Novi družinski zakonik

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

O sprejemu novega družinskega zakonika sem:

ZA
60
62%
PROTI
37
38%
Skupaj glasov : 97

Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 03. Jan. 2012 10:35

Share-am še tu svoj mini spis, ki sem ga objavila na fb:

Evo, žurke konc, zdej smo že 2012. Škoda, da ni tega občutka. Še zmeraj ne razumem kako lahko bajke in pravljice o višjih silah vplivajo na politiko in družbo v državi. Človek ne ve a bi se smejal ali jokal. Kako lahko nekaj tako pomembnega kot je ustavno sodišče, reče, da lahko večina glasuje, kako naj manjšina živi. Še v Afriki, katero večina Zahoda smatra kot tretji svet, so to odpravili pred 50-imi leti. Apartheid anyone? Mendela bi bil razočaran. Ok, zdaj je, kar je. Ampak še zmeraj lahko dokažemo, da imamo v 21. stoletju bolj napredno in razgledano mentaliteto, da smo bolj človeški in imamo srce na pravem mestu. To lahko dokažemo z glasovanjem ZA družinski zakonik. Za zakonik, ki nobenemu nič ne jemlje, le daje dodatne pravice, in to prav otrokom, ki konec koncev, predstavljajo prihodnost, in še večji napredek. Primc, Ljudmila, Papež & Company (Cerkev) se ne strinjajo s tem. Hočejo prepričati folk, da si edino družine, ki so sestavljene kot poročeni moški + ženska + otrok, zaslužijo te pravice. Jebeš enostarševske, istospolne, rejniške, posvojiteljske družine, katerih je btw verjetno skupaj še več kot njihovih 'svetih' družin več. Te si ne zaslužijo nič, ker to ni družina in se bojo cvrli v peklu. Ok, ni problema. Dejmo it v ''bad boys'' oddelek v posmrtnem življenju, samo pa dokler smo še živi, se nimajo kaj vmešavat v zakon, politiko in socialno varstvo takih družin. In ja, ta zakonik govori in ščiti te družine, ki že obstajajo, ne piše ne bu in mu o xyz posvojitvah tretjega otroka. Pridne in poslušne ovčke, ki pa delajo kar se jim reče, brez da bi sami mogoče prebrali kakšen članek (bognedej dejanski predlagani zakonik) pa brainwashajo naj glasujejo proti temu zakoniku z argumenti, da bodo pol nastale stvari (ala posvojitev otrok s strani istospolne družine), kar sploh ne piše v zakoniku. Dobesedno si zmišljujejo stvari. Zato prosim, da tudi če misliš da se te ta referendum niti malo ne tiče (kar lahko samo pomeni, da si verjetno strejt v poročeni familiji in sam/a nikoli ne planiraš imeti otrok ter te boli k**** za vse prijatelje, ki bodo ali že imajo otroke), vseeno dvigneš ''tazadnjo'' tisto nedeljo, ko referendum bo, se sprehodiš do svoje enote in glasuješ ZA boljši, bolj napreden, progresiven svet.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 03. Jan. 2012 10:46

Meni je žal da bo zakon padel.

Nasprotniki bodo dvignili riti in šli volit, prav tako je skupina ki je najbolj nastrojena proti temu zakonu (starejši) procentualno najbolj udeleženo volilno telo.

Tudi meni ni bila čisto jasna odločitev ustavnega sodišča.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 03. Jan. 2012 11:06

Zakonik bo padel le, če folk, ki je načeloma za DZ, ne bo šel volit, ker "se jih ne tiče". Če se take nekako spravi na volišče oz. da vsi, ki so zagreti za glasovanje za DZ, spravijo vse svoje sorodnike, prijatelje in znance, da grejo volit, obstaja dobra možnost da se dejansko sprejme tudi na referendumu.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2523
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 03. Jan. 2012 18:48

Tammy_De napisal/-a:Človek ne ve a bi se smejal ali jokal. Kako lahko nekaj tako pomembnega kot je ustavno sodišče, reče, da lahko večina glasuje, kako naj manjšina živi.

Temu se rece demokracija. Jst vedno pravim da je demokracija tiranija vecine. In vecina je neumna.
Tammy_De napisal/-a: Še v Afriki, katero večina Zahoda smatra kot tretji svet, so to odpravili pred 50-imi leti. Apartheid anyone? Mendela bi bil razočaran.

Zgleda ne ves kaj dosti o Afriki ali pa apartheidu. Kaj so v Afriki odpravili? Demokracijo - diktiranje druzbenih zakonov s strani vecine ? Imas skoraj prav, ampak v Afriki demokracije niso odpravili, saj je vecinoma nikoli niso imeli.

Meni je vseeno za istospolne, saj nisem ne istospolno usmerjen niti ne bom nikoli jst ali kdo drug za katerega mi je mar posvojenec, tako da je polemiziranje ali to skodljivo za otroke zame brezveze. Odlocitev prepuscam drugim. Ampak jst ne morem glasovati za zakon, ki vsebuje lazi (kot naprimer da imata oba zakonca glede otrok enake pravice), ker je to v nasprotju z mojo osnovno vrednoto - resnico, in ker taka zakonodaja, ki proklamira stvari, ki nima veze z realnostjo potem sluzi kot municija folku, ki zanika obstoj te resnice.

Tammy_De napisal/-a:Dejmo it v ''bad boys'' oddelek v posmrtnem življenju, samo pa dokler smo še živi, se nimajo kaj vmešavat v zakon, politiko in socialno varstvo takih družin.
Jst sovrazim religije ker so osnovane na lazeh in se strinjam da se ne bi smeli vmesavati v karkoli. Ubistvu ne bi skodilo, ce bi jih vse ukinili, skoda da vecina ljudi nekaj takega rabi pa magari je to astrologija ali pa eko-gaia cascenje. Ne vem pa zakaj pricakujes da bodo tiho. To je njihov job.

brandibelle napisal/-a:nekateri pisete - (zaenkrat) sem proti zaradi tega, ker bi otroka zbadali v soli...
To (argument, ki ga komentiras) je nevaren argument, ki ga jst ravno zaradi tega ne sprejmem.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 03. Jan. 2012 19:41

lol kaj res bo referendum al kaj? sej so šutasti. kaj sploh dela ta vodilni folk, ko pa vse rabimo mi odločevat? mislim... isto bi bilo če bi imeli nek računalniški sistem in potem bi vsak pisal predloge in tisti, ki bi imeli največ lajkov bi šli skozi.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 04. Jan. 2012 0:07

Mahagonij napisal/-a:Temu se rece demokracija. Jst vedno pravim da je demokracija tiranija vecine. In vecina je neumna.


Temu se ne reče demokracija. Direktna demokracija (kot je bila edino v antični Grčiji) je bolj približek temu (ko so vsi glasovali, pa potem večina prevlada). Demokracija kot jo poznamo danes je reprezentativna demokracija, kjer ljudje volijo telo (npr. stranko), ki bo zastopala njihova stališča pri vodenju države. Niti eno niti drugo nima veze z DZ, ker je parlament zakonik že sprejel, problem nastane, pri samem referendumu, ker večina ne sme glasovati za pravice manjšin.

Mahagonij napisal/-a:Meni je vseeno za istospolne, saj nisem ne istospolno usmerjen niti ne bom nikoli jst ali kdo drug za katerega mi je mar posvojenec, tako da je polemiziranje ali to skodljivo za otroke zame brezveze.


Jaz tudi nisem istospolno usmerjena, ampak mi ni vseeno. Nisem niti črnka, pa mi ni vseeno za rasizem. Nisem podhranjena, pa mi vseeno ni vseeno za folk, ki nima dost denarja za hrano. Nisem veliko stvari, pa mi vseeno ni vseeno za tiste, ki so. Enostavno me dobesedno boli in stiska v želodcu, ko vidim da nekateri ljudje delajo razlike med sabo, glede na katerokoli lastnost, ki ne predstavlja niti malega delčka osebnosti kakšna ta oseba je. Bel, črn, rumen, gej, strejt, bi, slovenc, bosanc, hrvat... so stvari na katere nima nobeden vpliva in ne predstavljajo osebnost te osebe. In delanje razlik na podlagi teh značilnosti mi je ven zdrave pameti. Enostavno nerazumljivo. In ko vidim folk da to dela, bi najrajš šla na drevo pa jokat. Iskreno priznam. Toliko mi je to grozno.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 849
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 06. Jan. 2012 15:45

Grem na referendum (ko bo) ker tole kar RKC in podobni kreteni v njihovem imenu delajo je KRIMINAL!

ZA ZA ZA ZA ZA ZAkon...

Če obkrožiš NE se ne bo zakon spremenil v boljšega ampak bodo pač določeni ostali BREZ pravic!!!

ŠE ENKRAT - "zaenkrat sem proti" - potem NIKOLI ne boš za!
VEDNO bodo otroci v šoli zbadali druge... Kaj potem bajsom prepovemo rojevanje? pa gingerjem? črncem?

WTF folk, resno?!
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2523
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 06. Jan. 2012 22:44

Tammy_De napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:Temu se rece demokracija. Jst vedno pravim da je demokracija tiranija vecine. In vecina je neumna.


Temu se ne reče demokracija. Direktna demokracija (kot je bila edino v antični Grčiji) je bolj približek temu (ko so vsi glasovali, pa potem večina prevlada).
A direktna demokracija ni demokracija? Referendum je isto kot volitve za predsednika drzave, direktno demokraticno voljenje. Zdej ne vem a se zajebavas samo zato da kontra tolces, ampak samo sebe si kontradiktirala in si sama priznala da so referendumi demokraticni.

Tammy_De napisal/-a: Niti eno niti drugo nima veze z DZ, ker je parlament zakonik že sprejel, problem nastane, pri samem referendumu, ker večina ne sme glasovati za pravice manjšin.

Pravi kdo? In tudi ce je narobe, da vecina voli o pravicah manjsine, je to vseeno demokraticno. To je osnovni princip demokracije in to vseskozi pocnemo (ceprav ti tega ne dojames, ker te manjsine niso iz omejenega nabora rasnih in podobnih manjsin, ki je zgleda edini nabor ki si ga ti sposobna zaznati kot manjsino).

Torej v osnovi nimas prav, da je to nedemokraticno. In tvoja primerjava z afriko je se posebno smesna. Sploh tvoje namigovanje (Mandela) na Juzno-Afrisko republiko, kot neko boljso demokracijo. Imas prav JAR je demokracija, demokracija kjer crnska vecina odloca o pravicah bele manjsine, kar je tocno to kar ti v tem citatu zavracas kot napako demokracije.

Zapletas se v lastne izjave, ker imas samo en sam zelo osiromasen model v glavi. In ta model je striktno asociativen in koncepti so enoznacni in prosto plavajoci (njihov pomen je odvisen od uporabljene asociacije, koncepti kot demokracija zate sami zase nimajo nobenega pomena).
Zate demokracija nima definicije ampak ima beseda pomen "sistem v katerem velja to kar je meni pozitivno", karkoli to pac je. V tem primeru liberalnost pravic istospolnih. In ce neka stvar gre proti temu je "nedemokraticna" - kar je tebi zgleda povsem smiselno, ker beseda pri tebi definirana kot podaljsek tvojih preferenc.

Mahagonij napisal/-a:Meni je vseeno za istospolne, saj nisem ne istospolno usmerjen niti ne bom nikoli jst ali kdo drug za katerega mi je mar posvojenec, tako da je polemiziranje ali to skodljivo za otroke zame brezveze.

Tammy_De napisal/-a:Jaz tudi nisem istospolno usmerjena, ampak mi ni vseeno. Nisem niti črnka, pa mi ni vseeno za rasizem. Nisem podhranjena, pa mi vseeno ni vseeno za folk, ki nima dost denarja za hrano. Nisem veliko stvari, pa mi vseeno ni vseeno za tiste, ki so. Enostavno me dobesedno boli in stiska v želodcu, ko vidim da nekateri ljudje delajo razlike med sabo, glede na katerokoli lastnost, ki ne predstavlja niti malega delčka osebnosti kakšna ta oseba je. Bel, črn, rumen, gej, strejt, bi, slovenc, bosanc, hrvat... so stvari na katere nima nobeden vpliva in ne predstavljajo osebnost te osebe. In delanje razlik na podlagi teh značilnosti mi je ven zdrave pameti. Enostavno nerazumljivo. In ko vidim folk da to dela, bi najrajš šla na drevo pa jokat. Iskreno priznam. Toliko mi je to grozno.
Tukaj je zanimiva predvsem izjava, da spolna usmerjenost "ne predstavlja niti malega delčka osebnosti".
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 06. Jan. 2012 23:07

Mahagonij napisal/-a:Meni je vseeno za istospolne, saj nisem ne istospolno usmerjen niti ne bom nikoli jst ali kdo drug za katerega mi je mar posvojenec, tako da je polemiziranje ali to skodljivo za otroke zame brezveze.


Tole je pa zelo lahkomiselna izjava, se ti ne zdi? Kako si lahko preprican, da nikoli ne bo nihce, za katerega ti je mar, v taki situaciji? Morda ne bo posvojenec, istospolno usmerjen pa se lahko zgodi da bo in bo zelel posvojiti partnerjevega otroka. Ce ne nihce od tvojih trenutnih sorodnikov ali prijateljev, pa morda tvoj otrok, necak/inja, vnuk/inja, otrok tvojega najboljsega prijatelja...
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 07. Jan. 2012 9:44

Mahagonij - ja, referendum je direktna demokracija, volitve za predsednika, vlado, etc. pa reprezentativna oz. parlamentarna. In naj bi v Sloveniji imeli reprezentativno (ker gremo na volitve volit ljudi, ki naj bi zastopali naše mnenje in sprejemali odločitve/zakone, etc. v našem imenu). Zato so referendumi po mojem mnenju v Sloveniji preizkoriščeni (glede na to koliko jih imamo, je brezveze, da se vlada karkoli odloča, lahko bi predloge zakonov dali direkt na referendum). In vlada je že sprejela družinski zakonik.

Ne razumem zakaj se toliko naslanjaš na argument, da je popolnoma legitimno da se glasuje o človeških pravicah. Potemtakem ne potrebujemo domačih in mednarodnih institucij in organizacij za človekove in manjšinske pravice ter teles za varovanje le teh. Zadosti so le volitve o njih in navadna policija, da obravnava kršitve teh?

Še zmeraj trdno stojim za tem, da je nedopustno, da večina odloča o pravicah manjšine, še posebaj glede tega, ali naj se jim dajo enake pravice kot jih imajo sami. Lahko bi tudi pol dali na referendum, ali se morajo romi izselit iz države ali pa a naj se vzame denar bogatim pa razdeli med reveže, etc.

A mi lahko rečeš, da ti je res vseeno, če npr. biološki starš umre in se otroka odvzame drugemu staršu (ki to je, čeprav ne pred zakonom in ne biološki) s katerim je ta otrok odraščal in ga vzljubil isto kot biološkega starša? Pa tudi če ne gledamo samo tista dva, tri člena, ki se tičejo istospolnih oseb, a ti je res vseeno, da se ne prepove fizična kazen nad otrokom? Da otroci ne uživajo še dodatno varstvo države?
... celotno besedilo DZ: http://www.zavsedruzine.si/wp-content/u ... 6-6-11.pdf

CaliLove - kako napreduje odstranitev Prop 8?
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 18. Jan. 2012 11:47

http://24ur.com/novice/slovenija/nekoc- ... danes.html

Top prispevek! Celovita in objektivna predstavitev brez praznega leporečja in zavajanj. Bravo Pop tv! :respekt:
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 20. Jan. 2012 0:24

Super konkreten prispevek.

Primc pa že paranoičen ratuje: http://www.24kul.si/?id=1078&fmod=0

Popravek: Haha, sem vidla, da je že zbrisal objavo. Govoril je kao da se mediji lažejo kaj je napisan noter v DZ-ju. Mislim, da folk že počasi dojema, kake neumnosti klati in mu na koncu upam da ne bo več noben nasedel njegovemu zmišljevanju.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 590
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 20. Jan. 2012 15:47

Načeloma sem ZA zakon, zaradi pravic, ki jih otroci ne bi imeli, če ne bi bil sprejet. Čeprav je res, da se pojavlja veliko nejasnosti v novem zakoniku, tko da bi mogl še marsikaj dorečt. Toda na referendum ne bom šla - zakaj - ker mi je neumno, da imamo za vsako stvar, o kateri bi mogli odločat v DZ, referendum. Sem proti zapravljanju davkoplačevalskega denarja za stvar, ki bi jo mogli uredit tisti, ki smo jih ljudje volili! Skrajni čas, da se spremeni zakonodaja in ukine nepotrebne referendume. Res je, da s tem, ko ne bom šla na referendum, lahko naredim več slabega, kot dobrega, ampak morda se bo kdo zamislil nad tem, koliko ljudi ne bo šlo na referendum (sicer dvomim)!
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 20. Jan. 2012 16:09

Referendume ne sklicuje politika, da bi se kdo sekiru za majhno udeležbo na le-teh (politika jih sam izrablja za medsebojno obračunavanje in privabljanje volilcev ker "kdo bi hotu met dva geja za fotra, halo" je v Sloveniji očitno všečno mnenje) - po aktualni ustavni ureditvi lahko skliče referendum usak kreten, k se postav sred Prešerca in nateguje folk da "je hvaležen za mamico in očka" in podobne bedarije, ki so jih tete na poti z nedeljske maše prpravlene kupt. Zato s tem, da si za družinski zakonik, pa ne greš na referendum res ne nardiš nič koristnega - kljub temu, da bomo (spet) zmetal kup enga dnarja stran, bo na konc še DZ padu in bojo te otroci še nadaljnih x let brez useh pravic.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 428
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 20. Jan. 2012 17:20

Jaz ne vidim problema, tak da sem za. Mam enega dobrega prijatelja, ki je gej in je imel pomisleke glede tega ker je vseeno hotel otroke. Zdaj pa je problem rešen in mu privoščim!
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov