ACTA/ SOPA

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 08. Mar. 2012 14:53

Mahagonij, bla bla bla. Ja imajo pravico določat ceno podjetja, sam ne tega kar se potem počne s kupljenimi, prenesenimi zadevami. Če si nekdo downloada uradno trial verzijo programa lahko spreminja to kar je dobil (ne mislim kot opensource ampak da kaj dopiše v fajle in ne daja nič naprej) in če ponesreči (:D) zadene potem serijsko številko pa res ni sam kriv, ker imajo tako slabo zaščiteno. In ko ta enden to pogrunta lahko pove naprej. In naslednji naredi isto ali pa si skopira fajl od tega prvega - na koncu je rezultat isti.

ta koda uporabniška ni toliko vredna, ker že obstajajo odprti programi, ki delajo celo boljše v večini primerov, samo ljudem so vsiljeni zaprti. podobno kot banke pač od teh reči živijo ljudje ki ne znajo nič drugega delat. kar se kaže že v tem da ne najdejo boljše zaščite za svoje delo.

in zdej namesto da se razvije debata kaj je bolj vredno itd... nima smisla da ta zadeva cenzurira net. meni je ubistvu vseeno kako bodo rešli te probleme, dokler ne mislijo neta cenzurirat.

kar je ful neumno če smem pripomnit, ker itak se da srfat anonimno če kdo želi in tudi diske se da kriptirat za desetletja vnaprej. nasrkali bi samo tisti ki ne znajo reči in ti so ponavadi tisti, ki najmanj škode delajo. tako da tale vojna je pomoje izgubljena. razen ce bi doplacevali za priključek za net al neki.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 08. Mar. 2012 23:14

Sam je pa to res, kar se tiče nastradanja. Če greš gledat, kdo je povečini bil po sodiščih po ameriki zaradi piratstva, so to mladoletne punce, ki so si zloudale par komadov in zdaj njihovi starši odplačujejo ogromne $$$-

Jaz iskreno ne vem. Po eni strani se mi ne zdi fer to loudanje (čeprav sama to delam) do filmske in glasbene industrije; po drugi strani pa ne moreš cenzurirati interneta (izkusila to na kitajskem, katastrofa kako imajo tam).

Pomoje bi bilo najboljše (čeprav skoraj nemogoče), da se najde način, kako bi oni (lastniki intelektualne lastnine) bolje zaščitili svoje produkte brez kakršnekoli cenzure interneta. Npr. (čeprav bo to zvenelo kot ZF) kot so včasih na cd-je in dvd-je dajali varnostne zanke, da se ne more kar tako kopirat ta cd/dvd; naj bo zdaj v legalno pridobljenih fajlih (npr. film/komad/serija/album/etc. iz iTunesa) kakšna varnostna zanka, da se tega file-a ne more tako enostavno uploadat na internet. Seveda pa bi bilo obenem tudi fer (kot je purple_rain omenila), da se lahko kupi ta produkt po celem svetu (ker te frustracija po dobljenem "you cannot download that video/song in your country" žene, da iščeš druge načine kako bi to pridobil/a).
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 849
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 09. Mar. 2012 14:19

Če bi prodajal POSAMEZNE mp3je po NORMALNIH cenah, bi folk tut to kupoval... Tako morš pa povečini kupt cel jeb** CD za 2 dobra komada.
In NE - nimam Maca etc... ampak najcenejši izdelek, ki ustreza mojim standardom/zahtevam.

Dramatiziraš in "vališ buče" samo ti Mahagonij ;)

Vsi ostali smo na 2h polih - lovdaš ali pač kupiš.
Jaz mam vse top filme kupljene original dvdje...
Ne bom pa kupil vsakega sranja, ki ga pogledam :)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 09. Mar. 2012 14:58

jaz nimam občutka, da gre pri vsem skupaj dejansko za varstvo intelektualne lastnine. boli jih K za to. treba je najt nek nov priliv denarja oz financiranja države. najlažje skozi take debilne kazni. zapor dvomim, da bo kdo dobil. jih nimamo kam dat, poleg tega so zaporniki relativno dragi za državo (od nekje imam info v glavi da 1 zapornik stane državo 50€ na dan).

kar se pa glasbe tiče se mi pa zdi dober sistem itunes, spotfy... bi lahko bilo tudi za filme/serije tako (če že ni). pa recimo amazon books, ko dobiš knjige po smešnih cenah, zloudaš pa lepo bereš na njihovem bralniku. večino denarja itak založbe poberejo.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 09. Mar. 2012 20:03

Meni se zdi že ta ideja, da ljudje služijo z rečmi v digitalni obliki čudna. Glasbenik naj pač gre na koncerte in to downloadanje uporablja za reklamo, filme pa ljudje gledat v kino. Če je kino tako zastarel, da ga lahko dosežeš že doma in se ti ne splača it tja, bi rabli delat filme v kakšni boljši tehnologiji kot jo ima vsak. In ja morda bi malo manj zaslužli, kot npr služijo zdaj. Ampak še vedno bi bli bogati.
Uporabniški avatar
*Marshy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 37
Na forumu od: 8. 1. 2006
Kraj: KrAiNsTeRdAm

Neprebrana objavaNapisal/-a *Marshy* » 14. Sep. 2012 14:05

Pozor!
Spet nekaj muckajo glede teh zakonov o varovanju lastnine na internetu in se vec... tokrat je na tapeti se zdravstvo, svoboda govora na internetu in se kaj.
Torej nic kaj nedolzna zadeva, ki lahko prizadene vse.

Tukaj se pa zbirajo podpisi za peticijo proti temu -> http://www.avaaz.org/en/stop_the_corporate_death_star_c

Podpisi se zbirajo samo do 16. septembra, ker so vsa pogajanja potekala tako potiho, da so sele sedaj pricurljale vesti o tem... kljucni sestanek je pa tik pred vrati...
Nič ni tako močno kot sanje, kako ustvarjati prihodnost.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov