Partner kadi travo

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Lilah
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 402
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 25. Okt. 2017 17:23

Srečala sem se s situacijo, za katero si ravno ne bi mislila, da bom kdaj pristala v njej but here we are ... Naj povem da nimam nič proti ljudem, ki kadijo travo, saj imam prijateljico, ki to počne dokaj pogosto, pa je čisto ok in izobražena punca, a je nekoliko drugače sedaj, ko skorajda že živim s človekom, ki to počne dnevno in je moj fant.
Long story short ... Sicer še nisva dolgo časa skupaj, sva pa oba stara že toliko oz. imava predvsem v glavi urejeno tako, da se želiva ustaliti, in kot kaže imava lahko lepo skupno prihodnost, če bo ostalo vsaj približno tako kot je še sedaj ko sva zaljubljena, vendar je problem v tem, da partner kadi travo - vsak dan, in to ne en joint, pač pa kar nekaj le-teh. Tega je očitno že zelo vajen, saj sprva sploh nisem opazila kakšnih sprememb v njegovem obnašanju, čeprav je pred mano to počel še ko sva bila samo malo boljša znanca, vendar sem v zadnjem času opazila, da me začenja ta zadetost iritirati. Oz ne vem kako naj se izrazim, pač njegovo obnašanje na travi mi deluje nezrelo in nepristno. Nič kaj sexy.

Drugače je vredu fant oz. moški, priden, delaven, skrben, ima redno in dobro službo, je pozoren do mene (pač zaenkrat, glede prihodnosti še ne morem sodit), ljubeč itd., ima pač to eno razvado oz. navado, ki meni ni všeč. Čisto prvi teden ali dva, ko sva se začela iz prijateljske cone prehajati v nekaj več, mi je priznal, da mu je nekoliko nerodno pred mano kaditi, da mi najbrž to ni všeč, ker ve, da nisem punca ki bi to sama počela ali bila tega vajena, da pa zaradi moje družbe skadi vedno manj. To se mi je slišalo lepo, češ mogoče bo pa že kmalu prerasel to kajenje, ki sicer traja že kakih 10 let. No, potem ko sva se skozi tedne zares zbližala in preživela vsak dan skupaj in prespim pri njemu skoraj vsako noč, pa je začel kaditi spet toliko kot prej (preden sva se midva začela družiti kot nekaj več) in se je izgleda navadil na to, da sem ga jaz (na videz) sprejela takega kot je. Moti me predvsem tisti beden zadet smeh oz. izraz na njegovem obrazu, ko ga ne morem jemati resno in ga raje vidim da greva kam na pijačo in si kaj spije (čeprav se nikoli ne napije oz. ima mejo kar mi je všeč) kot da gledam v te njegove zadete oči. :rolleyes:

Pač čisto na začetku mu nisem hotela moriti, ker sva komaj dobro zajadrala v nek odnos podoben resni zvezi, zdaj pa čutim, da mu morda moram povedati, da me to moti. Ne vem sicer, kako bo odreagiral, saj mu včasih "zabedira" in sva že imela situacijo, ko je mislil, da se smejim njemu, medtem ko sem jaz imela en napad smeha in se mi je zdel prikupno smešen, ko je bil zjutraj videt cel razmršen, ne pa da bi se mu smejala na posmehljiv način, saj nismo stari 15 let no.
Kakorkoli, sama sem že sprobala določene stvari v življenju in vem kakšni so filingi po določeni drogi, vendar pa ga zato nič bolj ne razumem oz. zaradi tega njegovega početja nič bolj ne toleriram, ker se da s tem prenehat oz. vsaj zmanjšat zadevo na 1x na teden (za začetek), kasneje pa še manj. Če je le volja. Mene skrbi predvsem to, da on ne bi bil za to, in ker vsi njegovi prijatelji kadijo travo, tudi tisti, ki so stari že 40 in so ustaljeni. Meni je to dokaj velik turn off, ne vem pa, če zadosten razlog, da ga odslovim oz. mu ne pustim še nekaj časa, da vidim, če bo kaj spremenil glede tega ...

Vesela bi bila, če bi kdo delil svojo izkušnjo, če je bil v podobni situaciji, pač da vidim kolikšne so realne možnosti, da bo travo imel še samo kot občasno popestritev in ne nekaj tako pogostega kot je recimo moj cigaret (ki je ob kavi zjutraj, po kosilo, ob kavi med službo ... you get the picture), če že ne bo mogel totalno prenehati z njo.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 25. Okt. 2017 17:51

Poznam kar nekaj podobnih zgodb, dva moja kolega sta bila v isti situaciji kot tvoj tip.

Kar pišeš je popolnoma logično, dejstvo je da se te zadeve jemlje premalo resno, a folk zapravlja nerealno visoke zneske, in je neuporaben kot da bi bil alkoholik in visel v gostilni.

Češ, ker je pa to good vibes, je pa to manj škodljivo.

Oba moja kolega sta prenehala kaditi, itak sta ju punci prisilili, ampak s precej razumljivi razlogi, modela sta že dobivala luknje v spominu, kamorkoli sta šla sta obsedela v kavčih....pač odvisnost.

Kolikor vem ambulantnega zdravljenja za to ni, dejstvo pa je, da mu moraš povedati točno kar si napisala, ampak obenem ponuditi tudi neke smiselne in postopne rešitve, kaj prebrati skupaj, debatirati in zmanjšati skajeno količino...postopam in počasi.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4433
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 25. Okt. 2017 17:57

Tezka bo ;) Sploh, ce kadi ze 10+ let.. navada je zelezna srajca in tako, kot tebi zapase cigaret ob kavi, njemu zapase enega skadit.. Bi bila ti pripravljena takoj opustit kajenje ali kaksno drugo navado, ce bi on to hotel? Mislim da vec kot kakega kompromisa ne bos dosegla.. tako da je na tebi, ce bos to tolerirala ali pac ne.

Moj ponavadi skadi par dimov po sluzbi ali pa pred spanjem, pa me ne moti.. predvsem zato, ker so to neke mini kolicine.. kar ima on za 1 mesec njegovi kolegi porabijo v roku 3-4 dni ;D ce bi slo pa za neko redno zadevanje/bongiranje bi me pa motilo, ja. Sploh, ker ni poceni sport. Je pa spet res, da ima skoraj vsak nek svoj luksuz - tako da raje vidim, da skadi tisti mini jointek, kot da dnevno unici skatlo cikov / za vikende zapije pol place / itd.. Dokler gre za majhne, razumne kolicine, me ne moti.

Pa se seks traja neprimerljivo dlje :D
Lilah
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 402
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 25. Okt. 2017 20:15

No, saj to bi bilo kul, če bi bil moj kot tvoj :D - torej imel za en mesec to, kar ima moj za (najverjetneje) par dni, če ne še manj. Pač res ful skadi. Glede spominskih lukenj ipd. posledic me še najmanj skrbi, vsaj zaenkrat tega nisem opazila oz. ravno nasprotno, zapomni si nekaj, kar sem mu v pijanem stanju povedala ob 3h zjutraj. :D
Drugače pa ja, jaz bi bila pripravljena opustiti kajenje čikov, v kolikor bi le-ti spremenili moje vedenje. Saj ne, da on postane slab človek ko si enega skadi. Prav nasprotno, je cel cuker, ampak en tak brezvezen cuker :D , ker je trezen dosti bolj zanimiv in ker sem se vanj zaljubila ko je bil trezen, ajde pač mogoče malo opit, a na travi ni bil takrat. In ker želim, da kar se pogovarjava in hecava, da je to z njim osebno, ne s travo. Tisto ni on. Tisto je neka uspavana/nezanimiva različica njega samega. Plus kot je blo omenjeno, nočem niti vedeti koliko denarja gre za to, glede na njegovo redno kajenje ... ajde saj za čike bi lažje tolerirala, pa ne zato, ker jaz kadim, pač pa iz zgornjih razlogov, a roko na srce, njega ta "šport" stane dosti več kot mene čiki, pa nisem ravno priložnostni kadilec.
Omenila mu vsekakor bom, je pa fajn slišat, če sploh obstaja kak primer, da so fantje to opustili - zaradi punc, ne nujno samo zaradi sebe oz. sploh zaradi tega. Kar je bedno, vem. Ker nikoli nisem želela spreminjati nikogar, a pač neko prilagajanje mora bit. Jaz se recimo v tem primeru prilagajam predvsem jaz njemu, da to toleriram. Tako da, zlata sredina bi bila super, torej da vsaj občutno zmanjša.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7525
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 25. Okt. 2017 23:13

Mhm no srecno, pr meni sicer partnerji niso kadili, je pa eden s katerim nisva bla tolk resno in je isto kar konstantno, sicer manjse kolicine pomesane med tobak,da je bil ze tolk navajen da se mu niti ni tako zelo poznalo.. Po moje je to kr tzko nehat, ce ze tolk casa kadi in ma celo druzbo tako..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 26. Okt. 2017 15:11

Luknje v spominu, upad koncentracije, počasen govor, zmedenost, pasivnost ... so vedno(!) stranske posledice zlorabe trave (se pravi da ljudje kadijo prekomerno in ne par dimov ali občasno ipd.) in začnejo se poznat na daljši rok ob večjih količinah. Morda zdaj kadi več, kot je kdaj prej ... sem imela kolegico in kolega, ki sta postopoma povečevala, na koncu se z nobenim ni dalo normalno komunicirat, ker sta vse pozabljala, bila povsem nezbrana, nista zmogla prav tvorit asociativnih povezav itd. Se bo poznalo čez čas tudi pri tvojem tipu. Pač, zadet je nenehno.

Na dolgi rok ne boš imela nič od njega, če ne bo kadil manj, to je dejstvo.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 27. Okt. 2017 9:06

Meni bi bil to deal breaker (tebi pa glede na tvoje pisanje očitno tudi).
Zelo dvomim, da bo to prerasel, glede na to, da kadi že 10+ let.
Ne vidim težav s samim kajenjem česarkoli, dokler sta oba kul s tem :).

Kakorkoli, nisem zasledila, kaj si ti glede tega že naredila. Kot vedno bi na tej točki dala isti zlajnan recept. Usedi se z njim (po možnosti ko ni zadet ;) ) in mu jasno in glasno razloži kaj ti čutiš. Probaj ne obtoževat (je ful težko, vem), ampak izhajaj iz sebe. Konkretno definiraj situacijo, ki te frustrira in probaj čimbolj objektivno razložit zakaj te nekaj moti. (beden primer: ko si zadet se počutim nemočno, ker te ne morem jemati resno/ker se naših pogovorov ne spomniš...). Spodbudi ga, da ti tudi on poskuša pojasnit svojo stran.
Probajta najt nek kompromis, ki bo ustrezal obema.

Srečno :)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
bizjakzan
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 2. 3. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a bizjakzan » 02. Mar. 2021 13:04

I domt know, povej mu da te moti in se pogovorita na odkrit nacin, skusaj tudi razumeti njegov pogled na svet
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 02. Mar. 2021 14:03

Pišeš v temo iz leta 2017 :lol: :D
Whigelp
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 2. 12. 2022

Neprebrana objavaNapisal/-a Whigelp » 02. Dec. 2022 12:32

Hey
If it happened , having this bed habit then Smoking marijuana is affecting your dating and sex life more than you think.
Whigelp
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 2. 12. 2022

Neprebrana objavaNapisal/-a Whigelp » 03. Dec. 2022 5:55

Whigelp napisal/-a:Hey
If it happened , having this bed habit then Smoking marijuana is affecting your dating and sex life more than you think.



Receiptify Music
kalesem
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 17. 1. 2023

Neprebrana objavaNapisal/-a kalesem » 17. Jan. 2023 2:33

Plus kot je blo omenjeno, nočem niti vedeti koliko denarja gre za to, glede na njegovo redno kajenje ... ajde saj za čike bi lažje tolerirala, pa ne zato, ker jaz kadim, pač pa iz zgornjih razlogovcolor by number, a roko na srce, njega ta "šport" stane dosti več kot mene čiki, pa nisem ravno priložnostni kadilec.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov