Moteči moški hobiji

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 24. Mar. 2012 19:12

orožje meni načeloma ni ok. je pa odvisno koliko zaupam človeku. če se mi zdi malo "houdrast" na momente ni šans, da bi imela to doma.
tudi proti motorjem sem, ampak spet, če se mi tip zdi priseben in da ne podleže profokacijam prijateljem, naj ima svoje veselje.

mah ko takole študiram, se mi ne zdi smiselno karkoli prepovedovati ljudem. pač gre za nepremostljive razlike in si najdeš partnerja z ujemajočimi hobiji.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 24. Mar. 2012 19:43

samo za info, nekdo ki ima orožni list je dokazano sposoben skrbeti za varnost, popoln nadzor nad uporabo orožja in psihično brezhiben ;) sicer orožnega lista in orožja ne bi imel. tako da, načeloma lahko še bolj takemu zaupaš ;)
punce, to je drugače od ZDA kjer si vsak tepec kupi orožje :D

da jo ima pa ilegalno.. pol pa res raje hitro stran :P
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 24. Mar. 2012 19:49, skupaj popravljeno 1 krat.
hej norci :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 24. Mar. 2012 19:45

s0nckic4 napisal/-a:mah ko takole študiram, se mi ne zdi smiselno karkoli prepovedovati ljudem. pač gre za nepremostljive razlike in si najdeš partnerja z ujemajočimi hobiji.
Se strinjam.

emanuela napisal/-a:Zakaj pa človek ne bi smel imeti orožja.
Zakaj bi ga sploh hotel imet? :eek:

Tud tistih "pripadnost strelskemu društvu" razlogov ne kupim; pa naj ima društvo opremo za izposojo.

sxe napisal/-a:A folk res nima več nobenega smisla za humor kamor spadajo polne omare orožja, izogibanje hitrim nevanim odsekom s hitro vožnjo skozi njih [in razbijanje stolov & stuff]
Ne vidim kaj naj bi bilo humornega v tem.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 24. Mar. 2012 19:55

sxe napisal/-a:7,62 človeka lepo preluknja, 5,56 pa v človeku spremeni smer, izstrelek začne rotirati v vse smeri, lomi kosti, kosti naprej poškodujejo tkivo, izstopna luknja je pa itak neprimerno večja od vstopne, itd. S tem namenom so ta kaliber tudi razvili, ker Američani v tretjem svetu z močnejšimi kalibri niso podhranjenim upornikom naredili dovolj škode.


:pale:
A vidiš, taki pogovori o tem, kaj določen kaliber (a kva pač) nardi človeškemu telesu, bi me pri partnerju motili. Pismo no, kurjo kožo dobim, ko sam tebe, enga neznanca na netu, berem razlagat o tem. Oprosti, ampak tole mi je grozljivo.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 24. Mar. 2012 20:02

slovenc79 napisal/-a:samo za info, nekdo ki ima orožni list je dokazano sposoben skrbeti za varnost, popoln nadzor nad uporabo orožja in psihično brezhiben ;) sicer orožnega lista in orožja ne bi imel. tako da, načeloma lahko še bolj takemu zaupaš ;)
punce, to je drugače od ZDA kjer si vsak tepec kupi orožje :D

Mja psiha človeka se z leti spreminja in to precej..Sliš se banalno ampak lahko je človek en dan super, drug dan pa spsihiran posameznik, ker ga žena vara z vrtnarjem in mu bosta vzela psa ob ločitvi. :P

In podpis pod purple rain, zakaj bi kdo sploh hotel imet orožje?
Da ne rečem glede tega, kar je pačuli izpostavla, HALO NO. Orožje je namenjeno ubijanju-česarkoli, hence, zakaj hudiča bi rabli to!? Sproščite se na druge načine. :P
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 24. Mar. 2012 20:03

^^ vidiš, pač moški mamo radi orožje :D

slišal sem da se 5.56 hitreje razdrobi in koščki grejo tudi po žilah, tako da ubistvu naredi več škode kot 7.62, ki te takoj ubije ali se pa izvleče v kosu..

Evelyn, orožje imaš lahko samo če si športni strelec, lovec, zbiratelj ali pa ogrožen in rabiš košček za obrambo. seveda vse podprto z dokazi, da orožni list sploh lahko dobiš. razen seveda če orožje zahteva služba, kjer je pa itak še strožji nadzor..

Ja, je res da se človek spreminja, ampak tudi orožni list kolikor vem je treba obnoviti, tudi pregled torej ;)
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 24. Mar. 2012 20:10, skupaj popravljeno 1 krat.
hej norci :)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 24. Mar. 2012 20:09

Strelanje kot hobi = kul. Zbiranje orožja = so not cool. Gre za to, da če nekdo rad strelja, bo šel streljat. Zbirati orožje doma (ključ gor ali dol) se mi zdi pač neumno. In ko bo nekdo totalno na koncu s psiho, bo vzel ta ključ in neko orožje, vzel sebi ali komu drugemu življenje, potem bo pa tole res en zanimiv hobi.

In se strinjam s patchouli. Meni se zdi grozljivo brati takšno debato o orožju in kaj le-to naredi človeškemu telesu. Saj vem, da splošna razgledanost vedno pride prav, ampak tovrstna razgledanost lahko nekoga ubije, ko zatajijo živci.
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 118
Na forumu od: 18. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 24. Mar. 2012 20:56

slovenc79 napisal/-a:^^ vidiš, pač moški mamo radi orožje :D

slišal sem da se 5.56 hitreje razdrobi in koščki grejo tudi po žilah, tako da ubistvu naredi več škode kot 7.62, ki te takoj ubije ali se pa izvleče v kosu...


slovenc79 v Janini kolumni je kar dobro razloženo vse skupaj :)

http://www.jana.si/kolumne/jana-valencic/Zasluzek.html

Kdo bi si mislil da se v ženskih trač revijah in forumih debatira o razlikah med kalibri. :)

5.56 potuje po telesu, izstopna rana je lahko čisto na drugem predelu telesa kot je vstopna, če sploh pride do izstopa. Tudi če te ustrelijo v roko ali nogo, lahko krogla potuje po roki ali nogi naprej v telo.

_patchouli_ v vojski se mora poznati takšne zadeve okrog kalibrov zaradi tega da veš kaj ti nudi ustrezno kritje. Ko gre zares je poznavanje takšnih podatkov lahko ključno za preživetje na bojišču. Včasih ni dobro bit v moški koži :)
PLUS ULTRA
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 24. Mar. 2012 21:44

Vem, da se morajo vojaki spoznati na to. Moj najboljši prijatelj je zaposlen v vojski, najboljša prijateljica se bo tam verjetno zaposlila v kratkem. Ampak to je drugo, kot če imaš "polno omaro orožja," kot si ti v prvem postu pisal (ja, vem, pretiraval si...). Ali razlagaš veselo, katero orožje uporabit, da shiranega vojaka raztrga (wtf, no?). Če bi se moj fant ukvarjal s športnim streljanjem, ne bi imela nič proti, takele debate bi me pa motile (sicer pa športno streljanje nima veze s tem). Pa ne tega vzeti osebno, tvoje punce pač verjetno ne moti, moj fant pa nima pojma o tem, vsi srečni :)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Prispevkov: 3231
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 24. Mar. 2012 22:14

Jaz bi z veseljem streljal na kake tarče al pa igral paintball ampak pravo orožje in streljanje na bilokaj živega in nasploh posedovanje orožja pa ne vidim dobenega smisla. Pa igram strelske igre (cod 2 ruls) ampak čist iz zabave ne pa ker bi rad streljal ljudi.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2523
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 24. Mar. 2012 22:41

sxe napisal/-a:1. Orožje.
2. Motor.
3. Nogomet.
Ahahahahahahahaha.
In pa kaksni argumenti.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 25. Mar. 2012 1:01

slovenc79 napisal/-a:samo za info, nekdo ki ima orožni list je dokazano sposoben skrbeti za varnost, popoln nadzor nad uporabo orožja in psihično brezhiben ;) sicer orožnega lista in orožja ne bi imel. tako da, načeloma lahko še bolj takemu zaupaš ;)
punce, to je drugače od ZDA kjer si vsak tepec kupi orožje :D


Sicer ne vem, kako je v drugih zveznih drzavah, ampak tukaj v Kaliforniji je moj moz, ko je kupoval pistolo, moral pokazat dovoljenje za nosenje pistole, poleg tega pa so naredili se background check, preden jo je lahko kupil. Tako da ne, ne more si vsak tepec kupit orozja, ker ne mores kar prit v trgovino, kupit in odkorakat ven s pistolo (pa z njo za pasom tudi ne mores kar okrog hodit, kot mnogi mislijo). Na crno kupljeno je pa seveda nekaj drugega.

Drugace pa jaz nimam nic proti orozju, ker menim, da orozje samo ni nevarno, nevarni so ljudje. Moj ima 10 let vojaskih izkusenj in tudi v sedanji sluzbi nosi pistolo, tako da mu glede tega zaupam, da ve, kaj dela. Ce bi imel celo omaro orozja, mi ravno ne bi bilo fajn, proti eni pistoli pa nimam nic in jo znam tud sama uporabit, ker nikoli ne ves.

Tudi proti motorjem nimam nic. Moji so vsi motoristi, z mamo vred, tako da mi je to pac obicajno. Mojega sicer motorji ne zanimajo, ampak ce si ga bo kdaj hotel kupit, si ga pac naj. Edini njegov hobi, ki me vcasih nervira, je igranje video iger, ker ko pade not, ga je vcasih tezko odlepit od TV-ja.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2157
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 25. Mar. 2012 9:02

Orožje, fuzbal in motor. How banal is that?
Tak človek pač ni zame, pa ne zato, ker bi mela kaj proti (proti orožju sicer imam), ampak ker gre očitno za nekega povprečneža, ki z muko opravlja vsakodnevno bedno službo, se čez vikend zvali pred tv pirom v roki ali pa gre lovit divje prašiče. Mrš.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1975
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 25. Mar. 2012 9:14

Mene pa ne zanima niti orožje, niti motorji, tudi pogovori o avtih me precej dolgočasijo. A sem sploh moški..
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1320
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 25. Mar. 2012 9:30

Nimam motorja. Nogometni fan. Orožje, par različnih sprobal, na služenju vojaškega roka. Računalniških igric, streljanja in podobna sranja, ne igram, na srečo.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]