sestrin fant me je otipaval

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 452
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 21. Feb. 2013 14:36

Nekatere res znate človeku vzbuditi občutke krivde in ne premorete niti kančka empatije ter zmožnosti postaviti se v njene čevlje. Mislim, da bi vsaka normalna oseba ravnala tako kot je Cassiopeia in imela kasneje pomisleke o trdnosti njune zveze ter o tem ali se sestra sploh kaj spoštuje.

Jaz zase vem, da sem raje mati samohranilka, če mi partner to naredi (ali s katero koli drugo žensko), kot da vztrajam in se mučim v zvezi, v kateri več ne bi bilo zaupanja.
Saj, kaj je pa (tako na oko) 70% družin drugega kot da mame same skrbijo za otroka, zraven tega kasneje gredo že delat, skrbijo za gospodinjstvo in še kaj, možje pa naredijo tistih nekaj preostalih opravil pri otroku v glavnem takrat, ko ona res ne more ali je bolna. Če smo iskreni, ni neke bistvene razlike med celo družino in materami samohranilkami, razen na čustveni ravni, a tudi tega se navadiš ko enkrat padeš v rutino, se vrneš na delo in zamotiš z otrokovim odraščanjem.

Pri meni je zaupanje kot steklo - ko se enkrat razbije, se ga več ne da vrniti v prvotno obliko. Lahko se poskuša pokrpati in sestaviti v prejšnjo obliko, a še vedno bo obstajala nevarnost, da se zdaj zdaj raztrešči. Zveza, kjer je zaupanje enkrat podrto, več ne more imeti močnih temeljev. To je dejstvo, pa naj se ljudje v pokrpanih zvezah/zakonih še tako trudijo adaptirati in prevetriti odnos. Največkrat se za navidezno srečno zvezo ali zakonom, ki je dal skozi kaj podobnega, skriva nesigurnost, bes in žalost. Z nasmehom se samo trudijo prepričati druge, da njihova zveza normalno funkcionira dalje. :?
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 21. Feb. 2013 21:33

Dejstvo je da če so se vsi odločili iti čez to, se ona nima več pravice vmešavati. Pika. Če tipu ne more odpustiti, sestra pa se je odločila ostati s tipom, ima pač problem.

Marsikatera ki ima otroka bi odpustila tudi prevaro ne pa samo enega dotika. Zato ker če se odločiš imeti z nekom otroka, se s tem tudi zavežeš da boš morebitne težave prebrodil (ne za vsako ceno) in postavil otroka na prvo mesto. Sorry ampak če je drugačen zgleden fant jz ne vidim zok velike težave v tem. (in ne niso krivi sokovi mojih bivših ljubimcev :D , v bistvu sploh nevem kaj imajo veze s tem - piz... ste ene zafrustrirane, da se vam da ubadati s spolnimi partnerji drugih oseb).

v bistvu jz bi na sestrinem mestu tudi zamerila sestri,da je povedala staršem in se mi zdi nizkotno da je vpletla celo familijo. Starši ne bodo nikoli več enako gledali fanta, sestri bo pa samo težje zaradi tega.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2499
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 21. Feb. 2013 23:07

Pomoje je glanvi problem tukaj, da se je spravil na sestro svoje zaročenke. Če bi to počel eni tretji, bi bila situacija za vse bistveno lažja.

Pa meni bi bilo totalno neprijetno, če bi me sestrin fant otipaval in čakal pred vrati kopalnice, da bi se ga tok bala, da bi se zaklenila v sobo.

Malo drugače je, ker gre za mlajšo sestro, se ti ne zdi?
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 822
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 21. Feb. 2013 23:30

Ta moski je brez nikarsne morale! A je mogel otipavati prav sestro svoje zarocenke tam spodaj?

Je bilo fer in iskreno, da si povedala sestri resnico, kolk pa je tvoja sestra fer in iskrena do sebe ni vec tvoja stvar.

Jaz ne bi se vec obremenjevala z njunim zivljenjem. Ti si naredila tisto, kar se ti je tebi zdelo moralno, ne mores pa uplivati na tuje odlocitve in zelje.
browneyes
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 410
Na forumu od: 1. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a browneyes » 22. Feb. 2013 5:28

jaz mislim, da se je to zgodilo zato, ker tvoja sestra ne da več temu njenemu fantu al možu. zdaj ko mata otroka, ne sexata več in tip je pač potreben in se je spravil na sestro, namesto da bi si ljubice iskall drugje.
reči tvoji sestri, naj mu raje da fu.kat že enkrat, pa bo nehal šlatat okol.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 22. Feb. 2013 8:09

^^ drugvačne izjave ne bi pričakovala... :D :D se pa delno strinjam z njo, sm mne bi ravno tako napisala.


Zvoncica napisal/-a:Pa meni bi bilo totalno neprijetno, če bi me sestrin fant otipaval in čakal pred vrati kopalnice, da bi se ga tok bala, da bi se zaklenila v sobo.

Malo drugače je, ker gre za mlajšo sestro, se ti ne zdi?


ja meni bi bilo konc. zato pa ne ne bi staršev sploh vmešala, sestre pa na začetku tudi ne.Prvo bi se z njim ena na ena pogovorila in ga opozorila da če to še enkrat naredi mu bom njegova jajca servirala za zajtrk. Če pa ga vidim z drugo, mu bova pa s sestro skupaj postregle zajtrk. Ne bi pa že takoj vpletla cele familije.
Gre se enostavno za to da ni treba takoj biti drama queen in uničiti vse odnose zaradi enega spodrsljaja v pijanem stanju. Kolikokrat sem bila sama skoraj trezna, ko pa sem se vsedla v avto je bilo pa konc. Sploh pozimi ko prideš na toplo.

spomnem se tudi ko sem včasih še delala v enem lokalu. In je bil en fant, ki je bil fuuul luškan, pa ful sramežljiv in vedno ampak res vedno spoštljiv. In enkrat je pač mal preveč spil in me udaril po zadnjici. Prisežem da so vsi malce utihnili, ker pač ni bil pijanski lokal kjer bi si lahko vsak vse privoščil in se to ni dogajalo. In sem se obrnala da bi se zdrla nad njim in ga vrgla ven, ko pa sem videla da je on, enostavno nisem mogla in sem se začela smejati. No in tudi kolegica ni mogla verjeti da je on naredil kaj takšnega. Dejansko sva se smejali, da je tip končno dal nekaj od sebe. :D Naslednji dan se je pa itak opravičil in me ni mogel v oči pogledati.

Hočem reči da ne pomeni sedaj da to vedno dela in da je večni prasec, pač en večer je bil malo bolj v elementu, spil je ravno dovolj in se spozabil. Gre se za nekajsekundni dotik. To kasneje se ti je pa mogoče želel opravičiti, pa glede na to kako dramatiziraš, si takoj pomislila da te hoče najmanj posiliti.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 22. Feb. 2013 10:53

Ne vem ali vidim prav ali ti dejansko vlečeš vzporednice s tipom, ki te je po tiri vsekal, v gostilni, torej kar neka stranka ali pa sestrin fant, ki bo potencialno član družine kar lepo št let.
Jaz to štejem za konkretno spolno dejanje, za katerega je prav, da se nosijo posledice. Na žalost si zdaj tu na slabšem ti, ampak kaj češ, to je bilo tako ali tako odvisno od tvoje sestre.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 452
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 22. Feb. 2013 11:36

Nesanica, ti primerjaš enega random tipa, ki te je iz zafrkancije malo udaril po riti, s primerom, kjer je tip šlatal med nogami (!) sestro (!) svoje zaročenke, s katero ima že otroka (!). Ja, mogla sem s toliko klicaji, ker to dvoje tudi slučajno ne gre primerjati. Ne vem, ali imaš ti kakšen error v možganih in ne razumeš koliko različni sta ti dve situaciji, ali pa se tebi zdi vse omenjeno normalno in pač zmečeš v isti koš. So what, ane?

Nesanica napisal/-a:zato pa ne ne bi staršev sploh vmešala, sestre pa na začetku tudi ne.

Živijo pod isto streho in tudi jaz na njenem mestu ne bi dvakrat pomislila, ali naj ta dogodek zaupa staršem ali ne. Zakaj bi morala ona živeti v nelagodju, četudi bi se pogovorila z njim, ko pa je njena hiša in ne njegova? A misliš da bi ji priznal kaj je naredil, ko pa je tako lepo zaigral svoje opravičilo češ da je bil precej pijan? On z njegovo zaročenko ter otrokom samo živi pri njih (začasno kolikor sem razumela) in ima vso pravico povedati kaj ji leži na duši, sploh pa staršem. Jaz tudi staršem zaupam, vsaj takšno večjo stvar jim bi. Ne povem jim ravno vsega, večino stvari pa že, sploh za katere ocenim, da so pomembne.

No, zdaj pa potem itak lahko gresta na svoje. Zanimivo da komaj po tem dogodku, prej pa ni bilo te možnosti, ali kako?

In why the heck tega ne bi povedala sestri, ko pa se tiče tudi oz. PREDVSEM nje?? Aja, sem pozabila, da imaš ti sindrom ljubice in si navajena tega, da kriješ hrbet možem, ki varajo.

Avtorici svetujem, da se zdaj raje drži nazaj in počakaj, da sestra stopi prva do tebe, ker ti itak tukaj nisi nič kriva, pa kolikor vidim je bolje, da sama več ne načenjaš te teme, ker je ona bila pripravljena stvar pozabiti veliko hitreje kot si je želela (I guess). Upam, da je toliko pametna, da ne misli, da si ti karkoli kriva in da zna oceniti situacijo komu zaupati. Če bo kdaj hotela še kaj razpravljati o tem, pa ji kar povej to, kar si nam.

Drugače pa se na tej točki nehaj obremenjevati s tem, ker v končni fazi - četudi je tvoja sestra, ne moreš skrbeti zanjo in misliti namesto nje. Ona je izbrala takšno življenje in če se vidi v tej zvezi, ne glede na partnerjeva dejanja, potem naj je. Ti si svoje delo opravila pošteno, poleg tega se nisi vtikovala v njuno zvezo na način kot se je ona v tvojo prejšnjo. Je pa logično, da ti ni dalo spati in te je še nekaj časa matralo. :)
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2499
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 22. Feb. 2013 19:02

Ja, jaz sem tudi pomislila, da se je hotel mogoče takrat opravičiti. Ampak če bi se hotel opravičiti, bi verjetno se. Sej lahko rečeš Oprosti, žal mi je, se lahko pogovoriva tudi čez zaprta vrata.

Meni se zdi, da je najboljše v tej situaciji, da se je sestra z zaročencem odselila, če se je odločila, da bo poskusila rešiti njuno zvezo.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 22. Feb. 2013 19:57

joj Leonessa ti morš bit pa res ena dolgočasna oseba. sploh de mi ne da brat kar si napisala, ker itak ne znaš napisat enga stavka brez da žališ.

lej to je forum, vsak ima svoje mnenje. Moje je da to da tip enkrat pošlata bejbo ni noben big deal . Vsaj za žensko ki jo je prijel ne bi smel biti, pač pa je problem za partnerko, če on šari okrog.
pa ni se ti treba trudit z odgovorom, ker se mi ne da brati tvojih dolgočasnih monologov.

tisto kar sem pa napisala o lokalu je pa letelo samo na to, da se tudi najboljšim tipom lahko občasno odpelje. nisem vzporednic delala.
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 452
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 22. Feb. 2013 20:05

Najboljši tipi so najboljši z razlogom - tem se ne odpelje (vsaj z drugo žensko ne). Feel free to tell your opinion, jaz pač tega ne kupim.

Dolgočasna pa verjamem da se ti zdim. Verjetno zato, ker ne posegam po tistem, kar je že oddano, niti se ne znajdem prav pogosto v postelji različnih moških. Mimogrede, dolgočasnost je relativen pojem. ;D

Monolog je pa drugače takrat, ko malo poklepetaš sam s sabo. Če ti nisi šla brat vsega, še ne pomeni, da ni nobeden prebral. Forum je namreč javen in ni namenjen branju samo ene osebe, mkay? :wink: Go back to your wild life.
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 23. Feb. 2013 10:47

wow tole je bilo pa kratko. Skoraj ni podobno monologu, tako da sem celo prebrala.

Drugače pa sem prepričana, da si ti v zadnjih treh letih zamenjala več moških kot jaz. Ampak itak vsaka zase vedno misli da je svetnica.

To da se dobivaš z vezanim pomeni da spiš z nekom ki te pozna in je seks zato izjemen, razmerje pa traja več let. Če pa ti bolj uživaš v seksu z neznanci, pa ti tudi privoščim in to podpiram, ampak to ni zame. Meni je všeč udobje poznanega.

Da ne bom off topic, a je kdo pomislil kako jo je tip lahko božal. Božanje traja, če pa je ona zaspala na zadnjem sedežu z nogami narazen, pa tudi to pijančevanje ni bilo tako nedolžno... In če je tip sedel zadaj, je verjetno bil tudi nažgan, drugače bi sedel spredaj pri punci.

Sama rada slišim obe strani preden se postavim na stran od nekoga. Če vidim da je od nekoga reakcija res pretirana za moj okus, pa še toliko bolj. Če mu je sestra odpustila in se oddaljila od avtorice, to pomeni da pač ima svoj pogled na to temo in da avtorica tudi ni tako nedolžna.
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 290
Na forumu od: 3. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Fatalna » 23. Feb. 2013 18:09

Nesanica, ko si ravno omenjala otroke, vsaka ženska bi morala svoje otroke kot prvo naučit samospoštovanja (če vstrajaš v zvezi, kjer se nekdo nespoštljivo obnaša do tebe, delaš otrokom največjo možno škodo).

Ampak pustmo zdaj to, jaz mislim, da je avtorica ravnala prav, ampak sestra je sprejela odločitev, in to je, da zaročencu oprosti. Moje mnenje je, da se ni odločila prav, ampak tako se je odločila. Zdaj bi bilo edino prav, da spoštuješ njeno odločitev, kakršna pač je.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 698
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 24. Feb. 2013 11:35

Nesanica napisal/-a:Da ne bom off topic, a je kdo pomislil kako jo je tip lahko božal. Božanje traja, če pa je ona zaspala na zadnjem sedežu z nogami narazen, pa tudi to pijančevanje ni bilo tako nedolžno... In če je tip sedel zadaj, je verjetno bil tudi nažgan, drugače bi sedel spredaj pri punci.

:eek: Mislim, da greš analizirat kako je potekalo božanje, zakaj so sedeli tako kot so sedeli v avtu,... samo zato, da bi krivdo zvalila na njo, ki je to doživela, moraš biti pa res ena motena oseba. Se NE opravičujem za izraz, a ti več kot očitno nimaš niti samospoštovanja, če se ti zdi ta pripetljaj normalen (če bi se zgodilo tebi), niti osnovne logike, da četudi so sedeli mešano v avtu (kar je pa res najmanjši problem, če so noter ljudje, ki imajo razčiščene osnovne pojme), on NI imel pravice poseči v njen intimni prostor.

Nesanica in vse podobno misleče: pretirano bi bilo, če bi ga prijavila (kot je nekdo na začetku teme predlagal), njen odziv pa je bil povsem na mestu. Res se sprašujem kje živim, da se nekaterim to kar je naredil, zdi sprejemljivo.

Sestrina odločitev pa je njen problem - če se ji zdaj ne zdi problem, se ji bo pa kdaj kasneje, for sure. Itak pa je punca napisala, da se ne misli vmešavati in prav je naredila. Pomoje bo sigurno kdaj v bližnji prihodnosti prišlo do situacije, ko bo ta tip povzročil sum pri sestri (četudi zaradi kakšne druge stvari) in takrat se bo spomnila tega dogodka, ker se ji bo ob sporih/sumničenjih ali pomanjkanju komunikacije ta dogodek vedno vrnil v spomin. Temu se ni za izogniti.

In ti Nesanica boš pa glih lahko sodnik o tem, ali je bil tip nažgan ali ne, ko pa je punca jasno napisala, da so spili samo nekaj rund v razmaku 5 ur (nekje tu), plesali in hodili na zrak na čik pavzo, kar je dovolj, da ostaneš praktično trezen. In kot je bilo že nekajkrat rečeno: četudi bi bil pijan, alkohol še nikoli ni bil tehten razlog zakaj si naredil neko neumnost. :wink:
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 452
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 24. Feb. 2013 12:04

*Gaja* napisal/-a:In kot je bilo že nekajkrat rečeno: četudi bi bil pijan, alkohol še nikoli ni bil tehten razlog zakaj si naredil neko neumnost. :wink:

Indeed. Slika In case anyone forgot.
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov