Karakterji za trajno zvezo

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 362
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 23. Jul. 2015 20:32

In kaj je bistvo tega tvojega komentarja. Da ti rečem bravo ali kaj ? Jaz pišem za primer čufike če ne živiš s partnerko skupaj. Tako, da ne vem kaj da ti rečem bravo da živiš s partnerjem skupaj in imaš domače živali ? :?: Pač lahko se blamirate vsi vemo koliko je ura glede tega preverjanja še nisem spoznal ženske ki nebi to delala in tudi ti verjetno spadaš v to vsaj po napisanem predvidevam, če gre tvoj multipraktik kam sigurno smsi šibajo in to je meni pač mimo da ženske tako posiljeno preverjate. Je pa pač vsak po svoje nekateri moški so bolj copate nekateri pač niso, lej jaz sem napisal zase če mene preverja ji hitro razložim pravila igre.

p.s: evo Led Zeppelin končno en pameten ma škoda pisat samo moti me ko še na internetu nočjo priznat da je smisu smesov samo v preverjanju. Ampak jebiga v lastno skledo si ne bodo pluvale ...
Zadnjič spremenil capo di banda, dne 23. Jul. 2015 20:51, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 23. Jul. 2015 20:38

Moški ki neprestano pišejo smse svoji partnerici (govorim v veliki količini), so ponavadi ljubosumni, ali pa nimajo nič pametnega za delati...v vsakem primeru ni dobra stvar :D.

Spuščati v debate, kako one gledajo na to je izguba časa, mi smo v osnovi racionalni, one so čustvene.

Zato da imaš mir, lepo pošlješ sms za jutro in noč če nista skupaj, od tega tudi jaz ne bom umrl.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7042
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 23. Jul. 2015 20:40

Kar sem hotela povedati s tem je to,da se da, če se hoče-ti si bil tisti, ki je napisal, da imamo samo tipa in šiht in tu se konča. Glede domačih in ostalih živali- če jih imaš, se zavedaš, da poberejo kar nekaj tvojega časa z nego, sprehodi itd.
Ko pa gre moj multipraktik :D kam, se pa zaprem v sobo, vzamem telefon v roke in pričnem z vprašanji-kje si, s kom si, kaj delaš, če pa ekstra hrepenim po pozornosti, pa načnem prepir, da se mi ja mora posvetiti, kljub temu, da je s kolegi na košarki. Razen če ne.
The world is as you are.
*Žuža*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 209
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Žuža* » 23. Jul. 2015 21:15

Led Zeppelin napisal/-a:Zato da imaš mir, lepo pošlješ sms za jutro in noč če nista skupaj, od tega tudi jaz ne bom umrl.


E - bravo.

Saj ni potrebno vedno pisat nekih globokih čustvenih izlivov in ne vem kaj. Gre preprosto za to, da pokažeš, da občasno pomisliš nanjo. In mirna Bosna.
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 23. Jul. 2015 21:38

Pa kako preverjanje, če si želim vsaj vsak drug dan mesič za lahko noč :ja: :!: Mislim da to ni neka pretirana zahteva. Ja, rade vidimo da se spomnite na nas, bravo za ugotovitev ;D

MarijaNana je napisala cel seznam in potem lepo pokazala kaj od navedenega drži. Mislim, da na koncu večina žensk tako "konča". Pustimo zdej razloge zakaj in kako...

Samo se pač nekatere ne sprijaznimo z približkom, saj stojimo za svojimi besedami.

Primer:
Kadilcev ne prenesem, ker mi cigareti zelo smrdijo ---> partner torej ne more biti kadilec, to je jasno kot beli dan in od tega ne odstopam.
Noben ob prejšnjih ni kadil, niti bo kateri od bodočih.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7532
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Jul. 2015 22:13

^^ Ma normalno da to ni pretirana zahteva. Ja je res, ne rabijo bit neki spisi v smsih,bol gre za to da vidiš da se spomni nate,da mu je mar pa da je iskreno kar napiše. Zakaj bi pa rabla skos preverjat partnerja, to morejo po mojem bit zlo zdolgočasene ženske, ki to počnejo. Ful nism tak tip da bi to počela in mam tud sama občasno rada mir, ko mam razne dejavnosti, sploh pa s tipom,pri katerem ne bi imela občutka,da mu lahko zaupam ne bi bila v zvezi. Za dneve,ko se ne vidiš se mi zdi pa bol praktično poklicati,kot pisati smse.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7042
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 24. Jul. 2015 7:37

Točno za to se gre. Za pozornost. In potem se to, da si ženske to želijo (da ne bo pomote, preden se par preseli) enači s čustvenostjo celotne ženske populacije (cosmo forum pač ni primer testosteronskega povprečja) in posplošitvijo, da so vse iste.
Poudarila pa sem, da bo težko najti punco z istimi željami. Ne da se mora kdo spremeniti in postati drugačen.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 736
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 24. Jul. 2015 7:44

Jao, kako posploševanje. Eni mate ful fiksirane ideje o zvezah in življenju.

Midva sva skupaj že skoraj 10 let, od tega živiva skupaj 5 let in med časom, ko se ne vidiva, si še vedno pošiljava tako e-maile kot sms-e. Zakaj? Preprosto zato, ker se rada pogovarjava drug z drugim. Pa svojemu tipu ženska željna preverjanja :lach: ne držim noža za vratom.

Mislim, če obravnavate svoje ženske kot nesigurne, čustvene kure željne preverjanja, potem ni čudno, da se ženska počuti zapostavljena in ti (v želji da ji potrdiš da jo imaš res rad) skoz brezveze neki pisari :P Če ti ni všeč, da ti ženska pošilja skoz sms-e rečeš "Ej draga, meni to ful ne ustreza a bi se dalo glede tega kej zmenit, da bo kul za oba?". Kakšna prijazna, spoštljiva, razumevajoča beseda res ne škodi.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 24. Jul. 2015 8:20

capo di banda: Misliš, da sem premlada(!), pa napišeš, da se začno po par mesecih v zvezi pogovori vrtet nenehno okoli enih in istih reči. In da ne veš, kaj bi se naj pogovarjal. ''Kaj delaš?'' in ''Rad te imam.'', je edino, kar ti je padlo na pamet ... no, jaz sem v zvezi skorajda pet let, skupaj živiva štiri leta in pogovori nama pomenijo možnost za skupno učenje, razvoj, rast, spreminjanje odnosa do sveta, družbe ... najini pogovori so večinoma teoretska razmišljanja o različnih družbenih pojavih, kulturnem dogajanju ipd. Teme najdeva pri delu, branju, v novicah ... pogovarjava se tudi o najinih frustracijah, obremenitvah, nekih priučenih negativnih vzorcih ipd. Pogovarjava se po več ur dnevno, kadar le znese, večinoma zvečer, med dolgimi sprehodi in čez dan še kaj nanese. V začetku zveze mi je on pošiljal res dolge smse (po deset in več posameznih smsov (so bili že vsi v mms obliki)), ogromno sva se pogovarjala vedno ... nikoli me še ni vprašal v vseh skoraj petih letih, ''kaj delam'' ...

LZ: To tvoje ločevanje na moške in ženske, ki so ''eni taki'' in ''drugi taki'', zatrjevanje, da je to ''biološko'' itd., je totalno zgrešeno. Imeti vagino ali penis osebe značajsko ne opredeljuje na noben način. Opredeljuje jo zgolj v smislu, da se posameznikom glede na spolne organe priuči komplet značajskih lastnosti, preko katerih se oblikuje družbeni spol, ki ''ustreza'' biološkemu. In to, kar ti iščeš, če iščeš žensko, ki bo ''ženstvena'', je samo nekakšna dobra fotokopija ''originalnega'' družbenega kalupa.

čuftika: Zelo narobe si me razumela. Moj fant je vse tole:

- inteligenten
- duhovit
- ustvarjalen
- nežen
- zvest
- iskren
- prijateljski (biti mora moj najboljši prijatelj)
- imet morava iste nazore glede ... no, praktično vsega, vsekakor pa zastran politike, vere, vzgoje, življenjskih ciljev
- ne sme bit odvisen od katerekoli substance
- imet morava sorodne interese (glede na moj umetniški poklic je torej idealno, da je s sorodnega področja)
- rad mora imet literaturo
- bit mora samostojen
- imet mora življenjske cilje, ki me pritegnejo
- ambiciozen
- odličen govorec
- privlačen (ampak to je baza, to se samo na sebi razume)
- uspešen na svojem področju
- skrajno liberalen
- dober ljubimec
- dobro mora znat kuhat
- mora znat popravit večino reči v stanovanju
- razumevajoč (nikakor ne sme mešat ''razumevajoč'', ''razumen'', ''razumski'')
- razgledan
- z njim se mora bit pogovarjat bolje kot s komerkoli drugim
- rad mora imet živali
- samozavesten
- aktiven
- imam lahko z njim globoko čustveno vez
- sočuten
- altruističen

Da ima ob vsem naštetem tudi kako slabo lastnost je normalno in to ne pomeni, da sem se s čemerkoli sprijaznila. :rolleyes: Oseba, ki nima niti ene same frustracije, neželenega odziva, neprijetne lastnosti in ni nikoli tečna, ne obstaja. Če to iščeš, boš vselej samska in razočarana. Globoka čustvena vez, pravo prijateljstvo in skupna osebnostna rast so loterija v odnosih. In jaz to imam s tem fantom. Čeprav pride kaka situacija, v kateri najprej pomisli nase, čeprav ima obdobja, ko se psihično ne počuti dobro in kljub tistim desetim čik-pavzam dnevno.

Ne morem verjet, kako nezrelo ljudje tu razmišljate o odnosih ... ampak kakor razumem, razen emanuele in timis nihče, ki je pisal v to temo v zadnjih dneh NIMA dolgotrajne, predane zveze, a ne?
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 24. Jul. 2015 9:30

Tudi ti si mene narobe razumela in očitno vzela osebno.
Seveda ni nihče popoln, niti mi sami. Vendar smo si različni in nas nekatere zadeve bolj motijo (npr. mene kajenje zelo moti in to ne bi tolerirala).

Drugače pa res nimam dolgotrajne, predane zveze s partnerjem, imam pa dolgotrajno in predano zvezo sama s sabo će nekaj let, če to sploh šteje :D Ali pa mormo imet partnerja, da smo lahko srečni? ;D Če nismo v odnosu, še ne pomeni, da nismo kompetentni za komentarje, saj smo večinoma že imeli večletna razmerja in ne samo neke avanturce...

Zavedam se svojih pomanjkljivosti in tudi kvalitet, zato vem kaj iščem in se z manj ne sprijaznim (več). Četudi to pomeni, da bom morda cel lajf samska, raje samska kot v napačni (slabi) zvezi. Glede na to, da trenutno spoznam cel kup zelo zanimivih moških, ki ustrezajo zgoraj naveden opisu, pa mislim da to ni misija nemogoče... Razvajenega in egocentričnega maminega sinčka, ki mu mamica prizanaša na vsakem koraku, mu pere, kuha, lika, pospravlja pa ne rabim, ne jz, ne nobena druga ženska. Zato je ta profil moških obsojen na neuspešne zveze ali pa na avanturce. Vsaj so moje izkušnje takšne, ker se noben od teh moški ne more pohvaliti z daljšo zvezo, kljub starosti 30 ali 35 let.

Mislim, da Emanuela ima zelo razpucane pojme glede življenja in glede zveze (če se mene vpraša). Tako, da komentarji ala Capo di banda, ki žensko označujejo kot ljubosumno preverjevalko, so zelo mimo. Nikol nism preverjala svojega tipa, ko sm z njim mu zaupam in to je to. Če mu ne zaupam, pa ne morem imet odnosa z njim. Zelo enostavno in preprosto, če mene vprašate.
Pogovor v odnosu se mi zdi ključen :!: Tko, da je vsekakor pohvalno, da se MarijaNana in njen veliko pogovarjata in da to niso pogovori o reality showih ali vremenu, pač pa globlji pogovori, ki negujejo odnos.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7532
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 24. Jul. 2015 10:10

Se strinjam z objavo od čuftike. Kajenje je zelo specifična stvar in če si izrecno proti,je normalno da ne toleriraš.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 24. Jul. 2015 13:09

Čuftika, glede kajenja: moj mi je obljubil, da neha do 25. leta, torej ima še dobrega pol leta ''fore''. ;) Sicer pa pričakujem, da se drži nekaj pravil in sicer: ne kadi notri, ne kadi v avtu, ne kadi pri oknu, kadi samo zunaj ali na balkonu, ne sme kadit, če jaz jem ali pijem (in sva npr. zunaj). Se tega drži in v bistvu tako zgolj škoduje sebi (kolikor škoduje). Je pa to totalno stvar preferenc; meni ogromno pomeni, da moj ne pije. Pivo na leto mogoče ... to je to. To je pa meni tisto, česar ne bi prenesla ... tako da v bistvu meni to problem zaradi česa drugega kot preprosto zato, ker mi je grozno mislit na to, kaj si dela s cigaretami.

Sicer pa nisem brala čisto natančno cele teme; kdo je govoril o fantih (moških?) za katere skrbi mamica, so razvajeni in egocentrični ... jaz sem za svoje mislila, da težje pogleda na stvari s perspektive koga drugega v kakih čustveno napornih momentih. Je pa sicer zelo ustrežljiv, se je pripravljen ogromno prilagajat, živet z njim je res super lahko ... ni egocentričen v smislu, da bi se moralo vse vrtet okoli njega. ;) Še manj, da bi kdo drug kuhal namesto njega, pospravljal itd. ...

Sicer pa ne bi rekla, da ne šteje odnos s samim seboj, je pa to odnos čisto druge vrste. Živet vsakodnevno z nekom pomeni sprejemat skupne odločitve, se prilagajat, usklajevat, podpirat, zdržat, ko ni lahko, prenašat čustvene pretrese še nekoga drugega, ne le sebe ... to je nekaj drugega pač, ne vem ... jaz bi težko rekla, da je mnenje nekoga, ki ima samo teoretsko znanje o nečem čisto ista reč kot mnenje nekoga, ki to doživlja vsak dan. V krasnih, prelepih in super momentih in tistih slabših ... se razume.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 24. Jul. 2015 14:32

Izhajam iz svoje izkušenj z maminim sinčkom, torej ne označujem nobenega izmed vaših parnerjem za maminega razvajenca (kdo sem jz da sodim, pa sej niti vas ne poznam, kaj šele da bi upala potegnit sklepe o vaših partnerjih). To sem omenila mimogrede, je meni osebno NO GO.

Seveda smo si različne, kar je za nekoga sprejemljivo za drugega ni.
Meni je recimo že ljubčkanje z kadilcem nesprejemljivo, moti me vonj po cigaretah in tega se po mojem mnenju ne da odpravit. Torej, meni po cigaretah smrdijo že oblačila in lasje kadilca, tako da do ćesa bolj intimnega niti ne pride :!: :) Tut energija kadilca je drugačna in mene odbija.
Glede alkohola pa mora imeti neko mejo, lahko spije 2 ali 3 pijačke zarad mene, sam ne vsaj dan. Glede kajenja trave nisem ravno preveč tolerantna. Imela sem partnerja, ki se je na ta način "zdravil" 1x tedensko. Sem old fashioned in tega ne zagovarjam. Obstaja veliko načinov zdravljenja in ne samo trava.

Drgače pa jz ne dam dosti na besede (obljube) in gledam samo dejanja, kar mi pomaga da ločim plevel od potencialnih partnerjev.
Vsak izmed nas je poln svojih vrednot, idealov, prioritet in iz tega izhajajo potem prefence, tudi glede parnerja.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 24. Jul. 2015 16:31

Ej, kaj bi pa naredila, če bi hodila s človekom, ki bi med vajino zvezo zbolel in bi se spremenil njegov telesni vonj (bi začel zaudarjat)? :mrgreen:

Hecam se ... če so tvoji edini kriteriji, da ima moški službo, je nekadilec, ni egoist in te je pripravljen poklicat vsaj 3x na teden, po mojem res ne bi smela imet težav najt fanta. :wink:

Samo apropo te teme: zakaj bi neka oseba želela vstopit v zvezo drugo osebo, če ji je odveč komunikacija s to osebo? Se pravi: zakaj bi capo di banda recimo sploh imel partnerko, če pa ga odnos z njo v resnici ne zanima? Meni se zdi, da je tvorjenje odnosov zelo družbeno pogojena reč (da gre, v bistvu, za družbeno prisilo); sodeč po nekaterih odgovorih LZja in capo di bande bi bilo v resnici dosti prijetneje za vse vpletene furat nekakšno poligamno, odprto zvezo, ff ipd. Zakaj torej taki ljudje tvorijo odnose, če jih več kot očitno ne želijo? Ker je treba najt nekoga, s komer deliš gmotno premoženje, ker je lažje kredit vzet z dvema plačama, ker imaš potem doma ''zasilni'' seks? Ali kaj ... ?
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 24. Jul. 2015 17:16

Morda zarad sexa?
Sej Capo di Banda ni edini, niti je osamljen primer.

Glede telesnega vonja pa sm mnenja, da se on spreminja in da je odvisen od hrane, ki jo zaužijemo, isto tudi zadah. Dokler sem jedla vse, sem imela bolj izrazit telesni vonj, pa se nisem dosti potila, isto zadah, pa sem si zobke pogosto umavala. Odkar sem vegi, pa ima 100x lepši vonj in tudi zadah, četudi si recimo kdaj zobe ne umijem (npr. na potovanju z vlakom lani na drugem kontinentu, kjer so wc-ji obupni, da te mine sploh krtačo vn potegnit).

Obstajajo pa tudi deodoranti, sama preferiram naravni deodorant s sodo bikarbono in kokosovim oljem, ki zdrži šport in visoke temperature.
Tudi ko grem na veliko potrebo ne bi smelo "dišati" če bi naše telo bilo čisto in razstrupljeno, vednar se leta in leta zastrupljamo z različnimi bedarijami in imamo temu primeren vonj. Opazila sem tudi obdodja ko je pot imela bolj izrazit vonj, kar si razlagam kot čiščenje telesa, nč narobe torej.

Partner mora biti urejen, se redno tuširat, to mislim da nihče ni navedel, ker je samoumevno, no naj bi bilo. Veliko moških se brije pod pazduhama zaradi higiene. Komercialni deodaranti, ki so polni aluminija me zelo motijo, tudi če jih zavoham na drugih. Tko, da bi blo idealno da z partnerjem uporabljava isti deodorant.
Jz dosti gledam na to kaj pojem, kaj dam na svojo kožo in podobno. Včasih nisem, glavno da je bla bolj znamka kozmetike, nato sm se začela zavedati vse parabenov in naftnih derivatov, ki so prisotni v skoraj vseh kozmetičnih izdelkih. OK, zdej sm čisto zašla. Vendar je meni dejansko podobno, da imava s partnerjem podobne prehranjevalne navade, podobne nazore glede kozmetike, itd...

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]