Kako ga zaposliti?

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2099
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 13. Dec. 2010 11:55

Tole je pa tudi meni mimo. Če je tip v hiši GOST, potem ga je nevljudno pustiti in pomagati mami pri kosilu. Pri meni še ni bilo obiskov, ki bi sedeli za računalnikom. Pač kuha eden, ostali so GOSTITELJI.

Če pa je tip DOMAČ, potem pa naj se vede, kot da je doma. Torej - lahko si sam najde zaposlitev in delo.

Ne moreš ga pa tretirati po eni strani kot gosta, po drugi strani pa kot člana družine. Najprej pri sebi razčisti, ali je gost (in mu bodi gostiteljica) ali domač (in naj se zabava kot se znajde). Da pa mu ti iščeš zabavo/delo....no go.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 13. Dec. 2010 12:14

tmis_ napisal/-a:Še ena, ki ne razume, zakaj mora tip bit cel dan pri tebi, če je jasno, da je obema na nek način nelogodno-tebi, ker razmišljaš o tem, kako bi ga med tvojim delom zaposlila in njemu, ki mu verjetno tudi ni vrhunec dneva surfat po netu(ustavi poljuben primer nečesa, kar lahko komot počne doma) medtem ko je na obisku pri punci.
Bolj primerna rešitev kot ta, da mu iščeš zaposlitev, je da enostavno omejiš te obiske na par urc. Če bi bila js tvoj tip, bi to itak že sama storila, ker bi se mi zdelo škoda časa, da pri punci igram igrice (primer) medtem ko ona pomiva posodo, ko bi se doma lahko ukvarjala s svojimi rečmi.


No, sicer ne vem za njen primer, ampak pri nama je on cel dan pri meni zato ker sva daleč narazen in se mu ne splača toliko vozit za samo par uric. Ko pride je pogosto tut 2,3 dni pri meni, pa me to ne moti, niti staršev ne moti, placa je dost, tko da...
Na začetku (prvih par mesecev) ni absolutno nič pomagal, samo je TV gledal. Potem je pa začel pomagat pri vsem, zdej sploh ne kompliciram kaj naredim jz kaj on, pogosti mi zakuri, kuha itak mami, če jo ni pa jz če imam čas, če je on doma, jz pa zasedena, potem skuha on (to se je zgodilo do zdej max 2X da ne pomisli katera da ga izkoriščam za kuhanje).
Za sabo po obroku mu ni problme pospravit, tudi meni ni, odločitve kdo bo kaj naredil so čisto spontane in niso vnaprej določene. Če sem sama in če ve da morem pospravit celo hišo, mi potem pomaga, včasih tudi pomije posode, je kr priden.
S čem bi ga zaposlila ne vem. Pa kaj more bit zaposlen? A ne more mal uživat, se menit z vami/TV gledat al karkol?
Kaj sploh pričakuješ od njega medtem ko si ti z mamo v kuhinji?
Sploh pa če je zveza na frišno, sej ne pričukuješ da ti bo v tem času ne vem kolo spredenal al kaj takega.
Z eno besedo, preveč kompliciraš, ko boš rabila pomoč, mu namigni, če sam ne bo ugotovil da bi ti lahko kaj pomagal, ko pa ti pomagaš mami pa ga pusti pri miru.
Če sta blizu doma pa res ni nujno da je cele dneve pri Vas. Ko se bo domačega počutil, bo čisto drugače kot zdej. Mojega moji štejejo skor med družinske člene, so se ga navadili in ne tehtamo zdej na gramsko tehtnico kaj kdo naredi. Je zadnjič moja sestra povedala ateju, šlo je je za neke reklamne koledarčke, ko smo sam 2 dobili, naj pove naslednjič da on ima več otrok (s tem je ciljala na mojega), da dobi še en koledarček zanj. :D :lol:
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1112
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 13. Dec. 2010 19:09

Midva sva v podobni situaciji. Narazen sva nekje 3/4 ure, tako da se za par ur ne splača vozit k drugemu in sva skupaj pri nas ali pri njih vsaj 1 popoldne, če ne več.

Pri njih sem jaz čisto član družine in se tudi sama zamotim, če njega slučajno ni. Se zgodi recimo, da sem cel vikend pri njem, on pa v soboto dopoldne dela. V takem primeru ne grem domov za tistih par ur, ampak ali grem "tašči" pomagat, ali fantovega nečaka kam peljem... Skratka, vedno je kaj. V najslabšem primeru pa grem v njegovo sobo na internet, film pogledat...

Ko je on pri meni, je pa bolj omejen, ker nima toliko stvari za počet. Ponavadi je v moji sobi, bere, spi... Se pa zato oddolži, ko je treba kaj poštimat pri hiši in se lahko res zanesemo nanj.

Sva se pa tudi že veliko pogovarjala glede tega, kajti včasih pa res postane dolgčas, če nisi doma (pa po možnosti veš, da te doma čaka gora dela) in se zmenila, da se bova izogibala situacij, kjer bi eden visel pri drugem samo zato da bova skupaj, nima pa kaj početi. Skratka, raje skupaj preživiva malo manj časa, pa tistega kvalitetno.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 14. Dec. 2010 17:22

zdaj eno je več ur delati po bajti svoje reči (kuhati, pomivati, sesati...), drugo pa nekaj na hitro opraviti.
kadar je fant pri meni je na obisku, ni da bo tam delal, razen, če ga ravno foter rabi za premaknit omaro.
jaz samo kdaj na hitro svojo sobo posesam, pospravim od kosila ipd. ostalo delam, ko ga ni pri meni. pač povem. pridi čez 3 ure, ker moram še to, to in ono. za rač je lahko doma. lahko gre ta čas na pivo, ali si pospravi sobo (bolj taprvo ;) ).

zakaj je pri tebi, če nimaš časa?

in tudi jaz pri njem ne kuham kosil in pospravljam. pa kaj še. ni šans. pucam doma bajto, ne pa fantove. to mi je totalno mimo.

in se tudi strinjam s tistim kar je rekla delusional o babah, ki visijo pri fantu, ko ga ni doma. to mi je nekaj najbolj bedastega. to dela ena znanka. ona je kar tam. :?: ajd ne rečem, če se res imaš za furat 4 ure, ali če ima fant svoje stanovanje. ne pa da so starši doma, ti pa tam pucaš in gledaš filme. večina pa so samo lenobe, ki rajši tam visijo 8 ur, ko fant dela, kot da bi izkoristile ta čas in naredile kaj zase, se učile, poklicale prijateljico.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 14. Dec. 2010 17:39

verjetno veš vnaprej, če imaš kaj nujnega za naredit, ko je fant pri tebi in tudi veš koliko pribljižno to traja. povej mu, da si lahko s sabo prinese kaj, da si bo zapolnil tisti 2 uri(ko ti kuhaš kosilo,..).
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Dec. 2010 19:02

Ampak, v čem je pravzaprav poanta tega? On pride za cel vikend, da bosta ja čimveč skupaj (predpostavljajmo, da gre res za zvezo na daljavo, drugače se mi to že v osnovi zdi trapasto), potem ga pa bejba posede za računalnik in gre pospravljat, kuhat, likat,...

A ne bi bilo bolj smiselno, da tip pride v soboto na (že skuhano kosilo) in ostane do nedelje popoldne, gospodinjska opravila pa ta čas počivajo? Eno kosilo bo pa verjetno tudi mama zmogla sama skuhat.
Na tak način bosta onadva skupaj sicer količinsko gledano manj časa, se bosta pa vsaj dejansko ukvarjala en z drugim.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 14. Dec. 2010 19:42

Se strinjam, pomembno je čas, ki ga imata na razpolago preživeti čimbolj kakovostno. Tu je bistvo vsega.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Dec. 2010 19:50

Čeprav bi v takem primeru (ko bi morala pomagat, pa fant pri meni) js najraje prevzela pobudo in bi s fantom skuhala celotno kosilo. Dvomim, da bi se katera mama branila frej dopoldneva. Pa še blazno zabavno je skupaj kuhati in razpravljati o tem, koliko bi blo treba dati olja, ali potrebuje omaka še malce popra ali ne, itd... Nama je to cel žur :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Dec. 2010 20:17

Je bilo že predlagano, pa mama baje tega nikakor ne bi dopustila.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 15. Dec. 2010 11:40

^^ po moje mami tega še sploh predlagala ni.
ni vrag, da če lepo razloži, da bi onadva RADA skuhala itd. itd.. mama ne bi imela nič proti.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov