sestrin fant me je otipaval

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 332
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 26. Feb. 2013 22:53

Cassiopeia napisal/-a:
Žal mi je za sestro, ker sva si vedno vse zaupali, se razumele, zbijale fore na račun obupanih žensk, zdaj pa se mi zdi kot da je sama postala ta ženska. Čisto se je spremenila.


In KJE piše, da se nekoč tudi ti ne boš spremenila? Po čem sklepaš (še bolje: po čem 100% veš), da boš tako razmišljala tudi čez n-let? Ti si očitno še mlajša in nimaš (ne moreš) imeti niti približne predstave o tem, kako je biti starš, vzgajati otroka in imeti družino - ter koliko ti to lahko pomeni, da se zanjo tudi žrtvuješ. Jaz mislim, da mu je tvoja sestra enostavno odpustila, kar je po svoje lepo. Morda naivno, morda pa ne - to bo pokazal čas. Ti se moraš zavedati, da nimaš nobene pravice vmešavati se v vprašanje njene družine - ker je to njena družina, ne tvoja. Ti tudi ne bi želela, da bi se ti mati vtikala v to, s kakšnim fantom hodiš, je res? Malce se spusti z neba, ker nisi Bog, da boš odločala o pravilnosti življenj drugih, raje pometi pred svojim pragom in se potrdui za to, da zdaj zaradi tega dodgodka tvoj odnos s sestro ne bo šel navzdol.
Uporabniški avatar
Cassiopeia
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 42
Na forumu od: 14. 2. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Cassiopeia » 27. Feb. 2013 11:39

Očitno si velik del kar sem pisala na prejšnjih straneh, izpustila, zato pa ne veš, da sem vmes pisala o tem, da se je sestra v dveh letih in pol moje prejšnje zveze nenehno vtikovala v to, zakaj sem še vedno s tem (zdaj že leto in pol bivšim) fantom, ker ji ni bil po godu. Je imela do neke mere prav in se ne bom spuščala v podrobnosti tiste zveze, pa vendar je pretiravala z vmešavanjem.

Zdaj pa ti meni povej kot prvo s čim se jaz vmešavam v njeno zvezo? Kot drugo mi povej, tudi če bi se, s pogovorom (kot sem še razmišljala na začetku teme), zakaj v končni fazi ne bi imela pravice povedati samo svojega mnenja? Naj poudarim, da sem idejo o tem pogovoru opustila in se več sploh ne pogovarjava o tem, a sem napisala v primeru če. Saj ne gre za neko random osebo, pač pa mojo sestro. In naj te opomnim, pred leti je to počela v dosti bolj intenzivni obliki še sama, da so bili problemi tudi izmed drugim zaradi nje in njenega zaničevanja mojega takratnega fanta, ki ga sploh ni želela med nami.
carrie napisal/-a:se potrdui za to, da zdaj zaradi tega dodgodka tvoj odnos s sestro ne bo šel navzdol.

Oprosti?? Zakaj bi se pa jaz morala potruditi za to, v kolikor bi odnos res šel navzdol? A misliš da sem jaz kriva za ta dogodek? Misliš, da ima kreten od moškega, kakršen je njen zaročenec, kakršno koli pravico to storiti, jaz kot ženska pa sem kriva, da je do tega prišlo? Svašta, res.

Zgrešila si point teme in zelo površno brala kar sem napisala na teh nekaj straneh, tako da se prihodnjič preden karkoli komentiraš, raje posveti branju in šele potem odloči odgovoriti na temo. :wink:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 27. Feb. 2013 11:55

panthol napisal/-a:Moje mnenje je, da sta oba kriva za to ne glede na to kaj se je res dogajalo tam med njima. Je pa v mojih očeh tale smrklja bolj kriva, ker glede na svoja leta bi človek mislil, da bo bolj odraslo odreagirala kakor pa letela jokat svojemu očiju.

Udrihaš čez njo, a ji je čisto za verjeti kaj je doživela. Sem nekaj podobnega doživela tudi sama, tako da prosim, da si ne drzneš soditi, dokler se ne znajdeš v tej vlogi, ja? Ker je najlažje držati s tipom, žensko pa označiti kot "nezrelo smrkljo", ki je šla dogodek zaupat svojemu očetu. Oprosti ljubček, kvečjemu je lepo videti, da imajo nekateri take odnose s starši, da jim upajo to povedati.
Kot prvo bi morala najprej razčistiti s tem tipom in sestro. Vsekakor je pa noro, da je šla prenašati te težave še na starše in posledično na celotno familijo. Rahlo sebično dejanje samo zato, da bo ona lepa izpadla. Konec koncev jo je malo pošlatal, ne pa posilil. Čudno da ni tekla na policijo.

Si spregledal, da živijo pod ISTO streho? A bi ti na njenem mestu mirno živel dalje v isti bajti s človekom, ki je nekaj hotel od tebe in je ta človek sestrin partner? No, verjetno bi res lahko, ker se najbrž niti nisi sposoben postaviti v njeno kožo, jasno.
Je pa verjetno tipček (domnevam) poskušal na hodniku nadaljevat tisto kar se je začelo že v avtu in zelo dvomim da je ona zaspala tako hitro in trdno glede na to da je "samo 15 minut do doma". In ker je bil tip uspešen že v avtu in ga ni zaustavila je nadaljeval še doma. Dvomim, da bi nadaljeval svoj pohod brez očitnega znamenja, da lahko to počne.

In zakaj ne? Mene nočna vožnja uspava in hitro padem v dremež, četudi je samo 15min do doma. Tole analiziranje na prafaktorje se mi zdi samo neposrečen poskus očrnitve avtorice teme. Očitno nima nepospravljenega podstrešja samo tip njene sestre, ampak še kdo drug v tej temi. :lach:


Se mi pa zdi da kaj se je res dogajalo vesta samo ona dva....

Torej? Najprej napišeš vse vprid njemu oz. očrniš tudi njo, na koncu pa napišeš da v končni fazi vesta samo onadva kaj je bilo. Exactly! In res ne vidim poante odpiranja teme, da bi malo diskutirali o tem, če bi kakšen del olepšala in se zlagala, ker potem ji naša mnenja itak ne bi koristila, če bi odgovarjali žrtvi, ona pa bi bila v bistvu so-krivec, ali karkoli. Mislim, da je bila šokirana, ker je bil on zadnji od katerega bi pričakovala kaj tako podlega in se je zaupala najprej očetu, ki je bil takrat sredi noči še buden. Verjamem, da ni mogla iti takoj spat in si lahko predstavljam kako ji je bilo. Včasih bi ljudje potrebovali čut za postavitev sebe v vlogo drugega in bi lažje svetovali ali povedali svoje mnenje.

Bi bilo pa zanimivo slišati še njegovo različico zgodbe... vsaka zgodba ma dve plati in tale smrklja je preveč lepo napisala tako, da bi čim bolj oprala svojo vest.

Preveč lepo? Meni se zdi zgodba ogabna, ona je samo napisala kako je bilo. Menda ni odprla teme z namenom, da se bo pred popolnimi tujci naredila žrtev in hotela oblatiti tega tipa, ko pa je itak samo forum. To bi bilo pointless, I guess. :?
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 698
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 27. Feb. 2013 11:57

panthol napisal/-a:
Bi bilo pa zanimivo slišati še njegovo različico zgodbe... vsaka zgodba ma dve plati in tale smrklja je preveč lepo napisala tako, da bi čim bolj oprala svojo vest.

Je že legally_blond zajela bistvo, ko je napisala:
Legally_blond napisal/-a:Precej logično pa je menda tudi to, da četudi bi slišali še njegovo plat zgodbe, ne bi bilo kaj dosti drugače, saj gre vendar za to, da bo on (logično) branil svoj ponos in dobro ime, ter ne bo priznal napake. On se je opravičil za početje v pijanem stanju, ne pa za početje samo zase. To, da se je opravičil, je bila taktika, da v očeh njegove partnerke ohrani svoje ime vsaj malo dostojanstveno in pošteno, toda bil je napol trezen in lagal je vsem, ne samo partnerki. Itak pa stanje prisebnosti ne spremeni dejstva, da je en navaden kreten in da opravičila za tisto noč ni.

:wink:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 27. Feb. 2013 12:07

panthol napisal/-a:verjetno starejša sestra zelo dobro pozna mlajšo sestro in ve kako pregnana je lahko. Za velikimi solzami se take ženske zlahka pretvarjajo in poskušajo doseči svoje. Pri očiju je s solzami verjetno vedno dosegla kar je hotla, zato pa je tekla najprej k njemu.

Ampak tole pa je bolano, res. Glede na to, da sem bila na njenem mestu, a v drugačnih okoliščinah, lahko rečem samo, da ste nekateri pokvarjeni v dno duše, da upate sklepati kaj takega.


panthol napisal/-a: Je pa v mojih očeh tale smrklja bolj kriva, ker glede na svoja leta bi človek mislil, da bo bolj odraslo odreagirala kakor pa letela jokat svojemu očiju.

In od kje tebi podatek koliko je punca stara? Pa mimogrede, naj bo stara okoli 20 ali 30, glede na to, da se ji njegovo dejanje ni zdelo pravilno, se je pač zaupala očetu. Jok pa je v šoku hitro prisoten in se mi zdi podlo sklepati, da se je očetu hotela zasmilit. Yea right, zakaj že? Za dogodek, kjer sama ni nič zagrešila? Saj je pa povsem iskreno napisala, da so se prej vedno razumeli z njenim fantom, torej ni imela nič proti njemu, če so občasno šli skupaj ven.

Nekateri res naredite cel film iz tega dogodka. :lol:
Uporabniški avatar
Cassiopeia
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 42
Na forumu od: 14. 2. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Cassiopeia » 27. Feb. 2013 12:25

Bom poskusila biti kratka. :) Hvala vsem za mnenja, takšna in drugačna, a sem najbrž sama naredila napako, ko sem se sploh odločila odpreti temo. Pričakovala sem mnenja o tem, ali naj se še enkrat pogovorim o tem z njo, sploh v primeru, če bi on njo "bombardiral" z lažmi, ko mene ni zraven (kar je 90% časa - zdaj, ko ju ni doma), dobila pa sem precej prepričane odgovore na vprašanje, ki ga sploh nisem zastavila - ali sem kriva za to kar se je zgodilo. V nadaljnjo debato v tej smeri se mi sploh ne ljubi spuščati, tako da prosim, če si še enkrat preberete uvodni post in šele nato komentirate. Kot pa sem že napisala, mojega primera ne rabite več razčlenjevati, ker namen teme ni ta, da se mene označi kot nezrelo, preračunljivo sestro, saj negativci hitro najdejo napačnega krivca in v vsej zgodbi, ki nosi sporočilo o pokvarjenosti nekaterih vezanih moških (ter z otrokom), poiščejo nekaj, kar v tej zgodbi sploh ni resnično.

Zanimivo, kaj nekateri izluščijo iz jasno opisane zgodbe. Ampak razumem, da vas ni bilo tam in pač ne morete vedeti kako je izgledalo (navkljub dokaj nazornemu opisu, ki bi moral zadostovati ljudem, ki so mentalno normalno razviti).

Iz debate se umikam, če pa se tema ne bo zaklenila, pa se lahko še naprej obešate na to, da sem kriva in da se me ima moški, ki ima otroka z mojo lastno sestro, pravico dotikati, jaz pa na koncu nimam pravice tega zaupati lastnim staršem.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 27. Feb. 2013 12:31

Zaklepam na željo uporabnice..
It was forever..but it didnt last long..

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov