Drag nakit kot darilo

Novosti, trendi...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 11. Feb. 2011 22:35

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 619
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 11. Feb. 2011 22:49

sirova štručka napisal/-a:In kaj si novga zvedla?

Tvoje mnenje sem izvedela. Za to sem konec koncev prosila ane. :)
sirova štručka napisal/-a:Js pa, če bom lahko svojemu otroku nekaj kupla mu bom kupla, kar ne pomeni, da bo zato tolk slabš vzgojen, tako sem bila vzgojena, vedno sem dobila kar sem rabla in odrastla sem v čudovito osebo :D
Mi je pa žalostno, da imaš premožne starše, pa so ti dal sam 3000 eur za avto, ki si ga potrebovala, plus da si bila brez lastnih prihodkov, pa še na kolenih si mogla prosit skor. Zdej ne vem a so tok šparovni (čeprav mrtvemu ti denar tud ne koristi, umrl bomo pa vsi enkrat) al so tok egoistični, da seb prvošjo, svojemu otroku pa ne.

Naj ti ne bo žal zame, sem tudi jaz odrasla v čudovito osebo. :) Ne pravim, da je tak način vzgoje edini pravilni, niti slučajno. Samo navedla sem svoj primer.
Pa ne mi tle o vzgoji no, šššc drugam. :D
Because I can.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 11. Feb. 2011 22:51

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 619
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 11. Feb. 2011 22:53

Če prosim za mnenja, jih očitno hočem slišati in mi neki pomenijo. :)
Vprašanje je pač izhajalo iz že opisanega vtisa, da so am. ženske večinoma materialistke in ljubezen pogojujejo z velikostjo diamanta.
Because I can.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 12. Feb. 2011 10:15

tananda. ti si postavila tukaj eno posplošeno hipotezo: vsaka ženska v višjih slojih enači velikost diamanta s partnerjevo ljubeznijo. to je smešno. in niti približno res. namiguješ verjetno na neke keš pičke, ki so jim pomembna draga darila. in take kar avtomatsko ljubijo le nakit in obleke. glej. če bi jaz imela vsak mesec 100.000 € priliva na račun, majkemi, bi nosila louboutinke.
ne morem pa dat enoletne plače za šuh. teleklik bi kupila prve. :D
zakaj pa ne, če se mi na bančnem računu nebi poznalo? tak čevelj bi mi pomenil isto, kot mi danes kak malo dražji tommy hilfiger čevelj. torej ful. :D in ja, je razlika, če bi mi fant kupil ajde vzemimo torbico, v kiku za 3€, ali v h&m za 20,30€. bi bila za tisto iz kika užaljena. isto bi bila užaljena, če bi mi s 50.000 € mesečne plače kupil torbico v h&m za 30€. pa ne gre za moč ljubezni, ampak to odraža njegov karakter.
in ne vem, zakaj bi mi danes fant kupil neko darilo za 3000€, če bi to pomenilo odrekanje na drugih področjih, glede na to, da me lahko za občutno manj denarja totalno razveseli.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
ribica_1
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 49
Na forumu od: 30. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a ribica_1 » 12. Feb. 2011 11:27

doma imam ogromno srebrnega nakita ( bižuterije ne kupujem, ker imam alergijo na nikelj in nikoli ne vem, kaj je noter). je lep, dokaj poceni.. nekaj sem ga kupila sama, dosti dobila od partnerja in družine ter prijateljev. imam pa tudi kar nekaj kosov zlatnine in poldragih kamnov. ne sicer od tiffany, ki se mi zdi čisto predrag kljub dizajnu in verjetno tudi kvaliteti, ampak... razlika je. opazna predvsem v trajanju izdelkov, v njihovem čiščenju ( npr. za srebro, ki ni rodinirano, se moraš kar fajn potrudit, da ostane lepo bleščeče). in ja, ogromna je razlika, ko imaš na 1 prsti srebren prstan, na drugem pa prstan iz belega zlata...
da mi partner izkaže ljubezen s tem, ko mi kupil poldrag kamen ali srebrne uhane izkaže kaj več ljubezni- dvomim. ga morem vprašat, če niso kje znak kake slabe vesti :evil: ne smatram se zato kot neka moneygirl-sem vesela vsakega darila, pozornosti, je pa res, da ko zagledaš pred sabo "kamenček" si ga vesel. pa ne zaradi vrednosti, ampak zato, ker to pač vzamem kot dejstvo, da sem jaz partnerju tako dragocena. je pa tes tudi, da tak nakit ni za vsak dan oz. ga vsaj jaz ne nosim vsak dan. je pač za special events, za vsaki dan pa povečini srebro....
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 12. Feb. 2011 13:11

Konkubina* napisal/-a:^^ claire, meni je tvoje mnenje malo mimo... Kaj pa je narobe s torbico iz kika? Nevem no, ampak če bi mi bila všeč, pa bi jo povrhu vsega še dobila samo za 3€, zakaj pa ne? :nixweiss: No mogoče sem to pač samo jaz, skratka ne gledam toliko na to kakšne znamke so stvari, kot pa na to, da so mi všeč. Je res, da si neznansko želim Louis Vuitton torbico, ampak zato ker mi je všeč, ne zato ker bi bila Louis Vuitton. Je pa res, da nekih cenenih ponaredkov nebom nosila in raje dam več denarja ven pa nosim original.


ne štekaš poante. to je isto, kot je enim vseeno, če so pred fantom v majici mesarija domžale in strgani trenirki, jaz pa tega niti za na vrt ne bi oblekla. v fantovi denarnici se trenutno ne bi poznalo, če bi dal za uhane 20€, če bi dal za njih 500 € pa se bi. gledam na te stvari soraznermo z dohodki in ne ceno kot tako. če bi bil študent na težkem faxu, brez možnosti študentskega dela, brez štipendije, bi se mi zdela torbica iz kika čisto fajn varijanta. glede na to, da pa je zaposlen, bi mu pa zamerila darilo torbica iz kika in s budget čokolada. sama si nemalokrat kupim kakšno reč zelo poceni, če mi je všeč. ne bom pa šla za fantovo darilo niti gledat majic v kik. niti v hugo boss. če ne dojameš mojega pointa, ti ne morem pomagat.

veš- to, da ti nočeš nositi lujs piton ponaredka je podobna zadeva.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 502
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 12. Feb. 2011 15:41

Tananda napisal/-a:Tiste, ki od partnerja zahtevate drag nakit za rojstne dneve in podobno, dobivate na tak način potrdilo od partnerja, da vas ima rad?
Lahko take ženske imenujemo za kešp* ali pa je to normalen pojav navadnih žensk, ki ga pač jaz ne razumem?


Žensko ki to zahteva bi jaz pustila tist moment. Ja lahko jih imejujemo tako, oziroma še slabše.

Nikakor ne bi sprejela od fanta darila v vrednosti 2500 pa naj gre za nakit ali karkol druzga. Še mnaj pa zahtevala od njega.

Ne vem zakaj nas primerjaš z bogatimi ženskami iz ZDA, ker nismo ne eno ne drugo. In po tej logiki revn fant sploh ne more pokazati punci kako jo ma rad.
Zadnjič spremenil neznankan, dne 12. Feb. 2011 16:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 12. Feb. 2011 16:06

Ah, jaz bi pa z veseljem sprejala od fanta 2500€ vredno darilo, pa sej nism nora, no! :P (V upanju, da bi moj potencialni bogati dečko imel okus za darila, seveda) Sam še nisem imela tipa, ki bi bil finančno sposoben kupiti 2500€ vredno darilo :D
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 502
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 12. Feb. 2011 16:16

sirova štručka napisal/-a:Da pa bi si nekdo eno leto trgal od ust, da bi lahko men kupil drago zapestnico, s tok neumnim človekom pa niti nočem bit.

:gut:

Jz mam od nakita sicer najrajš zlato, ampak majhne vrednosti. Nek prestiž in vrednost mi nič ne pomenita. Mam rajš nekaj cenejšga in da nekaj mam od tega.
Pa četud bi mela tipa, ki bi bil bogat, nočem, da mi kupuje takšna darila, ker bi se počutila isto dolžna potem tud jaz kupit darila velike vrednosti. Ker pa nisem bogata ne bi šlo. Tko da kdor nima bogatega tipa ne vem čemu razmišlja v to smer. No Tananda mogoče, da ga maš.

Tko, da jaz sem še vedno za darilo najbolj vesela bona za masažo al pa kakšne dobre večerje v kulturni restavraciji.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 619
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 12. Feb. 2011 16:48

neznankan napisal/-a:Ne vem zakaj nas primerjaš z bogatimi ženskami iz ZDA, ker nismo ne eno ne drugo. In po tej logiki revn fant sploh ne more pokazati punci kako jo ma rad.

OMFG, daj citiraj, kje sem VAS primerjala z bogatimi ženskami iz ZDA in katero logiko imaš to v mislih.
Omenjen je "vtis, da so am. ženske večinoma materialistke in ljubezen pogojujejo z velikostjo diamanta". In omenjeno je, da želim vaše mnenja o zadevi. Navadno nisem nesramna, ampak tle bi res raje na grd način povedala, da se nauči najprej brati tako, da potegneš dejansko poanto ven, ne pa da domišljijske spise pišeš.

In razmišljam v vse smeri, ker lahko. Ker sem dokaj sposobna razmišljanja o zadevah, tudi če nimam bogatega fanta (ki ga očitno eni potrebuejo, šele nato so sposobni razmišljati o predmetni zadevi).:P
Because I can.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 613
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 12. Feb. 2011 17:00

McLarnovc napisal/-a:Je pa res, da ne poznam niti enega tipa, ki bi svoji punci(ne ženi ali zaročenki, punci) kupoval nakit iz belega zlata. Da to počneš, te mora denarnica kr ornk fajn tiščat... :D


Tisti moj prej omenjeni prstan, ki mi ga je dal fant, je iz belega zlata, ampak če misliš, da je to prav hudo draga stvar, se motiš (pod 100€). Mogoče, če je od dizajnerja, ampak ta je bil iz random ljubljanske zlatarne :D Že Swarovski prstani so večinoma precej dražji.


@Konkubina: joj, meni ima pa ravno Zlatarna Celje ful lepe stvari :)
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1778
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 12. Feb. 2011 18:05

*SunFlower* napisal/-a:Tisti moj prej omenjeni prstan, ki mi ga je dal fant, je iz belega zlata, ampak če misliš, da je to prav hudo draga stvar, se motiš (pod 100€). Mogoče, če je od dizajnerja, ampak ta je bil iz random ljubljanske zlatarne :D


Če ni nič posebnega, potem je cena primerna. Nekaj doprinese tudi to, da je iz "no-name" zlatarne. Drugače so cene takih izdelkov ponavadi 2x-nik te cifre.

Je pa teh 100€ relativnih. Enak izdelek iz srebra bi stal verjetno 20€ ali manj iz platine pa 500€+.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
lemurka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 161
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a lemurka » 12. Feb. 2011 18:49

Kot kaže navadne ženske od partnerjev ne zahtevamo kupovanja dragega nakita. Tiste, ki to počnejo, so pomoje bolj redek, že stereotipen tip ženske. Kako jih razumeti? Sigurn majo kšne probleme s sabo, travme iz otroštva ali pa so američanke :D .
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 12. Feb. 2011 18:57

^^ res. kdor si želi drago stvar je bolan. ima travmo iz otroštva. je bil posiljen. so ga maltretirali. skratka zdravit naj se gre. :roll:

(fak, od kje si se vzela?)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.

Vrni se na Moda

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov