vztrajati ali ne?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mimyka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 21. 3. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a mimyka » 21. Mar. 2016 19:11

Pozdravljeni,
Stara sem 22 let, fant pa 23. Skupaj sva že 5 let. Živima 40 min narazen.
Najprej je bilo vse ok spoznala sva se ko sem bila stara 17 let logično, da še nisva mogla preživljati zlo veliko časa skupaj... ponavadi za vikende, torej manj kot 2 dni.
Zdaj po 5 letih je situacija še kar ista, samo vikendi, največ 3 dni, če hočem ostati dlje mi začne govoriti kdaj grem domov, češ, da je njegova mama živčna, če sem predolgo tam in se spravlja na njega. Problem je, da mi ti 3 dnevi postajajo premalo. Rada bi živela z njim vendar je to po njegovem mnenju trenutno nemogoče. Sem drugačnega mnenja, sicer sva še vedno študenta, vendar jaz delam preko študenta on pa je pred kratkim odprl svoj sp tako, da mu finančno gre zelo dobro. Njemu je seveda bolj ugodno biti doma kjer nerabi zapravljat denarja in lahko živi zastonj. Tam nemorem živeti saj so v bloku kjer je zelo malo prostora, ima samo svojo sobi, ki je hkrati njegova pisarna
Vedno ko mu omenim, da bi bila rada več z njim mi odgovori, da saj sva dosti skupaj pa, da bova kmalu šla na svoje vendar mislim, da se to še nebo zgodilo tako kmalu.
Res mi je hudo in nevem kaj naj naredim. Naj čakam v nedlogled?
Hvala za vaša mnenja & nasvete.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 21. Mar. 2016 19:29

mislim, da mora biti resen pogovor, da mu vse to poveš, in tudi, da začne konkretno delat na tem, da se odseli na svoje oz. oba, če se hočeta skupaj vselit.
on si mogoče vse skupaj predstavlja tako, da bi zadosti našparal za neko stanovanje, da bi ga imela, ne, da bi plačevala najemnino. za to bi bilo treba kar dolgo šparat in potrpet, ampak bi se na koncu splačalo.
škoda je, da gre njegovi mami na živce, če bi bilo bolj prijetno in bi lahko več časa preživela skupaj. mogoče še kakšen pogovor z njo? čeprav težko, če je po 5 letih isto..
pride tudi on kdaj k tebi?
hej norci :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 21. Mar. 2016 19:32

Kako pa drugače preživljata čas skupaj? Gresta kam ven, pijačke, kino, izleti...?
Nekako imam občutek, da več ali manj samo pri njemu doma visita. Ok mogoče se motim, zato vprašam. :)
mimyka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 21. 3. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a mimyka » 21. Mar. 2016 20:22

@slovenc79
sem že dostikrat načela to temo,vendar kakor sem razumela on čaka, da bom tudi jaz dobila redno zaposlitev, ker noče sam plačevati za stanovanje, če je lahko doma zastonj... Jaz pa redne zaposlitve v današnjem času verjetno še dolgo nebom imela...
Njegova mama je res zelo živčna oseba za vsako stvar se dere, do mene sicer nikoli ni bila nesramna, vendar se razburja na njega tudi vpričo mene, kar je zelo neprijetno, tako da pogovor z njo odpade. Je pa res, da se on nikoli ne postavi zase in jo vpraša, če sem lahko dlje tam, tako da predvidevam da bolj ko ne na blef govori, da nesmem biti več kot 3 dni pri njemu.
Pri meni sva redko, saj imamo še manjše stanovanje kot oni moja soba pa je mikroskopska :P tako, da sem še vseeno raje pri njem.

@haley
Imaš prav da sva bolj kot ne v stanovanju. On ima takšno delo, da večino dneva presedi za računalnikom tako, da ga težko spravim kam.
Saj greva tudi v kino in občasno na kakšno vačerjo, izlet ampak bol redko. Problem je tudi avto, saj nimava svojega in si ga mora vedno sposojat od staršev kar pa mu ni najbolj prijetno.
Svojega si pa še noče kupiti ker mu oitno ni tak pomememben kot druge stvari.

Res nevem kaj še naj naredim da bi ga prepričala, da je že počasi čas za spremembe in da tako negre več.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 21. Mar. 2016 20:34

Kaj pa tvoj fant še počne poleg tega, da visi v sobi? Naredi kaj doma - kuha, pospravlja, lika...? Ali je vse na plečih mame in ostalih družinskih članov?
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 21. Mar. 2016 22:01

Hm. Moj odgovor je ne. oz slabo kaže. zakaj bi vztrajala s tipom, ki mu je več kot očitno dol padlo, pa se mu ne da več neki trudit, ne kaže nekega veselja, da vnese v vajino razmerje več ljubezni, sreče? zakaj bi morala ti vedno biti tista, ki načne pogovor o skupnem življenju, ko bi načeloma moralo biti samoumevno, da po toliko letih vajino razmerje napreduje, ne pa da stagnira.

postavi si eno vprašanje: a si ti srečna v tem razmerju? a dobiš tisto, kar ti pričakuješ od razmerja?
ti pa priporočam, da napišeš na en list kakšne želje imaš ti, kaj pričakuješ od razmerja? pa potem pomisli kakšno razmerje dejansko imaš.

vsi si zaslužimo kvalitetno zvezo, v katero vlagata oba, oba kažeta voljo, zagnanost, da uspe. po opisu sodeč, to vajino razmerje ni.

ti pa v vsakem primeru pripročam, da se res usedeš dol s fantom, pa mu predstaviš kako se počutiš. če se ne bo izboljšalo.. why bother? zaslužiš si nekoga, ki ti bo posvečal svoj čas in bo pozoren, in te ne bo "nagnal" domov, ker bo mamica živčna.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
mimyka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 21. 3. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a mimyka » 21. Mar. 2016 23:12

haley napisal/-a:Kaj pa tvoj fant še počne poleg tega, da visi v sobi? Naredi kaj doma - kuha, pospravlja, lika...? Ali je vse na plečih mame in ostalih družinskih članov?


Ubistvu kar dosti pomaga doma tako, da ni tak lenuh kot se je iz napisanega mogoče zdelo. Tudi za mene lepo poskrbi, ko sem pri njemu.

Problem je le v tem, kar sem opisovala.
Malo še bom počakala, se še probala pogovorit z njim, če se pa nebo nič spremenilo mi ne prostane drugega kot , da končam zvezo, ker očitno pričakujem več kot on.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 22. Mar. 2016 0:12

^^Ja probajta se še kaj pogovorit. Se pa v bistvu strinjam s tem kar je Exit napisala.
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje
Prispevkov: 452
Na forumu od: 19. 8. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 22. Mar. 2016 9:06

Tip se je naveličal in išče nove izzive...je pa mal beden filing verjetn seksat, medtem ko za vrati poslušajo mati... :D
mimyka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 21. 3. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a mimyka » 22. Mar. 2016 16:26

Picatinny napisal/-a:Tip se je naveličal in išče nove izzive...je pa mal beden filing verjetn seksat, medtem ko za vrati poslušajo mati... :D

Jah ni najbolj prijetno, morava čakat do večera, da imava mir :razz:
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 22. Mar. 2016 17:47

uspavalne tablete ji dasta, pa je :D še čez dan, če je treba :P
hej norci :)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 22. Mar. 2016 20:57

Kolikor se da soditi po napisanem in tvoji strani zgodbe-izgleda, da imaš zapečkarja. Za to starost definitivno ne more biti fajn, če je vse kar doživita znotraj njegove sobe, ostalo pa nič kaj. Spremenila človeka ne boš, ampak zame bi bil dovolj velik alarm to da bi me bolj kot ne lasten fant naganjal domov. Ker občutek, da nekdo želi preživeti čas s tabo je res nepogrešljiv v neki zdravi, obetajoči vezi.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 525
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 22. Mar. 2016 22:52

Sicer je težko samo po parih postih sklepati, kakšna je vajina zveza/finančno stanje (ali bi bilo zanj plačevanje stanovanja res takšna ''mala malica'' kot praviš), ampak jaz sem isto iz prebranega sklepala, da furata neko rutino/čepenje doma, ležanje. gledanje filmov ... skratka mene bi takšna zveza na smrt dolgočasila. :? ker kot si sama napisala fant dela veliko preko računalnika in ga težko kam spraviš ... rutina je v takem primeru neizbežna. Saj smo si različni in vem, da nekaterim to ustreza (tvojemu fantu očitno, tebe pa tudi ne bi motilo, če bi bila sama v podnajemniškem stanovanju al kako?)

Predvidevam, da zaradi tega ne boš končala zveze, ker kolikor sem razumela ga imaš res rada in si želiš živeti z njim, tako da nekako morata biti kompatibilna verjetno. Če se že ne noče preseliti skupaj s tabo, potem delaj vsaj na tem, da gresta kam čez vikende in ga prepričaš v to, da počneta kaj novega (saj vem, da to stane, ampak če res nimata finančnih težav, potem bi si to lahko privoščila).

Če furata takšno zvezo že 5 čet (videvanje ob vikendih pri enem doma), lahko preraste res v hudo rutino in je velika možnost, da ti bo enkrat res dopi*dilo. Visenje doma s partnerjem ne ustreza vsakemu in ni prav, da se sprijazniš s tem samo zato, ker ga imaš rada in si se bila prisiljena navaditi. Tako da najprej razmisli, ali je res problem samo to, da si pri njegovih, ali je v ozadju še kaj drugega - dolgčas, rutina, želja po spremembah?
Jaz sem bila tudi v situaciji, ko sem veliko hodila k tipu domov (sicer ne čez vikende), ker pač sem živela s cimrama v stanovanju in nisem imela svoje sobe, pa mi je šlo po 2h letih že precej na živce, ker pač sva se s takratnim tipom vedno nekako umikala staršem (isto je živel v stanovanju) in pač ni tiste svobode. Samo je tudi on dokaj pogosto prihajal v moj domači kraj (najmanj enkrat na mesec za čez vikend, kjer sva imela dosti prostora), tako da to ni bil glavni problem, ampak te popolnoma razumem, ko praviš, da ti gre na živce ta situacija s starši. :?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov