Podpiranje slovenskih proizvodov

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 802
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 19. Mar. 2009 22:09

Tudi pri nas nakupujemo v Mercatorju, je pa res, da čim več akcije, ker drugače ne znese.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 890
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 15. Maj. 2009 7:34

Vedno bolj podpiram Slovenske proizvode, ker se mi zdi bolj pravično delat dobiček našim kot tujim proizvajalcem. Že od nekdaj pa imam nekaj priljubljenih proizvajalcev, ki jih ne bi zamenjala: Fructal, Gorenjka, Eta, Ljubljanjske mlekarne, Delamaris, Beti, Alpina, Polzela,...
Uporabniški avatar
Tryanna
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 424
Na forumu od: 30. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tryanna » 17. Maj. 2009 7:59

Protekcionizem sicer ni v skladu z duhom časa, ampak trenutno je to definitivno ena izmed opcij, ki omoogči, da denar kroži znotraj naše države. Jaz načeloma kupim slo proizvod, tudi če je malenkost dražji. So pa seveda izjeme, kjer je slo roba preslaba, v primerjavi s konkurenco. Takrat pač kupiš grške olive ... :)
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 890
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 18. Maj. 2009 11:42

Jaz tudi kupim kaj tujega, ker naša Slovenija vsega ne premore. Avto npr. je lep primer.
Drugače pa kar se da dobiti in je vredu vsekakor kupim naše, ker kot je rekla predhodnica rajši vidim, da denar kroži na našem ozemlju. Držati moramo drug z drugim, če bomo hoteli proizvajati, prodajati, če ne nam bom zmanjkalo dela.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1836
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 08. Jul. 2009 10:19

Tryanna napisal/-a:Protekcionizem sicer ni v skladu z duhom časa, ampak trenutno je to definitivno ena izmed opcij, ki omoogči, da denar kroži znotraj naše države. Jaz načeloma kupim slo proizvod, tudi če je malenkost dražji. So pa seveda izjeme, kjer je slo roba preslaba, v primerjavi s konkurenco. Takrat pač kupiš grške olive ... :)


S tem se točno strinjam.
Pr sledečih podjetjih pa vem,da bom vedno dobila tisto kar hočem: Fructal, Delamaris (okej, sam Riomare kupim drgje), Polzela, ribe in morske sadeže kupim pr slovenskih ribičih in še bi se kej našlo.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1411
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 08. Jul. 2009 13:40

Tudi meni ni boljšega soka od Fructalovega, boljših rib od Delamarisovih. Sploh pa bolj zaupam našim proizvajalcem kot tujim. In tudi jaz se strinjam, da denar mora krožit znotraj države. Ja če se sami ne bomo podpirali sebe potem res ne vem kdo nas bo.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 879
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 17. Sep. 2009 9:42

Tudi jaz kar veliko izdelkov kupujem slovenskih, sploh meso, ker vem kako strogi so pri nas pogoji...za tujino pa pač nisem tok prepričana.
pistacija
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 34
Na forumu od: 9. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a pistacija » 17. Sep. 2009 10:29

Tut jst rajši kupim slovenske izdelke, kadar se le da.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 329
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 17. Okt. 2009 10:52

zakaj bi kupla slovenski proizvod, če lahko dobim avstrijskega, ki je še boljši in polovico cenejši? zadnje čase gledam na to, da čim ceneje kupujem čim boljše stvari. je res, da imam nekaj slovenskih stalnic (skuta in mleko iz ljubljanskih mlekarn, etine kumarice, radenska), ampak včasih so kakšne cene prav smešne v primerjavi s tujimi proizvajalci. sploh če gledam stanovanjsko opremo. jst vedno vse v ikei nabavim.
in ne bom kupovala slovenskih proizvodov, samo da bo denar krožil v naši državi :? gledala bom tako, da bom dobila najbolj ugoden izdelek, s katerim bom zadovoljna.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 613
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 17. Okt. 2009 11:26

Roisin napisal/-a:zakaj bi kupla slovenski proizvod, če lahko dobim avstrijskega, ki je še boljši in polovico cenejši? zadnje čase gledam na to, da čim ceneje kupujem čim boljše stvari. je res, da imam nekaj slovenskih stalnic (skuta in mleko iz ljubljanskih mlekarn, etine kumarice, radenska), ampak včasih so kakšne cene prav smešne v primerjavi s tujimi proizvajalci. sploh če gledam stanovanjsko opremo. jst vedno vse v ikei nabavim.
in ne bom kupovala slovenskih proizvodov, samo da bo denar krožil v naši državi :? gledala bom tako, da bom dobila najbolj ugoden izdelek, s katerim bom zadovoljna.


Enako jaz. Enkrat samkrat, ko sem imela prvič svoj denar (štipendija) in sem se še učila ravnat z njim, sem kupila kao 'slovenski izdelek' - eno majico, ki ni bila čisto nič posebnega, razen da je bila draga. Me je kar hitro izučilo. Zdaj me prav briga, iz katere države je, dokler je okusno/uporabno in moji denarnici prijazno.

Imam pa jaz tudi svoje stalnice - modrci od Lisce (niti ne zaradi kvalitete ampak zato, ker imajo ponavadi vedno kak lep 70C model, kar za druge ne morem ravno reči, ker dostikrat te številke sploh nimajo ali je pa podložena :?), pa tunin namaz od Ljubljanskih mlekarn (bivši Tamar, zdaj je pa mislim da samo 'mu namaz').
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
mitkica
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 98
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mitkica » 21. Okt. 2009 9:48

Kupujem predvsem slovensko hrano, (zelenjavo in meso dobim itak doma) medtem ko oblačila, avto, pohištvo, drugo opremo kupujem pa pač tisto kar mi v tistem trenutku bolj paše.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 543
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 21. Okt. 2009 13:40

Jaz tudi podpiram Slovenske izdelke. Poleg vsega jim tudi najbolj zaupam. Nekako se bolje počutim, če kupim nekaj domačega kot tujega, ker je to "naše". Mislim pa, da so naši izdelki kar kvalitetni.
Hrano, če se le da kupim Slovensko (mi je tudi boljša in večje zaupanje imam vanjo, pa še dodatno to pomeni skrb za okolje). Pohištvo kupim Slovensko, prav tako razne gospodinjske aparate. Kar se da kupiti našega kupim naše, če se pa ne da dobiti pa kupim tuje, oz. če je ponudba preveč slaba, ali jo sploh ni.
Baby*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 231
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Baby* » 21. Okt. 2009 13:56

Ne kupujejo ljudje slovenskih izdelkov kaj ni logično da jih ne kupujemo? če dobimo druge velik bolj poceni pa velik boljše boljše kvalitete? normalno da rajš kupim cenejše in kvalitetnejše... država je kriva za propad pa naj slovensi prodajjo po nižjih cenah od drugih pa bom tut js kupla njihove izdelke zdj pa žal ne bom ker nevem zakaj bi! Nekaj sicer kupim tudi slovenskih izdelkov drugače pa ne gldam na to da bi mogu bit slovenski proizvod kupit tist kar je kvalitetnejše in ni predrago.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 874
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 22. Okt. 2009 13:54

Jaz pa ne vidim, da bi bili tuji izdelki cenejši in boljši. Ali so samo cenejši, ali pa samo boljši. Samo, če so boljši niso cenejši. Glede meril pa najbolj zaupam našim standardom in predpisom, tako da če se le da kupujem Slovensko hrano.
Se mi zdi, da je za naše zdravje in videz važno kaj damo vase. Tako, da rajši kje drugje zategnem pas kot pri hrani.
Baby*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 231
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Baby* » 23. Okt. 2009 14:06

orhideja1 napisal/-a:Jaz pa ne vidim, da bi bili tuji izdelki cenejši in boljši. Ali so samo cenejši, ali pa samo boljši. Samo, če so boljši niso cenejši. Glede meril pa najbolj zaupam našim standardom in predpisom, tako da če se le da kupujem Slovensko hrano.
Se mi zdi, da je za naše zdravje in videz važno kaj damo vase. Tako, da rajši kje drugje zategnem pas kot pri hrani.


Naši standardi in predpisi pa so v ku***...oprostite izrazu ampak veliko tudi slovenskih izdelkov je samo zastrupljanje in če mislite da ste kupili boljši in kvalitnejši ker je slovenski proizvod se krepko motite...sadje vse zastrupljeno zelenjava isto da o mleku iz ljubljanskih mlekarn sploh ne govorimo je bolje da ga ne pijete kot da ga pijete ker mu poberejo vse vitamine vn....itd...torej najboljše in najbolj zdravo je da same doma pridelujete zelenjavo iz vrta in sadje iz dreves mleko od kravic kupite pri domačem kmetu...itd. :) to je zdravo in samo tako boste vedle da ste pojedle res zdravo jabko in ne tako ki ji v skladišču ko je še zelena vbrizgajo strup da čimprej postane dreča...! Jaz zaupam samo svojemu vrtu in svojim domačim izdelkom, ki jih delam jaz! Domače je domače a ne :D

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov