Pasiven fant

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tanjaa92
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 14. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Tanjaa92 » 14. Avg. 2015 23:10

Živjo!

Imam sledeč "problem". Stara sem 22 let, s fantom (23let) sva v zvezi približno 3 leta, že kar nekaj časa pred zvezo sva bila prijatelja in se že dolgo časa poznava, imava tudi veliko skupnih prijateljev. Moj "problem" je, da počasi izgubljam živce zaradi fantove pasivnosti.
Sama sem karakterno zelo energična oseba, in enostavno ne morem biti pri miru. Veliko se ukvarjam s športom, hodim v fitnes, obožujem hribe, izlete, potovanja, ob rednem faksu tudi veliko delam. Doma me nikoli niso preveč razvajali, ampak so starši zelo težili k čim večji samostojnosti. Zato si razen strehe nad glavo vse moje stroške krijem sama. In mi to res ni problem, ker se mi zdi to pri teh letih nekaj samoumevnega. Pri fantu je pa to vse obratno! Najbolj me moti to da še vedno ni naredil vozniškega izpita, kamor koli greva peljem jaz. Imava dnevne prepire na to temo, ki se vedno koncajo da se bo sel prijavit naslednji teden.(pri njemu teden ocitno traja 3 leta). Potem ne ljubi se mu delat, ker češ itak ne zapravi veliko. In mu je dovolj le njegova skromna štipendija. Je precej manj športno aktiven od mene. Vedno ga povabim če želi z mano npr. V hribe ipd. vendar vedno reče naj grem rajsi s kolegicami ce pa ze gre pa mu na obrazu vidi velik odpor in zgleda kot da gre tja samo zaradi mene. Tako grem velikokrat tudi sama. Naslednji problem so potovanja, sama imam v planu veliko potovanj in izletov, ko mu jih predstavim je pri njem vedno financni problem in izgovor da je njemu škoda denarja.
Vedno mu tudi povem kar si mislim glede njega. Hudo mi je ker se oba sicer zelo dobro razumeva, govoriva lahko 24/7 in se smejiva, in ga imam zelo rada ampak se velikokrat tako dolgocasim ker nikamor ne greva. Zelo si namreč želim, da bi imela kakšen skupen hobi. (V 3 letih ga še nisem našla :D )
Skrbi me kako bo to izgledalo v prihodnosti. Ali take zveze v katerih imata partnerja tako različne interese in poglede na svet sploh funkcionirajo?

Na koncu koncev sva še oba zelo mlada. In me je strah da mi bo nekoč žal da nism izkorstila vseh stvari k so mi bile dane.

Kaj menite o tem? Ima kdo podoben primer pri katerem je kdo od partnerjev bolj pasivne sorte? :)


Lep pozdrav! :)
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 14. Avg. 2015 23:34

Različna karakterja, različni interesi, različen življenski stil... itd.

Če te že sedaj nervira, te bo z leti le še bolj. On se spremenil ne bo, ti tudi ne,

"vzemi ali pusti" bi se temu reklo. :)
celjanar
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 442
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 15. Avg. 2015 0:40

Identičen problem sem imel jaz s svojo bivšo, jaz na treningih cele dneve in zagikan doma, s kolegi na poker al pa ven jest..to je moj lajf. Ona ob vsaki manjši aktivnosti postala zaspana, hotla je hodit na modrijane plesat :rolleyes: :rolleyes: Js pa goveje muske ne prebavlam..pustimo da nisma imela ne skupnih hobijev ne nič, na koncu ugotovila da je tudi najin pogled na družino popolnoma drugačen. Tako da sva se razšla..prihodnosti tako ali tako ni bilo. Sedaj sem si našel malo mlajšo, vendar imava skupne interese in se ukvarjama skupaj s športom. Tudi pogled na stvari dosti bolj podoben.

Tako da js ti svetujem, znebi se fanta čimprej tem bolje. Če ti bo rekel da se bo spremenil, se ne bo tako da ne nasedaj tem obljubam, ki potem trajajo mesec ali dva potem pa vse po starem. Najdi si nekoga s podobnimi hobiji, še vedno naj ma vsak svoje da mata lahko kej časa za sebe tut :P
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 736
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 15. Avg. 2015 7:26

Ti trenutno vidiš rešitev v tem, da se tvoj tip spremeni, ker je po tvojem njegova "pasivna" osebnost glavni problem vajine zveze.

Ampak tvoj tip je tak kakršen je. Kljub temu, da se v naši družbi aktivnost smatra kot 11. božja zapoved, vsi ljudje po naravi niso super aktivni v lajfu in raje preživijo večino časa doma ali pa so bolj na easy. Take želje so lih tko legitimne kot tvoje, ko bi rada cele dneve skakala naokoli in po gorah. Meni se tu ne zdi problem tvoj tip, ampak tvoje zahteve. Ti si njega namreč izbrala takšnega kakršen je ("pasivneža"), zdej pa mu moriš, da takšen kot je ni kul in bi se mogel zavoljo tebe spremenit ("Vedno mu tudi povem kar si mislim glede njega").

Kako bi se ti počutila, če bi ti on težil, da dej se že enkrat umiri in nehaj kar naprej nekaj delat in divjat naokoli? Verjetno bi ti težilo in to upravičeno. Mogoče bi tudi morala upoštevat in spoštovat njegovo (spet legitimno) željo, da si trenutno izpita za avto zaradi finančnih razlogov ne želi. Seveda pa imaš potem tudi ti vso pravico najt novega tipa z izpitom :P , če ti to res ful mori.

V tej situaciji sta dejansko možni samo dve smiselni rešitvi: 1. ali ga 100% sprejmeš in skupaj ugotovita, kako bosta v prihodnje furala zvezo 2. ga pustiš in si najdeš nekoga, ki bo bližje tvoji osebnosti, kar se meni zdi v tem primeru bolj smiselna opcija.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7498
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Avg. 2015 8:07

Najbolje, da pretehtaš pri sebi in poslušaš svoj notranji glas kako naprej glede zveze, samo ne ostajaj v določeni situaciji (zvezi) iz navade,ker bi bilo bolj 'komot' kot naredit spremembe.

Na koncu koncev sva še oba zelo mlada. In me je strah da mi bo nekoč žal da nism izkorstila vseh stvari k so mi bile dane.

Se strinjam, ti kar izkoristi in doživljaj čim bolj,živi se samo enkrat! Naredi tako,kot se ti zdi,da boš najbolj srečna.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 15. Avg. 2015 8:08

Pač jebiga, si v teh letih ko si se zaljubila v nekompatibilno osebo, vsi smo se...in sedaj vemo da je pomembno da najdeš kompatibilno osebo.

Če si ti energetična,in je on couch potato in flegma, se on ne bo spremenil. Če tudi ga prisiliš, se bo mogoče zmigal malo, ampak spet: Ali mu hočeš ti diktirati tempo življenja?

Pri partnerjih vedno pride do odstopanj, ampak pomembno je da si deliš iste vrednote. In če je tebi aktivnost vrednota, in njemu ni...potem je konec v bližnji prihodnosti neizbežen.

In noben me ne more prepričati, da bo ženska sprejela moškega takšnega kot je. To je en izmed največjih bullshitov sveta. Ženska ne sprejme, ženska se vda v usodo :lol: .

Ti pa lahko povem, da se pri moških vse potencira. Če je mene bolil k***c tri leta nazaj, kaj si ljudje mislijo, je sedaj še trikrat huje. In gledam svojega soseda, žena je aktivna kot sto mater, vrt, kolo, tek, bere, hodi ven...mož, ne vem če sem ga v 10 letih videl hoditi razdaljo 500 metrov. In ona sprejema odločitve namesto njega, ker spet..njemu se to ne da.

Tako da se zavedaj, če misliš da je to sedaj problem, čez deset let bo to še nekajkrat huje.

Resno se pogovorita.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 15. Avg. 2015 12:28

Tanjaa92 napisal/-a:In me je strah da mi bo nekoč žal da nism izkorstila vseh stvari k so mi bile dane.


v tem stavku si si že sama odgovorila na vprašanje :)
lahko še naprej nadomeščaš fanta s prijateljicami, če pa bi res rada te stvari počela s fantom pa se mi zdi bolje, da si najdeš nekoga, ki sta kompatibilna :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4996
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 15. Avg. 2015 14:40

Vsi so ti že super napisali. Sprejmi ga takšnega kot je ali pa pojdita vsak svojo pot.
Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 362
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 15. Avg. 2015 14:51

Tanjaa92 napisal/-a: Doma me nikoli niso preveč razvajali, ampak so starši zelo težili k čim večji samostojnosti. Zato si razen strehe nad glavo vse moje stroške krijem sama.


Malo tako off topic kateri stroški pa so to ? Stroški za telefon pa kilo kruha ? Ali kaki stroški te še pestijo v tem težkem življenju ki ga sama premaguješ ?
Uporabniški avatar
katy.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 741
Na forumu od: 7. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a katy. » 15. Avg. 2015 17:21

hrano, pijačo, obleke, higienske pripomočke, hobije itd... vse za kar so starši dolžni sicer plačevat do 18 leta :)
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 15. Avg. 2015 19:05

Imela sm indentično situacijo, vendar na srečo nisem vztrajala s tem tipom par let, pač pa par mesecev.
Jz športnica, on couch potato, ki hoče niti na sprehod. Odnos sm zaključila ker me je utesnjeval, non-stop sm se mu prilagajala... in sedaj sm samska, ampak srečna.

Ne svetujem ti da končas, vendar dobro premisli. Kar te sedaj moti, te bo ćez par let motlo na deseto potenco. Ali ga sprejmi takšnega kot je (vem, da je težko) ali pa najdi drugega, ki se bo klatit s tabo po hribih.

Ni problem to da on ne športa, problem je da je pasiven glede vsega v lajfu. Moj bivši je vsaj delal in nato kavč, TV, sex po možnosti da sm jz zgoraj da se ne pretegne kaj dosti ;D Problem je to, da mu ni mar za njegovo telo in počutje in tudi za tvoje ne.
Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 362
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 15. Avg. 2015 20:00

Takšni se zresnijo šele ko jih pred dejstvo postaviš tako to je. Pa ne pred tvoje dejstvo ampak zdravniško. Na malo starejša leta se po večini začnejo te "lenuhi" gibat ko ti pač zdravnik pove si pridelal sladkorno ali imaš previsok holesterol potem ti pač da zagon. Isto kot pri kajenju mi je prijatelj kadil že od osnovne pa nikakor ni mogel nehat ko ga je zdravnik postavil pred dejstvo da ima pljučnega raka in so mu odstranili 1/3 pljuč je iz danes na jutri prenehal z cigareti in je že par let čist. Tako, da vsi enkrat pridejo na vrsto lepo počasi po 30 bo že športnik. :)

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov