Moška kontracepcija

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 13. Jan. 2016 17:40

^^ tole ne bo uspelo

Ker bo kup moških začelo uporabljati tele stavke:

Oh, baby, it is ON!
Machine: Activated!

Razni robotski zvoki, zvoki pušk...resno, ena bo kakšnega zaštihala. Po možnosti mene.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 525
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 13. Jan. 2016 18:16

slovenc79 napisal/-a:mislm da je zlo težko danes ugotovit dejansko resnico na podlagi nekih etiket in splošnih prepričanj kaj je škodljivo in kaj ne. itak je vse skupaj en sam biznis. kako škodljiva/koristna so v resnici današnja zdravila, bo pokazal čas, čez 10, 20, 30 let.. vse teorije kaj bo po več letih jemanja tega so samo ugibanja. glede na to kako vzporedno narašča poraba te kemije in hkrati število obolenj za rakom, neplodnosti, itd. jaz kemiji ne zaupam. je tudi ne uporabljam, sem zdrav in se dobro počutim, zato sem v svojo mnenje prepričan. kdor se ne strinja, se pač ne :)


Število neplodnih parov narašča v veliki meri zato, ker se pari kasneje odločajo za otroke. Včasih je bila ženska, ki je prvič rodila, stara okoli 20 let, danes pa 30, kar je ogromna razlika.
KT naj bi ravno varovale žensko plodnost, saj se v tem obdobju jajčniki ne trošijo in ni nepotrebnih ovulacij. Iz tega vidika naj bi bilo tudi manj raka na rodilih. Ubistvu KT delujejo tako, da dejansko prelisičijo lastno telo, ki misli, da je ženska noseča.

Kar se tiče raka na dojki pa ne bom pametna, ker tu si niti zdravniki niso enotni.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 13. Jan. 2016 19:13

sperm switch ja :D najbolš da se kr vsi lepo kastriramo stereliziramo in otroke v epruveti vzgojimo, si izberemo spol, barvo las, oči, itd.. da bojo vse naslednje generacije popolne kot barbike in keni in svet bo popoln :)

tudi to je res.. sicer govorim bolj na splošno, že, ko je tema že prešla na splošno zdravje in zdravil. da se jajčniki "trošijo" pa ne vem.. :D glede na to da smo organizem ki se sproti obnavlja in ne avto s števcem km se mi zdi to smešno. prej bi rekel da je šok za organizem, če se uporaba tablet (kakršnihkoli) ustavi in deluje drugače (kot odvisniki ki se zdravijo, abstinenca - not pretty) ampak to je zdaj čist na pamet, nisem nikol tok razmišljal o tem.
hej norci :)
Uporabniški avatar
Nelle
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 51
Na forumu od: 18. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Nelle » 13. Jan. 2016 19:21

Meni je ideja o moški kontracepciji všeč, po drugi stran pa me ne moti, da moram vsak vzeti tabletko, ker pač sama sebi najbolj zaupam in vem, da je nikoli ne pozabim. :oops:

Pravzaprav si več ne predstavljam, da jih ne bi jemala, ker kot so punce že napisale, je sex s kondomom neprimerljivo slabši, non stop ga moraš popravljati, grob sex sploh ne pride v poštev, veš čas polzi dol itd. :rolleyes: ne razumem parov, ki jih uporabljajo v resni zvezi, ker so res ubijalci užitka. Še manj pa razumem ženske, ki uporabljajo KT in še zraven kondome.

Vsekakor so mi kondomi najmanj priljubljena vrsta zaščite. Uporabljala bi jih samo v primeru one night standa, ampak tega itak ne prakticiram. :)

slovenc79, daj si ti malo preberi dejstva o ženskih splonih organih. ''Zaloge'' v jajčnikih se nič ne obnavljajo, ampak se ženska že rodi z določenim številom jajčec. Z leti njihovo število samo še upada. Ni to tako kot pri moških, ko se vam sperma non stop obnavlja. in na ta način je logično, da KT ohranjajo plodnost, če ne prihaja do ovulacije.
Ampak ja, če ne razumeš niti osnov ženske plodnosti, potem ni čudno, da v KT vidiš samo zlo.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 13. Jan. 2016 19:39

no, zanimivo. se bom pozanimal :) nisem pa edini ki KT vidi kot negativno stvar in tudi marsikatera ženska jim nasprotuje. tudi če dejansko pomaga pri plodnosti, mojega mnenja, da je kemija škodljiva stvar (če ne pri plodnosti, pa milijon drugih telesnih funkcij), ne spremeni.

me pa zanima, kakšne so še druge alternative? kakšne fizične kontracepcije obstajajo razen kondoma? sem slišal da obstajajo neke gobice z v vagino ki blokirajo spermo.. ma kdo izkušnje s tem?
hej norci :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 14. Jan. 2016 9:02

^ Diafragma je se en primer pregradne kontracepcije.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 14. Jan. 2016 11:27

V resni zvezi, kjer zaupanje laufa.. ja, sem za. Je pa res, da bi skor 100% bla bolj pod stresom in bi se nenehno spraševala, če je res vzel tabletko.. Ker posledice nosim jaz, moje telo.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 14. Jan. 2016 12:57

Pri meni tudi. Nekako imam vseeno rada pregled nad kontracepcijo. Bi pa razmislila, ce bi bil moj za in bi imel manjse stranske ucinke, kot jih imam jaz (trenutno sama zal pac ne morem jemati tabletk).
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 14. Jan. 2016 14:07

A je tu še kaka punca, ki ne sme jemat hormonske kontracepcije/je "imet" v nobeni obliki, kondomi pa jo motijo? A je kakšna našla kako rešitev za to težavo? :/
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 401
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 14. Jan. 2016 14:10

slovenc79 napisal/-a:mojega mnenja, da je kemija škodljiva stvar (če ne pri plodnosti, pa milijon drugih telesnih funkcij), ne spremeni.


Absolutno. Zato so najbolj zdravi ljudje, ki se niso cepili, ne jemljejo antibiotikov in tako dalje in tako dalje. Še bolj zdravi pa bi bili ljudje, ki fizično sploh ne bi obstajali in bi se tako lahko izognili kemiji svojih teles, zraka, vode, hrane in vsega ostalega, kar fizično obstaja.



slovenc79 napisal/-a:me pa zanima, kakšne so še druge alternative? kakšne fizične kontracepcije obstajajo razen kondoma? sem slišal da obstajajo neke gobice z v vagino ki blokirajo spermo.. ma kdo izkušnje s tem?


Obstajajo še gobice, skodelice, diafragme in tako dalje in tako dalje.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 14. Jan. 2016 15:49

MarijaNana napisal/-a:A je tu še kaka punca, ki ne sme jemat hormonske kontracepcije/je "imet" v nobeni obliki, kondomi pa jo motijo? A je kakšna našla kako rešitev za to težavo? :/


Dalec od idealnega (in v rahlem nasprotju z mojo zgoraj omenjeno zeljo po nadzoru nad kontracepcijo) ampak mogoce... Stetje varnih dni + metoda umika v varnih dneh + kondom med ne-varnimi dnevi. Ampak samo ce imas svoj cikel v nulo nastudiran. Pa ce nisi prevec zivcne narave :D
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 14. Jan. 2016 17:44

metoda umika je relativno varna in uspešna (vsaj glede na moje izkušnje in izkušnje žensk v moji bližnji okolici). spletnih koledarjev /appov, ki spremljajo tvoj cikel in označujejo nevarne dneve je na netu ogromno.

je pa res, da sem jaz in moja bližnja okolica že vsi malce starejši, v večletnih zvezah, živimo skupaj, imamo službe, ....
Mataio_1
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 180
Na forumu od: 8. 10. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Mataio_1 » 14. Jan. 2016 17:49

Nelle napisal/-a:ne razumem parov, ki jih uporabljajo v resni zvezi, ker so res ubijalci užitka. Še manj pa razumem ženske, ki uporabljajo KT in še zraven kondome.

Ker obstajajo primeri, ko ona zaradi zdr. težav ne more jemati KT, si pa par še ne želi potomstva.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7042
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 14. Jan. 2016 18:46

Kt+kondomi so ultimativna zaščita. Ker kondom lahko poči-ne vem kako jim to rata, ampak nikoli ne veš.
Sem bolj za dvojno zaščito kot pa obupano 17-letnico, ki je "prisiljena" k splavu.
Moška kontracepcija pa...ne. Sem raje jaz na kt ali pa sploh na ničemer. Zdaj, ko sem prvič v življenju z nekom, s katerim bi dejansko rada imela otroke.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 15. Jan. 2016 20:10

floribunda napisal/-a:metoda umika je relativno varna in uspešna (vsaj glede na moje izkušnje in izkušnje žensk v moji bližnji okolici). spletnih koledarjev /appov, ki spremljajo tvoj cikel in označujejo nevarne dneve je na netu ogromno.

je pa res, da sem jaz in moja bližnja okolica že vsi malce starejši, v večletnih zvezah, živimo skupaj, imamo službe, ....


Pod tole se tudi jaz podpišem. Ne poznam para, ki bi zanosil na tak način.

Je pa tudi res, da take medote ne priporočam najstnikom, ampak malce starejšim, ki so v resnih zvezah.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]