Foto model - avdicije, modne agencije...

Novosti, trendi...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
zamišljena
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 22
Na forumu od: 13. 1. 2005
Kraj: dežela nenavadnih ljudi

Neprebrana objavaNapisal/-a zamišljena » 24. Jan. 2005 18:30

Ojla profičke!!

Tiste, ki imate izkušnje, imam eno vprašanje:
Koliko ste ponavadi plačane za kako fotko v koledarju? Pa ne kake nude variante - čist tko, normalno oblečene inp. Pa ne cel koledar, ampak recimo eno al' pa dve fotki v koledarju.
No, please čimprej povejte - mi fuuuul rabi ta informacija:)
No, upam, da je sploh kakšna tle na tem forumčku;))
If you make people think they're thinking, they'll love you. But, if you really make them think, they'll hate you.
Little Miss
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 13
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Little Miss » 24. Jan. 2005 21:07

za koledarje osebno ne vem,kolk točno dobiš, vem pa da je za modne revije in fotografije v revijah cena tam okrog 15.000,00 sit. Odvisno kakšne fotke so al pa kok je velka revija...Ironija v Sloveniji je, da večja kot je revija, več modelov je in se plačilo razporedi, zato so takšni dogodki večinoma manj plačani.
Velik sreče pa denarja pol, ane?
:gut:
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1072
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 28. Jan. 2005 9:31

no, bom še jst povedala neki ...
dobila sm ponudbo iz obeh agencij ... tako iz heringa kot z Model groupa ...
na hering nisem šla, ker so mi prijateljice odsvetovale, saj naj bi ljudje imeli dost slabih izkušenj z njimi ...
medtem pa sm se odločila za obisk pri MG ...
lepo prideš tja, ljudje so ekstra prijazni ... en te slika, drug se pogovarja s tabo, tretji ti razloži cene itd ...
book je okoli 30 kosov, kar pa ti ni potrebno narest ... lahko prineseš svoje slike, ki morajo biti v treh različnih stajligih in potem te dajo na net ... res pa je, da morjo bit vsaj mal profi ... sama se zdim malo prestara za ta posel zato se mi book niti ni zdel prava odločitev, fotk pa nikoli nisem dostavila MG ... kolegica je delala prek njih kot hostesa in pošteno plačajo, vzamejo dobro provizijo, ti pa delaš k budala ...
mogoče bi bla samo foto model ...
nejcha
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 14
Na forumu od: 1. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a nejcha » 14. Mar. 2005 20:29

js nebi hvalila preveč nine lubarda.pri njej sem plačala manekenski tečaj 30.000 in izdelavo bookinga 80.000 koker naivna sm bla (ker kao bi marskej nardili iz mene)
dobila pa nism čisto nič...ko sm dala 80.000 je blo vseh stikov konec(pa niem bla edina..ker sem s puncami ohranla stike in se je njim isto zgodilo.
Uporabniški avatar
šečeru
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 209
Na forumu od: 23. 9. 2004
Kraj: Peščena plaža pod vročim soncem

Neprebrana objavaNapisal/-a šečeru » 16. Mar. 2005 21:53

glede nine lubarde sem tudi jast bila pri njej. ko me je srečala je rekla da mam full postavo in obraz ko pa sve se vidle čez 1 mesec pa mi je začela srat. mislim da bi se jaz trgala za nekoga tretjega? NE! ka mi te hodi sploh pred nos! pa še za tečaj bi me pokasirala 100 čukov. mela sem že od prej nareti tečaj pa ni veljal ko sem hodila celo leto v ljubljano vsak teden . pri nas je redkokatera agencija dobra in da z njo lahko greš naprej. če hočeš uspeti moraš biti dober, imeti voljo in veze. drugače lahko pozabiš. to delo je res težko in ni za vsakogar. jaz priznam da se mi ni zato, da bi se trgala pa celo življenje stradala pa da bi me nehče komandiral.
Zadnjič spremenil šečeru, dne 08. Dec. 2005 12:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Pomesaj ove noci crnu i zlatnu,
po mojoj koži slikaj kao po platnu,
diraj me usnama po telu i vratu,
pa onda stavi me u ram.
Uporabniški avatar
bba
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 9. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a bba » 17. Mar. 2005 17:22

ej kar se tiče tega d cosmouci oglašujete kok je uspela kaja in druge se mal pozanimite o ozadju! kaja je lani končala 8. razred kar pomeni da je stara 14,15let! ko sem jo videla v cosmu sem se kar zgrozila, kar se pa njene kariere v tujini tiče pa tkole...nobena punca ni pr 15letih dost zrela da gre sama tja! met agencijo v slo je pač biznis, res bi vsaka bla rada model pa to sam se mormo/te zavedat da je to vse skupi v slo na nizkem nivoju in agencije punce zelo izoriščajo! kar se pa mer, postave in kože tiče..make up nardi use, in če ma punca !tist nekaj! je nikjer v tujini ne bodo zafrkaval zard teže in višine...slovenija je majhna in tukaj si to lahko privoščijo! sicer pa probat ni greh tko d probite sam mal se res pozanimite prej o agencijah!!!
Uporabniški avatar
PlayLejdi
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 296
Na forumu od: 21. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a PlayLejdi » 21. Mar. 2005 22:19

hmm...jaz trenutno obiskujem manekenski tečaj u agenciji Vulcano Models...in sem ful zadovoljna. Šola traja 3 mesece...vsak mesec pa plačam 12.000...vključeni je photoshooting, učenja raznih obratov...skratka vsega kar zadeva manekenstvo, na koncu pa sledi modna revija.
Uporabniški avatar
MySelf
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 257
Na forumu od: 3. 3. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a MySelf » 25. Mar. 2005 15:07

pred 6leti sm bla u heringu, stara15let, takrat je blo tako da je bla avdicija, pol so nas pa par vzel in smo vse delale tecaj hoje, pol si pa placal- samo jz nism ker mi mami ni dovolila da bi sla naprej, ces da sm premlada.

zdaj ko hodim po copovi me veckrat ustavi punca iz heringa, in sm tudi govorila z eno, ki dela tam, in je res da moras zdaj najprej placat, pol te pa sploh ne uzamejo..pri MG pa bronzu je drugacen sistem, po pripovedovanju kolegic, pri mg(nism cist prepricana) ti baje se book nardijo...

mene to zdj ne interesira vec in imam prevec drugih obveznosti kot letanje po castingih, hvalezna sm mamici da me pri 15 ni pustila..
Uporabniški avatar
marchy_ka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a marchy_ka » 25. Mar. 2005 17:19

hem jz bi sam neki rada še rekla...glede heringa..men je blo tut oblublen ne vem kaj, celo tujina in bla bla bla, pa ni blo nč od tega...nism več pr njemu oz. ne hodm več na castinge..moti me, da me je vsakič znova ustavila njegova tajnica na ulci in me prašala če bi delala za agencijo hering..pa sm bla pr njemu takrt.in sm ji to povedala pa se je sam nasmehnla in rekla ups!nej hering vsaj pove svojim tajnicam, kdo je že pr njemu kdo pa ne, ne pa da sprašuje na ulci ženske k so že itq pr njemu. halo? upam da ste razumel... :evil:
Nasmehni se...nekdo te ima rad!
Uporabniški avatar
lollipop
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 27. 3. 2005
Kraj: lublana

Neprebrana objavaNapisal/-a lollipop » 27. Mar. 2005 19:13

hehe....sej mas prow! :) jst se sicer ne spoznam dobr na agencije sam sm pa jst tut ze slisala razne ''zgodbice'' o heringu...drgac je p baje dobra agencija Model Group pa nina lubarda. :D
W sloveniji pa jih itaq ZLO MAL uspe...to je najbrz pac zato k je nasa dezelica tok mejhna :wink: :olympia:
luv' ya' all'
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1165
Na forumu od: 12. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Applebitecc » 12. Apr. 2005 12:59

UREJENO:
Vse vzamem nazaj.
Očitno je v tem forumu dovoljeno samo eno mnenje, če ne želiš bit napaden. Mene so napadli prvo, ko sem zagovarjala manekenke in potem še, ko sem govorila o mojih pozitivnih izkušnjah z agencijo , ki jo tukaj stalno kritizirajo. Ampak punce, svet ni samo črn ali samo bel in stvari ne padejo kar iz neba.
V glavnem... Blazno me je razočaral ta forum, oziroma folk v forumu (ženski del). In ker nočem, da se zarad mene še razburjate, vzamem vse nazaj. Upam, da je to tisto, kar ste si želele. :stumm:
Zadnjič spremenil Applebitecc, dne 16. Apr. 2005 19:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1437
Na forumu od: 18. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SIEENA » 15. Apr. 2005 11:54

Mene pa zanima kok približno tehtajo te manekenke?
Ker vem, da so modeli zlo suhi samo ne vem pa kok je to kil. :D
This too shall pass.
raketa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 15. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a raketa » 15. Apr. 2005 13:01

Pozdravljena,

Mislim, da vam glede teh stvari lahko dam pravi nasvet. Z manekenstvom sem se namreč ukvarjala celih osem let.

V svetu mode velja pomemben stavek: TI NE PLAČAŠ NJIM ONI MORAJO PLAČATI TEBE. Ti si model, delaš, to je tvoje delo, poklic in nič več. Medijsko izpostavljanje je tukaj samo postransko. MANEKENSTVO JE POKLIC IN SE MORA PLAČAT MODELU NE PA TI PLAČEVAT, DA LAHKO DELAŠ.

V tem poslu se pojavlja veliko ljudi, ki želi služit na naivnih puncah, ki si želijo postat manekenke. Heringa osebno ne poznam vem pa, da je par mojih kolegov in kolegic lepo nasral. Vsi obljubljajo neke tečaje, kaj vse se bodo naučili in tako naprej. Žal sem tudi jaz morala dat neki tečaj skozi ampak sem imela to srečo, da sem naletela na pravega človeka. Veliko je takih, ki z tečaji samo služijo njihovi člani pa sploh nimajo realnih možnosti dobiti posla.

Če se želi dekle ukvarjat z manekenstvom mora nujno poiskat dobro agecijo in človeka, ki ima interes, da ona dela kot mode. Verjetno bo vseeno zahteval nek tečaj, ampak prepričaj se, o njegovem interesu, preveri pri dekletih, ki se s tem že ukvarjajo in marsikatera bo pripravljena pomagat.

Najbolj žalostno je, da agencije jemljejo v tečaje dekleta, ki za manekenstvo nimajo nobenih šans, jim dajo lažno upanje in jim poberejo denar. Pogoji pa so:

-VIŠINA -pri nas od 170 dalje, v tujini 175 dalje
-VITKOST
-LEPI LASJE
-LEPA KOŽA
-ČEDNOST IN SIMPATIČNOST

Kilogrami ni pomembno da je točno 55, ker je to pri vsakem drugače, načeloma pa anoreksični tip manekenk ne pali več, sploh pa ne pri nas. Punca mora pasat v konfekcijsko številko 38.

Če rabiš še kak nasvet vprašaj.
raketa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 15. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a raketa » 15. Apr. 2005 13:45

za applebitecc,

Veš kaj Hering, vsi so opazli, da si po forumu delaš reklamo.

Pa še to tisto z reskiranjem in puščanjem šole. Pred dvema letoma sem diplomirala in bila zelo uspešna manekenka. Vsak, ki vspodbuja puščanje šole je navaden kreten. PUNCA NIMA PRED 18 LETOM KAJ DELAT V TUJINI!
Vsaka ki je hotela uspet, je lahko uspela tudi ko je že zaključila srednjo šolo. Žal agencije v tujini najemajo mlajše punce pa ne z namenom, da bi delale dlje. Je pač lažje nasrat nekoga, ki je star 13 ali 14 let, kot nekoga pri 18.

Poglej si kako dela hrvaški MIDIKEN. Mogoče se kaj naučiš.

P.S.

V manekenstvu sem doživela veliko lepih trenutkov, ki jih privoščim vsakomur in jih ne menjam za nič na svetu. Žal pa nekateri ljudje mažejo ta posel s svojimi zamazanimi rokami, kar pa meče slabo luč na vse. ŽALOSTNO.
Uporabniški avatar
Lutkica
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 25
Na forumu od: 29. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lutkica » 15. Apr. 2005 21:04

Oila raketa a te lohk prosm za tvoj email k mam par vprašanj glede manekenstva u tujini pa da te ne bi tle na forumu sprašvala prosim !! :flehan:

Vrni se na Moda

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]

cron