Ženske kvote

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ste za ženske kvote?

Da
10
71%
Ne
4
29%
Skupaj glasov : 14

Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2821
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 07. Jan. 2006 22:03

Jochie napisal/-a:politiki....vsaj pri nas...skrbijo za svojo rit...vsi so isti...mi je vseeno, ali me okoli prinasa moski ali zenska...


Mislim, da bi raje vidu če bi bla ženska kajne? :twisted: :twisted: :twisted:
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2627
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 07. Jan. 2006 23:58

Ja, to je zanimivo, da veliko žensk študira politologijo, za samo politiko pa... ali nimajo tovrstnih ambicij?
Saj jih razumem, zase že lahko rečem, da se ne bi hotela profesionalno s politiko ukvarjat. Nekako se mi zdi jalov posel, pa preveč me veseli to, kar delam zdaj.
Uporabniški avatar
plavž
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 14
Na forumu od: 30. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a plavž » 10. Jan. 2006 16:22

Kvote so nujne! To da se zenske ne zanimajo za politiko je mogoce res, samo ce pogledaš malo nazaj v preteklost, niti niso mele prav moznosti. Nase mame glih tolko da so se lahko solale, nase babice (ne vse!) so pa bile gospodinje. Nobene besede v drzavi. Ce pa smo ze pri tem kdo je bolj primeren za tak polozaj, pa bi rekla da zenske.

Naj utemeljim. Ze iz bioloskega vidika smo zenske bolj usmerjene k razmisljanju medcloveskih odnosov in boljsemu verbalnemu izrazanju. Bolj Potrpezljive, in navsezadnje manj egoisticne. Tudi iz statistike študentov je lepo vidno, da je vecina studentk na druzboslovnih vedah.
Dodajam se to: Ze po naravi so moski bolj tekmovalni in v politiki tekmujejo za oblast in prevlado, pozabljajo pa na dobrobit drzavljanov in vseh ljudi. Ce smo skoz zgodovino vidli da so moski samo sranje delali(vojne...), zakaj ne bi dali priloznost zenskam, da one pokazejo s kaksnega testa so. V politiki bi mogle bit samo zenske. Upam si trditi, da dalec v prihodnosti tudi bodo, ce se bo takrat zemlja se vrtela.

Pa se to: Pravijo da je pri politikih pomembno kako majo urejeno doma v druzini, kr ce nimajo poslihtano doma, kako bojo pol vodli drzavo?! Tud onem, kot so ga napacno oznacli, "swingerju" Aurelio Juri-ju so ocitali, češ da ce nima morale v privatnem zivljenju, kaki je pol mora bit v politiki. No,ce je to res, se vprasam, kdo so potem glavni krivci za nasilje v druzini, njihov razpad, in kdo je gl. sef druzine(kdo jo gor drzi, vzgaja)-mama al ata? Pol tu vidimo kako vodijo mozje druzino in sploh ČE. In ce potem to apliciram na vodenje drzave...pa smo tam!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2627
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 24. Jan. 2006 23:06

V prejšnjem tednu so bile izvoljene 3 ženske na najvišji položaj; na Finskem, v Čilu in Liberiji. Za Finsko ne vem, možno, da imajo kvote. Za Čile in Liberijo sem pa skoraj prepričana, da jih nimajo.
Zanimivo mi je, da tudi v manj razvitih, da ne rečem zaostalih državah, ljudje volijo ženske. Tudi na Filipinih in Indoneziji (ki je največja muslimanska država na svetu) so imeli žensko predsednico.
Se sprašujem o vzrokih, mentalitetah,....

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov