skupno življenje

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

rebelgirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 194
Na forumu od: 20. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a rebelgirl » 09. Nov. 2012 23:01

imam to srečo, da sva v našem stanovanju, se pravi v stanovanju mojih staršev. jaz mam štipendijo, delam prek študenta... tko da imam trenutno več prihodkov kot on. on ne plačuje najemnine in stroškov. mislim pa da jih bo moral začet plačevat tko mi je namignu moj oče.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4996
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 09. Nov. 2012 23:50

Ali sem jaz ena redkih, ki se ji zdi, da tukaj tip dost stvari narobe dela?

Meni po napisanem tip deluje len, diplomo vleče že ne vem koliko časa, spi in zelo veliko gleda tv, nikjer ne dela in ne kaže nobenega interesa, da bi si našel kakšno delo... Pa tudi to me je zelo zmotilo, da nič ne prispeva k najemnini, dejansko fajn živi, ker mu vse drugi plačujejo. Jaz vem, da tega dolgo ne bi prenašala, tako da razumem rebelgirl, da ji ni niti malo fajn v taki vezi!

Pa tudi glede tega, da sta preveč skupaj... Meni se zdi čisto v redu, če par preživi nekaj časa narazen, samo kaj ona skupaj počneta kot par? Napisala je, da če bi bila skupaj za vikend, da bi samo doma čepela in zame neko ležanje pred tv cel vikend ni ravno nek kvalitetno preživet čas skupaj. Sej tudi to paše, samo se mi zdi prav, da se kdaj tudi zmiga iz hiše in se gre počet kaj drugega. Tudi, če živiš skupaj je prav, da se hodi na pijačke, večerje, v kino, izlete...
Sem bila tudi jaz v taki vezi, ko mi je tip govoril, da sej sva dost skupaj...pa je bil po cele dneve na faksu, ko je prišel domov, je šel pred tv in potem po parih urcah spat... Je tudi meni kmalu dopizdlo.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7032
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 10. Nov. 2012 0:13

Led Zeppelin napisal/-a:Enako bi potem lahko rekel: če je ljubezen in je zveza trdna, potem se ni treba poročiti da to dokažeš. Potem pa bi pričakoval da bi partner sprejel tvoje mišljenje.


Saj na to sem mislila, tisti, ki ima manjšo željo, popusti, lahko seveda tudi ona, če ji ni to ravno top prioriteta.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 10. Nov. 2012 2:46

ok to pa res ne morš rečt nekomu "ljubezen do tebe mi je zvodenela".. wtf??

men se tale tip ne zdi resen, za poroko pa nikakor ne. škoda papirja in tinte se s takim poročit.

mal se mi čudno zdi.. pač za vikend da gresta k staršem.. ne more bit tako da en gre k staršem drugi pa gre kamor hoče (ostane doma al pa domov k staršem)?

mislim pa da 8 mescev zveze je mal premal da bi se kej podrobno o poroki razmišljal..

matejZ, js mislim da je zlo pokvarjeno da si s partnerjem samo da se lahko naslanjaš nanj. seveda razčistit je super, ampak za samo zvezo, ne zarad tega ker so hudi časi in se bolj splača z nekom živet kot pa sam.
hej norci :)
browneyes
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 410
Na forumu od: 1. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a browneyes » 10. Nov. 2012 3:41

KHM, kaj ti ženska študiraš da pri 27ih še vedno študiraš?
in kje delaš prek študenta?

on je pri 27ih še veliko premlad za poroko, še delat se ne spravi.
vsak vikend domov hodijo bruci. to bi tudi mene motilo da hoče tip pri 27ih vsak vikend domov k staršem. normalno bi bilo enkrat na 2 meseca.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 10. Nov. 2012 6:32

če bi jz šla enkrat na dva meseca staršem bi se me odrekli... :D

se mi zdi čist prav da gre pogledat domače enkrat na dva ali pa tri tedne.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Nov. 2012 9:14

slovenc79 napisal/-a:ok to pa res ne morš rečt nekomu "ljubezen do tebe mi je zvodenela".. wtf??


Se strinjam.

Vse ostalo je dokaj nebistveno ob upoštevanju te izjave. Naj kar ostane pri starših, če je ljubezen zvodenela, mu ni treba hodit nazaj v zastonj stanovanje v Ljubljani.

Tisti, ki je napisal, da naj punca razmisli, če res hoče končat zvezo, ker bo v bodoče potrebovala tipovo podporo in pomoč, je pa tudi bumbar, pa brez zamere. Ta tip namreč res ne deluje, kot da bi lahko punci kakšno posebno podporo in pomoč nudil. Niti materialne, niti čustvene.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 10. Nov. 2012 12:35

če se fokusiram samo na problem selitve skupaj:

to je lahko ogromen preskok in nekateri se navadijo prej, drugi kasneje. sploh tisti, ki so navajeni biti dosti sami, jim zna biti malo preveč intenzivno in rabijo vsake toliko malo odmora. se mi zdi to precej normalen proces. težko se je čez noč navadit, da zdaj pa s partnerjem, ki si ga prej videval za nekaj ur na dan živiš. in se mi zdi popolnoma logično da se tipu zdi, da nima več takšne želje po tebi. zdaj lahko da se mu samo zdi in te bo po nekaj dneh narazen začel pogrešat, lahko pa da so njegova čustva do tebe dejansko zbledela.

nevem niti, zakaj morata oba hodit skupaj k staršem? pač pejta vsak k svojim takrat ko jih pač hočeta videt. in če bi rada kak skupen vikend se pač zmenita da npr. vsak drugi vikend je vajin.

kar se pa tiče tega da je tip neuporaben: noče končat faksa, noče delat, visi doma in gleda serije..
jaz ne poznam človeka, ki mu je zgoraj opisan vzorec res dream life. pa čeprav se ogromno folka v nekem trenutku znajde v njem. nekateri za vikend, nekateri za teden-dva, nekateri pa za več mesecev, let... ampak tak folk je malo zabediran. ima neke probleme, ki jih ne zna rešit in jih tlači pod preprogo. def je razlog, zakaj noče končat faksa in sprejet odgovornosti. mogoče ima kake strahove pred odraslim življenjem ipd. kaj pa vem, nisem terapevt. ampak kot sem rekla, ne poznam človeka, ki bi mu dolgoročno to bil dream life...
Vsak raj ima svojo kačo.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 10. Nov. 2012 13:43

haley napisal/-a: Meni po napisanem tip deluje len, diplomo vleče že ne vem koliko časa...


Pa saj ona je enako stara, pa celo še vedno študira, on vsaj že končuje :nixweiss: Res pa je, da ne poznamo okoliščin in razlogov, sama ne bi samo na podlagi starosti označevala nečesa kot negativnega / pozitivnega, ampak je tudi meni to padlo v oči :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4996
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 10. Nov. 2012 14:01

^^Ok je res, samo mi ona vseeno deluje bolj 'aktivna'. Mogoče sta oba šla kasneje študirat, sta zamenjala faks, za nekaj časa prekinila vmes študij...
Uporabniški avatar
_Matej_Z_
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 49
Na forumu od: 5. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a _Matej_Z_ » 10. Nov. 2012 17:31

Rjavoočka mora hodit po diskotekah, zato ne more do staršev. :)))
browneyes
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 410
Na forumu od: 1. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a browneyes » 10. Nov. 2012 17:40

hehehe, dobro si uganil.
raje za diskoteko, kot za bencin za domov.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 11. Nov. 2012 13:23

browneyes napisal/-a:KHM, kaj ti ženska študiraš da pri 27ih še vedno študiraš?
in kje delaš prek študenta?


dot napisal/-a:
Pa saj ona je enako stara, pa celo še vedno študira, on vsaj že končuje :nixweiss: Res pa je, da ne poznamo okoliščin in razlogov, sama ne bi samo na podlagi starosti označevala nečesa kot negativnega / pozitivnega, ampak je tudi meni to padlo v oči :)

Slika na oba posta? Kot da podatek, da nekdo študira pri 27, pomeni, da študira že od 19. leta. Nekateri se spravijo študirat kasneje, vmes lahko celo delajo (redno ali kakorkoli drugače), pa se pozneje spravijo na faks, ker bodisi prej niso imeli denarja za študij, bodisi pri 19 še niso ugotovili kaj jih veseli. Prej pozdravljam takšno odločitev kot prenagle vpise na faks, ker misliš, da moraš takoj iti študirati, četudi ne veš prav dobro kje se vidiš v prihodnosti. Waste of time and money.

Meni se v opisani zgodbi zdi neresen samo on. Res je, da resnične situacije ne poznamo (torej tudi nje), a nismo tu zato, da se igramo Sherlocka Holmsa, zato pač lahko komentiramo samo napisano. Tip še ni dokončal diplome, ne vem kako dolgo jo že piše in koliko časa je minilo od njegovega zadnjega opravljenega izpita na faksu, pa vendarle - nikjer ne dela, živi zastonj v tem stanovanju, pa še len je, saj se ne ukvarja niti z eno aktivnostjo (šport ali kaj drugega) v času, ki ga ima na pretek. Meni se ta tip ne zdi ravno zadetek na loteriji, pač pa bolj finančna in še kakšna izguba. Je vsaj predan vajini zvezi, če že ne pokaže interesa do česarkoli drugega?
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 11. Nov. 2012 14:08

^^ Se strinjam, in v bistvu sem napisala isto kot ti (glede okoliščin in vsega) o.O Meni je ravno to padlo v oči, da naj bi bil on nekaj groznega, ker pri 27ih še končuje diplomo (čeprav ne vemo, zakaj, niti ni to kakšna častitljiva starost, da bi bilo tako alarmantno :D ), medtem ko je ona enako stara, pa ni nihče tega šel označevat kot relevantno. Meni se ne eno ne drugo zgolj na podlagi podatka o starosti ne zdi negativno, gledat je seveda treba celo ozadje, kar sem pa itak že napisala :)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2046
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 11. Nov. 2012 17:47

s0nckic4 napisal/-a:če se fokusiram samo na problem selitve skupaj:

to je lahko ogromen preskok in nekateri se navadijo prej, drugi kasneje. sploh tisti, ki so navajeni biti dosti sami, jim zna biti malo preveč intenzivno in rabijo vsake toliko malo odmora.


Jaz živim s svojim dobro leto in pol in nekaj časa je bilo kar pestro, tole prilagajanje, kot pravi s0nckic4, pa se mi zdi, da je to kar običajno. Glede obiskov sva se na koncu dogovorila, da hodiva domov vsak drugi vikend za en dan ... pač vsak k svojim ...

Pa določit je seveda treba nek čas, ki je samo vajin ... midva sva na faksu celo sošolca (mlajša od vaju 5 let), ampak ko sva na faksu to ni ''najin'' čas, poleg tega oba delava čez teden. Sicer od doma, ampak vsak v svojem prostoru, tako da nisva skupaj ... potem kakšen dan povsem na off res paše.

Ne živita še dolgo skupaj, tako da te zadeve, prepirčki ... so čisto normalni, pač (še) nista povsem na isti valovni dolžini.

Mene to v glavnem sploh ne bi skrbelo, ampak to, da ti reče, da se ljubezen ohladi, ko živiš skupaj, pa da postane rutinsko pa vse to ... to je pa zaskrbljujoče in kaže na resen problem. Midva z mojim sva vsak dan zaljubljena bolj, poznam več parov ki delujejo podobno ...

Mislim ... situacija v celoti je na drugih koncih zgrešena: On živi pri tebi povsem zastonj (midva denimo vse deliva na pol), nič ne dela, nikamor se ne premakne - kako se pa počuti? Je srečen v splošnem? Ima težave s premagovanjem te ločnice med faksom in potem ''resnim življenjem''/službo? ... Njemu je tako ali drugače zelo ''na kamot vse skupaj'', ne pove ti, da bi ga kaj posebej žrlo, še več; celo reče ti, da ni več tako zaljubljen vate (oz. je njegova ljubezen zbledela), ne trudi se, on se pritožuje, tebi je lažje, ker je on šel domov in si lepo sama ...

Je to res idealni partener zate? Sta SAMO osem mesecev skupaj, tako da bi zdaj še naj bila vsa zaljubljena in srečna in tako dalje ... pa očitno nista. Pa da ne bi še o tem, da se bi ti poročila, on pa ne itd.

Meni se tole ne zdi ravno obetavno ... v celoti gledano, to, da on hoče za vikend domov in imet malo ''fraj'' je v tej situaciji DALEČ najmanjši problem (ni problem).

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov