Klepetalnica

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 02. Jul. 2015 20:17

ne gledam gole ženske na internetu, niti sm katerem izmed bivšim pošiljala fotke nagih punc.
Caramella
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 12. 10. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Caramella » 12. Okt. 2015 19:48

Otroci te pač malo pootročijo. Bubldubl cuci cuci je za zunanje opazovalce malo bebavo, neprimerno in štrudl varianta, za tistega, ki ga pa en otroški nasmeh spravi do tega, da se razpekmezi, je pa vse ena sama poezija. Če te dojenček spravi v tako stanje se mi ne zdi nič posebnega. Popolnoma nekaj drugega pa je, če tri leta starega bejbija sliniš z nekimi plidi plosim libica mamina. Beda za pogledat. Dobiš občutek, da je triletnik bolj zrel kot njegova mama.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 13. Mar. 2016 21:54

Ash. napisal/-a:Slovenc79, maček ni ravno otrok, da ga boš vzgajal po mili volji, sploh če govorimo o zunanjih mačkah, ki se itak potepajo od hiše do hiše in kjer so hiše skupaj je jasno, da obstaja možnost, da se ti bo mačka npr. podelala na vrtu. ;D Nagon je nagon.
Ne mi pa rečt, da si doma 24/7, da boš nadzoroval vsak korak svojega mačka. :D
S tistim stavkom ''prekleta sosedova mačka, non stop mi hodi po avtu'' sem želela samo preprosto povedati, da ne maram ljudi, ki se pizdijo zaradi malenkosti in ne razumejo, da je žival pač žival, meni se zdi to kompliciranje in ne maram takih ljudi. :)


no to razumem, da je bilo pač mišljeno kot primer :) in se strinjam, sploh ker žival nikoli ni kriva, ampak vedno lastnik.

ampak dejansko pa.. sicer nisem imel nikol mačke, ampak mislim da ne glede na to kaj je, moraš imet žival pod nazdorom. saj tisti, ki imajo papige, jih tudi ne spustijo ven, ane? če gre sosedu na živce da ne vem kaj počne na njegovem vrtu, se ima pravico pritožit, ti pa dolžnost, da to mačku preprečiš. nikakor ne moreš tolerirat, da nekomu maček (ali pa druga žival) posreje vrt, mu spraska stvari ipd.. ni pošteno to. kaj pa če bi imel sosed konja ki bi vsak dan preskočil ograjo in ti cel vrt pomendral? :D
nagon gor ali dol. kaj pa če ima sosed psa, in raztrga mačka, ki pride na njegovo dvorišče? takrat pa jok in stok in tožba in nikoli "jah, to je pač nagon" :D
pa še to, da polno mačk umre zato ker jih avto zbije. brezveze.. neodgovorno, kar se mene tiče. če imaš mačka rad in si navezan nanj, ga že ne pustiš kar tako da se potika okol in nikol ne veš a bo živ prišel domov ali ne. jaz če bi imel mačka, bi ga imel v hiši, ali pa vrt ogradil tako da ne bi mogel čez (živim pa v predmestju). živimo pač v času, kjer večina okolja ni več naravnega, ampak prilagojenega človeku. in zato so živali prikrajšane za varno svobodo.

še bolj mi gre pa na živce, npr. pred nekaj meseci se je nek kmet pritoževal, kako so mu volkovi ponoči poklali ovce, da mora zdaj država jih pobijat in mu plačevat odškodnino - ograda pa taka da jo mal močnejši veter podre.
hej norci :)
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 525
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 15. Mar. 2016 13:35

Ah come, ne primerjat mačka s konjem, ker niti približno ni isto. :D Kdor ima konja, je jasno, da ima zaprtega v nekem hlevu, whatever. Mačke so nekaj čisto drugega. Kot prvo, so zelo spretne, preskočijo/preplezajo marsikatero ograjo in ti uidejo mimogrede, če le želijo. Okej, lahko imaš izključno hišnega mačka, ampak kakorkoli pogledaš, vsak maček bi šel vsake toliko časa ven na svoj potep in se družit s sosednjimi mačkami. Sosedova trava pa je itak vedno bolj zelena. :D Tako da jaz mislim, da je praktično nemogoče preprečit, da bi se maček držal zgolj lastne hiše. Razen če je res izključno samo v hiši ali pa je okoli hiše napeljana bodeča žica, haha. :D
Seveda je potrebno ukrepati, če non stop dela kakšno sranje pri sosedih, ampak dejmo pogledat realno - ja, mački so spretni, lahko naredijo veliko škode, ampak v realnosti je največ škode, ki jo naredijo, takšne, da požrejo hrano sosedovemu mačku ali pa pridejo vsake toliko časa potancati kakšno solato na vrt. :)
In pač imaš različne ljudi - eni bodo iz muhe naredili slona in se zaradi odtisa mačje tačke na lastnem avtu skregali s sosedom, spet drugi tega še opazili ne bodo. 2 ekstrema, ampak mislim, da ni težko dojeti pointa. :) jaz mislim, da si je brez veze komplicirati življenje zaradi malenkosti. :)
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 15. Mar. 2016 16:15

ja, sej tudi konj mora iti ven in se zlaufat :D in lastnik tudi lahko govori "eh, sej če ti bo mal vrta poteptal, ne bo nič hudega.." mal pretiravam, ampak dejansko maš ljudi, ki so tok neodgovorni. in zato je strogo predpisano kaj vse moraš imet, da imaš lahko konja.

no, meni se zdi zelo nepravično in nesramno, da bi moj maček delal škodo nekomu in mu govoril "eh tiho bodi, sej to ni nič takega.." pa nima veze a je to potacan avto ali poteptana solata ali karkoli.. sploh se ne gre za škodo, ampak odnos, spoštovanje. vsak ima pravico, da ima na vrtu tisto kar hoče, ne da mu kej drugega štalo dela gor. pa tudi če popizdi če je ena travica skrivljena, njegov vrt, njegova pravica :P

ponavadi so ravno taki, ki jim najbolj dol visi če naredijo škodo drugemu, najbolj občutljivi, če nekdo njim naredi škodo ali krivico ;)

jaz bi že nekak pogruntal da mi maček ne bi ven ušel :P če ne drugega pa bodeča žica.. že zato, ker nočem da bi mi ga avto zbil, ki jih je v naši okolici kar precej. sem že preveč ploščatih mačkov videl tuki..
hej norci :)
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje
Prispevkov: 452
Na forumu od: 19. 8. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 15. Mar. 2016 22:20

Slovenc, respect... :mrgreen:

Zakaj bi moral po lastnem vrtu na vsakem koraku paziti, da ne stopim na mačji drek (in ne, ne zakopljejo vedno), ker ima pač sosed mačka...pa imam rad mačke ampak hej, stranišče in blatenje vetrobranov naj izvajajo kar pri lastniku...

no, odkar imam psa, je mačjih obiskov na vrtu precej manj :cool:

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov