Oblačila za doma

Novosti, trendi...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Punica granatum
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 392
Na forumu od: 4. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Punica granatum » 20. Jan. 2012 19:28

Ne spadam ravno med tiste ki bi se rihtala za doma.

Vedno nosim hlače od trenirke (tudi razvlečene in stare) in kakšne promocijske majce s kratkimi rokavi ali z dolgimi...
Tudi če pridejo obiski dam čez nek malce bolj spodoben pulover in je to to, morda si še naredim čop, nebi pa si šla rihtat make-up in cela preoblačit zaradi obiskov... tako da nebi znala predalgati kakšne bolj idealne rešitve za doma kot jo avtorica teme išče. žal :)

LP
Uporabniški avatar
posh_girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 147
Na forumu od: 18. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a posh_girl » 21. Jan. 2012 19:04

kikyca napisal/-a:Tud jaz mam doma zmeraj trenirko, zgoraj kratko majco. Če me zebe pa še športno jopco čez. Doma nisem naličena razen, če sem bla pred tem kje zunaj pa pridem domov in se preoblečem ampak ponavadi si takoj tud šminko sčistim, če vem da ne bom več nikamor šla, nakita tud ne nosim ko sem doma. Tak da bolj kot ne gledam na to, da se čim bolj udobno počutim ko sem doma. Če pride kak obisk me tud tako najde ker v razvlečenih potrganih oblačilih nikoli nisem pa tud ko jaz grem na obisk se noben ne gre zrihtat in preoblečt so v trenirkah kar, zakaj bi se pol tud jaz rihtala v nevem kaka oblačila samo zato ker obisk pride. Edino, če se kasneje gre ven pol se itak oblečeš in urediš že prej. Poznam večino takih, ki nosijo spodaj trenirko zgoraj pa tiste navadne velike reklamne majice (kot je že Libido. napisala)
Dosti je takih, ki nosijo kako adidas, nike, nes trenirko (predvidevam moški bolj) itd. ali pa kaj takega (ženske)... tud jaz mam podobno temu, drug material.

Slika


Evo, sem kupila dve trenirki iz žameta (no, prodajalka mi je razložila, da se temu reče velur), ki sta skoraj popolna kopija trenirk zgoraj. Zaenkrat sem blazno zadovoljna, čeprav bi bila še bolj, če bi bile hlače rahlo oprijete na pravih mestih, da bi celoten outfit zgledal bolj privlačno seksi. Ampak ok, vsega ne moreš imeti.
Uporabniški avatar
CalledAnja
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 26
Na forumu od: 21. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a CalledAnja » 22. Jan. 2012 12:17

Ponavadi malce preveliko majico in bolj bogo trenerko, ker je super udobna :) Če pa se kdo najavi pa samo zamenjam spodnji del s kavbojkami in zgleda normalno. Brezveze komplicerat pa si kupovat 'lepa oblačila' da jih doma uničiš s pospravlanjem :)
vale
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 17
Na forumu od: 20. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a vale » 22. Jan. 2012 14:42

Dioniz napisal/-a:Jaz bi pa na tem mestu nekaj vprašal: zakaj bi mogla doma bit lepo oblečena? Če si doma? Samo zanima me. :)


Mene pa zanima - zakaj pa ne ? A ni cool, da se tud doma dobro počutimo v oblačilih, za doma. Jaz pa ne razumem, zakaj bi moral biti doma v razvlečenih strganih cunjah ? Mislm....men je to čist mim. Ampak, to je moje stališče. In vsak ima lahko svojega - če se kdo dobro počuti v popackanih razvlečenih cunjah, pa naj jih nosi. Je pa to slaba energija, itak. :)

ciao, ciao...
Uporabniški avatar
DuL_
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 111
Na forumu od: 11. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a DuL_ » 22. Jan. 2012 14:57

Men je najboljše za doma malo bolj raznošena trenerka pa majca. Poleti pa mogoče pajkice,kikle ali pa bolj dolge majice.....Nikakor se pa nebi rihtala za doma ali pa če bi priišli obiski :eek: :D
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 416
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 22. Jan. 2012 16:45

Najpogosteje oprijeta trenirka, prav tako majčka. Pa dobro, spodnji del trenirke je še lahko malce bolj ohlapen, ampak tiste majice "razvlečene", (XL velikosti-na punci, k je postavna) so mi pa no-go.
Uporabniški avatar
posh_girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 147
Na forumu od: 18. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a posh_girl » 22. Jan. 2012 17:02

Sama pa se absolutno slabo počutim, če doma nisem lepo urejena. Še doma sem lepo počesana, imam lipglos in maskaro na sebi - pa korektor, če mam lih kakšen mozoljček. Nevem, mogoče je krivo moje nebesno znamenje device - ti baje težijo h popolnosti. Hočem bit lušna tudi če grem doma samo mimo ogledala :o

Da bi imela kakšne duševne težave, ali se ne bi dovolj cenila - ne vem, nimam kakšnih duševnih problemov. Pač pri meni razvlečene majice postanejo samo še cunje za brisat prah in nič drugega. Še tisto oblačilo, ki ga imam za čiščenje, zgleda kul.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Jan. 2012 17:51

^^če še v zasebnosti doma nisi zmožna bit make up free, potem men to zgleda, da si nisi všeč taka kot si = se ne ceniš dovolj. :P

vale napisal/-a:Je pa to slaba energija, itak. :)
Ha? :gruebel: Nosit ne-ravno-najlepša-in-vedno-čista oblačila za doma je slaba energija?
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 22. Jan. 2012 18:23

^^če še v zasebnosti doma nisi zmožna bit make up free, potem men to zgleda, da si nisi všeč taka kot si = se ne ceniš dovolj


meni tale stavek ne diši najbolje..sama se cenim, všeč sem si taka, kot sem, ampak...zakaj nebi bila urejena, če sem lahko? Všeč sem si brez make-upa, ampak z njim, sem si všeč še 10x bolj.

Sploh nevem, od kje je to prišlo, da se ma pa za doma "bol grda" oblačila. zakaj že? Meni so sicer tudi oprijete kavbojke udobne. Nevem, zakaj nebi bila v njih, zato ker nekomu drugmu niso udobne?

Mah saj vseeno, sem mal zabluzila. Neznam povedat kar mislim.,
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 439
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 22. Jan. 2012 18:25

Mama od moje prijateljice se je vedno namazala, čim je vstala. Rekla je, da noče, da jo mož gleda, ko je grda. Tako, da bi se kar strinjala s purple_rain, da se ženska niti slučajno ni bila všeč, oziroma si je bila grda.

Jaz sem pa doma najraje v udobnih oblačilih - trenirki, majici, poleti kratke hlače. Tudi mažem se ne doma, lase pa imam v čopu. Doma sem raje udobno kot urejeno, sem si pa čisto všeč tudi taka in nikoli nisem čutila potrebe, da bi se rihtala, ko sem doma.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 22. Jan. 2012 18:32

ampak vi tko govorite, kot da urejeno ne more bit udobno
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 22. Jan. 2012 19:18

Pa od kdaj pomeni to, da ženska nosi makeup, biti urejen?!?
Urejeno je čisto oziroma higienično, počesano in oblečeno v nestrgane, umazane cunje in nič drugega.
It was forever..but it didnt last long..
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 22. Jan. 2012 19:19

@White_Widow: Jah, al pa da udobno ni urejeno :D Meni se zdi sploh nenavadno to pojmovanje, da naj bi bilo ličenje urejenost oz. če nisi napacan z barvo, nisi urejen :o To je zame bolj stvar osebnih navad in preferenc oz. kakor je kdo navajen, ne zdi se mi pa, da če ženska doma nima pudra na faci, ni urejena. Saj obstaja tudi cel kup žensk, ki se sploh nikoli ne ličijo (tud npr. sodnice, zdravnice, ki imajo vsakodnevno stik z ljudmi, pa so sicer lepo urejene), saj to je njihov obraz, madona, ne more biti simbol neurejenosti :D Dobro, to razumem, da če je nekdo navajen na ličila vsak dan, se bolje počuti z njimi, tudi sama se največkrat, samo ne bi pa tega štela pod definicijo urejenosti (oziroma obratno, neurejenost ob izostanku ličil), bolj pod lepšanje / okraševanje kot piko na i :)

No, sama sem pa doma ponavadi v kakšni luštni barvasti bombažni oblekci, ki jih kupim prav za ta namen, s spetimi lasmi na tilniku, da me ne motijo. Ličim se pa za doma ne, ker rada vsaj takrat pustim koži, da normalno diha (sploh če ima človek kdaj kak mozoljček, prasko ali hrasto na koži, je fino izkoristit prost dan doma ravno zato, da ti ni treba česa basat gor in se hitreje zaceli :D... bi bila že res kriza, če bi se sama pred sabo skrivala in se 'lepšala' s kemijo za v ogledalo, pa tudi občutljive oči imam in nosim leče.. tukaj dajem prednost zdravju) oz. da se mi ne lomijo trepalnice po nepotrebnem. Če grem pa vmes npr. do trgovine, se pa opremim vsaj s korektorjem in glossom, včasih tudi z maskaro, če me prime.. česar si nato ob prihodu nazaj domov ne odstranjujem isti hip (pač počakam do večera in sem naličena doma). Aja, če pa dobim kak obisk (ki je vedno skrbno načrtovan in najavljen, presenečenj ne sprejemam, nismo tako navajeni :D ), se pa ponavadi uredim ravno tako, kot če bi šla nekam ven (torej oblačila, make up, prav tako nisem v copatiih, temveč v ustreznih čeveljcih, ki pašejo zraven, drugače bi hecno izgledal cel outfit=PP). Ne vem, jaz se tako najbolje počutim oz. mi je v veselje :) No, to velja seveda za kakšne daljše obiske s postrežbo, praznovanja, če mi samo starši na hitro kaj prinesejo ipd., tega ne izvajam, hehe..

EDIT: Evelyn, si me prehitela; ja, to tudi meni ni jasno.
Zadnjič spremenil dot, dne 22. Jan. 2012 19:47, skupaj popravljeno 6 krat.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Jan. 2012 19:22

White_Widow napisal/-a:ampak vi tko govorite, kot da urejeno ne more bit udobno
Verjetno, ker nam pač ni. :) V kavbojkah se ne morm tkole zložit na stol kot se lahko v bolj mehki, udobni trenirki/pižami.
In ker dejansko mi je določenih kosov oblačil škoda. V kakšno starejšo majco za doma mi, packa jz, ni problem tud nos obrisat, če je treba (pa ne mislim zdej več minutnega izpihovanja :D), medtem ko v lepši tega ne bom počela.
White_Widow napisal/-a:sama se cenim, všeč sem si taka, kot sem, ampak...zakaj nebi bila urejena, če sem lahko? Všeč sem si brez make-upa, ampak z njim, sem si všeč še 10x bolj.
Imamo dokaj očitno različne poglede na to kaj je "urejeno". Meni npr. je že osnovno (čist, zlikan) dovolj, mnoge pod to štejejo tudi ličila....česar nismo vse najbolj vešče. :D
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 439
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 22. Jan. 2012 19:53

Pod urejenostjo tudi jaz ne štejem make-upa, sem napisala, ko so nekatere punce pisale, da se doma ličijo.

Drugače pa se v razvlečeni domači majici ne počutim urejene, ampak mi je udobno.

Vrni se na Moda

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov