Moteči moški hobiji

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sxe
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 118
Na forumu od: 18. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 24. Mar. 2012 16:04

Občutek imam, da ženske ne prenašate najboljše nekaterih moškim ljubim hobijev, ki pa se jim nočemo odpovedati.

Moja punca je nakako najbolj negodovala nad:

1. Orožje. Zakaj je tako težko razumeti, da imamo moški radi orožje. Že kot majhni otroci imamo cele kupe plastičnih igrač v obliki orožja. Potem na računalniku cele dneve igramo streljačine. Tapravi dedci gremo potem še prostovoljno ali redno v vojsko, kjer spoznamo pravo orožje in njegovo moč. V celi človeški zgodovini je bilo orožje simbol svobodnih moških. Orožja niso smeli imeti samo hlapci in sužnji (ter seveda ženske). A je se je res tako težko sprijaznit s tem, da je nekje doma ena omara polna orožja. :)

2. Motor. Mamice so cele ponosne ko nam dajo s kolesa dol tiste koleščke in se sami vozimo. Za rojstni dan itak vsak dobi enkrat kolo. V čem je potem tak problem ko si moški kupi motor. Kot da me bo na motorju kdo kaj manj zbil kot na kolesu. Motor je še večji in temu primerno bolj viden, z njim pa se da tudi mnogo hitreje prevoziti nevarne odseke (s čimer se jih izognemo) in prehiteti takšne ki ovirajo promet s počasno vožnjo. Ja znam računat in vem, da bi za isti denar že dobil avto. A se je res tako težko sprijaznit s tem, da hočemo včasih kam peljat samo sebe ali pa da je vsaj nočemo poslušat. :)

3. Nogomet. Od majhnega brcamo tisto žogo med dvema cegloma, potem gledamo vsa svetovna in evropska prvenstva. Še v šoli pri telovadbi igramo stalno ta nogomet. Logično nadaljevanje je, da začnemo navijat za svoj mestni klub. A je tako težko razumeti, da je tista kletka oziroma navijaška tribuna na štadionu še edino mesto na temu svetu, kjer se lahko moški nekaznovano po mili volji pretepamo, prerivamo s policisti, kričimo, zmarjamo, skačemo, mečemo stole itd. Včasih je cel svet funkcioniral tako. Če bi se to dogajalo za štirimi stenami, pa spet ne bi bilo vredu. :)

Kljub ironičnemu tonu napisanega, me zanima kakšnih moških hobijev še ne prenašate najboljše.
PLUS ULTRA
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Prispevkov: 3231
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 24. Mar. 2012 16:42

Men je najbol smešn ta odpor in posmehovanje nogometu, a ne vprašajo pa se kake hobije majo one pa so dosti bolj neumni kot spremljanje nogometa.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 24. Mar. 2012 16:45

Ne samo, da posedovati eno omaro orožja (oz. vsaj en kos) ni ravno nekaj povsem normalnega (četudi imaš prijavljeno), razen če imaš za to kakšne posebne in upravičene razloge, tudi o pretepanju na nogometnih tekmah ne vem kaj bi komentirala drugega kot, da moraš biti eden večjih bedakov, da se greš pretepat zaradi ene tako banalne (ali sploh katere koli) stvari, kot je pripadnost nogometnemu klubu. Da ne govorim o tem, da ne moreš primerjati vožnje s kolesom in motorjem, ker pri kolesu moraš biti res že ekstremist (ali pa neroda), da se z njim lahko ubiješ, medtem ko pri motorju ne rabiš biti hitrostni dirkač in krivec v prometni nesreči, da te do smrti povozi avto ali tovornjak (ker si, mimogrede, pač trikrat bolj izpostavljen kot v avtu).

Pa nisem vsega tega napisala, ker bi bila proti kateri koli stvari (razen orožja). Če je moški nogometni navdušenec in motorist, me to dvoje ne moti, sploh ker se tudi sama navdušujem nad takimi stvarmi, le da je treba vedeti s kakšnimi razlogi nam je nek hobi priljubljen in ne kot razlog navesti nekaj tako neumnega kot
A je tako težko razumeti, da je tista kletka oziroma navijaška tribuna na štadionu še edino mesto na temu svetu, kjer se lahko moški nekaznovano po mili volji pretepamo, prerivamo s policisti, kričimo, zmarjamo, skačemo, mečemo stole itd.


Poleg tega ne vem o kakšnem nekaznovanem pretepanju ti govoriš. Kolikor sem jaz na tekočem glede pretepov na tekmah, se glavne akterje kaznuje, saj varnostniki tam niso zato, da gledajo kako se nek ponorel pripadnik Viol pretepa s še bolj ponorelim Green Dragonsom.

Moj bivši je bil goreč pripadnik Viol, pa se ni nikoli spuščal na tako nizek nivo kot je pretepanje. Na tekmo je šel navijat za svoje in iz lastnega zadoščenja, ne pa, da se bo "dokazoval" s fajtanjem, metanjem stolov, kazanjem sredinca in drugimi bedarijami, ki človeka označijo kot primitivnega navijača in tudi osebo nasploh.
Itak pa opažam (pa kar dosti hodim na tekme), da scene delajo "mlečneži", ki ne vidijo dlje od gajbe pira in tekme, in kakšni nižje izobraženi tipi, ki so nogometni fanatiki.
Uporabniški avatar
Stina3
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 125
Na forumu od: 9. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stina3 » 24. Mar. 2012 16:53

Hm... Od treh nastetih se nekako strinjam samo s prvim. Polna omara orozja doma bi me motila, ce bi tam bili tudi otroci. Pa ceprav je omara zaklenjena in do orozja nimajo dostopa in ce je strah se ne vem kako iracionalen, v blizini svojih otrok nocem orozja.

Kar se tice motorja, obozujem. Moj bivsi je vozil motor in to mi je bil eden najvecjih uzitkov, kar jih pomnim.

Nogomet - danes ne vec tako zelo, vcasih pa sem zmrzovala na stojiscih ljudskega vrta in hodila domov z odrevenelimi prsti na nogah, samo da sem lahko navijala za Vijolice pod Kalvarijo. Torej, se ena strast, ki me ne moti, oziroma je dobrodosla.

Kar se pa hobijev nasploh tice, ce partner v njih uziva in je zaradi tega srecnejsi in bolj zadovoljen, je tudi zveza boljsa.

P.S.: Kar se nasilja na tekmah tice, se strinjam s postom nad mojim.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 24. Mar. 2012 17:22

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 24. Mar. 2012 17:46

Lol POLNA OMARA OROŽJA, as mal blesau :D ni šanse, da bi bla s tipom, k ma doma ne vem kako število orožja(vrjetn tud z lovcem ne), žogo pa nj kr brca, motor pa tudi zrd mene.
Mislm ok..plastične puške, frače, lok.. :D sam..kej bl resnega pa no way.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7034
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 24. Mar. 2012 18:03

Zakaj pa človek ne bi smel imeti orožja.

Orožje je kul, streljati na dolge razdalje je eno izmed največjih užitkov ki jih pozna človek.

Je kot joga, samo 100x boljše.

Vdihneš, se pomiriš, se daš v udoben položaj, nameriš in ustreliš.

In ta paranoja z orožjem v hiši, daš v omaro, ključ okoli vratu in to je to.

Pištole, puške in loki so super zadeve, z odgovornim obnašanjem in spoštovanjem orožja si lahko pričaraš super trenutke.

Hobiji ki bi motili: moški skupinski športi, ker potem pijejo po športu, igranje računalniških igric, karkoli extremnega ali vsaj približno zabavnega.
The world is as you are.
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 118
Na forumu od: 18. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 24. Mar. 2012 18:15

Kljub ironičnemu tonu napisanega, me zanima kakšnih moških hobijev še ne prenašate najboljše.


Kljub temu, da sem vse skupaj napisal v zelo ironičnem tonu in to na koncu še poudaril, vidim da na temu forumu kronično primanjkuje občutka za ironičnost.

A folk res nima več nobenega smisla za humor kamor spadajo polne omare orožja, izogibanje hitrim nevanim odsekom s hitro vožnjo skozi njih in praktično vse kar sem napisal, saj sem hotel zajeti stereotipne pripombe žensk in stereotipne moške odgovore.

Če že moram sedaj razlagati to o orožju. Seveda imam upravičen razlog (športno strelstvo) za posedovanje orožja in vse potrebne listine (orožni list). Za moje orožje zadostuje trezor (orožje ne sme biti dostopno tretjim osebam), ker imam samo tri pištole. :)
PLUS ULTRA
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7034
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 24. Mar. 2012 18:17

^^poveži hobi s poklicem.

Streljaj ljudi, potem pa jih pokopaj. ALL INCLUSIVE.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
she-devil
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 229
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a she-devil » 24. Mar. 2012 18:21

Vse kar si naštel me ne moti, ampak pri opisovanju pa greš v skrajnosti. Jaz tudi rada spremljam nogomet (pa ne sam ta šport) in mi je super, če ima fant isti interes ampak v čem je pa point pretepanja, metanja stolov? Pa zmeraj sedim pri Violah pa ne jaz, ne moj fant ne delava scen.
Streljanje je tudi drugače moja strast, sem v strelskem društvu. Sam polne omare orožja ne bi imela :P Niti ne potrebujem pa niti nimam financ za kaj takšnega.
Nasplošno še nisem naletela na tipa, ki bi imel takšen hobi, da bi me odbijal (dokler mu ni hobi pijančevanje :P).
Breakfast is my religion! (The Mask)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 24. Mar. 2012 18:28

Ja itak, zdaj boš pa kontriral in se vlekel ven s tem, da je bilo vmešane veliko ironije. :D Well, jaz je nisem zaznala v tem smislu, da bi jo tudi razumela na ta način.

Če pa že sprašuješ kateri so moški hobiji, ki ga ženske ne maramo, je to (govorim v svojem imenu, za druge ženske ne vem) zame poker, kjer se vedno tudi pije zraven in me zaradi tega odbija, računalniške igrice, ker začetno navdušenje vedno preraste v obsedeno igranje, ko človek izgubi občutek za čas in pomembnejše stvari, pa mogoče bi se še kaj našlo, pa mi zdaj ne pade na pamet. :)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 24. Mar. 2012 18:31

sxe napisal/-a:
Kljub ironičnemu tonu napisanega, me zanima kakšnih moških hobijev še ne prenašate najboljše.
Kljub temu, da sem vse skupaj napisal v zelo ironičnem tonu in to na koncu še poudaril, vidim da na temu forumu kronično primanjkuje občutka za ironičnost.


Sploh ne, manjka samo "branje celotnega" :D jz sm šele pri sirovki videla, da si napisa cela omara orožja :D
Ne, ampk res, tud v treh orožjih doma jaz ne vidim smisla..Emanuela očitno občuti nek mad občutek, ko nekaj ustreli :D jaz pa res ne morem o takšnemu užitku govorit, tko da bi mi bilo čudno..
Mogoče, enkrat, se spravim kam streljat in bom takrat povedala mnenje. :D
It was forever..but it didnt last long..
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 118
Na forumu od: 18. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 24. Mar. 2012 18:32

emanuela napisal/-a:Zakaj pa človek ne bi smel imeti orožja.

Orožje je kul, streljati na dolge razdalje je eno izmed največjih užitkov ki jih pozna človek.

Je kot joga, samo 100x boljše.


Se kar strinjam, sicer imam samo kratkocevno orožje, ker sem se hotel izpopolniti še v tem. S pištolo je namreč neverjetno težje streljati kot s puško.

Kako dolge razdalje imaš v mislih, ker po strelskih tekmovanjih se brez optike ne strelja dlje od 100 metrov, kar ni neka huda razdalja. V vojski sem najdlje streljal na 400 metrov z navadno jurišno puško kakršno ima Slovenska vojska. Na takih razdaljah je že krepko potrebno upoštevati padec balistične krivulje in vpliv vetra. To je še večji užitek, ker veš da na 100 metrov zadane vsak, ki ima prvič puško v rokah, na 400 metrov je pa čisto druga zgodba.
PLUS ULTRA
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 24. Mar. 2012 18:38

^^mi smo na 300m z red dotom, F2000 ne skače in ko pade tarča.....uhhhhhhhh kakšen užitek.

Ti si najbrž z m-70 streljal ki ima 7.62 ki ima večjo prebojno moč a slabšo vztrajnost metka, 5.56 pa leti veliko bolj prodorno...popravek je bil minimalen.


emanuela je pa bolj kul kot sem mislil.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 118
Na forumu od: 18. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 24. Mar. 2012 19:03

Streljal sem z obema puškama. M 70 AB2 (po domače kalašnikov) in FN F 2000 S (efenka) sta neprimerljivi puški. Največja razlika je posledica kalibra. 7,62 je 2x močnejši od 5,56. M70 ima tako na ustju cevi okrog 3500 J energije, F 2000 samo okrog 1400 J. V bistvu ima M70 po 100 m enako energijo kot F 2000 na ustju cevi.

M 70 ima tako bistveno večjo prebojnost različnih materialov. Na lastne oči sem videl, da preluknja metrsko deblo. F 2000 pa je zaradi šibkejšega kalibra primernejša za "žive tarče" saj naredi bistveno večjo škodo. 7,62 človeka lepo preluknja, 5,56 pa v človeku spremeni smer, izstrelek začne rotirati v vse smeri, lomi kosti, kosti naprej poškodujejo tkivo, izstopna luknja je pa itak neprimerno večja od vstopne, itd. S tem namenom so ta kaliber tudi razvili, ker Američani v tretjem svetu z močnejšimi kalibri niso podhranjenim upornikom naredili dovolj škode.
PLUS ULTRA

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov