Mnenje o varčevalnih ukrepih vlade

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1174
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 17. Dec. 2013 18:53

Mahagonij napisal/-a:
floribunda napisal/-a:mhm. ampak maš tudi večje možnosti, da lahko kredit po koncu študija odplačaš :)
Dalec od tega, da bi bilo to res. V ameriki ravno tako folk ne dobi sihta, ali pa dobi minimum wage job ali pa dela internship (pripravnistvo) ki ni placano, pol jih pa ne vzamejo. Ubistvu je huje.

Slika


Tukaj jaz vidim drug problem k mladi študirajo neke kvazi študije, ki so realno gledano hobi ali zanimivost, ne pa kariera. Woman studies. Gimme a break. Žal je tako, da moraš potem sam imet dovolj samoiniciative, da si pridobiš neko "koristno" znanje in konkuriraš na trgu dela. Ne pa pričakovat, da ti bo država/gospodarstvo zagotovilo službo, zato ker si preplonkal nekaj izpitov in znaš citirat Prešernove poezije oz. v primeru slike, ker veš kdo je Rosa Parks.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 17. Dec. 2013 23:39

Roberta R. napisal/-a:Tukaj jaz vidim drug problem k mladi študirajo neke kvazi študije, ki so realno gledano hobi ali zanimivost, ne pa kariera. Woman studies. Gimme a break. Žal je tako, da moraš potem sam imet dovolj samoiniciative, da si pridobiš neko "koristno" znanje in konkuriraš na trgu dela. Ne pa pričakovat, da ti bo država/gospodarstvo zagotovilo službo, zato ker si preplonkal nekaj izpitov in znaš citirat Prešernove poezije oz. v primeru slike, ker veš kdo je Rosa Parks.



:top:

Se strinjam, poznam preveč ljudi ki študirajo razne etnologije, antropologije, bibliotekarstva, japonologije, kulturologije.... Danes pač niso taki časi, da bi "cvetele" zaposlitvene možnosti na vsaki veji in sploh že vrabci čivkajo da praktično vse družboslovne fakultete proizvedejo preveč diplomirancev.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 593
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 18. Dec. 2013 0:03

Jst se pa ne strinjam s tem. Čisto vseeno je kaj kdo študira, itak šteje diploma in naziv šteje samo, če se posameznik angažira v svojem fohu in poglablja svoje znanje in izkušnje zunaj študija.

Koliko imamo brezposelnih pravnikov, ekonomistov? Tudi strojikov na zavodu ne manjka. Pa bi človek lahko rekel, ja sej ekonomiste pa se povsod rabi.. Seveda, sposobne ekonomiste. Tako, da če študiraš japonologijo in pričakuješ šiht takoj po podelitvi diplome jasno ne bo šlo. A, če pa tekom študija sodeluješ na kakih delavnicah, tečajih japonskega jezika, greš še na kako izmenjavo oz. se specializiraš recimo za japonsko pravo ali nekaj podobnega, potem pa že lažje.

Problem niso kvazi študiji, problem je slovenska miselnost nekaterih študentov, da si brez diplome nič, z diplomo si pa boga za jajca prijel in vsi komaj čakajo, da te zaposlijo.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1174
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 18. Dec. 2013 0:18

Sej sem povedala, da moraš biti dovolj samoiniciativen. Se strinjam s tabo, ker mislim, da se ta dva problema povezujeta in ne izključujeta. Pač miselnost povprečnega študenta je, da mu z diplomo pripada služba v kadru za katerega se je izobraževal. In če misliš da je diploma dovolj za uspešnost na trgu dela, potem lahko študiraš tudi women's studies ali antropologijo, ker je država dolžna da ti priskrbi službo.

Seveda je pa tudi verjetno problem, ker je razpisanih toliko mest za vse te študije. Sej ne vem koliko filozofov letno pride na trg dela z diplomo.. ampak koliko jih pa dejansko v Sloveniji potrebujemo? Ali pa koliko se jih dejansko potrebuje gledano popolnoma globalno? Pač povpraševanje-ponudba.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Odmev
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 13. 11. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Odmev » 13. Nov. 2014 20:05

Slovenija, ki je nekoč veljala za drugo Švico, danes tone politično, finančno, družbeno in še kako drugače. Država, kjer se politiki prepirajo in tožarijo kot razvajeni otroci ali kot nekdo, ki ni dobil svoje lizike. Vse od odstavljenega Pahorja, propadlega Janše, odgnanega Jankoviča, strmoglavljene Alenke do zahrbtnega Cerarja.

Naša mala državica, ki na noter propada, na ven pa se kaže kot zelo razkošna, saj so z novimi ukrepi povečali dajatve za mednarodno pomoč. Najverjetneje zato, ker smo tako dobri in nas bolj zanimata stanje izven naših meja in ugled.

http://mojpogled.net/varcevanje-na-soncni-strani-alp/

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov