Dermaroller / iglični roller

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 703
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 18. Maj. 2012 16:33

Ja saj pa se ve da so iglice do 0,5mm za domačo uporabo. Igrala se pa nebi s tem.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 18. Maj. 2012 20:15

če bi blo tako, potem velja enako za tamale iglice. ampak ne, tamale so varne za doma, ker itak nimajo učinka, za večji učinek (večje iglice) pa je treba k dermatologu. Ja treba si je narest reklamo pa mal zaslužit, kaj bojo pa zdravniki pol delal..zaston že ne ;)
VesnaLana
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 8. 5. 2012
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a VesnaLana » 22. Maj. 2012 8:27

White_Widow napisal/-a:če bi blo tako, potem velja enako za tamale iglice. ampak ne, tamale so varne za doma, ker itak nimajo učinka, za večji učinek (večje iglice) pa je treba k dermatologu. Ja treba si je narest reklamo pa mal zaslužit, kaj bojo pa zdravniki pol delal..zaston že ne ;)


Jaz nimam nič od tega, če gre katera k dermatologu, zato zame to ni nobena reklama. Je pač tako, da so nekateri ''posegi'' primerni, da jih delamo doma, nekateri pa ne. In iglice daljše od 0,5mm niso primerne za doma, ampak izključno za dermatološko uporabo.
Res ne vem zakaj si potem takem sami doma ne jemljemo kri, ali pa se kar samo doma operiramo, ker je to ceneje. Dajte nehat govorit neumnosti. Še enkrat poudarjam, da ne gre z moje strani za nobeno reklamo. Zaradi mene delajte kar hočete, ampak ko se boste poškodovale, bodo pa zdravniki ok, pa verjemite, da bo vaše zdravljenje zelo drago.

Torej še enkrat, vse iglice daljše od 0,5mm so seveda bolj učinkovite, vendar pod zdravniškim nadzorom. Iglice do 0,5mm, so učinkovite do te mere, da se naredi malo boljši peeling, obnovi vrhnja plast kože, ter izboljša struktura kože. Za zdravljenje raznih aken, brazgotin, opeklin, celulita ipd, pa je nujno potreben poseg pri dermatologu z daljšimi iglicami.
Pazite kaj počnete s svojim telesom, ni vse zlato kar se sveti.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 22. Maj. 2012 19:36

Res ne vem zakaj si potem takem sami doma ne jemljemo kri, ali pa se kar samo doma operiramo,


jaz delam vse to sama (ne ravno operacijo srca ali pljuč - to sam ne moreš narest). Zašijem si rano lahko sama - to dela tudi par mojih kolegov - še nikoli nobene okužbe, šive si lahko poberem sama, itd..tudi pribor za jemanje krvi dobimo v lekarni, prav tako skalpel - torej, lahko to opraviš doma.

če znaš stvar uporabljat, ni nobene panike - tudi dermatologi pravijo, da se te stvari lahko opravlja doma, nežno. pred usako uporabo umijemo kožo ter pribor, razkužimo oboje, ponovimo po uporabi. Možnost okužbe je minimalna, večja verjetnost je, da te povozi avto, ko greš čez cesto v trgovino...pri dermatologu pač to delajo bol na grobo, tam ti šele uničijo kožo..razlika je samo, da ti tam dajo anetetik na kožo, da te ne boli..jaz pravim, bolje doma, kot pri dermatologu.


aja, jaz mam pa itak profesionalne dermarolerje, take, ki jih uporabljajo dermatologi :D
jodie.way
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 24. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a jodie.way » 24. Maj. 2012 16:47

white_widow koliko maš pa ti dolge iglice?

Se pravi za npr. odpravo celulita je doma priporočljiv le 0.5mm (na spletni strani piše, da krajši ne pomagajo pri celulitu), ki pa ne učinkuje? Kje je pa potem fora?

A ima katera 0.5mm in ji je pomagal pri zmanjšanju celulita?

Pa še to me zanima, katere kreme uporabljate takoj po (oz. med) rolanju? S tem mislim na stavek "PREMIUM Iglični Roler v koži odpre mikro kanale, s čimer je omogočen zelo globok in intenziven prodor hranilnih snovi iz krem in preparatov". :) A se lahko uporabi tudi anticelulitna krema? Potem je pa potrebno uporabiti še hranilno kremo, ane?

Aja pa še to. Ena je prilepila link do "How Long Dermarollers Last"... in piše da je priporočljivo do treh mesecev??? Sepravi se pol res splača kupit enega na ebayju za 10€, pa ga bolj pogosto menjat?

Pa še nekaj :P a kera uporablja roller na lasiču za spodbujanje rasti las?

Hvala vam za odgovore :) ... se odločam za nakup, pa so me komentarji na tem forumu čisto zmedli :oops:
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 24. Maj. 2012 18:52

0.5mm se prodajajo veliko manj, kot ostali, zato jim je treba narest reklamo, da se pospeši njihova prodaja :D logično, saj so 0.5mm skoraj neuporabni (razen, da prekrvavijo kožo, za kar pa ne potrebujemo iglic).

jodie.way za obraz imam 0.5mm (aja, mim grede, zakaj bi bil pa ta varen za doma, ker glihtko lahko pride do krvavitve???), za po telesu 1.0mm. S tem, da 0.5mm ne pride do plasti, kjer se tvori kolagen oz. nekaj takega, sem napisala par strani nazaj. Za to so potrebne vsaj 1.0mm iglice, da je kaj ućinka.
Celulit boš odpravila ravno tako z 0.5 iglicami, vendar za to ne bodo krive iglice, ampak prekrvavitev, torej je iisto, če se masiraš na predelu celulita z golimi rokami. Pa še denarja ne mečeš stran za brezveze :) No ja, dermaroler je pač bol praktičen in te nekako bol "motivira" k redni uporabi.
roler je primeren (oz. ga je bol smiselno kupit) za brazgotine in strije ipd. stvari (npr. fleki od aken).

Po rolanju je priporočljivo uporabit c vitamin na področju rolane kože (vendar tako rdečica ostane dlje).
Najbolje je uporabit kakšno kvalitetno olje, npr. kokosovo. Ali pa kakšna hranljiva krema, jaz uporabljam Logono z olivnim oljem. Super krema zame po posegu - sicer mi je kokosovo olje nekoliko bolše, ampak če se ti mudi, imaš lahko mastna oblačila, zato jaz večinoma uporabim kremo.

Na lasišču pa, če ti bo uspelo, poročaj. Jaz ne upam to dat na glavo, že pri zgornem delu čela kiham ko zmešana :D
jodie.way
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 24. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a jodie.way » 24. Maj. 2012 20:32

No potem se bom pa res odločila za nakup :)

Danes je na kuponko.si akcija za tisti premium roller in stane namesto 119 samo 45€ :P sem preverila, gre za tistega "originalnega"hehe

Tako, da če bo še katera kupovala: klik
Ornelabejba
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 25. 5. 2012
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ornelabejba » 25. Maj. 2012 12:28

Ojla,

tudi sama sem se hotela malo pozanimati kako in kaj s temi dermarolerji. Sem pred tem, da ga naročim na e-bayu, pa si bom verjetno premislila, saj za 10€ je uporaben le 3 mesece. Po vsem tem me tudi resno skrbi kako kitajsko reč bom dobila.

Bi se pa še navezala na white-widow ali si kaka strokovnjakinja, ker tvoji posti so obupno nestrokovni. Jaz še nisem slišala, da bi se katera ali kateri od mojih prijateljev doma sam šival ali kaj podobnega.

Tudi jaz si ne upam uporabljati sama doma daljših iglic, sem tudi zdravnico povprašala, pa nima o teh stvareh nobenih izkušenj, vsekakor pa odsvetuje da si sama delam vse kar je daljše od 0,6mm, saj naj bi toliko bila debela prva plast kože (tako sem razumela) in če to prebodeš prideš v stik s krvjo.
No kakorkoli malo bom še razmislila.
LP
VesnaLana
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 8. 5. 2012
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a VesnaLana » 25. Maj. 2012 12:43

jodie.way napisal/-a:No potem se bom pa res odločila za nakup :)

Danes je na kuponko.si akcija za tisti premium roller in stane namesto 119 samo 45€ :P sem preverila, gre za tistega "originalnega"hehe

Tako, da če bo še katera kupovala: klik



Naj vas samo informiram, da omenjeni izdelek nikakor ni original in gre prav tako za ponaredek iz Kitajske
http://www.derma-roler.com/splosni_pogoji.html
Lahko se informirate na povezavi, gospa oglašuje, da je originalni in s tem močno zavaja.
Pazite kaj počnete s svojim telesom, ni vse zlato kar se sveti.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 25. Maj. 2012 18:51

Ornelabejba, če ti nimaš takih prijateljev, to še ne pomeni, da si pa noben tega ne dela sam :D ali pa pač poznaš prebivalstvo celega sveta? Ne, nikakor nisem strokovnjakinja v tem področju, ampak za par šivov pa res ne mislim hodit na urgenco, če jih lahko ravnotako naredim sama, po možnosti celo lepše in posledično z manjšo brazgotino. Ali pa v lekarni prodajajo pripomočke čisto tako, za v vitrino postavit :D :D :D

mislim, kakšno pretiravanje okoli te krvi..sigurno bol higienično, kot pri dermatologu, kjer paciente rola z isto napravco..
to pravijo le zato, ker dejansko lahko pride do okužbe, ampak zaradi tega, ker vemo, da folk ni dosleden navodilom in se hočjo zavarovat, da jih ne bo potem kdo tožil, da se je zaradi njih okužil...
zverca070
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 23. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a zverca070 » 22. Jun. 2012 23:53

White_widow mene pa zanima kje si to zadevco kupila ti? Ja v Londonu, ok... a online al kaka trgovina da greš in kupiš? Bi bla hvaležna za kontakt :) če se ne da kle gor pa na zs... Ker sem prvič slišala da dobiš 3letno garancijo in očitno jo ima samo tvoj rolerček...? Pa upam, da se ti po vsem tem cajtu končno kej pozna za strije...? :) Še eno vprašanje, a ni 1mm prekratko za strije ali...? Ne spomnem se zdej kje točno, sam vem da sem na parih straneh (ne slovenskih) za strije vidla kao 1,5 al 2 al 2,5mmm... al je to tu mač preveč??

good luck vsem pr rollanju hehe pa poročejte kej, kako vm gre :)))
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 23. Jun. 2012 11:13

VesnaLana napisal/-a: Res ne vem zakaj si potem takem sami doma ne jemljemo kri, ali pa se kar samo doma operiramo, ker je to ceneje. Dajte nehat govorit neumnosti..


No, meni sicer na kraj pameti ne pride da bi se drajsala s temle dermarolerjem, ampak tale primerjava je pa naravnost absurdna (ko se vsaj ne bi končala z mislijo o negovorjenju neumnosti). Ne moreš primerjat kar vsake operacije z nekim mini lepotilnim posegom, ker nekak v primeru da se z uporabo dermarolerja pojavi okužba (govorimo zgolj hipotetično) in jo je potrebno zdraviti to ni primerljivo z (hipotetično) reanimacijo pri operaciji (se pravi v obeh primerih govorimo o komplikacijah pri posegu).

In izvest operacijo nikakor ni ceneje, ker anestezijske mašine, kirurški pribor, operacijska miza in cela premedikacija nekak kr precej stanejo. Niti si jemat kri, ker kri vzameš z namenom, in spet, mašine koštajo celo premoženje.
Mateyka_BT
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 16. 9. 2011
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Mateyka_BT » 04. Okt. 2012 17:19

Tudi jaz se že resno odločam za nakup rolerja in zato sprašujem vse tiste ki ga že uporabljate, kakšno nego uporabljate po rolanju?

Malo sem se navdušila nad temi naravnimi proizvodi:
http://www.melvita.si/nega-obraza,22,2,6402,0.htm

Kaj je najpomembnejša sestavina ki mora biti v kremi/maski/serumu?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 17. Jan. 2013 11:07

Jaz sem tud novopečena lastnica dermarollerja, pa me zanima predvsem kake ostale skrbite za higieno? OK, piše v navodilih in logično je, da kožo prej razkužiš, kako pa je z umivanjem same naprave? Ker meni je milo rečeno to, da ga samo nasprejam z razkužilom (uporabljam Spitaderm) ko da malo premalo.... Pod vročo vodo ga tudi ne bi spirala, ker ne vem kako bo potem z iglicami.... Oziroma razmišljala sem, da bi ga po uprabi sprala, pofenala in še potem z razlužilom. Kakšen nasvet, kako ve razkužujete dermaroller?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7034
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 17. Jan. 2013 12:43

Tearjerker napisal/-a:No, meni sicer na kraj pameti ne pride da bi se drajsala s temle dermarolerjem



Tearjerker napisal/-a:Jaz sem tud novopečena lastnica dermarollerja


Malo kontradiktorno tole, ne?
The world is as you are.

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov