Mamin sinko

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 651
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 23. Feb. 2009 1:08

Jaz bi se kar strinjala z julio. Malce neumestno je sprasevati nekoga, ce te ima rajsi kot sestro, mamo, ljubljenckom,... Kot prvo z mamo zivi, dobro se razumeta in nenazadnje ga res ne bi bilo, ce ne bi bilo nje. Drugo je pa to, da je tisto, kar nekdo cuti do partnerja, nekaj cisto drugo kot tisto, kar cuti do npr. sorodnikov.

Tudi ostale stvari se mi zdijo cisto normalne. RAZEN tisto z indeksom. Sama sem mnenja, da nihce nima pravice brez dovoljenja vtikati se v clovekovo zasebnost, in da mora vsak odnos temeljiti na zaupanju.

S tasco imam dober odnos. Je prijazna, radodarna, uvidevna in pristno zainteresirana za moje pocutje. Ona pa bi upraviceno imela malce slabse mnenje o meni. Vedno ji rade volje priskocim na pomoc, pocvekam z njo,... Vseeno se pa izogibam pretiranih stikov z njegovimi starsi, ker sem imela prej dve tasci, ki bi bili kos se tako strasnemu zmaju.

Sicer pa: kaj pa tvoj fant meni o njenem vohunjenju po elektronskem indeksu in zakaj ne spremeni gesla?
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 171
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 23. Feb. 2009 7:47

Če je imela tvoja mama probleme s taščo to še ne pomeni, da so vse tašče bav bav....mislim da imata tvoja tašča in tvoj fant čisto normalen odnos, ona je pač bolj stroga in ima rada stvari pod kontrolo. Ne pusti, da bi mnenje tvoje mame in njene izkušnje vplivale na tvoj odnos taščo, ker se mi zdi, da gre v tem primeru res sam za to.
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 483
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 23. Feb. 2009 8:11

Meni se tudi zdi, da ni v njunem odnosu nič čudnega. Moj tudi vedno objae svojo mamo in ji da lupčka, meni se zdi to lepo. Ker vem kolko sta dala skupaj skozi in kolko se je ona trudla za njega. Edino, kar me včasih zmoti je to, da more kašne stvari (npr. glede kuhinje) vprašat svojo mamo, ker meni ne verjame oz. misli da njegova mama to bolše ve. In verjamem da ni prijetno, da ti daje občutek da neboš nikoli tako dobra kot njegova mama. Ampak bolše tako, kot da se ne bi razumela.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 229
Na forumu od: 28. 9. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a emkica » 23. Feb. 2009 11:13

Mal pretiravaš se mi zdi. To je pać čist normalen odnos v družini kjer si pač izkazujejo ljubezen, tud z lupčkanjem itd. Kar se pa tiče pretepanja. Včasih so bli drgačni cajti. In sem tud mnenja, da če froca včasih mal prpališ, da mu ne bo hudga. Dej poglej kakšni so froci v današnjih cajtih, k jih niben starš ne upa mal za ušesa povleč al pa klofutnt. Same pizdarije delajo, k vidjo, da ni nobenih posledic.
Kar se pa tiče preverjanja ocen..jah nekatere mamice bodo vedno imele svoje odrasle otroke za najstnike..kaj čmo...tko to je :)
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 722
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 23. Feb. 2009 11:22

Ah tvoj ni niti približek maminega sinčka. Kot prvo kot so že rekle, ne moreš fanta vprašat če te ma raje kot svojo mami, mislim, nevem a ti maš njega raje kot svojo? To je čisto druga vrsta ljubezni in sploh nima primerjave, js svojega fanta ljubim, svoje starše in sestrco imam pa najraje na svetu...to sta zame čisto druga pojma. Dobr glih nevem kakšno kušvanje bi mi blo čudno, sam sm pa ke kkšn lupčk na lička ni nič takega.
Glede pretepanja, pa kokr se grozno sliš, sm čisto za, zdej ne nevem kkšno boksanje, sam po rit mal natepst k kej ušpič ni nič takega, js sm bla velikrat pa tud bolel ni, sam sm pa vedla, kakšne so posledice če ne bom ubogala.
Gledam zdej po televizije tele Varuške, ki prihajo na pomoč, pa neke metode, da gre v kot stat, pa se pomirit, pa te tepe pa grize, ti ga boš pa lepo razumel, ker je pri 5 letih tooook jezen na cel svet ma dej no, dvakrat po rit udart pa je... Dobr zdej sm pametna, k bom mela pa svoje otroke bom verjetn mal drugač gledala, sam če bo moj otrok mene tepel bo tud nazaj dobil.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2523
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 23. Feb. 2009 11:46

Shakira napisal/-a:in pol rečem če me ma najbolj na svetu rad, bolj rad ko mamo oz. babico in mi je rekel d je mama samo ena in da če nebi blo babice d tut njega neb blo!!!!!!

Kaj se praskas tm k te ne srbi? Takih vprasanj se ne postavlja.
Shakira napisal/-a:
Pa še to me je enkrat zmotilo, ko mi je moj dal lupčka pred mamo je rekla mama če ga ona pa nebo dobila in je fant stekel k njej in jo objel in kušnil
In? A nej bi reku svoji matki "ne teb pa ne bom"? :lol:
A te tok boli ker nisi edina oseba, ki jo ima rad?
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 848
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 23. Feb. 2009 11:49

Shakira napisal/-a:Zadnjič pa me je nekaj zmotilo; ležala sva na postelji in mi je rekel da me ma rad, in pol jaz rečem kuk fajn me maš rad... in pol rečem če me ma najbolj na svetu rad, bolj rad ko mamo oz. babico in mi je rekel d je mama samo ena in da če nebi blo babice d tut njega neb blo!!!!!!

Čudno, da ti je sploh odgovoril na tvoje vprašanje. Če bi meni kdo zastavil tako vprašanje, bi ga resno vprašala po zdravju. :?
Mislim, da si izredno egoistična oseba, da sploh lahko postaviš tako vprašanje. Očitno ni dovolj, da te ima fant rad, ampak ne sme imeti rad nikogar drugega oz. mora tebe nujno imeti najraje. Ponavadi imamo ljude starše radi na drugačen način kot svoje partnerje, kajne? Namesto, da bi bila vesela, da ima lep odnos s starši in babico (to je ponavadi tudi pokazatelj, kako se bo partner kasneje v življenju obnašal do tebe), špilaš sedaj neko užaljeno bejbo, ker je res nezaslišano, da ima tvoj fant raje mamo in babico kot tebe ... :eek:
Glede preverjanja njegovih ocen-očitno njega to ne moti, ker drugače bi najbrž kaj rekel, kajne? Če se drugače ne vtika v njegovo življenje, je "preverjanje" njegovih ocen še najmanjši problem. Se bo že sam pomenil z njo, če ga bo to motilo. Dokler pa moti samo tebe, je to popolnoma tvoj problem in škoda, da se ti obremenjuješ s temi stvarmi, če se tvoj fant ne. Vsaka družina ima drugačen način življenja in drugačne navade in očitno si naletela na fanta, ki ima nekoliko drugače pošlihtano družinsko življenje kot ti. Saj ni nujno, da živiš pri njih in da pustiš, da se tašča vtika v vajine stvari, ampak dokler te skrbijo samo te stvari, ki si jih napisala, sem pa sto posto, da pretiravaš ...
Uporabniški avatar
dejčika
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 9
Na forumu od: 4. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a dejčika » 23. Feb. 2009 12:36

no zanimivo,jaz pa razumem tvojo zaskrbljenost, ker imam podobne zagate s svojim fantom. Da ne bo pomote,tudi jaz sem za to, da se izkazue ljubezen tudi do svojih staršev,vendar pa je pri tem tanka linija "normalnosti"...sicer kaj pa je normalno?po vaših reakcijah je vse relativno...
torej-jaz sem se že obrnila na Gradišnika,ki mi je dal prebrat knjigo Starši nestarši.gre za mame, ki si vežejo sina nase in ga s tem nezavedno čustveno vežejo nase. predvidevam, da s tašča z možem nima najboljših odnosov...pa seksualno nezadovljena:)
no jaz sem se soočila z njim, mu pojasnila marsi kaj in se je kaj strinjal, da so situacije nekoliko pereče, izsek nekaj najbolj spornih:
pogosto je hodil z mamo v trgovino,mama se je tuširala on se je v ISTi kopalnici bril, za valentinovo mu kupi čokolado v obliki srca (svojega moža ignorira na isti dan), izsiljuje ga z jokom, ko ji reče, da grema drugam živet, itd..
rešitev??vsekakor pogovor s tvojim fantom (ne daj bože, da je svoje lovke potegnila tako daleč, da se ne bo znal odcepit od nje...).
potem -selitev na svoje...verjemi,da bo poskušal (obadva),da bi se preselila k njemu in njej:) pojdita živet zase, če vama to situacija dopušča...ne dovoli, da greš živet k njej,ker so slej ko prej pokazala svoj obraz..
in nenazdanje - sprejmi ga takšnega kot je...naj te tolaži še tole dejstvo: kako se sin obnaša do svoje mame,tako se bo do svoje žene:)

pride čas,ko mora tudi fantek od svoje mamice odrezat popkovino in zaživet s svojo punco, ki je njegova prihodnost,saj vsi živimo za prihodnost,kajne?

in še to,ljubezen do staršev in mame je popolnoma drugačna, zato je njegov odgovor pretiran. Kaj sploh meša mamo,ko ga ona vpraša,če jo ima najraje na svetu??Mamo ima rad kot mamo,punco pa na drugačen način (zajema tudi seks),zato bi njegov odgovor MORAL biti drugačen..

pa brez zamere:) in lep dan
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 848
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 23. Feb. 2009 12:53

^^
Samo to kar ti pišeš skoraj nima veze s Shakirinim problemom. Mama je tvojega fanta res izkoriščala, se vtikovala, ga imela pod nadzorom ipd., mama Shakirinega fanta pa se kolikor sem razumela ne vtika. Pač imata nek normalen odnos (če zanemarimo branje elektronskega indeksa, kar pa sam po sebi niti ni nek hud problem, če nejga ne moti in če se v druge stvari ne vtikuje), fant pa je bil očitno vzgojen na tak način, da ga ni sram pokazati čustev in objeti svoje mame ali babice.

dejčika napisal/-a:in še to,ljubezen do staršev in mame je popolnoma drugačna, zato je njegov odgovor pretiran. Kaj sploh meša mamo,ko ga ona vpraša,če jo ima najraje na svetu??Mamo ima rad kot mamo,punco pa na drugačen način (zajema tudi seks),zato bi njegov odgovor MORAL biti drugačen..

pa brez zamere:) in lep dan


Ja, mamo imaš rad na drugačen način kot svojega partnerja, ravno zato bi moralo biti avtorici teme jasno, da se takih vprašanj ne postavlja, ker niso smiselna. In zakaj bi NJEGOV odgovor moral biti drugačen? Mene bi resnično šokiralo, če bi me fant vprašal tako traparijo, zato bi mu najbrž isto odgovorila oziroma bi kar dobro premislila, kaj sploh delam z njim, da mu ni dovolj to, da ga imam res rada ...
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 973
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 23. Feb. 2009 13:04

Tole zgoraj ^^ je mamin sinček, ja.
Uvodni post pa se mi ne zdi tako kritičen.

OZ. so me zmotile drugačne stvari kot avtorico teme. Meni se zdi lepo, če si člani družine dajo lupčka in se objamejo bolj pogosto, ne samo ob rojstnih dnevih. Jaz sem to uvedla, ko sem šla študirat in vidim, da mojima staršema to kar ugaja (čeprav ne povesta na glas, da jima je fajn bit kušnjena, ko grem :D )
Prav tako se mi zdi njegov odgovor, da je mama samo ena in, če ne bi blo nje (in babice) ne bi blo niti njega. Jaz ne glede na katasfrofalnost moje družine postavljam prav njo še vedno na prvo mesto. OK, živim s tipom ma, ko me mama rabi, jo peljem za Lj na pregled. Sem skoraj vsak vikend z njimi. Čeprav me je sram to napisat, imam občutek, da imam še psa raje kot tipa. Pa ne, da tipa ne bi mela rada, daeč od tega. A družina in živali te imajo radi brezpogojno in pri njih ne obstaja možnost, da iz danes na jutri naveličani odkorakajo stran...
Tudi spoštovanje do matere, ki je dala sinu 2 čez rit ni napačno. Ravno permisivna vzgoja je tista, ki danes naredi veliko več škode, kot vse batine, ki so jih otroci prej stoletja prejemali.

Malčk me je zmotlo to, da je mami takoj poskočla, da hoče še ona lupčka. V kolikor je blo to v hecu, ok. Če ne pa je en pikič sumljivo.
Čisto mimo pa se mi zdi, da ima svoja polnoletna otroka tako pod kontrolo, da jima gleda v indeks. (Čeprav spet, če počne samo in izključno to... mnja, pol je pa samo z učnim uspehom obsedena)

Živet s taščo pa itak odsvetujem vsaki. Če se le da na svoje, če ne gre pa obvezno ločen štuk / vhod in podobno.
Imaš, da me vikaš!
Shakira
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 7
Na forumu od: 19. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shakira » 23. Feb. 2009 13:08

zgleda da so me nekateri malo napačno razumeli, tisti, ki me kritizirate. Jaz dobro vem da je razlika imeti rad mamo ali punco, in ne nism egoist ali kaj podobnega. Meni je všeč da ima on mamo res rad, da ji to pokaže, res pa da nisem navajena pretiranega izkazovanja ljubezni, ker pač pri naši družini se glih ne objemamo pa poljubljamo. Mene je zaskrbelo to ker je fant zelo navezan na mamo, in sem se začela spraševat kako bo v prihodnosti, ali se bo lahko ločil od nje, ali bo lahko zaživel z mano brez mame, zato sem tudi postavila vprašanje, ker ne vem če je mamin sinček, ker tega se nekak bojim. Vem da je bilo nekoliko butasto vprašanje, ko sm mu rekla če me ima bolj rad kot mamo, vendar to je bilo rečeno v hecu, pač sva se hecala, pa en drugega spraševala koliko se imava rada. Jaz sem pričakovala drugačen odgovor, lahko bi mi reku da mene ljubi, mamo in ostale pa ima tudi zelo rad, pač nekaj takega sem pričakovala, ali pa da bi mi reku da ima obe zelo rad in da smo mu obe največ v življenju, nekaj takega sem pričakovala, ne pa da mi reče da ma mamo najrajši, ker pol sm se počutila ko d nikoli me ne bo imel tko rad ko mamo, oz. da mu bom vedno manj pomenila kot mama. Saj jaz imam tudi mojo mami in očeta najraje na svetu, samo fanta imam pa tudi zeeeloo rada in bi mu to povedala če bi me on isto vprašal. Vem da je bilo butasto vprašanje, samo zato me ne rabite kritizirat (nekateri) ker vam nisem zato pisala, ampk zato ker bi rada da mi pomagate, če pa kdo nima kaj pametnega povedat pa naj bo tiho. lp
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 411
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 23. Feb. 2009 13:13

Shakira napisal/-a:če pa kdo nima kaj pametnega povedat pa naj bo tiho. lp


Pa kaj je z vami? Punce so pisale bolj ali manj pametne stvari, če si pa ti hotela kaj drugega slišat, je pa to skoraj da tvoj problem. Če na forum postaviš vprašanje, boš pač slišala veliko različnih mnenj in vsa ti najbrž ne bodo všeč. Raje bodi vesela, da večina meni, da tvoj fant ni mamin sinček. :wink:
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 23. Feb. 2009 13:15

Res je skrajno neumno vprašanje: "Me imaš raje kot mamo?". Mislim, nekateri imajo zelo tesne odnose v družini in jaz prva imam raje svoje starše kot svojega fanta, pa čeprav ga ljubim in mi pomeni ogromno. Zato tudi njega ne sprašujem, imaš raje mene kot svojo družino? Ti ni dovolj to, da ti pove, da te ljubi? Neka težnja po prvem mestu je tukaj nepotrebna, ker je navsezadnje to čista resnica "mama je ena in edina in pravtako družina". Ljubezen partnerja vs. ljubezen do družine, to nebi smelo obstajat, ker je to popolnoma drugačna kategorija. In res se mi ne zdi tvoj fant nič pretirano "mamin sinček", bolj si ti v tem primeru nerazumevajoča do drugačnih odnosov, katerih ti nisi navajena.
Po tvojem zadnjem odgovoru pa;
Hočeš nasvet in ne "kritiziranja"?
Nehej težit za brezveze, chill, šele ko pride do tega, da bi dejansko blo kej narobe(česar se bojiš, kasnejše življenje, tašča se preveč vmešava), takrat se buni in kregaj s fantom.
Zadnjič spremenil ..Evelyn.., dne 23. Feb. 2009 13:18, skupaj popravljeno 1 krat.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 973
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 23. Feb. 2009 13:18

Hja, če prideš na forum, moraš pričakovat tudi kritike. Ti si jo pravzaprav še dobro odnesla, nekatere so bile pri postavljanju svojih vprašanj skoraj raztrgane.
Ne nazadnje so tudi negativne kritike dobronamerne in bi bilo prav, da jih vzameš v poštev. Morda jih sedaj ne ceniš, pa jih boš kasneje. ;)

Nekega recepta za preverjanje maminih sinčkov pač nič. Tu vsaka posameznica presodi kje so njene meje in kdaj ne zdrži več z nekom. Mogoče je tudi brezveze se zdej sekirat "kaj bo, ko..." ker se do takrat pravzaprav lahko še veliko spremeni. Če je danes tip "še kar" mamin copatek ni rečeno, da bo čez kako letu "uber" mamin copat.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
Shelve
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 253
Na forumu od: 11. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Shelve » 23. Feb. 2009 13:26

Danes ga vprašaj, če te ima raje kot soseda.. če bo odgovor pritrdilen, odpri novo temo, ti bomo tam svetovali.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov