Nevarnost psov

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kaj po vašem mnenju narediti z psi, ki so že nekoga napadli?

Uspavanje
40
49%
Prevzgoja
21
26%
Vedno ga na vrvici držat
17
21%
Ne vem
3
4%
Skupaj glasov : 81

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Jun. 2007 12:00

ja sej ugrizi psov se dogajajo vsak dan..eni huje eni lažje, ampak vseeno mediji ne bodo objavljali vsega, ampak samo tisto zanimivo in seveda stereotipno...sestričnino hčerko je tud vgriznil njihovega soseda pes, ji razmesaril nogo-dobesedno!..zdej se trudijo že enih 4 leta da bi nogo postavili v prvoten položaj in presajujejo kožo in do zdej pri svojih 8 letih je mela že nevemkolk operacij zaradtega, pa še zmeri ne morjo pošlihtat tko kot bi hoteli, da nebi blo več vse tko grdo...in ni prišlo v medije,in pes je še vedno pri sosedu živ in zdrav :roll:
dokler se pač določene pristojne institucije ne bodo zganile bo še vedno tako.pse bodo imeli neumni ljudje ki jih ne znajo vzgojiti in dogajale se bodo nesreče!ampak ker našo džavo bolj skrbijo drekarije, se za kej takega in za kakšen pameten zakon za take pse in lastnike in za zakon mučenja živali, sploh ne zmeni :roll:
imzo
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 24
Na forumu od: 21. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a imzo » 23. Jun. 2007 0:41

po mojem mnenju, če je pes enkrat narobe vzgojen in preko starostne meje za vzgojo, tu ni več veliko za naresti.

Imam izkušnje s tem, doma imamo labradorca (mešanec med labradorko in mešancem nemškega ovčarja ter labradorcem) k je za labradorca nadpovprečno velik in daje vtis enga čisto divjega psa. Sam smo ga od malega vzgajali po knjigi prov za vzgojo psov in zdj kljub temu kak zgleda divji pa kak renči na vsakogar k pride na dvorišče, še nikoli ni (v petih letih) nikogar napadel in tud vem d se to ne bo zgodilo (vsaj brez ukaza). Zdresiran v piko ;)

Kar se pa dalmatinev tiče... sosedi ga majo, ne upam si blizu brez najave - krvoločnež brez primere :? mislm d se ne sme agresivnost psa ocenjevat po pasmi.

Nvem no, če že ljudje misljo met psa doma, nj ga vsaj vzgojijo pravilno, lahko bi meli kakšne inšpekcije za to glede na to kolk napadov je beleženih pri nas. groza
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 23. Jun. 2007 22:38

satan28 napisal/-a:^^
Glede igre se strinjam, ja.
Naša je tako zaščitniška do sina, da joj.
Ker pa vsi vemo kakšni so otroci, se kragajo čez pet minut so si dobri, tudi jaz ne dovolim, da bi bila psica z njegovimi prijatelji v sobi.
Če je sin sam, brez panike.
Še ko ga jaz skregam, gre k njemu, pa mu tišči tisti gobček,pa liže ga po obrazu, češ, bogi, bogi...
Naša je tudi trmasta, a jaz sem ji pokazala, kdo je tukaj alfa.


Ja točno tako. Tut, če jst malega kregam se pes postavi k njemu in laja name :D Sej to ni tist krvoločni lajež, ampak malo se oglasi :)

Malo prej sva se z sestro v hecu malo cukale za eno stvar pa pes ni vedu, s katero bi potegnu. Je skakal malo k meni malo k njej pa lajal. :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Pookie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 83
Na forumu od: 12. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Pookie » 24. Jun. 2007 9:17

^ ja, to zna po moje psa hitr iritirat :D Ker ne ve na čigavo stran bi se postavil :D
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 733
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 24. Jun. 2007 10:07

ne, sej to se jaz čisto strinjam, da te lahko napade prav vsak pes. ampak dejstvo pa je, da majo določene pasme napadalnost nekako bolj genetsko zasnovano kot druge. je pa seveda vse zelo odvisno od gospodarja in njegove vzgoje.

no, ne boste verjele, ampak mene je že ugriznil pudelj. Strgal mi je hlače in mi naredil prav lepo rano, da sem mogla it h dohtarju šivat.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 24. Jun. 2007 11:00

Ja, jst tudi zagovarjam to, da je veliko odvisno od pasme in tega kar ima v krvi. Dejstvo je tudi, da so recimo nemški ovčarji veliko bolj učljivi kot npr. šarplaninci al pa moj.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Kosmo_s_Kjem
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 126
Na forumu od: 1. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kosmo_s_Kjem » 24. Jun. 2007 19:21

To so tiste "modre" besede s katerimi se jaz ne strinjam v celoti (da ni nevarnih pasem, so samo nevarni lastniki..neki tazga).
Pes je živau in kako boš ti vedu kaj se mu kdaj plete po glavi...sej je res dosti odvisno od lastnika..sam tudi psi majo nekatere pasme že prirejeno "muhavost"..
Tazga psa..tudi če ni nekoga ubiu, ampak ga je sanm ranil, bi morali uspavat. Če je naredil enkrat..lahko tud drugič. In drugič se lahko ne bo končalo samo z ugrizom.
Tiste besede "sej je pridn, sej ne ugrizne"..so pa tud en, pardon, drek vredne.
Poleg tega, bi morali ljudje ki si želijo kupit t.i. nevarno pasmo psov (sm napisu t.i. da mi ne bo kdo očital da sm reku jaz da so nevarne pasme), opraviti neke izpite, in bit za tazga psa tudi zadost fizično in psihično močni.
Najbolj me jezijo ko jih kdo spusti v naravi vn..in je lastnik za njim 100m ali več..in človek ne more niti tečt u miru, ne da bi se ps zagnal proti njemu. Al je igra al ne, me prav nč ne zanima.[/quote]
Uporabniški avatar
tjashika_
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 248
Na forumu od: 18. 11. 2005
Kraj: celje

Neprebrana objavaNapisal/-a tjashika_ » 24. Jul. 2007 14:25

js pa mislim d je zloooo velik odvisn od vzgoje,kr čist usak pes zna bit prijazen,tt če je Bullterier k so kao najbol "zajeban,pa nevarn"...tko da če prid do ugriza bi js prej dala lastnika uspavat k pa psa.če se že odločš met psa ga vzgaji praviln pa ga rihti,ne pa d ga maš skos na vrvic al pa u pesjaku d se mu ja zmeša k gre prvič na sprehod..
¤Hi.EaT Me *=)¤
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 571
Na forumu od: 18. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rdeče vrtnice » 31. Jul. 2007 21:05

opium napisal/-a:takega psa je treba lastniku vzet in dat nekomu, ki ga bo obvladu, oz v zavetišče.


aha v zavetišče...ja pa kam še???kaj pa potem ko se bodo se tisti ki živijo v bližini zavetišč spet zgražali in bodo spet problemi s tistimi psi...take pse jaz mislim ki so že večkrat klali bi jih morali samo uspavati pa bi bil mir. no saj ne da bi te kaj kritizirala ker tako misliš samo povem svoje mnenje!tko d brez zamere prosim :wink:
drugače se pa popolnoma strinjam z tjashiko ker je res če boš ti lepo vzgojil psa in res da ne boš grozen do njiga pes tudi ne bo do drugih. vem tudi za sosedovga psa pa ni bullterier pa ga imajo zmeraj v kletki in nikoli ga ne spustijo in je res zelo nevaren tko d odvisno od lastnika ane oz zelo veliko je od njega odvisno.
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 571
Na forumu od: 18. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rdeče vrtnice » 31. Jul. 2007 21:13

*purple* napisal/-a:ampak ker našo džavo bolj skrbijo drekarije, se za kej takega in za kakšen pameten zakon za take pse in lastnike in za zakon mučenja živali, sploh ne zmeni :roll:


ja res je. tole se pa popolnoma strinjam res je pa tud čist :!: :!: :!:
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 504
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 14. Avg. 2007 7:43

Catharine napisal/-a:hja zdej odvisn.. če so ga ubil, pol uspavat. to je pa tut edini primer za katerga se strinjam da bi se jih dal uspavat.


se strinjam. drugače pa sem zgrožena nad vašimi posti, glede na to kako na istem forumu čivkate o ljubezni do živali. te bi dal pa kr vse pobit??

noben pes ni krvoločen kr tako od sebe, vse je odvisno od tega, kako ga vzgojiš. al pa če je moten, je pa lahko vsak, ni važno da je ravno stafford al pa rotvajler.

tko da, ubit lastnika pol, ne psa...
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Avg. 2007 9:43

se strinjam!
pes ni kriv če ga je lastnik neumnosti učil ali ga pa sploh ničesar ni učil..sicer pri nas je vse to bolj malo razvito, ampak če se psa lastniku odvzame in se ga da pristojmi da ga "spreobrnejo", potem zadeva zna bit rešljiva..sicer ne vse ker pač vsak pes ima svoj karakter in če je trmast ga boš težko "spreobrnil".sicer na koncu vedno pes potegne ta kratko ker je pač ugriznil,a mpak noben pa ne poštudira da bi dal lastnikom kakšno ornk kazen na tem podroju, da čene druzga bi rajš kupil nagobčnik ali psa izšolal, ker bi jih pršlo ceneje.
sicer pa kot sem že omenila, glede živali ima slovenija sramotno malo zakonov, kazni in sramotno za nič ne poskrbijo. :roll:
že sam azil je sramota, ker ko jih pokličeš naj pridejo po psa, rečejo da ga prpel.ja jst ga bom basala v avto z golimi rokami, neizučena za to :stupid:

mene je tus sosedov pes ugriznu kr fejst, pa smo se problema lotl tko da je pes lepo živ ostal ampak da je pač hodil naokl z nagobčnikom.ni šans da sm jst razlog da gre zdrav pes pod inekcijo.je ugriznu jebat ga, lastniki ga pač niso navadl da tega ne sme...so kazn plačal,pes je pa ostal.
Uporabniški avatar
Marilena
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 299
Na forumu od: 13. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Marilena » 14. Avg. 2007 12:59

Jea right, pes ugrizne, dajmo ga kar uspavat. To je zverina. Kaj pa ko človek ubija?Pol pa je dosmrtna z možnostjo izpusta za katerega lahko prosi vsako leto enkrat čisto ok, ne?
Vse je odvisno od vzgoje psa. Tudi meni rata slabo, ko vidim idiote, ki na dvoriščih svojim psom po možnosti nepriznanih pasem, ki še niso bile sprejete po fci-ju mečejo žive kure in se naslajajo ob pasjem lovskem nagonu. Ja, tudi to se DOGAJA.
Je otrok kriv, če je slabo vzgojen, če je za starša imel dva zabušanta, ki sta ga po možnosti zlorabljala? Ni kriv (čeprav navijam za take, ki se jim kljub temu uspe izognit nadaljevanju v teh vodah). Je torej pes (odmislimo vse krščanske tralala zgodbice o tem, da je človek glavni in itd., ker Bog si človeka le ni izbral za svoje najljubše bitje- tega v Bibiliji ni nikjer-no če kdo najde, naj me obvesti) kriv za to, da je pač nesocializiran in v tem pogledu mučen? Ja, ne? NE!!
V azilu je ogromno psov, ki so bili pretepani, mučeni, pa so najbolj cartljivi psi na svetu. Seveda ob pomoči dobrih ljudi, ki se tam z njimi ukvarjajo in ki živali naučijo, da človeški dotik vedno ne boli. Prav tako ta larifari o nevarnih pasmah- zaboga, pa takih pasem ja ni! Psi imajo neke predispozicije in karakteristike, ampak znanstveno dokazano in preiskano je, da je največkrat napadel mešanec, ne pa Rott, Pitt ali kaj podobnega. Napaka, ki jo vidim v tem, da vsi napadajo te pasme je v tem, da si take pse ponavadi kupijo ljudje take ciljne skupine: pobrita glava, napumpan do konca (pred tem da se od steroidov razpoči), zlata ketna okoli vratu, ki so zaradi svojega spremljevalca valda najjači frajerji in mislijo, da so iznašli način, kako si pridobiti spoštovanje...In s tem, poudarjam, ne žalim pripadnikov kakršnekoli narodne skupnosti, bodybilderjev in pleškotov- nasprotno!
Dajmo živalim vsak priložnost-možnost prevzgoje. Če tudi to ni mogoče, se pa strinjam, da je žival najbolj humano uspavati.

P.s.: Vsi tisti, ki pa vas je ugriznil pes pa se zahvalite njegovemu neodgovornemu lastniku in ne zamerite psu- ni sam kriv, da je marioneta v rokah zabušanta!

Lp
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 367
Na forumu od: 24. 2. 2006
Kraj: KK

Neprebrana objavaNapisal/-a B@bsy » 02. Sep. 2007 18:00

moje mnenje je kakšen lastnik takšen pes... če se bi ljudje bolj zanimali za svoje pse se z njimi ukvarjali bi lahko bili tudi ti psi ki so na sliki veljali za prijazne in nenevarne... najprej je treba z lastnikom razčistit ker pes ni čisto nič kriv! to je seveda samo moje mnenje
tinchy18
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 75
Na forumu od: 20. 7. 2005
Kraj: Zasavje

Neprebrana objavaNapisal/-a tinchy18 » 02. Sep. 2007 21:21

Ni vse v psih in ne vse v lastnikih! Poznam eno zgodbico kjer je pa punčka sama bila kriva da jo je pes zagrabu(vsaj po mojem mnenju)...punčka se je zmeri pri sosedu igrala na dvorišču in ta sosed je imel psa, ki je bil zelo dobro vzgojen se je velikokrat tudi igral z otroci, ampak ta punčka je psa vlekla za rep, brcala pesek v njega in lastnik jo je velikokrat opozoril naj to ne dela, ampak punčka je vseeno to delala in na koncu jo je pes ugriznu... seveda je punčka izpadla popolnoma nedolžna, vsega je bil kriv lastnik(ker je psa imel spuščenega na lastnem dvorišču) in pes (ker je tako rečen izgubu živce)...zato je lastnik moral plačati visoko kazen, psa pa moral dati uspavati...

Tako da po mojem mnenju ni vse v lastnikih pa psih, velikokrat tudi "žrtev" lahko sprovocira psa v to da jo napade...
Se strinjam da je pri določenih primerih odvisno tudi od vzgoje psa in včasih tudi od pasme...ni pa vedno tako...

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov