Najhujša tragedija na reki v Slo

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 621
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 04. Jul. 2008 12:37

Lep pozdrav! Verjetno ste že vsi slišali/prebrali, kaj se je včeraj popoldne zgodilo na Savi in kakšno je vaše mnenje o vsem tem?

http://24ur.com/novice/slovenija/najhuj ... -reki.html

Sama sem zgrožena, in sploh to, da so se spustili po reki brez rešilnih jopičev in to s kajaki... :?


( tega naslova nisem zasledila, če se pa kje na forumu že nahaja, se pa tole lahko zbriše )
Zadnjič spremenil *ka!a*, dne 04. Jul. 2008 13:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Jul. 2008 12:53

kaj naj rečem....ne mislim nič slabega, ampak nekateri ljudje res mislijo da so nesmrtni.dejvsto je da so reke prekleto nevarne in jih ni za podcenjevat, sploh pa it nekam v bližino hidroelektrarn, ki so znane po tem, da vsebujejo veliko vrtincov naokoli zaradi mešanja tokov, brez rešilnih jopičev in popolnoam nepripravljeni.
nekej časa sem sama tudi kajakašila po soči, ampak na predelih kjer je manj brzic, nizka vodain nič kataraktov (vodni vrtinci ki te potegnejo vase, ponavadio nastanejo med brzicami med skalami) in že tam je bila zadeva precej težka.nikoli pa da nebi bila primerno opremljena najmanj z rešilnim jopičem.
in še nekej.Čoln v katerem so se vozili ni kajak, ampak je kanu.In daleč od tega, da je kanu narejen za kakršnekoli brzice oziroma stabilnost in možnost rešitve z vrtincev.
skratka tole je bilo vse za brezveze.In zdej vem, da bodo spet kazali s prsom in krivili organizatorja tega spusta, če ni med umrlimi.konec koncev so se sami usedli notr in logično je, da bi morali tudi sami razmisliti o tem, kaj je varost in kaj ni.Isto kot če se usedeš v avto in ne privežeš, so se usedli brez rešilnih jopičev, v nestabilne čolne.

Drugače pa Iskreno sožalje svojcem...
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3779
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 04. Jul. 2008 12:54

Je grozno to, kar se je zgodil in ob tej priložnosti izražam sožalje vsem žalujočim.

Ampak ... najbolj me moti, da tolk poveličujejo zdj vse mal bolj vplivne ljudi, k so umrli, tisti, k so bli pa "samo delavci" al pa ne vem kaj še zravn, so pa očitno nule. Ne vem no, še vse, kar sm do zdj prebrala/vidla o tem, povsod so napisani sami neki funkcionarji.

In ja, grdo rečeni, ampak na nek način so si krivi sami. Mislm, da vsak ve, da je treba met na čolnu pač rešilni jopič, sploh če se gre spuščat v takih razmerah, kot so pri hidroelektrarni, ki verjetno ne deluje na zrak. Rešilni jopiči so v takem primeru obvezna oprema, je pa itak vprašanje, če bi v tem primeru sploh pomagal ... ne vem no. Jst se sploh ne bi spuščala po Savi.

Naj počivajo v miru, druzga itak ne morm več rečt :?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Jul. 2008 13:01

jagodka85 napisal/-a:Ampak ... najbolj me moti, da tolk poveličujejo zdj vse mal bolj vplivne ljudi, k so umrli, tisti, k so bli pa "samo delavci" al pa ne vem kaj še zravn, so pa očitno nule. Ne vem no, še vse, kar sm do zdj prebrala/vidla o tem, povsod so napisani sami neki funkcionarji.


ja sej to je to, kar je najbolj žalostno.tale tragedija je proglašena za najbolj tragično v sloveniji..ampak kaj pa železniki, vsakodnevne prometne nesreče kjer umirao mladi ljudje, delavske nesreče za katerih varnost država ne poskrbi.tragičnih nesreč je veliko in zdi se mi neprimerno proglašat samo eno, da je najhujša.Za vsako mater je najbolj tragično če ji umre otrok, za vsako hči je najbolj tragično če ji umre oče.Poleg tega je pa res krivda na njihovi strani, nikakor ne moreš it nepripravljen in nezaščiten v kanu in v vode hidroelektrarne.
take stvari me asociirajo na čehe.Čehi se vsako leto dričajo po Soči, brez opreme, brez znanja, nepripravljeni itd..in vsako leto se jih nekaj utopi.a ni logično, skos se govori kako moraš bit pripravljen, nekateri pa pač mislijo, da se njim tega že ne more zgoditi...o ja, pa se lahko, še prehitro.
take nesreče so zame res brezveze, brezpotrebe.vsaj malo premisli preden storiš nekej, vsaj malo preceni situacijo.
sej pravim, kot čehi.glancgenau.
Uporabniški avatar
deniro
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 156
Na forumu od: 4. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a deniro » 04. Jul. 2008 13:06

Ok, res ne vem kaj jih je prijelo, da so šli s kanujem čez preliv hidroelektrarne???

Že zdrava pamet ti pravi, da je pretok na tem mestu enormen in da je sama sila vode tako močna, da se bi ji najverjetneje še raft težko uprl.

Če tega znanja nimaš, nimaš kaj počet na vodi. Sploh pa s sopotniki v čolnu.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 621
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 04. Jul. 2008 13:40

ja tud jest ne vem, kaj in kako ... in zakaj ... župan si je kr velik upau, ni kej :? sm dones na tv-ju zasledila, ko je nek moški razlagal o toku reke ipd, zakaj hudiča se pa že prej župan ni pozanimal o vsem tem? ne vem no ... škoda, tok življenj je šlo čist po trapariji .... sploh pa če je tm HE, veš, da te lahko dol potegne... mislm upam, da je to zj opozorilo za naprej, čeprov je mogl tolk ljudi umret.
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 909
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 04. Jul. 2008 13:47

*purple* napisal/-a:ja sej to je to, kar je najbolj žalostno.tale tragedija je proglašena za najbolj tragično v sloveniji..ampak kaj pa železniki, vsakodnevne prometne nesreče kjer umirao mladi ljudje, delavske nesreče za katerih varnost država ne poskrbi.tragičnih nesreč je veliko in zdi se mi neprimerno proglašat samo eno, da je najhujša.


Saj nikjer ne pise, da je to najbolj tragicna nesreca v Sloveniji, ampak najbolj tragicna nesrecna na vodi v Sloveniji.

Sicer pa je povedal minister Vizjak in menda direktor ene elektrarne na Savi, da so zupanu izrecno prepovedali spust cez ta prehod (brzico).

Zalostno, predvsem za svojce.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Jul. 2008 14:46

Žalostno za ljudi, ki so v tem dogodku izgubili bližnje, ampak temu ne moremo reči nesreča, ker je nesreča dogodek, kjer ti sicer predvidiš možne posledice in se pred njimi zavaruješ, a se zgodi nekaj predvidljivega. Iz tega, da so šli na deročo vodo s kanujem (halo?), brez rešilnih jopičev in po tem, ko so jim vstop še prepovedali, je mogoče sklepati, da gre za skrajno domišljavost ljudi, pretiran pogum ali zgolj premajhno poznavanje vodnega 'življenja'. Nočem pametovati, ampak ne morem verjeti, da sem med +10 udeleženci tega dogodka ni našel eden, ki bi rekel, da ne gre, vsaj brez ustrezne opreme ne. In potem še to - prvi čoln se je razbil že na začetku plovbe, ostala dva sta šla kljub temu naprej, se vam to zdi normalno? Nekako bi človek pričakoval, da tudi ostala dva čolna prekineta s plovbo, če je že prvemu šlo nekaj narobe ...
Plus to, plovbo po reki ponavadi izvajajo za to usposobljeni ljudje, ki reko in razmere na njen poznajo - a ti ljudje iz pisarne so vesljali kar sami? Resda ne vemo podrobnosti, ampak če je vse to res, potem ne morem reči drugega, da je nekako logično, da se je zgodilo, kar se je ...

Čudno, izredno čudno :?
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 909
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 04. Jul. 2008 17:46

Na enem portalu je en uporabnik napisal komentar: Najvecji skupinski samomor v Sloveniji.
Zalostno, da ce dobro premislis, ima prav.
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 595
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 04. Jul. 2008 18:02

mene je zelo prestreslo....

zal mi je za njih, svojce... R.I.P.
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 253
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 04. Jul. 2008 18:13

R.I.P tud z moje strani
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 621
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 04. Jul. 2008 18:17

_Petra_ napisal/-a:Na enem portalu je en uporabnik napisal komentar: Najvecji skupinski samomor v Sloveniji.
Zalostno, da ce dobro premislis, ima prav.



huh :(
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1439
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 04. Jul. 2008 20:03

Baje so bili opozorjeni, da je nevarno, a so vseeno silili tja. MOrali bi vedeti, da se taka velika količina vode lahko pod gladino obnaša drugače, kot je videti na površini.

Zase vem, da se ne bi s takim čolnom približevala takim velikim vodnim objektom, ki že na pogled vzbujajo srh. Poznam nek akumulacijski bazen in tja niti nog ne bi šla namočit ...
Nadine
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 677
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nadine » 04. Jul. 2008 21:27

mislim da so taki komentarji nepotrebni kaj je fer in kaj ne. dejstvo je da je umrlo tako veliko število ljudi, in bi se o tem poročalo ne glede na to kdo je biu v čolnu.
noben pa zdj nikogar ne poveličuje, ampak je nekako logično da se bo o tem malo več govorilo ko umre ena taka oseba. nihče pa ne pravi da so druga življenja kaj manj vredna!

ISKRENO SOŽALJE
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1460
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 04. Jul. 2008 22:31

buubbika napisal/-a: Mam filing, če bi tam bli kr eni prebivalci, bi to prišlo v medije in to samo 1x, tako se pa o tem govori že ene 3-4 dni. Ne vem no, men je to ful ne fer.


kaj k bi ene prej vsaj mal preverle o čem pišete... ne vem od kje teb od včer na dons znese za 3-4 dni :roll: ... ni treba kr neki v tri krasne pisart no...

drgač pa tudi meni ni jasno, kaj so meli ti ljudje v glavi (predvsem sevniški župan), ko so se šli spuščat v to "avanturo"... verjetno jih je v tistem momentu, ko bi se morali ustaviti (pred brzicami) zagrabil adrenalin... kokrkol po moje smo vsi še mal v šoku, kako je lahko ena taka na videz trivialna nesreča vzela toliko življenj :?
The secret of success is consistency of purpose.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov