Barvanje las

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 525
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 18. Apr. 2016 18:54

Punce, a se kera barva na blond in je temnolaska? Rada bi se začela barvati doma, ker mi res ni do tega, da 1-2 meseca vržem 60€ pr frizerju + ko bom šla v tujino ne mislim iskati frizerja, saj mi še v mojem frizerskem salonu nazadnje narastka niso pobarvali tako kot sem si želela ... npr. zadnjič mi je pustila temnejši, bolj zlat narastek, ker mi ni predhodno blanžirala las tako kot prejšnja frizerka. Skratka če želim doseči svetlejšo blond barvo si moram narastek nujno predhodno blanžirati, in sicer sem se odločila, da bom uporabila 6% peroksid, tako kot ga je uporabila frizerka, ki me je dobro pobarvala. Samo zdej sm v dilemi, katero barvo naj si potem nanesem. Definitivno pepelnato, ampak ne vem, koliko % razvijalec, torej hidrogen, naj uporabim. Razmišljala sem kar o 6%, ampak nočem biti sivkasta, čeprav se spere po parih pranjih. Bi morala mešati 2 barvi? Pepelnato + še katero drugo? Samo potem me skrbi, da bom rumena. :( Na narastku želim doseči to barvo, ki jo imam sedaj. Ampak ja, pač so moji naravni lasje temni in imajo veliko rdečega pigmenta. :? večni problem, I know.

Slika
Slika

No naj mi katera svetuje, ki ima izkušnje z barvanjem doma, ker me noben ne bo prepričal, da je barvanje na blond pa res taka blazna umetnost, sploh če gre samo za barvanje narastka in sem nasploh zadovoljna s svojo barvo.

Skratka največja dilema je ta, kako doseči lepo srednjo blond barvo, nikakor ne sivo belo, zato ne smem pretiravati s kakšnim 12% blanžem, to mi je jasno. Samo mora biti barva spet dosti močna, da mi zbije rdeč pigment. :)
Kvaliteta las ni problem, ker če so dobro prestali večkratno barvanje/blanžiranje celotne dolžine v zadnjih 6ih mesecih, je samo barvanje narastka pa kakšen preliv, da malo osvežim barvo, najmanjši problem kar se tiče uničenosti.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 19. Apr. 2016 9:23

Bog ne daj, da bi dala na lase 12% peroksid, ker je blazno agresiven za lase...
bolš je, da daš 6% pa magar večkrat naneseš, da prideš do željenega odtenka.
pa bolš, da daš neko hladno blond, ki ima več sive v sebi, ker ti drugače lahko prime na rumeno, tist je pa najhujš. pa kup si kak šampon - od keune al balee, k zbija rumen pigment ven iz las. subrina ma sicer tko fajn pepelnato blond barve za lase...
drgač sn pa barvala žnj kolegic na blond, tko d mislim, da je to recept za uspeh :D
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 525
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 19. Apr. 2016 15:24

Ja 12% blanž itak da ne :) pac toliko da cim manj agresivno razbarvam las in dam gor neko pepelnato barvo potem za konec pa se kak preliv in to perem potem z nekim vijoličnim šamponim, da mi ne udarja rumena barva toliko ven :)
Samo najvecja dilema je ta, koliko % hidrogen naj vzamem. Zdaj da bi si 2x pobarvala z neko pepelnato je tudi opcija, samo ne vem katera varianta je boljša. :<
Itak pa bom za prvo barvanje najprej probala na nevidnem delu lasišča, ne bom kar pobarvala pa kam pade pade. :mrgreen:

Frizerji pa mi grejo vsi po vrsti na živce. Ce jih vprasas za kak nasvet ti recejo "ne tega doma delat, ker nimas znanja"
In to mi potem rece frizerka, ki mi naredi zlat narastek. Bravo res. :rolleyes:
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 516
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 19. Apr. 2016 18:22

Kaj ima kdo torej kako priporočilo h komu it za malo težavnejši poseg in da ne pustim lih celega premoženja tam?

Vsi, ki sem jih do sedaj vprašala koliko bi prišlo barvanje iz temno rjavih na svetlejše odtenke po balayage tehniki, so mi rekli med 70 in 100€ :?
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 525
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 20. Apr. 2016 23:19

Pri kakšnem boljšem frizerju, ki obvlada svoje delo, pomoje, da ne. Razen če naletiš na frizerko iz kakšnega manjšega kraja, ki zna dobro barvati. Tu ti pa ne bi znala pomagati, imam izkušnje zgolj z nekaj frizerji v LJ. Načeloma so itak frizerji znani po tem, da fajn kasirajo za bv stvari. In kakorkoli pogledaš, barvanje pri frizerju oz. prehod iz temne na svetlo barvo je velik strošek. Zato je zelo pomembno, da že v štartu izbereš nekoga, ki obvlada, ker meni se je zgodilo, da sem šla k frizerki, ki se ni znala zraven spravit in sem bila ob vsakem ponovnem barvanju komaj kaj svetlejša in zapravila več denarja, kot bi ga sicer.
Zato se ne mislim več barvati pri frizerju, ker se mi enostavno zdi butasto, da jih vprašaš za nek nasvet in bi ti najraje zaračunali še za tistih nekaj informacij, ki ti jih dajo. Kot da za neko spodobno barvanje rabiš najmanj doktorat in je barvanje doma smrtno nevarno. :rolleyes:
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 516
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 27. Apr. 2016 21:19

Še eno vprašanje, kakšen odtenek moram vzeti, če se želim doma pobarvati iz temno rjavih na svetlo rjave, brez blanžiranja? :) Koliko svetlo? Oz. kakšen rezultat bi prišel, če bi se pobarvala s temno blond oz. svetlo rjavo? :)

Razmišljam, da bi mogoče ta vmesni korak storila kar sama doma, in šla šele nato h frizerki po še svetlejše pramene (če mi bo še všeč).
Ellona
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 34
Na forumu od: 21. 9. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Ellona » 02. Dec. 2016 17:41

Izbrisano
Zadnjič spremenil Ellona, dne 17. Feb. 2018 17:25, skupaj popravljeno 1 krat.
zajcek19
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 16. 2. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a zajcek19 » 16. Feb. 2017 21:26

Živjo, imam eno vprašanje glede razbarvanja z lorealom in pripenjam link...
http://www.salma.si/loreal-professionne ... -las/#main
ali ima katera izkusnje? zanima me tudi ali po tem razbarvanju moram nujno se pobarvat? hvala za odgovore, sem pa nova tu gor....
Breskvica9
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 26. 8. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Breskvica9 » 26. Avg. 2017 8:17

Zivjo punce sm nova tukaj pred mesecom dni sem se zblanžirala iz crno pobarvanih las vec let in zdaj sem svetlo oranžna včeraj sem nanesla pepelnato srednje blond od sobrine in ni bilo nobene spremembe res pa nocem taka v solo ima mogoce katera izkušnje kako prekriti oranžne lase drugacebi rada bila pepelnato blond problizno
Hvala za odgovore. ☺️
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Avg. 2017 9:24

Hm...uničuješ si lase. Posvetljevanje ni enostavna stvar, las se odpre, ti si ga namesto nege šla še 1x barvat. Oranžnega odtenka po moje ne boš sama spravila ven. Če nimaš nekaj čez 100€ za frizerja, bi si jaz na tvojem mestu štrihnila lase nazaj na črno, jim privoščila masko in jih ne dirala nekaj časa. Naredi pa po svoje, seveda. Razen, če imaš v mislih domači blanž. Potem raje ne po svoje. Razen, če ti ni škoda tvoji las in ti je ok, da bi imela frizuro tipičnega varnostnika. Na nulo.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4433
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 26. Avg. 2017 17:23

Ojoj, ne se igrat z blanzem na crno pobarvane lase sama, to je se za frizerje ena najtezjih nalog.. in se mora delati zelo postopoma, da prides do nekega ok rezultata. Vsaj tako je bilo meni razlozeno s strani vecih frizerjev, pri katerih sem se sla pozanimat. Tako da sem sedaj dala skozi prvo seanso, razlika je minimalna, a dovoljsnja, da mi je malo 'pobralo' ostanke crne barve od izpred pol leta. Cez mesec dni pa zacnemo svetlit. :) za take stvari pac moras bit pripravljen odsteti kak novec, drugace bolje, da se niti ne lotis..
Roksana
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 21. 1. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a Roksana » 14. Feb. 2018 14:20

Živjo
Zanima me kakšne imate kaj izkušnje z LIVE kolekcijo ?
Zeelo rada bi žareče rdeče lase. Sem se pozanimala pri frizerki in je takoj hotela z peroksidom prvo blond in potem šele barvo gor. Meni to najbolj ne ustreza saj imam čisto uničene svoje potem.
Ali je možno da na svoje rjave lase( nebarvani) niso ne temni ne svetli nanesem to barvo in bo kolker toliko ok?
Bodo zgledali tako kot na sliki ? Prva v drugi vrsti.
Rdeča barva

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov