Kreme za nego obraza

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2157
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 11. Jan. 2010 21:20

Meni full paše zdaj pozimi Loccitanov Žametni koncetrat. Reči za testerje, po mojem ti bo full pasala. Kr mam tud jz pozimi precej suho kožo, ki se ji včasih (pred menstruacijo, stresna obdobja) malo zmeša in na plano izpusti kak mozolj. S to kremo mam pa glih fajn nahranjeno, zaščiteno pred mrazom in še masti ne!!! Sicer ne vem, kk je to možno, ker hranljivost in "mastnost" za moje pojme greta načeloma z roko v roki, je pa res, da nimam kaj preveč pojma o tem in dopuščam tudi druge možnosti.

Res, vprašaj za testere, itak jih vedno full nasipajo :D Čeprav je krema za dol past draga, če ti bo ustrezala, se vsekakor splača, ker je koncentrat in se je ful mal porabi.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 11. Jan. 2010 22:21

Jaz pa nimam pojma kaj se dogaja zadnje slaba dva meseca z mojo kožo na obrazu, zato bi prosila za kak nasvet (še posebi, če mi kaj UG84 predlaga glede na to, da se dost spozna na to).
Sedaj pozimi imam bolj suho kožo, ampak zadnje čase dobivam kar neke napade mozoljev :? Vedno se mi jih par pojavi pod levim očesom, dosti jih pa dobim tudi na obeh spodnjih delih lic. In zgleda prav grdo, ker od daleč se vidi kot da mam kake izpuščaje! :? Podnevi uporabljam kremo od alverde vrtnica, pa včasih še pred tem oriflame 3v1 čistilno sredstvo. Zvečer pa alverde čistilno mleko in tonik vrtnica in potem jojobino olje. Čez dan nikoli ne uporabljam pudra. Ponoči se mi stanje umiri, podnevi pa mozoljčki spet pridejo na plan! :evil: Najprej sem misla, da je to zaradi kakega pulija ali šala, da mam kako reakcijo na kak material, ampak se mi ti mozoljčki pojavijo tudi, ko sem par dni skupaj v hiši in ne grem nič vn!
Ma kdo kak nasvet, ker sm že čist obupana!
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 12. Jan. 2010 7:47

Jojobino olje ne bi smelo vplivati na pojav mozoljev, saj se ga priporoča praktično za vse tipe kože, tudi problematično. Čeprav se sliši protislovno:) Haley jaz ga kupujem od Akamutija.

Haley, mogoče pa sploh ni problem v kremah, a si mogoče spremenila kaj v prehrani? Si kaj od tega, kar si naštela, da uporabljaš, kupila pred kratkim? Je pa možno, da maš pač reakcijo na mraz zunaj, vroče notri, pa se izsušen zrak zaradi ogrevanja. Je možno, če nisi imela prej težav.

rachka_, če imaš možnost iti po tester, ti ne more škodit cenovno :) Sicer pa imaš očitno izsušeno le povrnjico, zato ti mastnejše kreme ne ustrezajo. Si mogoče že probala Clinians roza kremo - vlažilni gel za suho in tanko kožo? Če bi ti bil premasten obstaja tudi različica za mastno kožo, samo mogoče bi te potem zategovalo. Mislim, da ga prodajajo v DMih, pa Sparu, Muellerju ipd. Ene trikrat tedensko na tanko tudi jojoba zvečer ne bi smela škodit, ker vlaži, pa izogibaj se pilingom, agresivnim čistilnim sredstvom.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 12. Jan. 2010 12:57

^^Jojobino olje mi je krasno, ker mi res pomiri kožo in zjutraj zgleda koža res čisto drugače kot po katerikoli drugi kremi, ki sem jo prej uporabljala.

V prehrani pa nisem v kratkem nič spremenila. Te izdelke pa tudi že kar nekaj časa uporabljam (zdaj bom verjetno malo menjala).

Tudi jaz sumim, da je kriv tale topel zrak v prostorih. Že tako se mi zdi, da imam po telesu bolj suho kožo zaradi tega centralnega ogrevanja :?
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1755
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 12. Jan. 2010 19:39

v L'occitanu so mi res kr našopali testerjev in tudi za ta žametni koncentrat je zravn, samo ga še nisem probala :)
tudi po tester za tisto 100% kremo bi lahko šla, ampak ne vidim smisla, ker si je pod nobenim pogojem ne morm privoščit, tako da bi si brezveze lušte delala :)

sem se pa zdaj malo napalila na jojobino olje.. a to se da samo preko neta naročit? pa kakšne so kaj cene?
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 12. Jan. 2010 19:44

Jaz ga kupujem pri Akamutiju za 9 EUR, ker je res kvaliteten, nekatere ga kupijo preko spletnih trgovin v Sloveniji (BBnatura, srček.si, sonček.si ipd.), spet druge v lekarni, imajo ga celo v Muellerju, skratka ni tak tžk najdit baje.

Mora pa biti hladno stiskano in samo jojobino olje, ne še kaj zraven primešano. Poglej na sestavine.
super freak
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 33
Na forumu od: 26. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a super freak » 13. Jan. 2010 9:30

mene pa zanima kdaj ste zacele uporabljat kreme proti gubam?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 13. Jan. 2010 9:35

Jaz jih ne uporabljam. To je isti marketinški nateg kot kreme proti celulitu. Ponavadi vsebujejo dražilne sestavine, alkohol in so na sploh precej agresivne. S tem in pa s silikoni ponavadi ustvarijo videz bolj zglejene kože, učinka pa dejanskega ni. Koža malenkost lahko nabrekne, zato je guba manj vidna, ampka to je začasni in dolgoročno slab učinek.

Jaz ti odsvetujem takšne kreme, ker jih je en sam velik marketing, na kožo pa učinkujejo povprečno tako kot druge kreme ali pa slabše.
Uporabniški avatar
Naja*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 82
Na forumu od: 14. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Naja* » 19. Jan. 2010 13:54

Punce, dajte mi svetovat, če se katera posebej spozna na tipe kože. Pri kozmetičarki sem bila nazadnje enkrat lani sredi leta in mi je rekla, da imam mešano do mastno kožo. Nimam problemov z mozolji, moti me le neenakomeren ten kože (nekakšni madeži, ki so vidni čisto od blizu). :? Poleg tega imam v teh mrzlih dneh malce suho kožo na bradi (drugje sploh ne) in se mi zdi, da ne morem več uporabljati dosedanje kreme. Katero kremo priporočate? Ne sme biti premastna in komedogena, pač neka naravna, ki hkrati tudi dobro očiščuje in naredi enakomerno polt. :wink:
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1427
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 19. Jan. 2010 14:31

^^ dvomim, da obstaja tko multifunkcionalna krema.. Če pa, na dan z besedo, kr tudi js iščem neki takega. :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 19. Jan. 2010 14:46

Kombiniranje parih krem je najboljša rešitev :wink:

Na suho območje kako bolj mastno kremo (škoda ker je Alverde jojoba polna alkohola- sama uporabljam Alverde oliva, ampak se je mogoče tudi ta pokvarila, če imajo tudi pri njej novo sestavo)- npr.Garnier Total Comfort). Za drugje pa kakšna bolj vlažilna (sama imam Clinique , ampak obstajajo tudi cenejše npr. od Garnier spet- npr. Fresh za normalno kožo, ali kaj za mešano :D ). Priporočam ogled Kozmetometer s Planeta Lepote za ocene in komentarje, pa UG84 bo definitvno tudi kak super predlog podala.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 19. Jan. 2010 17:03

Naja* napisal/-a:Punce, dajte mi svetovat, če se katera posebej spozna na tipe kože. Pri kozmetičarki sem bila nazadnje enkrat lani sredi leta in mi je rekla, da imam mešano do mastno kožo. Nimam problemov z mozolji, moti me le neenakomeren ten kože (nekakšni madeži, ki so vidni čisto od blizu). :? Poleg tega imam v teh mrzlih dneh malce suho kožo na bradi (drugje sploh ne) in se mi zdi, da ne morem več uporabljati dosedanje kreme. Katero kremo priporočate? Ne sme biti premastna in komedogena, pač neka naravna, ki hkrati tudi dobro očiščuje in naredi enakomerno polt. :wink:


Jaz bi rekla, da glede na opis kakšnih posebnih tećav nimaš, amapk popolne kože nima nihče. Če ni nobenih večjih nepravilnosti se nič ne sekiraj. Kaj pa si do sedaj uporabljala?

Ker imaš takšno kožo kot si napisala bi moral abiti krema vlažilnain so predlogi od *male* čisto na mestu. To, da imaš v mrzlih dneh na določenih predelih bolj suho kožo ni nič nenevadnega, načeloma je vedno tako, da se koža pozimi malce 'izsušu', če se po domače izrazim. Malo naredim mraz, temperaturne spremembe ter centralna.

Ne vem, kaj si mislila s kremo, ki očiščuje, mogoče da deluje proti mozoljem? Saj si namreč napisala, da s tem nimaš težav. Skratka, meni se zdijo predlogi od *male* čisto super, je pa res, da je vsaka koža razred zase in boš vsekakor morala malo probavati, preden boš našla idealno kremo zase. Pa še ta morda ne bo brez kompromisov :)
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1427
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 19. Jan. 2010 17:29

*mala* katero kremo pa maš od Clinique? Je za kej? Kr js sm namreč naveličana teh "poceni" varjant ala Garnier, L'oreal (Nivea ne uporabljam),.. Ne pomaga neč, v smislu, da nimam tko gladke kože ku po aspirinu (tista maska k jo pustiš na obrazu 20min). Za mozolje že mam rešitev kr si mažem z nekim tekočim antibiotikom in pomaga (nimam pa nekih groznih problemou z mozolji, pač enpar jih mam, neč kritičnega). Sam bi rada mela gladko kožo in predvsem bi rada tako kremo k tiste rdeče sledi od mozoljeu v kratkem času odstrani/prekrije/uniči.. Ne vem kako bi se izrazla. :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 19. Jan. 2010 17:40

Sama imam Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel (DDMG) in Clinique- Superdefense (je kar nekaj različic le te) in sta mi obe super. Res nisem imela nikoli problematične kože, mi pa res naredita lepo gladko kožo (in brez območij izredno suhe kože, kjer sem se dobesedno lupila včasih; nisem pa še probala aspirin maske za obraz, da bi primerjala). Meni sta super (še posebno druga), ne zagotavljam pa da bo vsakemu ustrezala. Najprej prosi za testerje (če jih sploh imajo, ali pa prinesi posodico v drogerijo, da ti mal notr dajo :D) in definitivno priporočam nakup v tujini (npr. duty free na letališčih in UK, še posebno pa USA, če je šansa), ker pri nas so cene nore.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1427
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 19. Jan. 2010 18:20

^^ O ja, pri nas so cene nemogoče. Duty free ni neč boljš (mamo na vsaki večji meji z Italijo 1 al 2 taki trgovini). V Italiji so cene bolj človeške tko da bom šla tja pogledat.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov