Novi družinski zakonik

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

O sprejemu novega družinskega zakonika sem:

ZA
60
62%
PROTI
37
38%
Skupaj glasov : 97

Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4759
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 04. Jul. 2010 20:05

Če naša družba nebi bila gnojišče, sem definitivno za. :D Ker pa naša družba je gnojišče, sem za ne. :P

Lets go: to da otrok potrebuje očeta in mamo, moški in ženski vzor zlahka zavržejo vse samohranilske družine, matriarhalne družine v Afriki ipd. Enako ali še bolj disfunkcionalna je lahko standardna družina-oče, mati, otrok. Zato nima smisla poveličevat "svete družine", kjer je obveza imeti dva spola, da otrok odraste v "normalnega", ker so tudi otroci, ki so brez enega starša lahko popolnoma "normalni", medtem, ko je tudi veliko otrok, ki niso "normalni" zaradi groznega stanja v oče-mama družini. Drugo, kdo je sposoben biti starš--> na to ni odgovora, vsak dan rojevajo mladoletnice in ženske, ki niso sposobne še za mrčes v sobi skrbet, tega pač ne moremo ocenjevat, kdo je bolj sposoben in kdo ni sposoben za otroka. Dva homoseksualca sta lahko tako neumna, glupa, neandrtalca brez znanja o vzgajanju otroka, kot perfektna, idilična starša, ki bosta otroka primerno vzgajala.
Torej, bistven faktor je družba. Dejstvo je, da družba homoseksualcev ne sprejema še v taki meri, da bi lahko živeli "svobodno". In tudi še dolgo, dolgo časa tega ne bo. Do težave pride že pri porokah, kaj šele zdaj, pri otrocih. Vglavnem, ker je bistven otrok in njegovo življenje, saj, kot sirota že tako živi v raztresenem okolju, nima nikogar, na katerega bi se resno navezal, vglavnem ima precej uničen začetek življenja je edino prav, da ga damo v družino, ki je čimbolj družbeno ustrezna, funkcionalna in primerna. Najhuje bi bilo dat siroto dvem homoseksualcem in bi ta sirota potem bila vedno in povsod na tapeti glede svojih staršev(zakaj, zaradi družbe). Vglavnem, mojim bistven argument "proti" je, da družba ni pripravljena na to in zaradi tega, bodo ponekod življenja otrok precej pod pritiskom. Tega pa nebi počel otrokom(ker ljudje vedno in povsod pozabljajo, da pri posvojitvah ne gre za reševanje "očija in mamice, ki sta neplodna" ali "homoseksualcev, ki po naravni poti ne moreta imeti otroka" temveč za ubogega otroka, ki je ostal brez staršev, OTROK je bistvo!).. Je pa dejstvo, da se družba ne bo mogla spremeniti brez "collateral damage", če istospolnih družin ne bo več, jih ljudem ne bo potrebno sprejemat. Torej bi napredovali in "spreminjali" družbo le z dovoljenjem posvojitev in ljudje bi se sčasoma privajali.
Marsikdo potem omeni še to, da ali raje vidimo otroke, ki so sirote, kakor v istospolni družini, kjer imajo vse? <-- to je skrajno neumen "argument", kajti posvojiteljev je ogromno, več, kakor morebitnih posvojencev, vendar se posvojitve dogajajo redko in počasi, ker je to zahteven proces ugotavljanja, ali so starši to, za kar se izdajajo, ali jim je vredno zaupati otroka in kakšno prihodnost ima otrok v določeni družini. Torej posvojiteljskih družin ne manjka, da bi zaradi tega sirote dajali homoseksualcem. Sploh pa bi se pomoje še ena zelo zanimiva stvar pojavila, faktor pristranskosti pri socialnih delavcih, ki se ga pa žal ne da odpraviti, če imamo na voljo odlične starše obeh spolov in odlične starše istega spola..Guess who wins?
Tko da ta situacija je izjemnoo težko rešljiva, ubistvu po tem, kar čutim sem ubistvu neopredeljena med ja in ne.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 04. Jul. 2010 20:18

Ne vidim nobenega problema v tem (gre za clovekove pravice in o tem ne vem kako lahko po 10 ur odlocajo) in mnogo je drugih bolj pomembnih tem ... Na delo.si je danes en zanimiv clanek na to temo - http://delo.si/clanek/112132.

V tem casu je zame recimo mnogo bolj zanimivaprodaja Droge Kolinske, recimo.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4759
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 04. Jul. 2010 20:20

Jap, cockta je pomembnejša od človeških bitij! :D (zajebavam, men je res žal, da je moja najlubša pijača zdj hrvaška :( samo bubbika je odprla to temo, ker je očitno njej pomembna, ti pa lahko odpreš temo o droga kolinski).
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 04. Jul. 2010 20:28

..Evelyn..: ah, hotela sem poudariti v okviru teme da se mi ravno zato zdi, da se v to politika prevec mesa in vsak lovi svoj glas pri volilcih (eni so za eni proti, katerih je vec, tja se obrnejo), gre pa za clovekove pravice. Medtem ko pri gospodarstvu ...
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 04. Jul. 2010 21:36

buubbika napisal/-a:Kako to misliš, da se politika v to preveč meša? Ja kdo pa sprejema nov zakon?? ;)

Potem pa recmo temu: obesa na veliki zvon.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 05. Jul. 2010 21:00

..Evelyn.. napisal/-a:Torej, bistven faktor je družba. Dejstvo je, da družba homoseksualcev ne sprejema še v taki meri, da bi lahko živeli "svobodno". In tudi še dolgo, dolgo časa tega ne bo.
Tako je, žal..
Jz sem kljub vsemu mnenja (verjetno utopično), da bi se moralo družbo "preizobrazit", ampak, predsodki so povsod prisotni..
Želim jim vsaj izenačitev zunajzakonskih zvez s hetero zunajzakonskimi zvezami; posvojitve vem, da še dolgo ne bodo možne.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2032
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 05. Jul. 2010 23:30

Ful ste pesimistični. Jaz vidim geje zdaj v istem položaju, kot smo bile nekdaj ženske. Samo nekaj časa še mora preteči in se nikomur več ne bo zdelo, da so geji kakorkoli manjvredni.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 567
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 09. Jul. 2010 7:00

Proti
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2100
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 09. Jul. 2010 7:56

Zaenkrat proti. Ravno zaradi stigme, ki bi je bili deležni ti posvojeni otroci.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1261
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 09. Jul. 2010 10:51

g00fy_qa napisal/-a:Ful ste pesimistični. Jaz vidim geje zdaj v istem položaju, kot smo bile nekdaj ženske. Samo nekaj časa še mora preteči in se nikomur več ne bo zdelo, da so geji kakorkoli manjvredni.

se strinjam. tako kot se je družba morala navadit na koruznike, matere samohranilke itd. se bo morala tudi na geje z otroki.
glede sitgme in kolk bo tak otrok na tapeti - ne rabiš imet ravno staršev gejev, da si med vrstniki na tapeti. otroci zafrkavajo vse, kar je drugačno (le kje se tega naučijo). ko odrastejo in postanejo bolj zreli, bodo znali pa tudi dve mami ali dva očeta sprejet.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4928
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 09. Jul. 2010 11:37

^^ ne bi se mogla bolj strinjat.


otroci te zafrkavajo, če imaš rožnate teniske, zelene teniske, špegle, steznik, 2 kile preveč, 2 kili premalo, priimek na ić, in še celo vrsto ostalih stvari.

če otrok v družini uživa podporo in goji zdrave odnose, ne vidim zakaj ne bi mogel preživet zbadanja v OŠ.

mene so celo osnovno zafrkavali, da sem piflarka, ker sem med odmori brala knjige, namesto da bi se putila otipavat sošolcem.
sem preživela.

and guess what. kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje.
zdej na obletnicah OŠ lahko vse sofisticirano podjebavam in polovica jih sploh ne šteka, da se iz njih delam norca.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 09. Jul. 2010 13:00

Zadnja dva posta: :respekt:

Sploh pa Barbie, ti maš hčerko a ne? Rečmo da pride domov iz šole in reče neki v smislu "jst mam sošolca, ki ma dva očka/mami. A je to normalno?" Kaj bo tvoj odgovor?

Jst mam 6-letno polsestrco in sva enkrat lani gledle Bambija. Potem je prišla na vrsto una pomladna scena, ko so se vse živali začele zaljubljat, me je tamala pogledla in vprašala, če se lahko punca zaljubi v punco, fant pa v fanta. Moj odgovor je bil, da se seveda lahko, je popolnoma normalno, le ni tako pogosto. Od male replika je bila "to je pa lepo" in sva nadaljevale risanko do konca.

Otroci so dosti bolj odprti kot odrasli, in moje mnenje je, da večina folka podcenjuje otroke. Ne vem v katerem svetu sem jaz živela, sam jst nisem niti enkrat slišala od nobenega sošolca niti besede podjebavanja ne na težo (bla sm debel otrok), in ne na "origin" (rojena v bosni, preselila v slo pri 4ih letih, priimek na -ić). Imela sem in še vedno imam tono prijateljev vseh "vrst".

Ok, govora je o družinskem zakoniku, in posvojitev otrok je le majhen dodatek obširne "reforme". V Sloveniji je že nekaj istospolnih partnerjev, ki ima otroka in pod sedanjim zakonom, le bi biološki starš umrl, otrok ne bi ostal pri drugem staršu. Z novim zakonom bi se to uredilo. Tako kot tudi tisoč drugih sedanjih nepravilnosti, ki pogajajo neenakost med ljudmi.

Sploh pa, a ne bi bilo lepo, da s takim majhnim korakom lahko rečemo, da smo malo bolj napredni in odprti? Malo po malo takih stvari, pa se bo spremenila tudi nazadnjaška, ksenofobična, homofobska mentaliteta in bi kot družba šli korak naprej s časom?

(malo pozitivizma in ljubezni ne škodi)
:hearts:
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 550
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 09. Jul. 2010 13:27

Kakorkoli se bo nekdo ločil od večine bo deležen posmehovanja. Četudi bo boljši od ostalih, a bo vseeno deležen posmeha, ker izstopa.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 09. Jul. 2010 13:31

kalanhoja napisal/-a:Kakorkoli se bo nekdo ločil od večine bo deležen posmehovanja. Četudi bo boljši od ostalih, a bo vseeno deležen posmeha, ker izstopa.
..in za to je kriva predvsem vzgoja oz. razmišljanje staršev katerega potem prenašajo na svoje potomce - to, če se mene vpraša, je treba "zdravit"/spremenit/prevzgojit (ne sam glede homofobije, ampak nasplošno bi blo treba stremet k bolj strpni družbi...sanjat je dovoljeno, ane?).


Punce na prejšni strani - :respekt:
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4928
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 09. Jul. 2010 13:33

ampak v končni fazi te to lahko izoblikuje kot osebo. da nisi celo življenje v vatko zavit in merkan z vseh strani.
in to te lahko izoblikuje v ok osebo.

res je. po drugi strani lahko pusti tudi travme in frustracije, ampak to se lahko zgodi z ali brez zasmehovanja.

ne vem no, meni se zdi ta družbeni napredek ok.
čeprav gre pri novem družisnkem zakoniku predvsem za urejanje situacije obstoječih homoseksualnih družin in ureditev pravic otrok.
ne na škodo slovenije, ne na škodo heteroseksualcev, niti ne v nevem kako dobrobit homoseksualcev, gre se da dobro otrok in urejanje njihovih pravic in pravnega statusa.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri