Foto modeli - avdicije, modna agencija...

Novosti, trendi...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Si se že kdaj udeležila avdicije?

Da.
5
29%
Ne.
6
35%
To ni zame.
6
35%
Skupaj glasov : 17

sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 02. Jan. 2012 0:27

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 12:25, skupaj popravljeno 1 krat.
loveineclipse
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 1. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a loveineclipse » 02. Jan. 2012 0:40

Ne nisem samo za osebno se že dolgo časa nisem slikala. No ja hvala za optimizem, slik nisem zato dodala ker se mi nobena ne zdi dobra. Če si zelo pripravljena pomagat pa lahko kakšno izbrskam.
aLLiSSe
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 77
Na forumu od: 16. 3. 2006
Kraj: my world

Neprebrana objavaNapisal/-a aLLiSSe » 02. Jan. 2012 9:44

Ne vem, ce je cist u kontekstu oz ce je ze katera omenila, ampak na FBju je ena skupina SUPER16, kjer objavljajo, ko rabijo kksnga za reklame, videospote.. posles svoje slike in te poklicejo :)
Uporabniški avatar
katy.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 741
Na forumu od: 7. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a katy. » 02. Jan. 2012 12:47

Kaj pa če bi poslala svoje slike in osebne podatke k kakšni modni agenciji pri nas. Naprimer Bronzmodels ali Model Group. :) Za slednjo sicer ne vem, kako sploh prideš do njih.. prvi pa imajo na svoji spletni strani nek obrazec kjer izpolniš svoje podatke, priložiš slike in potem pač upaš na nek feedback.

Zdaj glede tega kakšne šanse imaš pa je čisto odvisno od zanimivosti tvojega izgleda. Upam, da znaš bit sama sebi najostrešji kritik, ker potem je vseekakor manj možnosti za razočaranje.

Glede slik, ki pa jih pošiljaš ne te agencije pa bi ti dala nasvet, da prosiš nekoga, da te slika z čimboljšim fotoaparatom, da ne boš pošiljala nekih razmazanih skropocal. Potem pa seveda obvezno neka slika obraza od blizu pa seveda tud celotne postave. Najbolje čimbolj preprosto mislim :) Ker tudi na modnih agencijah najprej poslikajo preproste polaroide, predvidevam, da se tako najlažje opazi pravi potencial.
[/url]
forumsas
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 80
Na forumu od: 28. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a forumsas » 05. Jan. 2012 15:46

no v večini modnih agencij iščejo polnoletnice... kolikor je meni znano.. pa tudi na mere gledajo dost - iz izkušenj povem :)
Uporabniški avatar
***PANDA***
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 9
Na forumu od: 8. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a ***PANDA*** » 05. Jan. 2012 15:52

nevem kako je v sloveniji, amapk modeli v svetu začnejo zelo zgodaj, ker je takšna kariera zelo kratka, pomoje že nekje od 13, 14 dalje. slovenija je pa itak bol boga na področju mode, tako da ne vem kako imajo pri nas, pomoje odvisno od agencije :)
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 05. Jan. 2012 16:07

^^ Milsim, da je meja okoli 15 let in tud mislim, da nismo bogi, če ne forsiramo otroškega dela :D (no, za otroške / mladinske modne revije se itak rabijo otroci) - tudi v Milanu se meja viša oz. je bil še celo nek prispevek na TV, ko so slovensko punco v znani italijanski agenciji ogorčeno zavrnili in znoreli, ko so odkrili, da je v bistvu stara 13, ne 16, kot so sprva mislili, ko so jo povabili :wink:. Tisto, da naj bi iskali polnoletnice, pa prvič slišim, mogoče za kakšno modno revijo perila, pa še tam je ponavadi veliko 16- in 17-letnic :)

Odpiralki teme pa priporočam, da se raje kar osebno zglasi v kakšni od agencij.. lažje je, če te kar v živo vidijo, bodo že tam naredili nekaj slik, če bodo menili, da si ustrezna :)
Uporabniški avatar
posh_girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 147
Na forumu od: 18. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a posh_girl » 25. Jan. 2012 20:33

Zanima me, če se je v tej zadevi že kaj premaknilo...?
lanči
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 19. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a lanči » 28. Jan. 2012 19:48

se je, se je....v zelo pravo smer....

Lep pozdrav,
Lana
MarceLiica
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 115
Na forumu od: 20. 7. 2010
Kraj: DreamLand

Neprebrana objavaNapisal/-a MarceLiica » 05. Feb. 2012 22:44

dot napisal/-a:^^ Sej to je napisala že eno leto in pol nazaj, mogoče ima zdej drugačno kilažo :D Kje najdete te stare teme :D

Podatki o kg so pa meni čisto ok za mlado punco, če namiguješ, da naj bi jih bilo premalo. Itak je pa odvisno od konstitucije oz. bi bilo treba postavo videti v živo, da bi jo lahko presojali :wink:


To je res, da je že davno mimo :P .. Ampak vseeno, je premalo .. Ne odstopam..
Uporabniški avatar
LaPetitPrincesse
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 6. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a LaPetitPrincesse » 06. Jun. 2012 18:01

Zanimam se za delo modela oz. manekenke (saj pri nas to tako ali tako iste punce delajo). Visoka sem (177 cm), suha tudi, izgledam upam da dovolj dobro... Zanima me, na katero agencijo naj se prijavim, katero priporočate? Zaenkrat razmišljam med Bronz, Immortal in Model Group. Ima katera s temi agencijami izkušnje, pri kateri agenciji se dobi največ dela (vem, da je to odvisno od modela do modela, ampak vseeno nekatere agencije pošljejo na več castingov, kot druge)? Razmišljala sem, da bi poslala slike kar v vse agencije, potem bi pa videla, kjer me sprejmejo. Ampak me skrbi, kaj če bi me povabili na razgovor pri več kot eni agenciji? Bi bilo malo nerodno, da me povabijo, js bi pa ravnokar podpisala pogodbo pri kakšni drugi...
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1107
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 06. Jun. 2012 21:11

Škoditi ti verjetno ne more :wink:
Pa glede na to, da so kar izbirčni...
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
LaPetitPrincesse
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 6. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a LaPetitPrincesse » 06. Jun. 2012 21:27

Kaj pa naj naredim v primeru, da me dve ali tri agencije povabijo na razgovor? Pač, js njim pošljem slike, mere in to kar rabijo na email oz. prek njihovega obrazca. Potem oni če so zainteresirani pišejo nazaj za razgovor - vsaj tako js razumem. Kaj se potem z vsemi dogovorim za razgovor, ali takrat izberem, kam grem prvo, in potem se z drugimi pogovarjam šele, če me pri prvi agenciji ne sprejmejo? Malo čudna vprašanja, vem :oops: Samo sem stara 17 let in se ne spoznam toliko ne na manekenski svet, ne na to kako se kakršnokoli službo dobi.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 06. Jun. 2012 21:48

^^ Ah ne, saj ne boš že ob prvem razgovoru ničesar podpisovala (razen če bi bila mogoče reees ekstra nova Kate Moss in te ne bi hoteli spustit :D ), takrat se šele pomeniš, verjetno te malo testno poslikajo itd. In tudi če se potem odločiš biti pri njih oz. te sprejmejo, večinoma še nič ne podpisuješ, najprej rabiš še book (ki ga plačaš ali pa, če vidijo, da imaš res potencial, se lahko zmeniš, da ga boš odplačala z delom), hodiš na castinge, da vidijo zanimanje klientov... Pogodbe pomoje podpisujejo šele kasneje in le z nekaj najbolj obetavnimi / uspešnimi, vsaj včasih je bilo tako, da so bile skoraj vse manekenke itak hkrati pri več teh agencijah :) Kar pojdi na vse razgovore, če te povabijo :)
Uporabniški avatar
LaPetitPrincesse
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 6. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a LaPetitPrincesse » 06. Jun. 2012 22:10

Aha, hvala za obrazložitev, nimam nič kaj izkušenj pri temu :) A potem si lahko kar pri več agencijah, njih to nič ne moti? Kaj pa če te dve agenciji pošljeta na isti casting? :lol:

Nova Kate Moss pa na žalost res nisem, ampak če se takole kritično ocenim in primerjam z ostalimi puncami na straneh teh agencij, imam kar šanse. Mere imam podobne kot marsikatera od teh manekenk, fotogenična pa sem tudi, narava me je obdarila z visokimi ličnicami in zanimivim obrazom :)

Še eno vprašanje, ker vidim, da se tu ene punce spoznate na to :) Se da ob tem normalno delat v šolo, tudi če te pošlejo iz Slovenije? Pač gledala sem po Facebookih agencij in pošiljajo modele v Milano, London, itd. ampak a potem če želiš delat izven naše državice moraš samo manekenstvo in nobene šole zraven, ali pač so to za krajše čase (ker kak teden manjkat v šoli ni problem, če si priden) oz. med počitnicami? Ker mene resno zanima manekenstvo, tako da če bi imela priložnost bi se vsekakor poskušala uveljavit v tujini, ampak ker še ne vem kako mi bo kaj uspelo, šole ne mislim zanemarjat :)

Vrni se na Moda

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov