Policija v Ljubljani

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Racman
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 44
Na forumu od: 22. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Racman » 01. Feb. 2008 5:05

Živjo.

To temo sem se odločil pisati zato, ker sem pred kratkim pristal v kartoteki Policije Republike Slovenije. Verjetno vas prav zanima, kako se je vse skupaj zgodilo, glede na to da nikoli in nikdar ne bi storil ničesar slabega sočloveku.

Danes sem po dolgem času spet šel ven na pijačo. S sošolcem iz srednje šole in 1. letnika faksa sva se zmenila, da bi ob 5h šla na pir & koktejle. Vse lepo in prav, "popivala" sva do polnoči, nakar nama je bilo dovolj in sva šla domov. Greva mimo hotela Lev, kjer me ta kolega zaradi trole mora zapustit, zato nadaljujem pot peš (ni se mi dalo čakat 1 uro na trolo do garaže). Pred postajo Stara Cerkev me ustavi CIVILNI avto, iz njega izstopi plešast tip v CIVILNI uniformi (kjer je na žepu sicer pisalo POLICIJA, ma je bilo kot da mu je babica šivala vse skupi gor), ki me prosi za osebno izkaznico. Seveda se predstavi kot policist ter mi pokaže značko in vse. A ker zaradi svoje dioptrije in malce pijanosti nisem mogel razločit niti fotke, sem ga prijazno prosil, če mi lahko malo bližje pokaže to značko (sklepal sem, da tip NI policaj, glede na to kako je bil oblečen in kako je pristopil do mene). On in njegov kolega mi nato nesramno zabičata, da js njima "že ne bom ukazoval" in da naj raje hitro pokažem osebno, drugače bodo javili bazi (ta drugi tip je istočasno iz avta potegnil tisti "radio", iz katerega ni bilo nič slišati...). Ker sem bil še vedno v dvomih, sem sicer že brskal po torbi po osebni izkaznici, a sem malo zatem hotel pobegnit. Komaj naredim dva koraka, že me oba primeta za rame, me potisneta ob zid kot kakega kriminalca, vkleneta roke za hrbet in nesramno ter kruto potisneta v njun čren Seat. Še pred tem sem se drl ko zmešan naj mi nekdo pomaga (en kolesar je celo pelal mimo, a ni storil ničesar, bumbar), in sem zaradi tega fasal kar krepak udarec v čobe (še zej mam otečeno vse skup).

Vozimo se proti neki meni neznani lokaciji (cel cajt sem skušal usposobit mobitel - žal mi je crknila baterija in je bilo malce težko ga spet prižgat), nakar se ustavimo v neki kleti, kjer mi oba rečeta, naj izpraznim torbo (z vklenjenimi rokami!). Torbo izpraznim, žepe tudi, osebno jima dam.... in nato me odvedeta do neke sobe, kjer sta me pričakala še dva policista (en mlajši moški s črnimi lasmi, druga ženska z blond lasmi v čop). Tam sem sedel 15 minut. In čeprav sem jih rotil naj mi vsaj dajo telefon, da pokličem mamo domov, so mi to nesramno odvrnili, češ da js tle nimam kaj rečt in da naj sem raje tiho. Po 15 minutah me spustijo nazaj na cesto, js pa šprint do študenta, kjer mi še vedno ni bilo jasno, KAJ V P* M* SE JE PRAVKAR ZGODILO!

Pa mi vi povejte... JE TO DELO NAŠE POLICIJE?! A JE TO ZAKAJ JIH MI PLAČUJEMO??!? Takoj ko sem prišel v študenta, sem poklical 113, in so mi poslali ČISTO ISTO ENOTO KOT ME JE UGRABILA! Baba je še celo vprašala, če se ju spomnim... ma sm se delu norega, češ da mam vrtoglavico in da morm sam it spat, pa bo že bolš.

Takoj ko sem že drugič klical policijo, so mi rekli da JS nimam kaj NJIM govorit, katero enoto mi naj pošljejo in da so oni storili svoje delo, zdej pa če pač meni ne paše, je to "moj problem".

Torej? Vaše mnenje? Mama je že na poti v Ljubljano, odvetnika že imam, stvar bom nesel na sodišče.. mogoče tudi na Svet & 24ur. A vseeno hočem, da za to izve cela Slovenija, v kakšni državi to pravzaprav živimo... kjer policija ravna s tabo kot največjim drekom, pa čeprav nisi NIČ TAKEGA STORIL!

(btw, štorija je povsem resnična, vse se je zgodilo med 1. in 2. uro zjutraj, 1.2.2008... če je komu to smešno, verjemte, js sm mislu da so mi štete minute..).
Uporabniški avatar
KittyKiss
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 345
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyKiss » 01. Feb. 2008 9:25

Prov boš storil. Lepo vsem medijem dj zgodbo, pr tožbi pa..hja..upam, d aboš mel srečo kr ti tam ne kaže lih dobro. Dreki skp držijo.
Uporabniški avatar
°°°ČeŠnYa°°°
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 423
Na forumu od: 23. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a °°°ČeŠnYa°°° » 01. Feb. 2008 9:32

jz ti bom sam rekla da se boriš proti mlinom na veter... :?
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1570
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 01. Feb. 2008 9:34

Zakaj točno si pa hotel pobegniti? :gruebel: In zakaj jih boš tožil - zaradi ''ugrabitve''? :? Potem sploh ni čudno, da imajo sodišča toliko zaostankov, če pa dobivajo takele tožbe!

Osebni dokument tako moraš imeti pri sebi in lahko zahtevajo, da ga pokažeš! Mogoče so sklepali, da kaj skrivaš, ker tvoja reakcija je bila - milo rečeno - čudna.

Arogance policistov niti ne bom komentirala, ampak ne verjamem, da boš s tožbo kaj dosegel. Seveda je pa to samo moje mnenje. :)
Uporabniški avatar
KittyKiss
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 345
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyKiss » 01. Feb. 2008 9:37

TI neb hotla pobegnt če bi vidla, da nista v uniformi v enem bebavem avtu s takim obnašanjem? Pa še rahlo pod pritiskom je bil očitno :) ampak vseen, tud zakaj so ga sploh ustavil? Peš je hodil normalno..in nobenmu ni škodil.
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1234
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 01. Feb. 2008 9:38

Tole je pa res čist adijo! Kot da nimajo prekleti kiflci bolšga dela, kot teženje nedolžnim ljudem. Sm pa ziher, da če bi namesto tebe biu npr. en cigo, mu nebi nč nardil. Še na pijačo ga bi pelal :roll:

Nekateri policaji se res grejo neke bolane igrice.
Uporabniški avatar
°°°ČeŠnYa°°°
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 423
Na forumu od: 23. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a °°°ČeŠnYa°°° » 01. Feb. 2008 9:42

raj nj tm na bavarcu stojijo, tm je kriminala še pa još... pride par (da nam rekla...) modelov (pa halo, to niso 30 stari, ampak mladiči 16, 17 stari), se postavjo okol tebe, pol pa kva boš... polcija se pa mimo pele... :x
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1085
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 01. Feb. 2008 11:08

Polcajem dougcajt.Če na en mesec dobijo ta prauga je že dobr za njih.

Jst drgač slabo slišim in ko me je policaj ustavu je blo use kul,sam pač je moru parkrat ponovit kar me je sprašvov in je ratu kr zoprn.Ja pa halo no dej mau tolerance maš pa lohk,pa tud če je sred noči.In valda sm mogla takoj pihat,pokazat opremo,žarnce in kr neki.
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1589
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 01. Feb. 2008 11:22

katastrofa...to bi jaz dala kr v cajtnge... :?
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Feb. 2008 11:27

gregalina napisal/-a:Tole je pa res čist adijo! Kot da nimajo prekleti kiflci bolšga dela, kot teženje nedolžnim ljudem.


a nedolžnim ljudem, ki se nočejo legitimirat in poskušajo pobegnit? sori racman, ravno prav nedolžnega vtisa nisi dajal.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1622
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 01. Feb. 2008 11:38

meni se sploh ne zdi čudno da so te prjeli kar je normalno če si hotel pobegnit.in mislim da s tvojo tožbo ne bo bohvekaj.
se pa strinjam s tem da policija preveč teži "nedolžnim" ljudem kot pa da bi se ukvarjala s pravim kriminalom.in itak je že splošno znano da policija v Sloveniji sucks!!!
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1234
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 01. Feb. 2008 11:41

^^Sem sama že mela izkušnje z nekim cepcom, ki se je izdaju za policaja z neko fejk značko, tak da ne morš takoj enmu zaupat svojih osebnih podatkov, ko ti pokaže značko (pa še v civilu je). Pred kratkim je blo na tv, kak nepridipravi na lahek način pridejo do določenih podatkov in ti ukradejo identiteto. Tak da se mi Racmanova reakcija ne zdi nč sporna!
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3779
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 01. Feb. 2008 11:48

Sej je povedu, da je bl slab vidu tisto značko. Sej bi se jst tud hotla prepričat, da sta to prava polcaja.

Racman, zgubit nimaš nč, dej najprej na kakšen medij, po možnosti na sodišče ... ker takle se policaji ne morjo it. Oni nas morajo varovat in ne ustrahovat :nein:

Lh se jst našemim v polcaja in se grem predstavljat za uradno osebo, pa bom kr tm enga, k bo mal okajen pršu mim, odpelala neznano kam.

Če so bili polcaji, pol te peljejo na policijsko postajo, ne pa v eno klet. Enim je res dolgčas ja :?

Tožba pa ... če boš naletel na prave ljudi, k se zavzemajo za pravico in ne za polcajčke, pol možno, da bo kej ... čeprou ... ne vem no. Grozn je tole :?
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1234
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 01. Feb. 2008 11:51

the big red machine, zaka si zbrisu svoj post?
the Queen
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 103
Na forumu od: 12. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a the Queen » 01. Feb. 2008 11:56

To moraš obvezno jauno objavit v časopise,ker to je pa preveč..... kaj se grejo policaji :?

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron