Modno oblečeni tudi v prostem času

Novosti, trendi...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 619
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 04. Jan. 2011 22:33

claire napisal/-a:jaz ne zagovarjam teh ekstremov ala "TAKOJ SE PREOBLEČT ko prideš domov!" in samo Mercatorjevo reklamno majco gor in prastaro trenirko. smatram takšno punco za površno.

Meni se pa zdi izjemno površno in nehigienično, da prideš domov v oblekah, v katerih si bila na faksu/v trgovini/na busu/zunaj in se vržeš na kavč ali posteljo ali greš pripravljat hrano.
Ko pridem domov, se preoblečem takoj za tem, ko si dam leče ven. Oblečem obleke za doma, ki so ponavadi bolj funkcionalne kot lepe/seksi (pozimi tudi po 4 majice in pulover čez). Najpomembnejše mi je, da so udobne in čiste. Torej vem, da nimam na hlačah bacilov od vsepovsod. :)
Majice pa morajo biti brez rokavov ali pa take, da mi ni škoda komolcev raztegnit, ker sem večinoma pri računalniku in s komolci skoz po mizi vlečem.
Because I can.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 04. Jan. 2011 22:36

Haha, jaz se tudi umazano počutim dokler ne slečem zunanjih oblačil in si ne umijem rok :lol:
The world is as you are.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 04. Jan. 2011 22:42

točno to ja. Tudi zaradi higiene zamenjaš oblačila. Jaz ko pridem domov, npr. s faksa, se stuširam in dam gor druga oblačila. Ne vem ali bi lahko imela celi dan oblečene iste cunje ali cunje, ki jih imam za zunaj.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 05. Jan. 2011 7:59

kaj pa če greste ven čez eno uro pa spet domov pa spet ven?

ja ja saj vse štekam. le strogih razdelitev ne. (pravzaprav so nekateri pri vseh rečeh taki. če pridejo gosti k bajti se pa dajo na mizo boljši krožniki pa take- pač jaz ne bi mogla s takim človekom živeti, ker se take navade potem odražajo na vseh področjih življenja in je vedno nekaj za taboljše in drugo za taslabše.) ah, nima veze.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2099
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 05. Jan. 2011 9:29

Jst čist normalno živim s sabo, pa dam "ta boljše" krožnike na mizo, ko pridejo gosti :)

Ljudje smo različni....eni nosjo firmirane trenirke in majice (ki so seveda boljše kot tiste iz pošte Slovenije, nike znak da oblačilu nek poseben sjaj....yea right), spet drugi (nesanica) skačejo po hiši brez gat in vnetja pripisujejo nošnji spodnjega perila.

Če se moja navada preoblačenja v stare stvari, ko pridem domov in malo lepše pripravljene mize za božič odražajo na drugih stvareh....mogoče. Ja res je, še dva avta imamo. Eno mini kripo za od rudnika do kliničnega, karavana za na dopust in za na lepše :D Pa dva prta (ok, mal več, samo karikiram)...tistga plastificiranega, ko smo sami, in nakvačkanega od babice za goste. Pa dva kupa brisač mam....ene za doma (take že mal razbarvane), druge za v savno in na fitnes.

Aja, drugače pa sem doma urejena - kar pomeni, čista, počesana, s populjenimi obrvmi in pobritimi nogami. Le obleke imam stare
:wink:

Se pa spomnim drugih ekstremov, zame bolj motečih, kot so stara oblačila. Punca, 15 let, doma v hotkah, zavihanih do p...., tako da se zgornji rob tangic lepo vidi. Majčka nekje do popka, vključno z dekoltejem. V času, ko sem pri njih (njeni mami in očetu) pila kavo, sem uspela 3 krat vidit njene sramne dlake, ker je dala noge preveč narazen. In ja, bila je v lepih oblačilih, kljub temu pa bi jo jst, če bi bila njena mama, poslala preoblečt, ker takale odprava pač ni za domače.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 05. Jan. 2011 17:06

^^ saj me ne briga, bom pa vseeno vprašala. v čem so tvoji gosti boljši od tvojega moža/fanta in otroka, da smejo jesti iz taboljših krožnikov? (krožnik se ne bo pokvaril, kot se ti bo stara kripa če greš z njo v dubrovnik). al je vse na tem, da če se krožni večkrat uporablja je večja možnost da se razbije, gosti pa itak vejo da so to taboljši krožiki in pazijo ko hudič?

še to: meni je gospod ginekolog dejansko rekel, da je vnetje lahko posledica perila/mehčalca/materiala iz katerega so hlačke. da ne bo izgledalo, kot dasi nesanica kaj domišlja. čeprav jaz še spim ne brez gat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 05. Jan. 2011 17:11

okej tle se strinjam s clarie.

mislim, da je to to, da nardiš na goste čimboljši vtis. Ker domači itak lahk jedo iz "starih" krožnikov, ker so pač domači. za goste hraniš najboljše, da se ne bo potem zadaj govorilo kakšne krožnike imajo v hiši.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 05. Jan. 2011 19:51

Konkubina* napisal/-a:^^ Ja tole s krožniki je pri nas isto. Sami uporabljamo tiste bolj stare, znucane, če pa pridejo gostje ali pa sorodniki na kosilo ali karkoli, pa damo lepše krožnike. Pa ne zato, ker bi bili gostje bolj pomembni oz večvredni ampak tako kot je rekla nanamiša: da se naredi dober vtis. Saj ne moreš dat gostu nekega starega, rahlo okrušenega krožnika, kaj si bo te mislil? :roll: Da nimamo za spodobne krožnike...?


o bog! svašta no. in ti ko greš kam jest, dobiš fensi krožnik, da si pol misliš kake lepe majo? fak! to je točno to, o čem govorim. za ljudi, ki so vam najbolj ljubi vse najslabše, za tete in strice, ki jih itak sploh ne marate pa - da ne bodo govorili okrog - vse najboljše. o to svetovljansko hlinjenje! pred "domačimi" si lahko svinja, ješ iz strtega krožnika v stari majici, ko pride pa stric robi pa je treba nekaj boljšega oblečt, četudi si "le doma" kajne? bi te rada videla ob fensi krožniku v stari zbledeli trenirki in popacami majici. to je tako dvolično, da brezveze.
temu se pa reče ljudje z dvema obrazoma. dobrodošli na forum. saj vas nobeden ne bo prepoznal, ker tukaj boste pisali le iz ene vaše plati.
pa naj še kdo reče, da mu je vseeno kaj mislijo drugi. verjetno bi od vseh vas, ki ste glasne, kako je treba ostalim vse fino fajn ponuditi, sam pa se takoj preobleči v cunje, našla vsaj tri poste, kako drugim svetujejte, da mnenje ostalih ni važno. šit ej.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 05. Jan. 2011 20:02

^^hehehehe :P

Mah, ko smo že pri krožnikih, je pri nas tko: ne gre se za "kaj si bodo pa drugi mislili", tudi približno ne, ampak ker se mami enostavno rada afna in "dela" fino, v smislu, če se je že tolk potrudila, da je dobr skuhala (običajno, ko imamo koga na obisku tud ne da na mizo glih goveje juhe pa pire krompirja), bo še "vse ostalo" kar paše zraven naredila mal bolj fensi - izključno samo zaradi sebe.
Upam, da večina podobno razmišlja; s tem se pač želi gostu narest neko luštno vzdušje.
In, ja, na takih domačih kosilih sem jz običajno kar v svojih običajnih domačih opravah. :P
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Jan. 2011 20:02

Jaz bom pa enkrat za spremembo sredinska opcija :D

Valjda imaš ločene obleke za "ven" in za doma. Ko pridem iz službe, je prva stvar ta, da potegnem najlonke dol. Nimamo vsi tega luksuza, da bi v službo hodili v kavbojkah in meni se gladko zmeša, če bi še doma cel večer sedela na kavču v bluzici in oprijetem krilu. Užas. Sploh grem pa pod tuš, ker sem po celem dnevu že vsa prešvicana in umazana in se moram itak v nekaj preoblečt. Ne bom se v nov kostim :)

Se pa tudi meni zdi trapasto, da je za doma vse dobro. Mislim, za moje stare starše je res, dol mi visi, če me vidita v Pošta Slovenija majici. Ko je pa fant pri meni/jaz pri njem, pa ni šans, da bi okrog hodila oblečena v klošarja. Ena lepa, čista trenirka/pajkice in lepa, vsaj nekoliko privlačna majčka. In spodnje perilo, ki niso nujno čipkaste tangice, ni pa treba, da so najstarejše, sprane in rahlo strenane gate.


In to je sicer OT, ampak s claire se popolnoma strinjam glede tega, kako trapasto je to šparanje boljših reči. Ne bom jedla z napol razbitih krožnikov samo zato, ker sem jaz domača, neka teta, ki pride 2x na leto in je sploh nihče ne mara, bo pa dobila kitajski porcelan. Klinc, če komu privoščim lepe in dobre stvari, sem to jaz. :P
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1624
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 05. Jan. 2011 20:26

Julia, se strinjam s tabo.
Jaz sem vse moje reklamne majice oddala naprej, ker jih resnično sovražim. Saj mogoče sem čudna, sam meni pač ni fajn imet oblečeno neko majico, ki mi je itak za 10št. prevelika.
Kar pa se trenirke tiče sem že povedala. Imam pač "firmirane" trenirke, ker imam slabe izkušnje s tistimi za 10€.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 05. Jan. 2011 21:01

Konkubina* napisal/-a:1. Nam je pač vseeno s kakega krožnika jemo, to še ne pomeni da smo neki bedni pa manjvredni da bi mogi jest s slabšega krožnika.
2.Za goste pa nevemo kako mnenje imajo o tem, zato se mi pač zdi normalno, da postrežeš s čim lepšim.
3. Si že ti dobila kdaj obiske ki so prišli na kosilo nenajavljeni? No, mi še nismo.
4. Saj se niti ni vljudno kar tako nekomu pred vrati prikazat pa se sam povabit na kosilo.
5. Mislim ne vem, a se nebi ti čudno počutla, da bi dobila obiske pa bi bla v neki majci za doma pa trenerki, oni bi pa bili urejeni?
6. In od kdaj so ljudje, ki so oblečeni v svoja udobna oblačila za doma, svinje?
7.Kaj te ni sram, da taki :bs: govoriš? :roll:


1. torej ko pride obisk ti ješ iz starega krožnika, gostje pa iz novega?
2. in zakaj ni normalno tudi domačim vedno postreči lepo?
3. zadrži sapo- da. sem. ničkolikokrat sem skuhala preveč, ker nimam filinga za količino in klicala zadnjih 5 min vse možne prijateljice da pridejo k meni jest. in ne boš verjela- nisem porabila dodatne ene ure, da sem našla najlepše krožnike in bištek, ampak sem le dodala 2 krožnika. in še enkrat zadrži sapo- se mi je celo zgodilo (o moj bog, ne to se ne dogaja le v filmih), da ko sva se s prijateljico "pripravljale" na najdaljšo noč v letu sem z njimi jedla večerjo- nepovabljena! ojoj. nezaslišano! in njena mama ni nič dekorirala mize posebej za gostjo, zato sem to povedala celi vasi, da pri Tomišičevih niti za prednovoletno večerjo ne poiščejo taboljših krožnikov, ker vedno iz istih jejo. iz obupa sem se potem zelo napila.
sicer pa- ne vem za vas, ko kdo vleti k nam sredi kosila, je še vedno z nami jedel. pač nenapovedan- big deal. fak. (madona jaz edino v študentu ko soseda povabim na pašto postavim na mizo tisti krš ki ga mamo).
hočeš nočeš, odbeljen del pove veeeelliiiiko o VAS. nebi ni hotla prit k vam jest pa da me povabite!
4. meni je pa nevljudno ne odpirat vrat sredi kosila.
5. brez skrbi da nebi. vedno sem oblečena tako, da upam it na cesto, to pomeni, da me pred nikomer ni sram. če tebe je, jebi ga.
6. đizs, ti si rekla, kao da te boli k**** ko si doma in lahko ješ iz okrušenega krožnika in se popackaš. to je meni svinja. kdor nič ne pazi. pa če si doma ali ne. a če ti kaj pade na tla sploh pobereš?
7. kje pa! česa bi me moralo biti sram? da ne jem kot svinja in doma ne pijem iz spokanega kozarca? ali tega, da se mi zdijo ljudje, ki se obnašajo doma kot primitivci svinje?
pravzapav bi lahko bilo sram tebe, da kažeš tetkam kako si "uj uj", ko odidejo pa je samo "o Fuj, Fuj!". tako. grem na čik. lepo oblečena, čeprav sem v študentu. :D
Zadnjič spremenil claire, dne 05. Jan. 2011 21:31, skupaj popravljeno 2 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 05. Jan. 2011 21:27

Tle se pa absolutno v celoti strinjam s Claire...

Nimam deljenih krožnikov imam samo en komplet ki je lep. Če si zvečer privoščim kozarec vina ob večerji ga pijem iz najlepšega kozarca, čeprav imam več setov. čeprav živim sama vedno spim v lepih spalnih srajčkah (in ja če si brez spodnjaga perila dejansko pomaga proti vnetjim zaradi razlogov ki jih je navedla Claire), ko grem ven nosim lepo spodnje perilo. Če kdo spi pri meni pa je to zame samo še dodaten motivator da se uredim. Nikakor pa si ne morem zamisliti da bi pred svojim ljubimcem ali pa fantom skakala v straganih in sprnih oblačilih.
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 148
Na forumu od: 18. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a love.<3 » 05. Jan. 2011 21:29

js se po eni strani strinjam z clair.. kaj ti bojo lepi krožniki, če jih boš sam za goste dala?.. ojoj.. mi doma nimamo razdeljen na bolše pa slabše krožnike, pa damo tistga k pod roko pride in je na vrhu. če mama najde okrušen krožnik ga vrže v smeti.. isto je s kozarci, priborom, itd. ma pa edin stara mama ene mal lepše krožnike k jih pa da na mizo sam za kkšno 'pomembno' večerjo, kosilo, pa še to sam pred domačimi ne pred tujimi..
sicer pa ja, tut js doma ne skačem okol v kavbojkah, edin če vem da bom čez pou urce šla spet vn, ampak mam gor trenirko/pajkice, k niso strgane/umazane/iz kamene dobe in majčko/pulovrčk k mi pač ni ušeč več za vn za hodt, ampak je še zmer lepa. ne maram pa reklamnih majčk (edin od parade mam), ampak mam pač navadne. sicer pa če pridejo obiski (najauleni al pa ne) se ne preoblačm v lepše cune ala kavbojke/kiklco. no edin če se gre pol vn na kosilo/večerjo/sprehod/izlet.
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Prispevkov: 1697
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 05. Jan. 2011 22:16

Dejte sprejem, da nekdo drug drugace razmislja.

Jaz povecini locena oblacila za sluzbo od tistih domacih. Res pa je, da sem bolj leteca in se ponavadi na hitro preoblecem - po vecini spodnji del oblacila obdrzim in imam iste stvari tudi v vecernih urah. Ce pa vem, da bom dlje casa doma pa kr trenirka in nek t-shirt.

Vrni se na Moda

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov