Od kje denar za kozmetiko

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ana27
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 890
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 20. Feb. 2009 9:09

Vedno sem sama zaslužila za kozmetiko. Itak pa kupujem samo bolj nujno kozmetiko.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 644
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 20. Feb. 2009 10:59

Denar za kozmetiko pride kot denar za vse druge moje stroške - žepnina in občasno študentsko delo. Pri kozmetiki ne pretiravam, kupim le tisto kar potrebujem.
Osnovne stvari kot so šampon, krema in take stvari kupim, ko mi jih zmanjka, pri ličilih pa ne pretiravam - menjam le maskaro, kdaj dokupim kakšen lipglos in lak za nohte, pudra skorajda ne uporabljam. Rada pa se malo razvajam in si kupim masko za obraz in piling.
*roxy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 159
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *roxy* » 20. Feb. 2009 15:52

Delam in zaslužim in sama sebe mal razvajam.Kupujem s premislekom ne vsepovprek ker diši" :razz: Drugače pa povem najbljižjim ko praznujemo in me sprašujejo kar si želim in jih napotim v meni ljube trgovince.Tko mamo zmenjeno tud z ostalimi.Kupujemo si,kar si želimo.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 879
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 20. Feb. 2009 18:23

Denar iz plače...zdj od redne službe, prej od študentskega dela. Zadnje čase (ok par let) res kupujem vrhunsko kozmetiko, ker mi ustreza (zlo hitro dobim kakšne pikice al pa prov alergijo) in ker je tudi manj porabim. Imam par zelo dragih stvari, ki pa so tudi precej velike embalaže in imam en puder za eno leto, kar pa potem če razdelim niti ni toliko oz. pridem na dosti podobno ceno, ko sem kupovala več cenejših. Je tud res, da ne uporabljam veliko različnih senčil - večinoma sive, črne, rjave ali pa nič tako, da ne kupujem cele palete recimo. Tudi nohte si z barvami skoraj nikol ne lakiram (tiste kupujem najbolj poceni) za te dva prozorna, ki jih skoz uporabljam pa pač odštejem malo več ampak se zame definitivno splača. Skratka kar se kozmetike tiče sem prišla do tega, da imam raje manj pa tisto odlično, ker včasih sem mela cele kupe tega kar nazadnje pol stvari ali pa še več nisem uporabljala in je šlo vse skupaj v smeti.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2009 23:35

odkar pomnm je mami vedno težila če sm ji rekla za kšn kos kozmetike.Zmeri mi je rekla, da naga ne bom hodila po svetu, za to bo psokrbela, za tisoč in eno farbico za fris, pa naj si zalsužim sama.In sem tud si.
No, sicer je pa večina moje kozmetike zastonjske.Ali darila od kolegic/žlahte, ali pa podarjeno preko maminga kolega, ki naroča to kozmetiko.
Mislm ok, te šampone,deodorante in zte zadeve valda kupujem sama, kdaj mi tud mami kej kup ko najde kej nouga dobrega, ampak ostalo pa večalimanj sama.
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 358
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 20. Feb. 2009 23:53

Mnja..Iz istga fonda k vse ostalo, kar (bolj ali manj) rabim...mojga pujska, ki ga filata moji pridni ročici. :) Prej, ko sem bla še doma pa iz štipendije, kot vse ostale zadeve, ki te ne ohranjajo (le) pri življenju...dobr, razn tistih par kraljevskih momentov, k je mela mati napad, da bi pa kej lepga domov odnesla in sem na njen namig uturila zraven kako (pregrešno) maskaro al pa senček (pregrešno zato, ker mi je ni blo treba sami plačat- aaaaaah, kje so tisti časi) :D
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 20. Feb. 2009 23:58

Eh, nimam problemov s tem, ker kozmetike pa res ne kupujem. Sploh ne vem kdaj nazadnje (ok, slučajno je bil nazadnje en lakec za 1€+drobiž), za ostale reči se pa niti ne spomnim od kje in kdaj in za koliko..heh, mi je mami kupila maskaro rekoč "vsaj to moraš imet" - eh, tud če ne.
Black Kitty

Neprebrana objavaNapisal/-a Black Kitty » 21. Feb. 2009 13:43

Kar nekaj "drage" kozmetike sem do zdej dobila od atija, fanta in tašče.
Drugač pa občasno delam, da si lahko kej privoščim :).
Sem pa prej zapravila več denarja, ko sem si kupovala cenejšo kozmetiko, ker je bila ali slabše kakovosti ali sem se jo prej naveličala, poleg tega se je pa hitro porabila (npr. krema za obraz).
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 956
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 21. Feb. 2009 15:11

Ne uporabljam drage kozmetike. Edina stvar za katero dam mal vec dnarja je kremca za obraz od Phytomerja k stane 30€, ker je edina k mi ustreza. Sam jo mam tut za pou leta, tko da ni bas nek strosek. Aja ... pa maska za lase k jo kupm pr frizerju, k stane 20€.
Drgac mam pa puder pa maskaro od L'oreala, blush od Bourjois pa crno barvico od Diorja, to je pa tut use kar uporablam od mejkapa.

Druga kozmetka, ala samponi ,geli za tusiranje, deodoranti, kremce za telo pa tut niso neki stroski, ker uporablam firme kot so nivea, garnier in podobno pa mi cist ustreza in ne mislm zamenat. Mam tut ene par stvari od L'Occitana, ampak sm use vec al mn dobila.

Denar rajs zapraulam za druge stvari.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1614
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 21. Feb. 2009 22:43

Js za kozmetiko ne zapravim velik - od dekorativne itak uporabljam sam maskaro in korektor (zlooo redkokdaj puder in rdečilo, tk da tist mam za ful dolg), stvari kot so kreme za obraz, pene za čiščenje, toniki in podobno, mi pa mami kupuje (večinoma no). Za šminke mi je pa res najbolj škoda dnarja. Recimo kakga senčila za oči si nism kupla že zihr ene 3 leta, isto vela za lipglosse. Itak nism pristašica pretiranga make-upa, mam velik rajš naravn videz. Če že gre za kakšno posebno priložnost, za kamor se "spodobi" mal bolj zrihtat, si pa do mamice sposodim.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 21. Feb. 2009 22:49

Jaz nimam veliko kozmetike, vsaj dekorativne ne.
So pa veliki stroški s kozmetiko za nego obraza + kozmetičarka, pa naravni bombažni vložki. To financira mama. Ostale priboljške v obliki lakov za nohte pa kupim sama.
Se pa vedno bolj nagibam k mišljenju 'manj je več' tudi v kopalnici in na obroke delam čistko, kjer popucam vse tuš gele, ki jih dobim za darilo in ne uporabljam, vse nesmiselne lake za nohte, senčila iz sto let pred našim štetjem ipd. Tako da je moja polica precej oskubljena in to mi je všeč :)
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1431
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 22. Feb. 2009 10:34

Dekorativno kozmetiko kupujem večinoma sama, kdaj pa kdaj dobim kaj za darilo. Ostalo kot so šamponi, tuš gel in podobno kupi največkrat mama, ker to uporabljamo vsi. No kakšenkrat pa tudi jaz, odvisno.

Denar pa pride od našparanega in študenstkih del.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 848
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 22. Feb. 2009 12:09

Za kozmetiko ne porabim veliko denarja. Uporabljam samo kremo za obraz, ki mi jo še vedno kupuje mami, saj živim še doma in uporabljava isto. Sama si kupujem samo maskaro, črno barvico in korektor. Za te stvari dam nekoliko več denarja, saj na očeh ne prenašam ničesar drugega kot Diorjeve stvari, ki so pa žal kot vsi vemo malo (pre)drage. Ampak vredu za maskaro in barvico, ki ju imam potem za pol leta, kljjub vsakodnevni uporabi, se splača dat nekoliko več denarja. Teh 50 evrov, ki jih v pol leta porabim za svojo kozmetiko, pa ponavadi trgam od štipendije oz. od zaslužka študentskega dela.
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 623
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Hyades » 22. Feb. 2009 18:24

Studentsko delo.. :)
Nora sem na raznorazne mineralne sencke, ampak zanekrat mislim da jih imam dovolj za dve leti...
Uporabniški avatar
Cadillac
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 47
Na forumu od: 18. 12. 2010
Kraj: sincity

Neprebrana objavaNapisal/-a Cadillac » 27. Dec. 2010 7:31

Če bi imela denarja na pretek, ne vem če bi ravno kupovala najbolj prestižno kozmetiko ker sem mnenja da denar ni pokazatelj kakovosti. Bi si pa sigurno omislila redno kupovanje kolikor toliko natur kozmetike :) mogoče bom počasi začela s tem, samo moram prej še vse preštudirat (in na novo odkrivat super izdelke zame med naravno kozmetiko).

Sicer pa delo preko ŠS, ne nanese nekaj veliko, ampak za svoje stroške imam (faks, mesečna, telefon, kar ostane pač imam za karkoli). Kupim si na vsake toliko maskaro, puder, korektor, lakov za nohte ne kupujem razen kakšnih beige odtenkov, senčk ne uporabljam, imam pa rada barvne labelle in na splošno nego za ustnice in lase :P
*mwa*

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov