej gre to veliko lažje kot je šlo prej.Pa droge in vse. :?


joj,folk..že res,da ni mej,sam policija se zmer obstaja :)
in zaradi policije oz.oddelka policije za izravnalne ukrepe,morejo tujci,ki pridejo v SLO,met s sabo dokumente,ker ga lahko kdrkol pregledajo..

drgač pa,ja,kot si pravilno ugotovila,na mejah so redkokerga pregledli kr tko..ponavad so ga ustavli sam,če je bil sumljiv al je biu sumljiv avto,al iz kake "cudne" drzave -> romuni so zdej itak v EU,turki bojo baje tud kmal.ostali pa (se) ponavad itak ne svercajo...da ne govorimo o tem,kk so bli ITA policisti na mejah nesposobni..v vsaki kabini je biu prenosni racunalnik in ne pomnim (pa zivim bliz meje in sm tedensko v ITA),da so me kdaj pogledli (niti v obraz kaj sele v dokument)...

dobra stran tega je,da je velika vecina policistov,ki so prej bli na meji z ITA zdej na meji s HRV (poleg onih,ki so bli ze prej)..tko da bojo vsaj hrvati delali manj pizdarij :wink: oz.meli manj sans jih delat :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Jan. 2008 23:21

ja policija obstaja ja.ampak to ni isto.Dost sm v drugih državah (ita, avs) pa me še nkol ni polciaj na cesti ustavu za redno kontrolo.niti en poznam primera, ki bi ga.
poleg tega sem sedela v avtu polnem droge (seveda tega nisem vedela dokler na cilju nisem izstopila, ker se drugače nebi peljala) pa nas v italiji ni noben povohal, čeprav je bil kšn osebek med nami precej sumljiv.
nevem, men se še zmeri zdi da so mejni prehodi glavni vir odkirvanja raznih tihotapljenj biločesa.
piciyu
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 73
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: MS

Neprebrana objavaNapisal/-a piciyu » 31. Jan. 2008 19:13

... včeraj sem skoraj enga policaja povozila, tako zelo sta čuvala neki prehod z zapornico. Nekaj sta se motala po regionalni cesti (vsaka na svoji strani), jaz pa šibala 90 km/h (dovoljena hitrost). :grinsevil: ...na srečo sta me pravočasno opazila in se umaknila na travo :/
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 662
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 07. Okt. 2008 19:57

da na eni strani odprte meje, na drugi pa zajebana situacija!z brati iz bivše republike mamo zarad tega usranega šengena komplicirano situacijo.pa ne sovraštvo(vsj naš konc ne).ne moreš normalno it čez mejo...
k nam v metliko se je nasralo poliocajev iz vseh koncev,kjer so meje izbrisane.ti obmejni đubreti si tud upajo srat.ma P***a stvarno mi se to gadi, kajti nas, v obmejnih krajih ta pizdarija ful omejuje.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron