Džamija?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Si za izgradnjo džamije?

Ne!
71
53%
Da, zakaj pa ne?!
57
42%
Da, ampak ne v Ljubljani. (Bolj primeren se mi zdi kakšen drug kraj, npr. Jesenice)
7
5%
Skupaj glasov : 135

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Jan. 2010 12:05

http://www.youtube.com/watch?v=3ybhcIiOu8Y

Tale filmček nekako paše v kontekst teme.
Sicer ga pa ne jemljem preveč resno, ker ustvarjalci niti ne vedo, koliko držav je v EU, zato jim nekako težko verjamem, da so preverili vse statistične podatke. Poleg tega me nekako spominja na antikomunistično propagando, ki so jo ZDA furale po WW2.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 14. Jan. 2010 12:42

Kako se imenuje ta film?
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Miss.A
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 31
Na forumu od: 31. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss.A » 18. Jan. 2010 14:56

Ko gledam tok po tvju Al Kaida pa to.. ni čudnu da se svet boji muslimanov in islamizacije. sm če bi meli eno bogo đamijo u sloveniji pa tut nebi blu narobe. Tako kot majo po vseh svetovnih prestolnicah bi tut mi lahko meli. sej bi lahku omejili da se lahko zgradi sm 1 đamija pa bi se muslimani pomirili pa preprečli bi neko širjenje islama. dokler se bomo tok brezveze kregali porabljamo samo čas in denar po nepotrebnem.
To nije zemljotres,to nije zemljotres, moje srce pokušava da kuca! (*Partibrejkers)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 18. Jan. 2010 16:41

to kar gledate po TV je samo metanje peska v oči. konstantno usmerjanje pozornosti na relativno nepomembe nevarnosti, zato da se ljudje ne ukvarjajo z resnimi problemi.

če smo že pri veri. zahodni medijo novičke o sprevrženih duhovnikih hitro pometejo pod preprogo, o izganjanju hudiča v afriki (kjer je med misionarji to še vedno popularna praksa) se tudi nič ne piše. ko se pa nek arabec vkrca na letalo, je tisti dan slabe volje in malo grdo gleda je pa kuj cel halo.

o nečem mediji morajo pisat in raja najraje bere o smrtnih žrtvah in katastrofah ter grozotah.
Uporabniški avatar
Bumerang
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 191
Na forumu od: 6. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bumerang » 19. Jan. 2010 1:12

floribunda napisal/-a:če smo že pri veri. zahodni medijo novičke o sprevrženih duhovnikih hitro pometejo pod preprogo, o izganjanju hudiča v afriki (kjer je med misionarji to še vedno popularna praksa) se tudi nič ne piše. ko se pa nek arabec vkrca na letalo, je tisti dan slabe volje in malo grdo gleda je pa kuj cel halo.

Kar se duhovnikov in njihovih "izgredov" tiče... Seveda da imajo tudi oni svoje nečednosti, tega redko kdo zanika. Toda tale tema ni o pedofilskih duhovnikih (ali o pedofilskih očetih, ki jih je še več), niti o nadlegovalskih misionarjih iz Afrike. Ta tema je o Islamskem centru, ki ga mogoče Ljubljančani ne bodo hoteli imeti. Ker imajo pomisleke.

In še nekaj... to je slaba tolažba, če rečeš, da so tudi druga verstva agresivna v svojih kampanjah. Zato ker s tem avtomatično priznaš, da tudi Islam to je.

floribunda napisal/-a:kot rečno. đamija ni VSE. đamija je tisto minimalno kar se lahko v slovenskem prostoru omogoči. đamija je pravica. tako kot je pravoslavna cerkev pravica in tako kot je katoliška cerkev obveza na vsakem večjem hribčku.

Joj, res prepogostokrat omenjate to pravoslavno cerkev... češ če ta obstaja, mora tudi džamija. Ljudje, dajte se začet zavedati, da pravoslavna vera spada pod vejo krščanstva... razlik v verovanju skorajda ni, samo datumi verskih praznikov so malo razmaknjeni, to pa je skoraj vse. Islam pa nima absolutno nobene povezave s krščanstvom... ta je je mimogrede avtohtona vera na našem območju. Zato cerkev (pravoslavna ali katoliška) sodi na vsak hrib, vas, selo.

floribunda napisal/-a:đamija torej bo. be affraid! be verrrrry affraid!

Tole je sicer mišljeno kot sarkazem s tvoje strani, toda lahko ti povem, da je v tem več resnice, kot si lahko sploh zamisliš. Vse države, ki imajo džamije, vam lahko potrdijo problematične ekscese, ki se dogajajo v teh okoliših. Tudi zgodovina kaže, da se multietnične države slej ko prej znajdejo v težavah! Pravzaprav mi trenutno ne pade na pamet nobena država, ki zaradi tega ne bi imela težav.

Kdor misli, da bo džamija namenjena samo molitvi - ta živi v zmoti. Džamija je, za razliko od cerkve, center, kjer se ne opravljajo samo molitveni obredi. To je jasno kot beli dan! Mislite, da so nekateri donatorji (šejki) tako neumni, da bodo prispevali ogromne količine denarja zato, da bodo muslimani notri samo molili??!!

Problem, ki ga nasprotniki džamije vidimo v tem objektu, je ta, ker se bo z njim razvijala neka njihova kultura, njihova prepričanja in v končni fazi tudi njihovi zakoni, ki ji bomo mi (ki bomo nekoč veljali za manjšino) morali sprejeti. Pač, vera pogojuje način življenja! In to, da gradnja džamije ne bo na nikogar vplivala, je zelo plitva! A ni Islam oznanjevalna religija? Torej me bo prej ali slej hotela spreobrniti. In to na lep ali grd način.

Jaz raje veljam za nestrpno in sem proti džamiji in muslijem, kot pa naivnež, ki ga bodo čez 15 let kamenjali sredi Ljubljane, ker noče sprejeti njihove vere. Pa to ni nobena fobija... samo normalen pregled tega kar sedaj delajo na Švedskem, ko žensko kamenjajo sredi mesta... reševalci pa od daleč gledajo, ker ne smejo zraven, saj bi tudi njega kamenjali. Pa to ne kamenjajo samo prešuštnic, tako kot v njihovih bližnjevzhodnih državah, temveč je dovolj, da samo prijateljujejo z nemuslimani... in je že dovolj, da dobiš po buči!

Mimogrede... ta pripetljaj o kamenjanju ženske se je zgodil leta 2004 sredi mesta Malmo (tretje največje mesto na Švedskem)! klik.

In mislim, da mi nismo prav nič daleč od tega. Samo še džamija in kulturni center, pa petkrat na dan dretje iz minareta... pa ženske brez pokrival ne bodo smele več mimo hoditi, ker bo to nespodobno.

floribunda napisal/-a:to kar gledate po TV je samo metanje peska v oči. konstantno usmerjanje pozornosti na relativno nepomembe nevarnosti, zato da se ljudje ne ukvarjajo z resnimi problemi.

Res je, da mediji zavajajo ljudi... toda o islamskih skrajnežih si lahko prebereš tudi na neuradnih straneh, ko so recimo Blogi, ki ga pišejo normali evropejci, npr. Švedi, Nemci, Nizozemci itd. Največ pa ti lahko potrdi mlada generacija, ki nima nikakršnega stika z mediji... in ti ti lahko iz prve roke potrdijo, kako se bojijo hodit na ulice zaradi muslimanskih tolp, ki jim grozijo.

Mah... kako je že bila tista: "Dokler se ne bomo vsi naučili pretvarjati, da se imamo radi, bo vse narobe!".
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 19. Jan. 2010 10:51

u got your point. definitivno.

ampak meni se slovenija ne zdi tako zelo privlačna dežela, kjer se cedita med in mleko, da bi zdej muslimani začeli množično dret k nam, ker mamo mi kao đamijo.

tudi cerkve so centri kulturnega dogajanja in prostor druženja. niso namenjeni le molitvi. k verouku otroci hodijo, da se družijo, skupaj hodijo na izlete ipd. ne vem s kako pravico muslimani tega ne bi smeli početi in zakaj se katoliško druženje smatra kot 'happy social get togheter' muslimansko pa 'ziher bombo sestavljajo'. muslimani pri nas so. pa naj si na vse pretege zatiskamo oči. in ne bodo kr zginli ko kafre. tudi če đamije ne bo.
sicer je pri nas avtohtona vera poganska, ampak pustimo to zdaj ob strani. kako so pri nas uvajali katoliško vero si lahko pogledaš v kakih zgodovinskih knjigah. slikic kjer so pogani nataknjeni na kole ne manjka. vse vere se širijo z nasiljem. no, vsaj večina.
vsepovsod po svetu so manjšine postavljene na rob družbe, so marginalizirane. ampak proces globalizacije smo si izbrali sami in zdaj moramo urejat tudi njihove posledice.

glede kamenjanja pa tako. mene ziher ne bodo kamenjali. če je pa folk tako neumen, da se gre ortodoksno vero je to njihov problem. js se tudi v peklu ne bom cvrla, ampak če do živi v tem prepričanju. prav. ima vso pravico. sicer pa obstajajo določeni zakoni, ki so nad zakoni vere, tako da ne vem kako ljudje to sploh dopuščajo.

ampak ja. če bi se hoteli muslimani pri nas špilat neke HC scene bi se jih že. se ti ne zdi? tako pa samo zahtevajo kar jim pripada. in njihova pravica in naša dolžnost je, da jim to omogočimo. se igramo demokracijo in reakcije PROTI đamiji niso nič drugega kot naivnost in dvoličnost v naši t.i. svobodni državici.

čudno, da se noben ne buni, ker MCdonaldsi rasejo kot gobe po dežju, simbolj pokvarjene in sprevržene kapitalistične družbe, ki v svojih prostorih goji ritolizništvo in povzpetništvo ameriškega sistema in redi debele zadovoljne slovenske riti.
ampak ne. to je amerika. to je kul. let's be stupit and let's drikn coke and let's hate everything that is not us. cuz we're awesome!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Jan. 2010 11:03

A tisti, ki ste tako proti muslimanom, sploh opazite politične pritiske, ki jih izvaja RKC? Tukaj zganjate paniko zaradi nekega potencialnega kamenjanja čez 20 let, vmes se pa katoliška Cerkev grebe, da nam bo ona pisala zakone.
Ampak to je ok, zato ker (zaenkrat!) ni naperjena proti vam, ampak proti homoseksualcem. To nikogar ne moti, napadi na nezakrite ženske so pa no-go. Naj mi to nekdo razloži, prosim.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 19. Jan. 2010 20:19

floribunda napisal/-a:
ampak meni se slovenija ne zdi tako zelo privlačna dežela, kjer se cedita med in mleko, da bi zdej muslimani začeli množično dret k nam, ker mamo mi kao đamijo.

!


men se zdi pa kr uredu, ker bodo uvidli da na najlažji možni način pridejo do tistega, kar potencialno zahtevajo..

drugač pa ko smo že ravno pri zakritih ženskah - mene ne moti da nosijo ruto čez lase (poznam muslimanko kjer so doma zlo verni pa se ne afna z ruto, stvar posameznika). ampak tiste, ki pa imajo obraz popolnoma zakrit bi me pa motle, prvic ker mi zbujajo nelagodje, drugic pa..pomislte da je vaša sodelavka-sej nikoli ne veš kdo pride v službo,kakšne voljej,kakšna čustva jo prežemajo,kaj misli itd...

strinjam se tud z vsemi tistimi ki trdite da je džamija projekt lifestylea...poleg molitev bo to center mnogim drugim dejavnostim, ki se bodo hočeš nočeš verjetno zlo hitro širle izven meja...pa na drugi strani se strinjam tud s tistimi ki trdite da je rkc nam vcepla take al pa drugačna načela, ki jih bomo pač tisti, ki smo verni težko kr poslal u pozabo..je pa dejstvo da se bodo sčasoma verjetno pojavili nemiri, ker tako pr muslimanih kot pr kristjanih obstajajo fanatiki ki bodo nardil use da izbruhnejo nemiri in težave - za 'njega' seveda :roll:

to je moje mnenje, sploh pa dokler bo džamija u lublani daleč proč od mojga doma nej kar bo, z veseljem...
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 20. Jan. 2010 19:12

in hvala tebi da si me razsvetlila...se klanjam, ko bo džamija se dobiva na kofetu notr na babjem druženju :lol:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 02. Mar. 2010 18:25

Prvi mož Libije Moamer Gadafi je ob praznovanju rojstnega dne preroka Mohameda muslimane pozval, naj začnejo oborožen upor proti Švici, ki je po njegovih besedah država nevernikov, ki uničuje mošeje. "Vsak musliman, ki kjer koli na svetu sodeluje s Švico, je izdajalec in deluje proti Mohamedu, Alahu in Koranu," je pojasnil. Dodal je, da morajo muslimani množično preprečiti, da bi na muslimanskih tleh pristalo kakšno švicarsko letalo, v vseh pristaniščih morajo preprečiti, da bi tja priplula kaka švicarska ladja, iz vseh trgovin pa je treba odstraniti švicarske izdelke. Švicarsko zunanje ministrstvo teh besed ni želelo komentirati.

Odnosi med Libijo in Švico so se zaostrili leta 2008, ko so v Ženevi za kratek čas prijeli sina libijskega voditelja Hanibala Gadafija, ki so ga takrat obtožili nasilja nad hotelskim osebjem. Kmalu je bil izpuščen, umaknili so tudi vse obtožbe proti njemu, Libija pa se je odzvala tako, da je prekinila dobavo nafte Švici, z računov na švicarskih bankah so dvignili milijone dolarjev, doma pa je prijela tudi dva švicarska poslovneža. Pozneje sta se zatekla v švicarsko veleposlaništvo, od koder je eden lahko ta teden odšel iz države, drugi pa se je moral predati policiji, ki je obkolila veleposlaništvo in ga nato odpeljala na prestajanje štirimesečne kazni zaradi kršitve zakona o priseljencih.

"Borimo se proti Švici, zionizmu in tuji agresiji. To ni terorizem," je povedal Gadafi med obiskom Bengazija. "Obstaja velika razlika med terorizmom in džihadom, ki je pravica do oboroženega upora," je še dodal. Švico pa je za državo nevernikov označil, ker je pred kratkim na referednumu glasovala za prepoved gradnje minaretov. Novembra lani so namreč s 57,5 odstotka za podprli referendum, na katerem so odločali o prepovedi gradnje minaretov. Zvezna vlada je sicer volivce pozivala, naj referenduma ne podprejo, in jih opozarjala, da lahko s tem škodijo verski svobodi.

Torej Gadafi je pozval k sveti vojni proti Švici, ker na referendumu niso izglasovali gradnje minaretov...

zanima me mnenje predvsem tistih, ki podpirajo gradnjo džamije v Sloveniji oz. Ljubljani...
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 02. Mar. 2010 20:41

hehe. psihiči so številčni, ne glede na njihovo veroizpoved.

bush je tudi začel vojno na podlagi mišjega prdca in kaj zdej? nej prepovemo še američanom vstop v slovenijo?

sicer pa ja. đamija itak. nočem nobenih frk :)
Uporabniški avatar
veneficus pupa
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 175
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a veneficus pupa » 21. Mar. 2010 16:40

Sej debate sploh ni več - đamija bo, vprašanje je samo še časa.

Če se ne motm, je v medijih že blo omenje:
- da bo finančno res nekej malga pomagala Slovenija, ampak to čist tko, kt je pač zakonsko urejeno, da more država finančno pomagat verskim skupnostim
- da minaret sigurno bo, ampak so točno omejil kako visok je lahko; sigurno tud pretirano glasn ne bo, sicer smo pa to temo glede minaretov že obdelal - mene tud noben ni vprašu, če mi ga sede zvonik pr cerkvici bliz mojga doma; pač majo pravico do zvonika in jebiga, mogla sm se navadt
- neke vrste "verouk" za muslimane majo tud že organiziran.

Sicer pa je verska skupnost muslimanov že prizana, tko da se že zdej, ko đamije še ni, res ni težko registrirat kot musliman - k je blo omenjen, da bodo potem raj hodil k nam, ker bodo zakonsko mel use urejen. Je že pošlihtan vse, ni pene! :)
Uporabniški avatar
LEEL00
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 108
Na forumu od: 18. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a LEEL00 » 22. Mar. 2010 3:29

Sej mislim da se lahko registriras kot karkoli zelis. Ce je to takrat ko delas en dokumet pa te vprasa za veroizpoved in narodnost. Jaz sem prav zanalasc dala narodnost kitajsko (pa ne izgledam niti malo podobna kitajki) in neko veroizpoved ki je niti izgovorit ne znam vec. Ker se mi zdijo ta vprasanja irelevantna za dokumente. Znajo pa bit verjetno zanimiva za statistiko...

Drugace mi je pa vsec da bo se dzamija. Bo vsaj malo bolj raznoliko in zabavno vse skupaj, ce ze morajo obstajat te verske stavbe.
There was a point to this story, but it has temporarily escaped the chronicler's mind.
Uporabniški avatar
veneficus pupa
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 175
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a veneficus pupa » 22. Mar. 2010 20:40

Ma to sm mislna kt odgovor na to, k je blo enkrat omenjen, da če bomo mel pa đamijo, bojo pa muslimani raj hodil k nam, ker bo potem zakonsko vse zrihtan.


OT, ampak ahahahaha, škoda k se ne spomnš kaj si dala za veroizpoved :D
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 543
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 22. Mar. 2010 22:48

Težko bi se opredelila. Meni osebno je bolj pomembno, da se gradijo bolnišnice kot pa takšne ustanove.
Nivea

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov