Mariborski radarji

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2745
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 22. Nov. 2012 15:44

..Evelyn.. napisal/-a:No, to je bolj razumljivo, da se pač nabirajo neke reči s katerimi prebivalci niso zadovoljni..In seveda sem v takąnem primeru jaz za, da se pokaľe, da se ljudstvo ne strinja. Ampak to seľiganje radarjev pa kolobacije okol tega..so pa pač neumnost in ąkoda, da je največja osredotočenost na temu.


Se strinjam in mi je malo bedno, ker so pozivali k mirnemu protestu, ki je spet preobrnil v en cirkus podobnemu protestom proti malemu delu. Tista zažiganja so pa tudi.... No comment. Je pa tudi to, da so pri pozivu k protestu opozarjali tudi na možnost, da Kaglnica najame provokatorje ki bi delali pi*darije in da naj probajo ne padit na to finto. Kaj ej zdaj tu res, kdo pije, kdo plača pa najbrž ne bomo nikol prišli do dna.

Čeprav meni poanta teh radarjev ni čisto jasna; itak imaš jasno označeno kje so, kolk je omejitev, človk ki pač ''nujno more'' stopit na gas bo pač pri radarju se pelav po pravilih, izven radarjev pa pač ne. Isto velja za druge stacionarne radarje pa tud kontrole, sej so vsepovsod obvestila kje so.... In verjamem da taki ki ''morajo nujno'' na gas stopit bojo pač tišal tam kjer jim je to dopuščeno. Pri nas je pač kultura vožnje še vedno pod nivojem, žal, čeprav me veseli ko vidim predvsem mlade ki pa tudi vožnjo jemljejo zelo resno in ne samo zafrkancijo. Sam kaj ko je lahko 100 takih pa en prepotenten mladič na drugi strani pa imamo takoj nesrečo.

Mariborčani & vožnja je itak klasa zase, zato moram rečit da se mi zdijo določeni kar prav postavljeni (mojo kolegico ki živi v Mb so namreč že 3x zbili na prehodu za pešče, wtf), ker kultura vožnje v štajerski prestolnici res svojevrtsna. Pa ne da so slabi vozniki, ampak so izredno nevljudni (neradi spuščajo v zadrgo, če zavijaš levo, če si pešec ki čaka na prehodu....) Ne vsi seveda, ampak kar precejšnji delež pa. Vsaj na določenih mestih bodo zdaj le ''morali'' (v navednicah ker morali bi jih itak skoz) vozit po omejitvi kar zna olajšat kakšno situacijo.

No ja če ne druga je včerajšnji dogodek bil najdodmevnejši in je privabil največje število ljudi, odkar je Mb EPK :D
Uporabniški avatar
Tamara stylish
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 679
Na forumu od: 26. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamara stylish » 23. Nov. 2012 2:13

Mene pa zanima: A do zdaj, dokler teh radarjev ni bilo, pa nihče ni upošteval pravih, predpisov? Mislim, sej vem, da ljudje nimajo denarja za plačevanje tega... ampak, sej to se s tem doseže... Vozi se po pravilih in ne bo kazni!

Moti me, ko potem neki tako zvani doktorji nabijajo, kolk je normalno se 100km/h peljat čez Mb in bla bla bla...

A, če bi bila kazen za uboj 2 meseca bi se pa kr streljali med sabo?

Še več teh radarjev!!!

Eno je nezadovoljstvo ljudi s trenutnimi ekonomskimi in političnimi razmerami, druga pa to, da Slovenci ne bi spoštovali nobenih pravil in nikoli nič dajali, imeli pa skoz...
I like to see my money ... hanging in my closet.

I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 27. Nov. 2012 0:18

je bla kera/kdo danes na protestih?

js močno upam, da župan končno odstopi in tako prepreči morebitne hujše izgrede.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4759
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 27. Nov. 2012 7:03

Ej sam radarji aside..je res dobro vidit, da se pa še zna folk organizirat in upret. Župan kot reprezentativna oseba mesta, ki ga mesto več noče, mora odstopit, drugače prevzema vlogo totalitarne diktatorske vodje (mal karikirano no :D). Se mi je pa kar zdelo, da je možnost, da se bodo ti mariborski protesti razširili..kar je dobro. Škoda, ker smo tako strogo ločeni po mestih, namesto, da bi bli enotni državljani. Kakorkoli že! To je lahko začetek nečesa lepega ali pa začetek nečesa groznega, bomo vidl.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2745
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 28. Nov. 2012 17:56

Upam, da se vsi ki so mislili (ali še vedno mislijo), da so protesti nastali zaradi radarjev, da se počutijo ful kretensko in se bojo sami prbili na wall of shame.

Jaz na protestih nisem bila, poznam pa nekaj ljudi, ki so se ga udeležili in vsi v en glas pravijo da je bilo katastrofalno. Tudi če je samo 25% od tega res, kar pravijo, je še vseeno katastrofa brez primere.

Jaz proteste podpiram, sploh ker so se sedaj zabrisale meje kdo je levi in kdo desni, kdo Štajerc in kdo Ljubljančan, kdo Viola in kdo Green Dragons, študenti, mladi, stari, upokojenci, brezposelni, zaposleni.... Smo se združili v enoto, kar je nam vedno manjkalo.

Edino kar bodočim protestom fali je tajming. Vsa mesta bi mogla protestirat na isti dan, ker potem policija ne bi mogla bit na vseh mestih in krajih. Pa bi se takoj videlo ali so protesti mirni ali ne.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 28. Nov. 2012 18:25

pač pri taki množici folka hitro pride do črednega nagona in se zgodi pizdarija. krivda je na strani obeh (policaji v končni fazi tudi samo svoje delo opravljajo in mislim, da tudi iz njihove stranipogled na razjarjeno množico ni najbolj prijeten in so malček zapaničarili in pretiravali).

mirni protesti so bolj kot ne utopija, posebno če se gre za obupano množico, ki nima nič za zgubit. petkovih se bom najbrž udeležila, vendar iz čim bolj varne razdalje, zaradi številke in podpore. skupit s solzilcem, granitno kocko ali čemerkoli, zaradi zgrešenih ideologij vladajočih, res ne mislim.

metat jajc res ne mislim, ker se mi to ravno tako zdi idiotski način reševanja sporov.


toplo priporočam ogled tega kratkega dokumentarca. ni ravno direktno vezan na temo, ampak je res kul. je pa od unga tipa, ki je delal stanfordski eksperiment, po katerem je das experiment posnet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OsFEV35tWsg[/youtube]
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2745
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 28. Nov. 2012 18:38

Nasilje rodi nasilje in to se je pač tu zdaj zgodilo. Ampak ravno tako kot so protestniki priznali, da so se določeni osebki v množici obnašali nasilno in nesprejemljivo in da jim je žal, da je do tega prišlo ter da je na račun tega očrnjen (v očeh določenih sveda) cel protestnih shod, bi lahko tudi Gorenak priznal da je bil mogoče kakšen solzivec odveč. V končni fazi so jih skupili na račun teh dogodkov tudi tisti, ki niso povzročali nobene škode.

Jaz grem na protest v ponedeljek v Celje, za 6.11 bom še videla. Vsekakor v mislih podpiram, ampak na račun takileh izgredov pa ne mislim zob po tleh pobirat.
Uporabniški avatar
Poppy.
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 429
Na forumu od: 30. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Poppy. » 28. Nov. 2012 20:10

Jaz se seveda zavedam, da se protesti ne dogajajo samo zaradi radarjev. V prvem postu sem jih omenila, ker mislim, da so pa bili radarji pika na i. Itak so pa sedaj protesti prišli do čisto drugega levela.

Sama sem za proteste, podpiram, da se je narod končno zbral skupaj. Sem pa proti nasilju in vandalizmu. To se mi zdi primitivno. Zakaj je potrebno metati granitne kocke? Po drugi strani pa se navadne smrtnike posluša komaj takrat, ko pride do takšnih izgredov. Če bi bili protesti mirni verjetno ne bi nič dosegli. In to je tisto, kar je najbolj žalostno.

Kar se pa policajev tiče pa jaz pravim, da ni vse samo črno ali belo. Tudi protestniki so policaje obmetavali z granitnimi kockami brez razloga. Policaji so pa konec koncev tam zato, da opravljajo svojo delo. Tudi oni imajo nad seboj nadrejene.
Uporabniški avatar
Mikopina
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 83
Na forumu od: 28. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Mikopina » 29. Nov. 2012 9:33

Protesti in ustaja v tej država sta nujno potrebni. Kako nam pa delajo, zakaj se do sedaj še nobeden ni razpizdil? Okoli nas kradejo, zločinci in tajkuni so na prostosti, zajebavajo pa normalne nič krive ljudi? Jaz upam, da bo prišlo do množičnega protesta in da se vse te barabe skine z oblasti. Pa tudi če bo šlo z grda? Vseeno mi je že...kaj bomo ratali policijska država al kaj?
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 29. Nov. 2012 9:59

nikoli nikjer ni 'z grda' še nihče profitiral.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2745
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 29. Nov. 2012 17:33

Tu glede vandalizma in policajem tak nikoli ne bomo vedeli kdo pije, kdo plača. In dejstvo je da do vandalizma bo prišlo tudi na nadaljnih protestih, ne glede na vse pozive.

Mene izgredi sami po sebi ne ganejo toliko (vseeno pa sočustvujem z vsemi, civilisti in policaji, ki so utrpeli fizične poškodbe), kot potem prodajanja puhlic preko medijev raznih Gorenakov in Šturmov.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 01. Dec. 2012 15:50

men tudi ni jasno zakaj takšen big deal okoli radarjev. Pač bi vsi vozili po predpisih in glede na to kako je pogodba sestavljena podjetje ki je postavilo radarje ne bi dobilo niti centa nazaj....
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 01. Dec. 2012 17:44

a se ti res zdi, da gre pri tej zadevi za radarje? nisi brala novic? in iz tega razbrala, da je stvar dobila nove razsežnosti in da so bili radarji samo pika na i, ki so ljudi spravili na ulice? povod ne pa vzrok?

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri